samet çaylan 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 Hafta sonu kayseriden yozgata gitmek bana eziyet oldu 10 kilometrede bir devir düşürüp kontrollu gittim. Neden şehir içinde 10-20 kilometrelerde yapmıyorda uzun yola çıkınca bu hararet sapıtıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Selamun aleykum. Sorunum şu; Birgün arabanın motor bölümündeki tozları alırken manifoldun üstünde bulunan yuvarlak metal bir parçaya giren iki hortumdan birinin kırmızıya boyandığını ve motor suyunda çok çok az bir eksilme olduğunu gördüm ve tamamladım( su karışımsız kırmızı antifiriz).Hemen ustaya gittim ve usta kelepçeleri sıktı devam et dedi. 2 gün sonra rampa tırmanırken yüklü 130 km de hararet kırmızıya vurdu geri normale geldi. Yine ustaya gittim,arabanın arkasını kriko ile kaldırıp havasını aldı ve devam et dedi. Gece 11 gibi yıla çıktım bir iş için 150 km hızlarda ayağımı gazdan çekince hararet göstergesi guage menüde 120leri gösteriyo sonra hızlı bir şekilde düşüyor. Araba 2005 model focus comfort. Ankara şaşmazda bu işi kim yapar, sorunu nedir arabanın yardımcı olur musunuz? Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Tuncay Usta dersek herkes gösterir mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Tuncay Usta anlaşılan internetin fenomeni olmuş Yorum bağlantısı
Tarık Aydın 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Bana bu konuda lutfen yardimci olun 104 ile 106 arasi fan aciyor aracim iki fan ayni anda casiyor kademe kademe calismasi gerek denildi aracin radyayor su borusuna t ailmis ordan aku ve fanin birinin kablosuna baglanti yapilmisti degistirdim ama degistirme aracin beyni arizali o yuzden yapilmis denildi ne kadar dogru bu olay adam gibi ford ustasi bulamadim bu konuda lutfen yardimci olun Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Bana bu konuda lutfen yardimci olun 104 ile 106 arasi fan aciyor aracim iki fan ayni anda casiyor kademe kademe calismasi gerek denildi aracin radyayor su borusuna t ailmis ordan aku ve fanin birinin kablosuna baglanti yapilmisti degistirdim ama degistirme aracin beyni arizali o yuzden yapilmis denildi ne kadar dogru bu olay adam gibi ford ustasi bulamadim bu konuda lutfen yardimci olun Ankara servis önerilerine baktınız mı? Orada Tuncay usta'yı öneriyorlar. Göstermenizde fayda var. Fanınızın muhtemelen ilk kademesi arızalı. Bu sebeple 106'da iki fanı birden çalıştırıyor araç. Beyin arızalı olsa fan sürekli çalışırdı. Başka bir şeyler var. Yorum bağlantısı
Tarık Aydın 24 Şubat 2016 Paylaş 24 Şubat 2016 Bu sekilde kullanmanin zarari varmi ki bende aynisini dedim beyin arizali olsa hic calismaz sinyal gondermedigi icin ama 104 de ikisini acmasi cok ilginc stop etme gibi sikintilarida var motoru bin km oldu yaptirali hayattan soguttu artik Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak 27 Şubat 2016 Paylaş 27 Şubat 2016 Benim araçta 106 da fan açıyor anladığım. Burada arkadaşlar 105 i bile kısa süreli görmeli diyorlar. Ben çok kereler 108 görüyorum guege menüyü açınca fakat artık çokta takmıyorum olsaydı olurdu şimdiye kadar. Yorum bağlantısı
Murat karabulut 3 Mart 2016 Paylaş 3 Mart 2016 Focus1 2004 model fan aciyor araba calisir calismaz , hararet müşüründen dediler yeri neresi gosterebilirmsnz Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 Ankara'dan Aksaray'a bu yalancı hararet için geldim. Sorunu çözdü ustam ve eve(ankaraya) dönüyorum. Gökdemir Ford Ozel Servisi Serhat DEMİR ( Reklam amaçlı değil çözüm amaçlıdır) https://www.youtube.com/watch?v=zYUzXoRYqBM Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak 6 Mart 2016 Paylaş 6 Mart 2016 Hararet Musuru sanırım buji girişlerinin olduğu 4 kablonun ortasinda diye biliyorum. Yanılıyorsam düzeltsin bilen arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Süleyman KAHRAMAN 28 Mart 2016 Paylaş 28 Mart 2016 Merhaba arkadaşlar 2001 focusumda hararet sorunu var ibre yolda 3-4 saniye içinde kırmızı bölgeye geliyor,aynı sürede normale iniyor.fan motoru normal açıyor,ibre mi bozuk diye göstergedeki teste aldım arabayı hararet 121 dereceye kadar çıkıyor.5-10 saniye sonra 108 lere iniyor.Birde sizce kaç dereceye çıkarsa hararet motora zarar verir acaba? Uzun yola gittim zehir oldu yol bana hararet yapmasın diye kaloriferi açmaktan o sıcakta.Hacı murata mı biniyoruz focusa mı belli değil. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler arkadaş benimde aynı sorunum var motorcuya sordum abi suyun havasını almamız gerekli dedi müsait bir zamanda gideceğim bilginize Yorum bağlantısı
Adem Balta 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 Gercekten sikintili bir durum surekli goz haraetteMehmet bey çözümünü anlatsaniz herkes aksaraya gidemez 2 Yorum bağlantısı
Dündar Öcal 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Selamın aleyküm. Aracımla 700 km'lik bir yol yaptım yol boyunca hiç bir sıkıntı yoktu fakat döndükten 1-2 saat sonra tekrar calısıtırıp 5 km gittikten sonra hararetin kırmızı noktada oldugunu fark ettim, hemen saga çekip kaputu actım motor suyunun max çizgisini geçtigini gördüm ( normalde max ile min arasındaydı) ardından motor suyunun kapagını yavaş yavaş çevirdim sürekli hava cıkıyordu ve bu sırada su hareketleniyordu sıcaktan herhalde. Kapagı tamamen cıkartıp tekrar taktıktan sonra hararetin normal seviyeye geldigini gördüm çok zorlamadan kullandım ve bir sıkıntı yaşamadım. Ertesi gün sabah tekrar aynısı oldu ve tekrar aynı işlemleri yaptım . Bu sürekli böylemi olacak ne yapmam gerekir? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Haziran 2016 Paylaş 28 Haziran 2016 Aracınızda muhtemelen hava var veya conta yanık. Öncelikle focus'tan hava almak ustalık ister. Aracın kıçı belli bir açıda yüksekte olmalı vs. Forumda prosedürü vardı. Sonrasında sorun çözülmezse başka yerlere bakınılabilir. 2 Yorum bağlantısı
Dündar Öcal 29 Haziran 2016 Paylaş 29 Haziran 2016 Aracınızda muhtemelen hava var veya conta yanık. Öncelikle focus'tan hava almak ustalık ister. Aracın kıçı belli bir açıda yüksekte olmalı vs. Forumda prosedürü vardı. Sonrasında sorun çözülmezse başka yerlere bakınılabilir. ne kadar masraf çıkarır? Ayrıca çogu kişi antifirizi incelterek sorunu çözmüş Birde özel servise götürmeden birşey bilmeyip gitmek istemiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Haziran 2016 Paylaş 30 Haziran 2016 Selamın aleyküm. Aracımla 700 km'lik bir yol yaptım yol boyunca hiç bir sıkıntı yoktu fakat döndükten 1-2 saat sonra tekrar calısıtırıp 5 km gittikten sonra hararetin kırmızı noktada oldugunu fark ettim, hemen saga çekip kaputu actım motor suyunun max çizgisini geçtigini gördüm ( normalde max ile mix arasındaydı) ardından motor suyunun kapagını yavaş yavaş çevirdim sürekli hava cıkıyordu ve bu sırada su hareketleniyordu sıcaktan herhalde. Kapagı tamamen cıkartıp tekrar taktıktan sonra hararetin normal seviyeye geldigini gördüm çok zorlamadan kullandım ve bir sıkıntı yaşamadım. Ertesi gün sabah tekrar aynısı oldu ve tekrar aynı işlemleri yaptım . Bu sürekli böylemi olacak ne yapmam gerekir? Konunuz birleştirilmiştir. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Dündar Öcal 4 Temmuz 2016 Paylaş 4 Temmuz 2016 Arkadaşlar sorun gaz beyninin soğuk o olmasından dolayı hararet yapıyormuş değiştirdm ve düzeldi teşekkürler. Yorum bağlantısı
Umut Hano 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Selam , bende 2004 model benzin + lpg li focus var bazen yokuş çıkınca hararet sona geliyor yokuş bitince birdaha eski yerine geliyor motora bakıyorum ısınma yok neden olabilir ? Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Ya termostatınız geç açıyor ya da soğutma suyunuz eksik. Motorun sıcaklığını sensörler ölçer, siz bakarak ölçemezsiniz eski araçlar gibi. Sesörler de gömlek sıcaklığından değil, su sıcaklığından ölçerler. Yani siz yine ustaya götürün. Ford motoru yağsızlığa dayanır ama zetec motor susuzluğu sevmez. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Sanal hararet. Hava yapmış olabilir.. 2 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Selam , bende 2004 model benzin + lpg li focus var bazen yokuş çıkınca hararet sona geliyor yokuş bitince birdaha eski yerine geliyor motora bakıyorum ısınma yok neden olabilir ? Umut Bey, konunuz uygun başlık altına taşınmıştır. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Sanal hararet. Hava yapmış olabilir..Termostat bozuksa da aynı tepkiyi verir yani hararet sanal olmayabilir. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Umut bey aracınızın antfrizini kontrol edin eğer mavi antfriz var ise boşaltın ve kırmızı antfriz kullanın. Mavi ve yeşil antfriz focus larda yalancı hararete sebep oluyor. Saygılar Yorum bağlantısı
Recommended Posts