Tolga Arda 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ön cama güneş ısısını kessin diye şeffaf/açık renkli film taktırmak istiyorum. Polis çevirmesinde ceza kesiliyor mu, muayenede ağır kusur sayılıyor mu? Güncel durumu bilen var mı? Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Yasak. İsterse keser. Ve konumu Adana görüyorum, max 1-2 yaz sonra o film görüşünüzü bozar gözlüksüz astigmat gözlerle bakar gibi olursunuz. Tecrübe ile sabittir. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tolga Arda yazdı: Ön cama güneş ısısını kessin diye şeffaf/açık renkli film taktırmak istiyorum. Polis çevirmesinde ceza kesiliyor mu, muayenede ağır kusur sayılıyor mu? Güncel durumu bilen var mı? Yasak ama ceza yazmıyorlar, ta ki trafikte uygunsuz hareket edene kadar. Driften v.b ceza yersen, filme de yazar, egzoza da yazar, multimedya ya da yazar. Bulduğu her şeye yazar. Muayeneden de hafif kusur olarak geçiyor. Geçen seneye kadar bu şekildeydi. Değişiklik olduysa güncel durumları bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Şu anda aracımda şeffaf film mevcut. Ancak ısıyı kesme konusunda başarılı olduğunu söyleyemem. Benim kullandığım film noname olduğu için olabilir. Bir defa uyardılar gerekçe olarak içerisi görünmüyor dediler. Hata kişiseldir ancak zindan gibi gezenlere uyarı yapıldığını düşünmüyorum. Muayeneden hafif kusurlu olarak geçiyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Yasak. Ön cam filmi ile muayeneden de geçemezsiniz. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Şu anda aracımda şeffaf film mevcut. Ancak ısıyı kesme konusunda başarılı olduğunu söyleyemem. Benim kullandığım film noname olduğu için olabilir. Bir defa uyardılar gerekçe olarak içerisi görünmüyor dediler. Hata kişiseldir ancak zindan gibi gezenlere uyarı yapıldığını düşünmüyorum. Muayeneden hafif kusurlu olarak geçiyor. Gözle görmemekten bahsetmiyor. Bazı şeffaf filmlerde UV önleyici var. Onlar kızılötesi lambası olan kameraların içeriyi görüntülemesini engelliyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 52 dakika önce Paylaş 52 dakika önce Mertol Kip yazdı: Gözle görmemekten bahsetmiyor. Bazı şeffaf filmlerde UV önleyici var. Onlar kızılötesi lambası olan kameraların içeriyi görüntülemesini engelliyor. Doğrudur, içerisi görünmüyor denilince benim anladığım bu olmuştu ancak haklısınız ifade edilmek istenen dediğiniz gibi olabilir. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 52 dakika önce Paylaş 52 dakika önce Sani Gerşon yazdı: Yasak. Ön cam filmi ile muayeneden de geçemezsiniz. Yok öyle bir şey Önceki aracımda ön 3 camda iyi bir markanın tamamen şeffaf filmi vardı. Dışarıdan bakınca camda hiçbir farklılık yoktu. Isı kesmede başarılıydı ve 1 kere bile hiçbir kişiden uyarı vs almadım. Muayenede de ilk muayenede hafif kusur (klasik cam filmi yapıştırılmış ibaresi ile) ikinci muayenede ise tamamen "kusursuz" (gözden kaçırdılar büyük ihtimalle) geçti. 3 sene sonunda da en ufak bir bozulma vs olmamıştı. Ancak temizlik yapılırken silinen beze dikkat etmek lazım harelenme yapabiliyor Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 47 dakika önce Paylaş 47 dakika önce Üstten gelen güneşi kesmek için içeriden görüşü engellemeyecek şekilde üst kısmına koyu film kuşak yaptırdım ona bir şey demiyorlar. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 38 dakika önce Paylaş 38 dakika önce (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Yok öyle bir şey Önceki aracımda ön 3 camda iyi bir markanın tamamen şeffaf filmi vardı. Dışarıdan bakınca camda hiçbir farklılık yoktu. Isı kesmede başarılıydı ve 1 kere bile hiçbir kişiden uyarı vs almadım. Muayenede de ilk muayenede hafif kusur (klasik cam filmi yapıştırılmış ibaresi ile) ikinci muayenede ise tamamen "kusursuz" (gözden kaçırdılar büyük ihtimalle) geçti. 3 sene sonunda da en ufak bir bozulma vs olmamıştı. Ancak temizlik yapılırken silinen beze dikkat etmek lazım harelenme yapabiliyor Yok öyle bir şey değil bu iş Kanun açık. Cam filmi yasak. Ancak sizin mesajınızdan sonra kontrol ettim, tüm camlar hafif kusur olarak muayenede düzeltilmiş. Eskiden yan camlar hafif, ön cam ağır kusurdu. Ancak kanunen hala yasak. Polis isterse cezasını keser. https://uhdgm.uab.gov.tr/uploads/pages/arac-muayene/1-haziran-2026-tarihinden-itibaren-uygulanacak-arac-muayenesi-sonucu-belirlenen-eksikliklere-iliskin-kusur-gruplari-yonergesi-eki-kusurlar-tablosu-3.pdf 36 dakika önce tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 21 dakika önce Paylaş 21 dakika önce Sani Gerşon yazdı: Yok öyle bir şey değil bu iş Kanun açık. Cam filmi yasak. Ancak sizin mesajınızdan sonra kontrol ettim, tüm camlar hafif kusur olarak muayenede düzeltilmiş. Eskiden yan camlar hafif, ön cam ağır kusurdu. Ancak kanunen hala yasak. Polis isterse cezasını keser. https://uhdgm.uab.gov.tr/uploads/pages/arac-muayene/1-haziran-2026-tarihinden-itibaren-uygulanacak-arac-muayenesi-sonucu-belirlenen-eksikliklere-iliskin-kusur-gruplari-yonergesi-eki-kusurlar-tablosu-3.pdf Ceza ile muayene konusu başka şeyler (Bana göre muayenede geçiyorsa ceza yazılamaz ama) Ceza konusunda da yazdığım gibi ben 1 kere bile uyarı dahi almadım. Ki girdiğim birçok çevirmede film olanları söktürdüler, farkedilmediğinden sorun olmadı. Amaç içerisi görünmesin, "karizma" görünsün değil de güneşten yanmayayım ise zaten bahsettiğim gibi sorun olmadı. Elbette tek tek camları elle kontrol etmek, logo kısımlarını iyice irdelemek ve cihazla bakmak gibi şeyler yapılırsa istendikten sonra mutlaka yazılır Yorum bağlantısı
Mertol Kip 9 dakika önce Paylaş 9 dakika önce Yasanın bana göresi olmaz. Yassah hemşerim dediyse yassahtır ceza keser, hafif kusurluksa arabanı başlamaz (teorik olarak) Ama arabayı bağlayıp bu renkli mi değil mi muayene etsinler de diyebilir. Tamamen memurun inisiyatifine bağlı. Yorum bağlantısı
Tolga Arda 4 dakika önce Yazar Paylaş 4 dakika önce Isıyı kesmek için Madico ClearPlex öneren çok oldu bana da. Klasik film değil, dıştan uygulanan şeffaf cam koruma gibi bir şeymiş. Hem sıcağı kesip hem muayenede sorunsuz geçtiğini söylüyorlar, duyan veya yaptıran var mı bu markayı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts