Furkan Kökoğlu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Merhaba, biliyorum multimedya ile alakalı birden fazla konu var ancak hepsi 2020 yılı öncesinde açılmış konular. 2012 1.4 tdci Trend paket aracıma multimedya taktırmak istiyorum ancak bazı taktıranlar sakın uzak dur diyor. Bir kişiden duyduğum kadarıyla ses kalitesini bozuyormuş, birisi diyor ki sürekli donuyor vb. bir sürü şikayet eden kişi gördüm. Navigasyonu bol bol kullanan birisi olarak 8 senedir kullandığım aracıma taktırmakta kararlıyım ancak nelere dikkat etmem gerekiyor bir bilgim yok. 4 GB ram ve DSP desteğinin olmasının gerektiğini duydum, hem kullanışlılık açısından hemde ses kalitesi açısından önemliymiş. TDA7851 / DSP Audio Processor" ibaresi olması gerekiyormuş. Hangi marka almalıyım nelere dikkat etmeliyim ? İlla ki forumda kullanan kişiler vardır. Tesla mı yoksa gömme mi tercih etmeliyim ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Marka model önerecek yetkinlikte değilim ancak 2013 mondeoma taktırmıştım çokta güzel çalışıyordu. O dönem öğrendiğim, bazılarının yazılımla ramlerinin olduğundan yüksek gösterilmesi ile ilgili bir durumdu. Ses kalitesi iyiydi ancak radyo çekmiyordu. Gerçi o kasa mondeoda radyo anteni arka camda rezistansların üzerinde ve benim rezistanslar da çalışmıyordu, belki kopukluk vardı, bilmiyorum ancak radyo hariç her konuda gayet iyiydi. Unutmadan, geçen sene taktırmıştım ben. Yorum bağlantısı
Eray Kesici 44 dakika önce Paylaş 44 dakika önce (düzenlendi) Furkan Kökoğlu yazdı: Merhaba, biliyorum multimedya ile alakalı birden fazla konu var ancak hepsi 2020 yılı öncesinde açılmış konular. 2012 1.4 tdci Trend paket aracıma multimedya taktırmak istiyorum ancak bazı taktıranlar sakın uzak dur diyor. Bir kişiden duyduğum kadarıyla ses kalitesini bozuyormuş, birisi diyor ki sürekli donuyor vb. bir sürü şikayet eden kişi gördüm. Navigasyonu bol bol kullanan birisi olarak 8 senedir kullandığım aracıma taktırmakta kararlıyım ancak nelere dikkat etmem gerekiyor bir bilgim yok. 4 GB ram ve DSP desteğinin olmasının gerektiğini duydum, hem kullanışlılık açısından hemde ses kalitesi açısından önemliymiş. TDA7851 / DSP Audio Processor" ibaresi olması gerekiyormuş. Hangi marka almalıyım nelere dikkat etmeliyim ? İlla ki forumda kullanan kişiler vardır. Tesla mı yoksa gömme mi tercih etmeliyim ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Navigasyonu sık kullanacaksanız ben önce araçla uyumlu çerçevede, gömme bir cihazı değerlendirirdim. Tesla tipi büyük ekranın görüntüsü hoş olabilir ama büyüklüğü ses kalitesi veya akıcılık garantisi değil; ekranın görüşü, havalandırmayı ve fiziksel kumandaları ne kadar etkilediğine bakın. Araç Fiesta ise 2012 makyaj öncesi konsola uygun cihaz ve bağlantı takımı alın; “Fiesta uyumlu” denmesi yeterli değil, makyajlı kasayla karışabiliyor. 4 GB RAM, DSP ve TDA7851 aynı işi yapmıyor. RAM uygulamaların çalışmasına yardımcı olur; ses kalitesini doğrudan belirlemez. Android cihazda 4 GB’ı tercih ederdim ama işlemci modeli belirsizse, depolaması yavaşsa ve yazılımı sorunluysa RAM tek başına donmayı çözmez. “Sekiz çekirdek, Android 13” yazısından ziyade işlemcinin tam modelini ve gerçek donanımı öğrenin; navigasyon açıkken müzik çalmasını, rota hesaplamasını ve uygulamalar arasında geçişini cihaz üzerinde deneyin. TDA7851 bir DSP değil, hoparlörleri süren güç amplifikatörü entegresi. DSP ise ekolayzır, filtre ve destekleniyorsa zaman hizalama gibi ses ayarlarını yapar. Dolayısıyla ilanda “TDA7851 / DSP Audio Processor” yazması tek başına yeterli değil; kullanılan amplifikatör ile DSP’nin ayrı ayrı ne olduğunu sorun. Ayrıca kutudaki “4×50 W” ifadesini temiz, sürekli çıkış gücü sanmayın; TDA7851 ailesinin üretici verilerinde bile güç değeri besleme gerilimi ve bozulma oranıyla birlikte veriliyor. Üreticinin teknik bilgisi Sesin mutlaka bozulacağı doğru değil; sonuç cihazın ses devresine, ayarına ve montajına bağlı. Almadan önce kendi bildiğiniz bir parçayı aynı hoparlörlerde dinleyin; düşük seste dip gürültüsüne, ses yükselince sertleşme ve patlamaya bakın. Radyo çekimini de ayrıca deneyin, USB’den iyi ses vermesi FM’in de iyi olacağı anlamına gelmiyor. Bluetooth görüşmesinde karşı tarafın sizi nasıl duyduğunu, gündüz ekran okunabilirliğini ve gece parlaklığının yeterince kısılıp kısılmadığını kontrol edin. Marka tarafında navigasyon ve müzik önceliğiniz varsa Sony XAV gibi Android Auto/CarPlay destekli bir cihazı, uygun çerçeve ve adaptörlerle değerlendirmeye alırdım. Böyle bir cihazda navigasyonu telefon üzerinden kullanırsınız; cihazın kendi Android’ine uygulama yüklemekle aynı sistem değil. Örneğin XAV-AX3200 bu bağlantıları destekliyor; ancak araç uyumu, Türkiye garantisi ve montaj maliyeti ayrıca kontrol edilmeli. Android cihaz istiyorsanız Navimex, Cyclone veya başka bir markayı yalnızca adına göre seçmeyin; tam model, donanım ve satıcının arıza sonrası desteği üzerinden karar verin. Montajda tesisat kesilmeden uygun soket kullanılmasını, varsa direksiyon kumandalarının korunmasını ve kontak kapatılınca cihazın doğru şekilde kapanıp uykuya geçmesini isteyin. Hatalı bağlantı akü tüketimine, uyumsuz adaptör de bazı işlevlerin kaybolmasına yol açabilir. Çerçeve ve klipslerin düzgün oturması da önemli; sonradan trim sesiyle uğraşmayın. Teslim almadan önce navigasyon, müzik, telefon görüşmesi, geri görüş kamerası ve kontak açma-kapama işlemlerini birlikte deneyin. Fiesta’da donma, zayıf radyo çekimi ve gece ekran parlaklığı şikâyeti de var; 2022’de Fimex taktırıp önceki standart teybine göre sesinden memnun kalan da. İkinci örnek Focus’a ait, sizin araçta aynı sonucu garanti etmez; fakat “multimedya takılınca ses kesin bozulur” genellemesini de desteklemiyor. Benim tercihim, büyük ekran uğruna donanımı belirsiz bir cihaz almak yerine düzgün ses veren, telefonla sorunsuz çalışan ve iyi monte edilmiş gömme bir sistem olurdu. 42 dakika önce tarihinde Eray Kesici tarafından düzenlendi Düzeltme Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 33 dakika önce Paylaş 33 dakika önce Önceki aracımda navimex marka vardı (2015 fiesta) memnundum. Önerebileceğim birkaç şey var; 1) Sizin araç kırmızı ışıklı makyajsız kasa, mutlaka bunu belirterek alın. 2) Tesla ekran veya göğüsün üzerine çıkan modellerden almayın. Tesla ekranlar genellikle iyi oturmuyor ve bence çok kaba. Diğeri de ceza durumları yine olursa üzer. 3) Geri görüş kamerası mutlaka geniş açılı ve kasalı tip olsun. Ayaklı basit modellerden olmasın. (Orjinal görünümlü olanlar olsun yani) Tampona delerek takılanlardan hiç olmasın. 4) En az 4 gb ram olsun, carplay, android auto desteği olsun. Canbus modülüne dikkat edin, uyumsuz olursa direksiyon butonları çalışmaz, araçla haberleşmez. 5) Yukarıda yazdıklarımın fiyatı ile çıkma orjinal ford sony ekran(navigasyon, geri görüş vs olan opsiyon ürünler) için araştırın. Gizli özellik açanlarda olabiliyor mesela. Bu ürün denk gelirse daha iyi/orjinal olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts