Soner Eraslan Çarşamba 18:59 Yazar Paylaş Çarşamba 18:59 Ali Darbaz yazdı: Bizim Aracta her zaman liqui Molly dexos 2 5w30 veya 5w40 yağ konmuşturr. 10w40 yağ arabanın el kitabına göre hatalı. Ne tür zararlar verdiğini tecrube etmedim. Ama laktoz intoleranslı olmayan birine tam yağlı inek sütü verince ne olduğunu bilirim. Hocam aracın kaç model ve kaç binde ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 18:59 Paylaş Çarşamba 18:59 Soner Eraslan yazdı: Hocam aracın kaç model ve kaç binde ? 2010 model 180000 kmde Yorum bağlantısı
Soner Eraslan Çarşamba 19:11 Yazar Paylaş Çarşamba 19:11 Ali Darbaz yazdı: 2010 model 180000 kmde 5 ince gelir diye korkuyorum kafam çok karıştı şuanda, çünkü ustalarda koydurduğum yağı önerdiler 5 söylemediler hiç Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 19:16 Paylaş Çarşamba 19:16 Soner Eraslan yazdı: 5 ince gelir diye korkuyorum kafam çok karıştı şuanda, çünkü ustalarda koydurduğum yağı önerdiler 5 söylemediler hiç Usta kim bilmem tanımam, Alman mühendis ne diyorsa odur. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Çarşamba 19:18 Paylaş Çarşamba 19:18 Kitapçıkta yazan 1 km'de milyon km'de olsa aynısı olması lazım, gerisi sanayi uydurması 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Perşembe 12:41 Paylaş Perşembe 12:41 yaz sıcağında 10 40 ile fark olmaz pek fazla. oradaki 10 değeri kışın çalışmadaki viskozitesini gösteriyor. 5 30 daha incedir soğukta. ancak motor ısınınca 30 yada 40 buradaki kadar fark etmemeli. Yorum bağlantısı
Soner Eraslan 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Arkadaşlar Opel usta başına gittim bir tanıdık aracılığı ile, dişlide sorun var evet dedi ama şuan değişime gerek yok dedi, ses iyice artar rahatsız edici seviyeye gelir dedi o zaman yaparız dedi, ses sürekli yapmıyor çünkü benim. Ben de kendimi maddi olarak biraz toparlayınca hem dişliyi hem de trigeri değiştirmeyi düşünüyorum. Bu dişli arızasından yolda kalan görmedim kullanabilirsin dedi. Çünkü ben uzun yola çıkacağım bir de görev yaptığım yere döneceğim. Seneye haziranda bakıma sokacağım. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Dişli ile arabanın o viteste hantal kalmasını bana mantıklı bir şekilde açıklasın ölene kadar ona çıraklık yapacam. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Selçuk Bakış yazdı: Kitapçıkta yazan 1 km'de milyon km'de olsa aynısı olması lazım, gerisi sanayi uydurması Aracın markasının Ar-Ge ve Kalite Kontrol birimleri akıl edip ilk 100k şunu, sonra 250k ya kadar şunu, sonrası da bunu kullan demeyi akıl edememiş. Ama sanayideki ustalarda bu bilgi var 😂 Araç bir sebepten yağ eksiltiyorsa (üretim amacı gereği doğasında olanlar haricinden bahsediyorum) yağ kalınlaştırmak sadece derindeki patlamış bir su borusunun üzerine toprak atmaya benziyor. Gün sonunda o toprağı da kaldırarak daha fazla kazıp durumu düzeltmek zorunda kalınıyor. Yağ üreticilerine bakarsanız aynı viskozitede bile belki 5-10 çeşit yağ var. Hepsinin sertikası farklı, odağı farklı. Ver oradan bir 5w30 ile de olmuyor yani. Olunca da sonra bu araba bozuluyor, mındar deniyor. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Aracın markasının Ar-Ge ve Kalite Kontrol birimleri akıl edip ilk 100k şunu, sonra 250k ya kadar şunu, sonrası da bunu kullan demeyi akıl edememiş. Ama sanayideki ustalarda bu bilgi var 😂 Araç bir sebepten yağ eksiltiyorsa (üretim amacı gereği doğasında olanlar haricinden bahsediyorum) yağ kalınlaştırmak sadece derindeki patlamış bir su borusunun üzerine toprak atmaya benziyor. Gün sonunda o toprağı da kaldırarak daha fazla kazıp durumu düzeltmek zorunda kalınıyor. Yağ üreticilerine bakarsanız aynı viskozitede bile belki 5-10 çeşit yağ var. Hepsinin sertikası farklı, odağı farklı. Ver oradan bir 5w30 ile de olmuyor yani. Olunca da sonra bu araba bozuluyor, mındar deniyor. sanayide 6 yağ değişimi sonrası motor yaptırma garantili toptan yağ satanları gördü bu gözler 4 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: sanayide 6 yağ değişimi sonrası motor yaptırma garantili toptan yağ satanları gördü bu gözler En temizi, hiç değilse arafta bırakmıyor. Bazısını motor yaptırsam mı böyle idare etsem mi düşüncesi yiyip bitiriyordu, o sorun çözülür en azından 😂 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 52 dakika önce Paylaş 52 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: sanayide 6 yağ değişimi sonrası motor yaptırma garantili toptan yağ satanları gördü bu gözler Bende motora iyi gelicek diyip Honda d16y4 motorun ust kapagi subaplarla beraber elime veren yag toptancisi gordum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 dakika önce Paylaş 13 dakika önce Mertol Kip yazdı: Dişli ile arabanın o viteste hantal kalmasını bana mantıklı bir şekilde açıklasın ölene kadar ona çıraklık yapacam. Abi testi çok olay ben yaptım. Valf zamanlamasının elektrovalfini fişini çekinde 10-15 beygir uçuyor arabada. Valf zamanlaması bozuk iken çekmeköyde rampayı birinci vitesle çıkıyordu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts