Mehmet Ozyurek Pazartesi 12:14 Paylaş Pazartesi 12:14 Araç 2026 Model Kia EV3 Elegance+Comfort B ile C kasa arası bir şey. Kısaca teknik verileri şu şekilde Batarya 58.3 kW NMC Ac 11 kW hız ile 5 saat 20 dakikada DC 50 kW hız ile 55 dakikada DC 101 kW ile 29 dakika şarj olabiliyor Tabi batarya sıcaklığı, şarj istasyonu kapasitesi, istasyon yoğunluğu gibi sebepler ile bu süreler değişir. Şarj altyapısı 400 Volt Motor Kalıcı Mıknatıslı Senkron Motor (PMSM) Güç: 150 Kw 204 ps Tork: 283 Nm Çekiş sistemi önden (FWD) Performans 0-100 km/s 7.5 saniye Maksimum hız 170 km Menzil WLTP 431 km Şehir içi 574 km. görünüyor. Ortalama tüketim katalog verileri 15.1 kW. (Kullandıkça gerçekleşen verileri paylaşacağım) Lastikler 215/60 R17 Lastik basınçları 36 psi Bagaj Arka Bagaj 460 litre Ön bagaj 25 litre Donanım Tabi ki tüm donanımları yazmayacağım Dikkate değer olan donanımlar şöyle *En sıra dışı donanımı "Kia Connect" sistemi Bu sistem ile telefondaki uygulama ile araca müdahale edebiliyorsunuz. *Motor çalıştır. *Kilidi aç *Dörtlü yak *Kaloriferi çalıştır. *Bataryayı şarja hazırla *Klima sistemini programla *Koltuk, direksiyon ısıtma, Arka cam ve ayna ısıtma, ön cam buğu çözme *Araç şarj ve menzil durumunu, açık kapalı olan camlar kapılar vs görme. *Rota, şarj planlama ve bunları araca gönderme. *Vs daha bir çok şey yapılabiliyor. *Şeritte kalma ve şerit takip *Hız sınırlama ve adaptif dur kalk destekli hız sabitleyici *Anahtarsız giriş, anahtarsız çalıştırma var. Yaklaşınca kapıları açma *Eko, Normal, Sport, Kış ve Sürücü ayarlı sürüş modları. *Ön koltuklarda ve direksiyonda ısıtma. *Rejeneratif frenleme kulakçıkları (F1) ile üç mod seçeneği *Ayrıca Otomatik Rejeneratif seçeneği var. Otomatikte iken yol boş ise frenleme yapmaz iken, trafik algılarsa otomatik çalışarak aracı yavaşlatıyor. *Büyük boy sunroof (cam tavan değil) *Elektrikli bagaj, anahtar cepte iken bagaja yaklaşınca açılma özellikli. *İki bölgeli klima *Geri görüş kamerası, ön ve arka park sensörü var. *Aracın kendi navigasyonu var. Navigasyonda şarj istasyonu programlama. (tesla benzeri) *Kablosuz carplay androit oto. *Euro normları güvenlik sistemlerinin hepsi var. *Isı pompası var. *Batarya şarja hazırlama sistemi var. Haritadan programlama yapılmışsa şarja 20 dakika kala kendisi devreye giriyor. Manuel de başlatılabiliyor. *Otomatik uzun far *Kararan ayna, yağmur ve far sensörü. *Lastik basınç sensörü. *Kapı kolları normalde kapı yüzüne gömülü, kilide açınca tutamak çıkıyor. *Ön Çarpışma önleme sistemi. *Ön ve arka kol dayama. *Vs Vs Olmayan ve olsa iyi olurdu dediklerim. *Aynalarda kör nokta yok. *360 görüntü yok. Olmayan ve olsa da olur olmasa da fark etmez dediklerim *Koltuk ayarları manuel, elektrikli olabilirdi. *Torpido soğutma yok. Kullanım tecrübelerini deneyimledikçe paylaşacağım. İlk dikkatimi çeken özelliği şu oldu. Adaptif cruise açık, şerit takip açık seyrederken otoyola girdim. Girer girmez HDA ve NAV sembollerini yaktı. Açılımı şuymuş. (özetle, otomatik otoyol sürüş) Şarj hızını da test ettim. Batarya sıcaklığı normal ise, Şarj yüzdesi % 70 altında iken 94 kW gördüm. Şarj yüzdesi 70 i geçince 50 lere düşüyor. 80'i geçince 30 lara düşüyor. Ortalama tüketim olarak 110-120 km hızlarla bölünmüş yol ve otoyol şartları ile 13.8 kW gördüm. Şehir içi tüketim olarak dur kal trafikte kalorifer ve klima kapalı iken 10-11 kW ları rahat görüyor. Şerit takip sistemini test ettim, bölünmüş yol ve otoyol şartlarında her virajdan başarı ile çıktı. Denemek için uzun süre direksiyonu tutmadım, bir kaç defa tutmam yönünde uyardı ve sonunda sistemi iptal etti. Direksiyona su şişesi sıkıştırmak işe yaramıyor, çünkü direksiyon simidinin iç kısmında his yok. Direksiyonun dış kısmına dokunmak gerekiyor. GSRII kuralları gereği araçta ADDW sistemi var. ADDW, Sürücünün göz hareketlerini, kafa pozisyonunu ve bakış yönünü sürekli takip eder. Örneğin, araç 50 km/s hızla giderken sürücü 3.5 saniyeden uzun süre yola bakmazsa sistem uyarı veriyor. Bu takibi direksiyondaki bir kamera ile yapıyor. Bu kameranın üstü kapanırsa, önce veri alamadığı için uyarı veriyor. bir süre sonra kendini kapatıyor. 9 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Çağlar Bayur yazdı: önden çekiş mi Önden önden. Sıkıntı yok. onu da ekledim şimdi yukarıya. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Kumandadan ileri geri alma özelliği çok güzel bu araçta, ayda yılda bir kere lazım olur ama güzel bir özellik arabaya 0 Park eden çok oluyor. Alçak olsam bu özelliğide tercih ederdim. Çok fazla 360 kamera olan araç kullanmadım ama bu aracın 360 bana pek sarmadı, belki uzun kullanıp kameralara alışınca farklı gelebilir. Ağırlığında mi, kalın yanaklı lastiklerde mi yoksa süspansiyondanmı bilemiycem tümsek geçişleri gayet başarılı. Farklı bir oturuş pozisyonu var, otomobil gibi yere gömülmuyorsun ama bir suv gibide aşırı yüksekte oturmuyorsun. Mehmet abi bunlarda araçtan elektirik alma özelliği varmı? Çoğu marka 2025 ten sonra koymuş, nadir lazım olur ama güzel bir özellik. Bendeki e-tech yok. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 54 dakika önce Yazar Paylaş 54 dakika önce Uğur Kumandadan arabayı yürütme Niro’da var. Bunda yok. Elektrik alma olayı da sadece GT donanımda var diye biliyorum. o da artık gelemiyor. Benimkinde öyle bir özellik okumadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts