İçeriğe Yönlendir

Focus 2 HB Su Alma

Ahmet gökçe

Recommended Posts

Ahmet gökçe

arkadaşlar hayırlı günler 

2009 model focus HB aracım bugün hafif çok şiddetli olmayan bir yağmur sonrası aracımın bagajının sol arka kısmında ıslaklık olduğunu farkettim, biraz araştırınca bu araçlardan bu tarz su alma probleminin olduğunu öğrendim. Kendim Bilecikte ikamet ediyorum sizden ricam eskişehir, bursa, sakarya bu illerde sorunumu çözebilecek iyi bir  usta konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum..

1205115400_WhatsAppImage2026-09-23at17_18_13.jpeg.43ec7771242082e00bef0ac02f83e36a.jpeg775844981_WhatsAppImage2026-09-23at17_18_14.jpeg.c6768548ee54b3ab5c2bf3cbce7e50e7.jpeg659356957_WhatsAppImage2026-09-23at17_18.14(1).jpeg.d0febbe4b60979dd4645a0699785ea97.jpeg

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

bagaj döşemelerinde ıslaklık var mı? varsa takip edin ne taraftan itibaren ıslaklık oluyorsa oraya yönelmek gerekli. stop arkasına denk geliyorsa stop contaları, bagaj kenarlarına denk geliyorsa fitillere, üst tarafa doğru gidiyorsa cam kenarlarına vb. gibi kontrol edebilirsiniz. il il gezmeden sorunu kendi imkanlarınızla bulup bi ihtimal çözmeye çalışabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Geçmişte kazası vs yoksa arka kısımdan ilk yapılacak şey stop contalarının kontrolü. 

Döşemeyi söküp içeriden biri kontrol ederken dışarıdan su tutup bakılabilir. 

Yorum bağlantısı
Ahmet gökçe
Eray Aksoylu yazdı:

bagaj döşemelerinde ıslaklık var mı? varsa takip edin ne taraftan itibaren ıslaklık oluyorsa oraya yönelmek gerekli. stop arkasına denk geliyorsa stop contaları, bagaj kenarlarına denk geliyorsa fitillere, üst tarafa doğru gidiyorsa cam kenarlarına vb. gibi kontrol edebilirsiniz. il il gezmeden sorunu kendi imkanlarınızla bulup bi ihtimal çözmeye çalışabilirsiniz.

döşemelerde ıslaklık yok hocam daha doğrusu çok yağmur yağmadığı için de döşemelere inmemiş olabilir diye düşünüyorum ilk izlenimim stop arkalarından geldiği yönünde 

Yorum bağlantısı
Ahmet gökçe
Ü.Emre Kartal yazdı:

Geçmişte kazası vs yoksa arka kısımdan ilk yapılacak şey stop contalarının kontrolü. 

Döşemeyi söküp içeriden biri kontrol ederken dışarıdan su tutup bakılabilir. 

Hocam aracı alalı daha 1 ay oldu araçtada sadece arka tampon ve bagaj kapağı boyalı ağır bir kaza değil panel ve bagaj havuzunda bir işlem yoktu

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ahmet gökçe yazdı:

Hocam aracı alalı daha 1 ay oldu araçtada sadece arka tampon ve bagaj kapağı boyalı ağır bir kaza değil panel ve bagaj havuzunda bir işlem yoktu

Belki bagaj kapağı tam fitillerle örtüşmüyordur, bu seçeneği de gözardı etmemek lazım. 

Kesin sonucu içeriye birinin geçmesi ile alırsınız. 

Yorum bağlantısı
Ahmet gökçe

su sadece işaretli bölgede var geri kalan döşemeler yan döşemelerde vs hiçbir ıslaklık yoktu

855260980_WhatsAppImage2026-09-23at18_35_24.jpeg.af80a457219223bfb7013a0be0445629.jpeg

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
(düzenlendi)

Hava tahliye kanallarından almış olabilir. Arka tamponun yan kisimlarinda ( kapıları kapattığınız içeride kalan havayı tahliye eden havalandırma ızgarası şeklinde )  kapakçıklar var.  O kısımları kontrol ettirin. Benim aracımda ordan su almıştı diye hatırlıyorum.   Google şöyle açıklıyor: 

. Arka Çamurluk / Tampon İçi Hava Tahliye Menfezi (Dış Kısım)
Aracın içindeki hava sirkülasyonunu (kapılar kapanırken oluşan basıncı ve klima/kalorifer havasını) dışarı atmaya yarayan, arka tamponun sağ ve sol köşelerinin altında (çamurluk arkasında) gizli olan plastik parça budur.
  • Önemi: Bu parçanın üzerinde bulunan kauçuk yapraklar (klapeler) zamanla eskir veya yırtılırsa, araç özellikle yağmurlu havalarda bagaj havuzuna su almaya başlar.
  • Temini: Orijinal FoMoCo veya ithal yan sanayi olarak yedek parçacılardan Ford Parçacım ya da online pazaryerlerinden temin edilebilir. 
  • copyImage.jpg.1eca9b2649467fa224d9a63867c13d3b.jpg
tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Bagaji kapatin arka camurluklarla sagdan ve soldan araliklari kontrol edin ayarsiz olabilir. Elle kontrol edin bagaj kapagi camurluklardan disarida veya iceridemi ayni hizalardarmi bakin. Stop alt vida noktasinda tahliye kanali vardir pislik vs birikmis olabilir. Sirayla fitiller vs kontrol edin yagislar baslamadan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...