Soner Eraslan 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Abilerim, kardeşlerim birkaç gündür canım bir konuya sıkkın bana yardımcı olursanız eğer sevinirim. 2 gün önce heves güves bir araba aldım kardeşimde de 2005 modeli var memnunuz diye, aracı aldım ertesi gün yağını hava filtresini ve bujilerini değiştirdim, sorun şu aracım özellikle gazda 2. viteste çok hantal kalıyor sanki 4. vitese atmışımda gitmiyor gibi, benzinde de yine çok da şahlanıyor diyemem, farkı şurdan anlıyorum 2005 model aracı sürdüğümde 2. viteste bana mısın demiyor araç uzuyor gidiyor, ama bunda öyle değil. Aracı aldığım kişi 2 yılda 2000 km anca yapmış araç çoğunlukla yatmış bu arada. Sormak istediklerinizi ben soru cevap şeklinde cevaplayım. LPG ayarı için de gittim adam para dahi almadı lpg ayarın iyi dedi. Bujiyi takan adam da moralimin bozuk olduğunu görünce el emeğinin yarısını aldı, bu kardeşine bir yardımcı olun. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Soner Eraslan yazdı: Z16XER hocam motor. Kaput açık iken motor çalıştır. Emme manifoldu üzerindeki vakumla çalışan klape kolu gaz verdikce konum değiştiriyormu bak ? İkinci olarak Sabah ilk çalıştırmada bu ses var mı ? Manifodl üstündeki zımbırtı bu. Variable İntake sistemi klape kontrol kolu. gaza basınca oynuyormu. Yorum bağlantısı
Soner Eraslan 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Kaput açık iken motor çalıştır. Emme manifoldu üzerindeki vakumla çalışan klape kolu gaz verdikce konum değiştiriyormu bak ? İkinci olarak Sabah ilk çalıştırmada bu ses var mı ? Sabah sanki böyle bir ses gelmiyor ama yine de emin olmam gerekiyor, dediğinizi yarın yaparım, bunlar çekişi etkileyen şeyler midir acaba ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 56 dakika önce Paylaş 56 dakika önce (düzenlendi) Soner Eraslan yazdı: Sabah sanki böyle bir ses gelmiyor ama yine de emin olmam gerekiyor, dediğinizi yarın yaparım, bunlar çekişi etkileyen şeyler midir acaba ? Tabiki, Değişken emme manifoldu çalışmaz ise maksimum tork devrinde peak yapamazsın. Dahada kötüsü değişken subab zamanlaması düzgün değil ise hatalı çalışırsa , tork bandın linear olmaz. 54 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Soner Eraslan 50 dakika önce Yazar Paylaş 50 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Tabiki, Değişken emme manifoldu çalışmaz ise maksimum tork devrinde peak yapamazsın. Dahada kötüsü değişken subab zamanlaması düzgün değil ise hatalı çalışırsa , tork bandın linear olmaz. Bunları benzinde de yapması gerek ama demi ? Birkaç usta bana motorun sağır gibi bir ifade kullandı, bu ne demek oluyor acaba ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 47 dakika önce Paylaş 47 dakika önce (düzenlendi) Soner Eraslan yazdı: Bunları benzinde de yapması gerek ama demi ? Birkaç usta bana motorun sağır gibi bir ifade kullandı, bu ne demek oluyor acaba ? Ben pek usta dilini ve ne anlatmak istediğini bilmem. Sağır derken neyi kastetmiştir yorum yapamam. Sana sadece tork bandının nasıl çalıştığının muhendislik sunumu yaptım. Buji bobin değişti dediğin için aklıma Variable İntake system ve Vaiable Valve Timing sisteminde bir sıkıntı olacağı düşündürdü. Çünkü bu motolarda en çok şikayet konusu olan kısımlar bunlar. Benim aynı aileden Chevrolet Cruze üzerinde Opelin A16xer kore uyarlaması Variable İntake sistemi yerine long turn manfold bağlanmış F16d4 motor var. Sendeki motor egzos egzantrik mili üzerinde varyatör bulunduran, fakat Variable intake system barındıran erken dönem bir Z16xer 43 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 13 dakika önce Paylaş 13 dakika önce Soner Eraslan yazdı: Bunları benzinde de yapması gerek ama demi ? Birkaç usta bana motorun sağır gibi bir ifade kullandı, bu ne demek oluyor acaba ? Sağir ifadesi şu, motoru emekli amca veya dusuk devirde sehir ici yasli teyze kullanmis motor körelmiş sagirlasmis. Emekli bir amcadan benzinli focus 2 otomatik almistik benim ustada ayni seyleri soyledi. Sonrasinda devirli kullan acilir vs durumu olsada ust kapagi sokup conta kisminin ve su kanallarinin vs pas ile tikandigi ortaya cikmisti. Ust Kapak paslanmisti taşlandi vs. Araci bi sure devirli kullanin bakin durumuna. Acildi acildi hala devam ediyorsa vardir bi durum cozulur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts