Harun Kocaçalışkan 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Kafanızdaki arabayı alın. En hoşunuza hangisi gidiyorsa onu alın. Üçe beşe yakıta motora takılıp durmayın yoksa sonu gelmez bu işin. Dünyaya bir kere geleceksiniz. Bir araba alırken böyle matematik profesörü gibi hesap yapmaya bence gerek yok. Ayrıca böyle araba tavsiyesi konularının %90 ı kendi seçtiğin arabaya kendini daha fazla ikna etmek için açılıyor. Ben mesela mondeo aldım, diğer bütün arabaları önüme koyun hepsine bir kulp takarım. 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 saat önce Paylaş 15 saat önce (düzenlendi) Emrecan Kalaycı yazdı: Şehir içi kullanım yapmıyacağım taşra bölgesindeyim merkez git gel 180 km haftada 2 kere yapıyorum pek mantıklı değil mtv göz ününde bulundurursak 2020 model 1.8 toyota hibrit. 2020 model aracın mtv'si ile 1.6 aracın mtv'si farkı 65 litre yakıt. 4600 lira. Matematiğe kulak verince, 9 haftada mtv farkını ödüyorsunuz zaten yakıt tasarrufu ile. Alacağınız arabalarda en ufak sorunda zaten cebinizde en az 20-30 çıkacak. Toyota hibrit ile sorun yaşamazsınız. 15 saat önce tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Harun Kocaçalışkan yazdı: Ben mesela mondeo aldım, diğer bütün arabaları önüme koyun hepsine bir kulp takarım. +1 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Toyota hibrit ile sorun yaşamazsınız. Bütçe ile başka planlar olunca benim hibrit işi bir sonraki araca kaldı. Sorunsuzluk beklentisinin tam karşılığı hibrit. CVT'ler sanayiye düşmeye başladı hem honda hem toyota tarafında, E-CVT çok sağlam diyorlar. Sanırım tek masrafı eninde sonunda değişecek olan hibrit bataryası ama onun da 2 kez DSG kavrama değişim maliyetinden fazla tutacağını düşünmüyorum ki çalışma ömrü ile kıyaslanırsa çok büyük bir meblağ değil gibi. Ama reelde unutulmaması gereken bir hususu hatırlatayım sana da bu vesile ile, şirketteki hibrit biz kullanırken 5 litre ile geziyordu, başka bir şubeye gönderdik, 1.6 atmosferikten çok yakıyor. Hibritin tasarruf kısmından faydalanmak için hibritin kullanım biçiminden anlamak gerekiyor sanırım. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Benzinli Honda City 1.5 ivtec Egea 1.6 etorq Hybrid Corolla Elektrik Ec3cross 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Murat Sahın yazdı: +1 Bütçe ile başka planlar olunca benim hibrit işi bir sonraki araca kaldı. Sorunsuzluk beklentisinin tam karşılığı hibrit. CVT'ler sanayiye düşmeye başladı hem honda hem toyota tarafında, E-CVT çok sağlam diyorlar. Sanırım tek masrafı eninde sonunda değişecek olan hibrit bataryası ama onun da 2 kez DSG kavrama değişim maliyetinden fazla tutacağını düşünmüyorum ki çalışma ömrü ile kıyaslanırsa çok büyük bir meblağ değil gibi. Ama reelde unutulmaması gereken bir hususu hatırlatayım sana da bu vesile ile, şirketteki hibrit biz kullanırken 5 litre ile geziyordu, başka bir şubeye gönderdik, 1.6 atmosferikten çok yakıyor. Hibritin tasarruf kısmından faydalanmak için hibritin kullanım biçiminden anlamak gerekiyor sanırım. Kimse kusura bakmasın da hayvan gibi kullanıyorlar şirket araçlarını. 1100km yol geldim. Hibrit kullanım falan dikkat etmedim. Otoban 130, özel otoban 150 ile geldim. Devlet yolu 115 ile sürdüm. 5,8 yaktı. 7-8 litre yakanlar her hızlanmada gazın dibine basıp aniden durup sürekli hızlan yavaşla, sürekli gaz pedalıyla oynayarak sürüyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: hayvan gibi kullanıyorlar şirket araçlarını. Toyota'nın dizelinin 9-10 ltr yakıt ortalaması olduğunu gördüm. Kaldı ki 1.4 motor oldukça ekonomiktir. Şirket aracını kullananların bir kısmı , yarınlar yokmuşcasına gaz basıyor. 2 Yorum bağlantısı
Emrecan Kalaycı 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Güncel otomatik konforlu kısmeten donanımlı 1.2-1.3 m ₺ arası düşük kmli az yakan bir turbo bensizli araç öneribilirmisiniz değerli büyüklerim Önceliğim bana çok masraf çıkarmasın yeni evliyim bütçemin çoğu arabaya gidecek ev iş arası 80 km haftada 2 kez gidip geliyorum Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Emrecan bey biz size diger konuda arac onermiyor muyduk? Hibrit dizel atmosferik elektrik vs. Arac simdi turbo benzinli otomatige mi dondu? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Clio TCE, çok temizi alınır 1.0 olanın. Şanzıman da cvt. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Emrecan Kalaycı yazdı: Güncel otomatik konforlu kısmeten donanımlı 1.2-1.3 m ₺ arası düşük kmli az yakan bir turbo bensizli araç öneribilirmisiniz değerli büyüklerim Önceliğim bana çok masraf çıkarmasın yeni evliyim bütçemin çoğu arabaya gidecek ev iş arası 80 km haftada 2 kez gidip geliyorum Değerli görüşlerinizi bekliyorum. Tek konudan ilerleyelim lütfen 😊 Yorum bağlantısı
Recommended Posts