İçeriğe Yönlendir

EV3 - Normal Menzil-2

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Fatih Keskin yazdı:

internetin sınırı var mı yani byd gibi ay da 2 gb gibi

güncelleme de kota yok byd gibi 

yani onda da yok

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Hayırlı olsun,kazasız belasız sürüşler dilerim abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Çağlar Bayur yazdı:

güncelleme de kota yok byd gibi 

yani onda da yok

güncelleme her türlü olur arkadaşın yazlığında 3 ay internetsiz kalan bebelerin youtube izlemesi elzemmiş

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Benzinlisi çıkıyormuş bunun. "Kia Seltos". 

vay gayet güzel. tersi oluyordu, yani doğuştan elektrikli olamayanı çeviriyorlardı ama tersi nasıl mümkün oldu acaba.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Başlıklar da karisti. Ev normal menzil 2 diye düzeltmeli 😁

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

hayırlı olsun emmi :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Mehmet Ozyurek yazdı:

4C0B36A3-A004-4E5F-ABB1-9660406C8B86.jpeg

Mehmet abi hayırlı olsun. güle güle kullan.  :nazar:
Kendi navigasyonu çok güzel ama planlama olmayınca kullanılmıyordu. Rota planlamasının gelmesi çok iyi olmuş. ABRP ile karşılaştırma yaparmısın hangisi daha tutarlı sonuç veriyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Hayırlı olsun Mehmet abi, sen sevdin bu elektrik olayını. Bize de o yol görünüyor, yavaş yavaş dizeli terk etme vakti geliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Abi hayırlı olsun, kazasız günlerde :)

Kardeşimde de var, ondaki gt line uzun menzil olanı, ama 2025 modellerde uzaktan erişim vs yok. Getirmeyi de düşünmüyorlarmış

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ü.Emre Kartal yazdı:

uzaktan erişim vs yok

piyasada yayılsın haberi ucuza alırız :mangal: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Akbal yazdı:

Başlıklar da karisti. Ev normal menzil 2 diye düzeltmeli 😁

Ahaha, düzeltim. 

Erdoğan Temur yazdı:

Kendi navigasyonu çok güzel ama planlama olmayınca kullanılmıyordu. Rota planlamasının gelmesi çok iyi olmuş. ABRP ile karşılaştırma yaparmısın hangisi daha tutarlı sonuç veriyor. 

Henüz test imkanım olmadı, ancak getirip otoparka çektim. dün de biraz otoparkta kurcaladım işte :)

Deneriz. 

Emrah Korkmazz yazdı:

Hayırlı olsun Mehmet abi, sen sevdin bu elektrik olayını. Bize de o yol görünüyor, yavaş yavaş dizeli terk etme vakti geliyor. 

Geç kalma, ;)

Valla menzil falan benim için sorun değil, bir yere yetişmem gerekmiyor. Aksine bilen bilir, bol molalı gitmem de gerekiyor çoğu zaman 

Evin dibinde şarj istasyonu var. 

Kredi kartları kampanya yapıyor. (Ziraat bank % 20, Denizbank % 10 indirim veriyor) Ayrıca ucuz istasyon (10-11 liraya) da bulabiliyorum. 

Günümü şartlarında pahalı elektrik alsam bile dizele göre maliyetim 1/3 oluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ü.Emre Kartal yazdı:

Kardeşimde de var, ondaki gt line uzun menzil olanı, ama 2025 modellerde uzaktan erişim vs yok. Getirmeyi de düşünmüyorlarmış

2. el uzun menzil düşündüm, çünkü sıfırı yok. ancak bunun internet erişimi olması ve sıfır aracın benim için avantajlı olması beni buna yönlendirdi. 

Evet dün sordum ben. 2026 temmuz öncesine gelmeyecek dediler. 

Benim arabanın bir çok evrağında kullanma kılavuzunda vs 2027 model yazıyor. 

Eskiden temmuz sonrası bir sonraki yılın aracı satılmaya başlardı. Bunlar o kafada kalmış galiba. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bana bu yeter diye düşünüyorum. 

1650255520_kiaev3.png.d57c082d5bdf172885369c965bfc0b33.png

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mehmet Ozyurek yazdı:

2. el uzun menzil düşündüm, çünkü sıfırı yok. ancak bunun internet erişimi olması ve sıfır aracın benim için avantajlı olması beni buna yönlendirdi. 

Evet dün sordum ben. 2026 temmuz öncesine gelmeyecek dediler. 

Benim arabanın bir çok evrağında kullanma kılavuzunda vs 2027 model yazıyor. 

Eskiden temmuz sonrası bir sonraki yılın aracı satılmaya başlardı. Bunlar o kafada kalmış galiba. 

Aynı durum Volvoda da var, 2027 geçiyorlar. 

Menzil olarak benim araç bile çok rahatsız etmiyor (1350 km yol yaptım 2 günde) 50-60 km daha uzun menzilli bu araç ve daha düşük tüketim daha mümkündür kesinlikle. 

2.el yerine bence de 0 km daha tercih. Hem 2.el olacak hem de 1 model düşük olacak derken kısmet olacağına varıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

dün sordum ben. 2026 temmuz öncesine

zamanda yolculuk mu yaptın

Mehmet Ozyurek yazdı:

2013 te değişti o işler bizde ki yasalarla 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bana bu yeter diye düşünüyorum. 

1650255520_kiaev3.png.d57c082d5bdf172885369c965bfc0b33.png

ben bu aracın wltp metodunda göre çıkan değerde bile yaksa sabit hız açıkınca 450 km gideceğini sanmıyorum. 400 filan ancak gidecektir onda da yüzde 5gibi birşey kalır. ama o anlık tüketime göre bende ekranda 510 km maks menzil değeri gördüm. bunun şehir içinde mümkün olduğundan eminim. dur kalk trafiğe girince müthiş oluyor.

seltosun web sayfasını açmışlar:

https://www.kia.com/tr/modeller/seltos/fiyat-listesi.html

bu aynı araba değilmiş. benziyor sadece. biraz daha uzun.

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Hayırlı olsun emmi. Bu modeli çok seviyor benim hanım. Zorla aldıracak neredeyse. Evo diyoz kendisine:) Bir defa sürmüştüm tek sevmediğim yanı koldan vitesin kullanım şekli. Ex30'un bu konuda hakkını yemeyeceğim onun koldan vitesi hepimizinkinden güzel. Ama geri kalan çok şeyde bu araba bence ondan iyi.

Elektriklinin güzelliği yavaşlarken enerjiyi geri toplaması. Hem de az buz değil bu geri kazanım. Bunun sayesinde şehir içinde menzil uzadıkça uzuyor. Uzun yolda bu pek olmayacağı için acayip düşüyor. 450 ise 350 oluyor. 

Togg'un şarj hızı max 180 diye hepsini aynı sanıyordum bu arada. Demek ki herkesin hep yarım saat şarj etmesi gerekiyormuş.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

benziyor sadece. biraz daha uzun.

dışı uzun içi kısa benzinli

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...