İçeriğe Yönlendir

EV3 - Normal Menzil-2

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal
(düzenlendi)
Fatih Sarıkaya yazdı:

Kaç km hızla çıktınız? Yolun ve rampanın durumuna göre, ortalama.

Büyük çoğunluk 90-110 aralığında çıktım, yollar bölünmüş olsa da hem asfalt kalitesi kötü (çukurlar, yamalar vs) hem de keskin virajlar var. Yani sabit hızla gitmek olası değil, yavaşlamalı hızlanmalı bir tempo yakalamanız lazım. İnerken aynı hızlarda inmek mümkün değil, virajları dönemezsiniz. Bol bol rejen ile hiç frensiz indim. 

1 tane 1.4 egea denk geldi, sağdan çok ağır çıkıyordu mesela. Ben rahatlıkla yanından bir şey yokmuş gibi çıkabildim. 

tarihinde Ü.Emre Kartal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ü.Emre Kartal yazdı:

Canavar gibi çıkıyorlar hiç sorun yok.

Kesinlikle.. 

Corsa ile 3-4 defa bolu dağına çıktım. Yeri geldi kamyon arkasında 30 a düşüp tekrar hızlandığım da oldu. 

Şunu iddia ederim. 

Herhangi bir rampada kaç km hızla gitmek istersem, araç ona cevap verir ve o hızla gider. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ü.Emre Kartal yazdı:

Büyük çoğunluk 90-110 aralığında çıktım, yollar bölünmüş olsa da hem asfalt kalitesi kötü (çukurlar, yamalar vs) hem de keskin virajlar var. Yani sabit hızla gitmek olası değil, yavaşlamalı hızlanmalı bir tempo yakalamanız lazım. İnerken aynı hızlarda inmek mümkün değil, virajları dönemezsiniz. Bol bol rejen ile hiç frensiz indim. 

1 tane 1.4 egea denk geldi, sağdan çok ağır çıkıyordu mesela. Ben rahatlıkla yanından bir şey yokmuş gibi çıkabildim. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Kesinlikle.. 

Corsa ile 3-4 defa bolu dağına çıktım. Yeri geldi kamyon arkasında 30 a düşüp tekrar hızlandığım da oldu. 

Şunu iddia ederim. 

Herhangi bir rampada kaç km hızla gitmek istersem, araç ona cevap verir ve o hızla gider. 

Bence araçların en önemlisi düzde nasıl gittiği değil de rampa performansı. Düzde bir şekilde gidiyor, rampada tıkanması sıkıntı. Ben fisetayla rampalarda çok çektim. Sizin bu elektrikliler güzelmiş. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Fatih Sarıkaya yazdı:

Bence araçların en önemlisi düzde nasıl gittiği değil de rampa performansı. Düzde bir şekilde gidiyor, rampada tıkanması sıkıntı. Ben fisetayla rampalarda çok çektim. Sizin bu elektrikliler güzelmiş. 

Önceki aracım fiestaydı, 1.5 dizel 75 hp olanlardan. Onunla kıyaslarsakta alakası yok, o da iyiydi hiç ağır kaldı çıkmadı dediğim yer olmadı ama bu kadar esnek değildi. 

Burada tek etken motor değil tabi, şanzıman tipi/oranından tutun aracın ağırlıklarına kadar herşey farklı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...