İçeriğe Yönlendir

Araç Önerisi İstiyorum Değerli Dostlarım

Emrecan Kalaycı

Recommended Posts

Emrecan Kalaycı

Maksimum bütçe 1.250.000-1.300.000

Haftada 360 km yol yapılacak

Vites otomatik

Km : olabildiğince düşük olmalı

Yeni evliyim iki ikişiyiz otomatik

Olabildiğince az yaan modelli düşük kmli bir araç yakışıklı kafamda opel astra k 1.6 cdti var fakat triger zinciri kafamı karıştırıyor diğer kafamdaki fıat egea 1.6 dizel gittiğim yol 80 km gidiş 80 km gelir  durmadan gidiyorum uzun yol diyebiliriz mazotun bu denli yükselişi kafamı karıştırıyor yol üzerinde yada evimde sarj imkanı çok sıcak bakmıyorum neler önerirsiniz ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Emrecan Kalaycı yazdı:

Maksimum bütçe 1.250.000-1.300.000

Haftada 360 km yol yapılacak

Vites otomatik

Km : olabildiğince düşük olmalı

Yeni evliyim iki ikişiyiz otomatik

Olabildiğince az yaan modelli düşük kmli bir araç yakışıklı kafamda opel astra k 1.6 cdti var fakat triger zinciri kafamı karıştırıyor diğer kafamdaki fıat egea 1.6 dizel gittiğim yol 80 km gidiş 80 km gelir  durmadan gidiyorum uzun yol diyebiliriz mazotun bu denli yükselişi kafamı karıştırıyor yol üzerinde yada evimde sarj imkanı çok sıcak bakmıyorum neler önerirsiniz ?

Al bir Renault Clio V 1.0 tce yola devam

Yorum bağlantısı
Emrecan Kalaycı

hocam şirket araçları 1.0 tce çok yakıyor ve iç hacmi küçük

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrecan Kalaycı
Sinan Akgöl yazdı:

Fosil yakit sart mi? 

Evde sarj etmek zor olacak yol üstüde hiç istasyon bulunmuyor elektrikli düşünsem ne önerirdiniz ?

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Emrecan Kalaycı yazdı:

Evde sarj etmek zor olacak yol üstüde hiç istasyon bulunmuyor elektrikli düşünsem ne önerirdiniz ?

Suan kampanyalarda sifir km ec3 aircross tek secenek hacim genis otomatik. Forumda kullanan uyelerimizde var ikinci elle ugrasicagima sifir arac dusunurdum. 360kmlik haftalik menzilinize gore. Dizelin yurutme maliyeti suan icin yaptiginiz km bazinda mantikli degil. Senede 30+ yapmiyorsaniz dizel sadece ekrandaki dusuk litre bazinda sizi tatmin eder. Bakim vs derken yaptiginiz az kâr bakim farkina gider. Elektrik diye dusunurseniz yeni evlilik toparlanma sureci min maliyetle ve neredeyse senelik bakimda filtresi haric bir bakimda gerektirmeyen arac sizin icin daha mantikli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrecan Kalaycı
Sinan Akgöl yazdı:

Suan kampanyalarda sifir km ec3 aircross tek secenek hacim genis otomatik. Forumda kullanan uyelerimizde var ikinci elle ugrasicagima sifir arac dusunurdum. 360kmlik haftalik menzilinize gore. Dizelin yurutme maliyeti suan icin yaptiginiz km bazinda mantikli degil. Senede 30+ yapmiyorsaniz dizel sadece ekrandaki dusuk litre bazinda sizi tatmin eder. Bakim vs derken yaptiginiz az kâr bakim farkina gider. Elektrik diye dusunurseniz yeni evlilik toparlanma sureci min maliyetle ve neredeyse senelik bakimda filtresi haric bir bakimda gerektirmeyen arac sizin icin daha mantikli.

Doğru söylüyorsunuz hocam fakat ec3 aircross için çok iyi şeyler duymadım çok sorun çıkarıyormuş

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Emrecan Kalaycı yazdı:

Doğru söylüyorsunuz hocam fakat ec3 aircross için çok iyi şeyler duymadım çok sorun çıkarıyormuş

Iki tane kullanicimiz var, her arac sorun cikariyor artik. Ha alirsiniz atmosferik benzinli bir motor otomatik o zaman dediginiz gibi olur. Benim aracimida gomuyorlar acmadan kapatilan arac markasi diye bakiliyor internette bu kadar kiside bu markayi aliyor herkeste cekici ustundemi geziyor vsvs.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Elektrikliye niyetlenirseniz MG4 tam size göre bence. 

Yorum bağlantısı
Kamil Dede
(düzenlendi)

2019 model dream paket 1.8 hybrid corolla 100 000 km civarında rahat bulunabilir özellikle şehir içi dur kalk trafiği çok ise bedava gidip gelirsiniz yakıt ortalaması 4,5 civarında özellik olarak da orta sınıf bir arabaya ait olması gereken her şey var 

tarihinde Kamil Dede tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrecan Kalaycı
Kamil Dede yazdı:

2019 model dream paket 1.8 hybrid corolla 100 000 km civarında rahat bulunabilir özellikle şehir içi dur kalk trafiği çok ise bedava gidip gelirsiniz yakıt ortalaması 4,5 civarında özellik olarak da orta sınıf bir arabaya ait olması gereken her şey var 

Şehir içi kullanım yapmıyacağım taşra bölgesindeyim merkez git gel 180 km haftada 2 kere yapıyorum pek mantıklı değil mtv göz ününde bulundurursak

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Emrecan Kalaycı yazdı:

Şehir içi kullanım yapmıyacağım taşra bölgesindeyim merkez git gel 180 km haftada 2 kere yapıyorum pek mantıklı değil mtv göz ününde bulundurursak

Hyundai bayon 1.0 dct

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Günlük 100 km yapıyorum. 1.6 e-torq motorlu tam otomatik egea aldım, benzinli benzinli (lpgye tam uyumlu ama tercih etmiyorum) biniyorum. Artık hiç bir araç az yakmıyor. İlk 2 hafta ortalamam 8 lt/100 km. Litre olarak fazla görünse de dizel tam otomatik olsa 6 litre yakacaktı. Benzin - motorin fiyat farkı aradaki litre farkının cüzdana yansımasını çok önemsiz bir hale getiriyor. Üstelik beni turbo, enjektör, dpf, addblue vb. bir sürü olası yüksek maliyetli arızadan da koruyor.

Elektrikli alınmayacak ise bu parça fiyatları ve bu işçilik fiyatları da göz önünde bulundurularak, bu akaryakıt fiyatları ile dizel anlamını yitirdi. 

Benzinli ve tam otomatik bir seçenek bakmak daha mantıklı geliyor bana. Düşük km bir auris denk getirilip alınabilir mesela. 

Yorum bağlantısı
Kamil Dede
Emrecan Kalaycı yazdı:

yıllık 3800 TL yi mi mtv farkı olarak görüyorsunuz 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Görkem Karakaş yazdı:

bende corsa-e öneririm, emminin :fiuw: @Mehmet Ozyurek

Ben ilana çıkmıştım. istediğim parayı verenler de oldu ama, kıyamadım satmaya, Qashqaiyi sattım :)

Bir planım var, Bir kaç ay içinde o plan olursa, corsayı satıp büyütmek gerekebilir. o zaman tekrar ilana çıkarım..

Sani Gerşon yazdı:

bütçenizin biraz daha üstüne çıkabilirseniz sıfır km bile alabilirsiniz:

https://x.com/DrElectrick/status/2087794853480431884

Batarya çok küçük.. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben ilana çıkmıştım. istediğim parayı verenler de oldu ama, kıyamadım satmaya, Qashqaiyi sattım :)

Bir planım var, Bir kaç ay içinde o plan olursa, corsayı satıp büyütmek gerekebilir. o zaman tekrar ilana çıkarım..

Batarya çok küçük.. 

Ec3 aircrosstan kucuk mu? Bilmedigim icin soruyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mustafa Tüfekçi
  • Yeni Oluştur...