İçeriğe Yönlendir

Araç Önerisi İstiyorum Değerli Dostlarım

Emrecan Kalaycı

Recommended Posts

Harun Kocaçalışkan

Kafanızdaki arabayı alın. En hoşunuza hangisi gidiyorsa onu alın. Üçe beşe yakıta motora takılıp durmayın yoksa sonu gelmez bu işin. Dünyaya bir kere geleceksiniz.  Bir araba alırken böyle matematik profesörü gibi hesap yapmaya bence gerek yok. Ayrıca böyle araba tavsiyesi konularının %90 ı kendi seçtiğin arabaya kendini daha fazla ikna etmek için açılıyor. Ben mesela mondeo aldım, diğer bütün arabaları önüme koyun hepsine bir kulp takarım. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Emrecan Kalaycı yazdı:

Şehir içi kullanım yapmıyacağım taşra bölgesindeyim merkez git gel 180 km haftada 2 kere yapıyorum pek mantıklı değil mtv göz ününde bulundurursak

2020 model 1.8 toyota hibrit. 

2020 model aracın mtv'si ile 1.6 aracın mtv'si  farkı 65 litre yakıt. 4600 lira. 

Matematiğe kulak verince,

9 haftada mtv farkını ödüyorsunuz zaten yakıt tasarrufu ile. 

Alacağınız arabalarda en ufak sorunda zaten cebinizde en az 20-30 çıkacak. Toyota hibrit ile sorun yaşamazsınız. 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Ben mesela mondeo aldım, diğer bütün arabaları önüme koyun hepsine bir kulp takarım. 

+1

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Toyota hibrit ile sorun yaşamazsınız. 

Bütçe ile başka planlar olunca benim hibrit işi bir sonraki araca kaldı. Sorunsuzluk beklentisinin tam karşılığı hibrit. CVT'ler sanayiye düşmeye başladı hem honda hem toyota tarafında, E-CVT çok sağlam diyorlar. Sanırım tek masrafı eninde sonunda değişecek olan hibrit bataryası ama onun da 2 kez DSG kavrama değişim maliyetinden fazla tutacağını düşünmüyorum ki çalışma ömrü ile kıyaslanırsa çok büyük bir meblağ değil gibi. Ama reelde unutulmaması gereken bir hususu hatırlatayım sana da bu vesile ile, şirketteki hibrit biz kullanırken 5 litre ile geziyordu, başka bir şubeye gönderdik, 1.6 atmosferikten çok yakıyor. Hibritin tasarruf kısmından faydalanmak için hibritin kullanım biçiminden anlamak gerekiyor sanırım. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Benzinli Honda City 1.5 ivtec Egea 1.6 etorq

Hybrid Corolla 

Elektrik Ec3cross

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

+1

Bütçe ile başka planlar olunca benim hibrit işi bir sonraki araca kaldı. Sorunsuzluk beklentisinin tam karşılığı hibrit. CVT'ler sanayiye düşmeye başladı hem honda hem toyota tarafında, E-CVT çok sağlam diyorlar. Sanırım tek masrafı eninde sonunda değişecek olan hibrit bataryası ama onun da 2 kez DSG kavrama değişim maliyetinden fazla tutacağını düşünmüyorum ki çalışma ömrü ile kıyaslanırsa çok büyük bir meblağ değil gibi. Ama reelde unutulmaması gereken bir hususu hatırlatayım sana da bu vesile ile, şirketteki hibrit biz kullanırken 5 litre ile geziyordu, başka bir şubeye gönderdik, 1.6 atmosferikten çok yakıyor. Hibritin tasarruf kısmından faydalanmak için hibritin kullanım biçiminden anlamak gerekiyor sanırım. 

Kimse kusura bakmasın da hayvan gibi kullanıyorlar şirket araçlarını. 

1100km yol geldim. Hibrit kullanım falan dikkat etmedim. Otoban 130, özel otoban 150 ile geldim. Devlet yolu 115 ile sürdüm. 5,8 yaktı. 

7-8  litre yakanlar her hızlanmada gazın dibine basıp aniden durup sürekli hızlan yavaşla, sürekli gaz pedalıyla oynayarak sürüyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Azalma
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hayvan gibi kullanıyorlar şirket araçlarını. 

Toyota'nın dizelinin 9-10 ltr yakıt ortalaması olduğunu gördüm. Kaldı ki 1.4 motor oldukça ekonomiktir. Şirket aracını kullananların bir kısmı , yarınlar yokmuşcasına gaz basıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...