İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Soğutma Sistemi ve Hararet Sorunları

Necat Ertan

Recommended Posts

• 2 hafta sonra...
Özay Uçar

arkadaşlar sipariş ettiğim soğutma suyu deposu kapağının bir haftadır elime ulaşmaması sebebiyle artık depo kapağını tam kapatmadan aracı kullanıyorum. pek sağlıklı bir yöntem olmayabilir ama kendimce geçici de olsa bir yöntem buldum ve şimdilik işe yarıyor. ibre normal konumundan 1 mm bile oynama yapmıyor. hatta bu gün araçta 5 yolcu olduğu halde oldukça uzun ve dik bir rampa tırmandım ve hava 38 derece idi. eskiden olsa ibre kırmızıya dayanırdı ama yerinden bile oynamadı. şu kapak bir gelse de denesem artık çözüm olacak mı?

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

Soğutma sistemindeki suyu sık sık kontrol edin,buharlaşarak eksilebilir.Hararet ibresinede fazla güvenmeyin.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
Soğutma sistemindeki suyu sık sık kontrol edin,buharlaşarak eksilebilir.Hararet ibresinede fazla güvenmeyin.

hocam buharlaşma konusu benimde aklıma geldi. bagajda bir pet su ve bir şişe antifreeze taşıyorum sürekli. ibreye güvenmeyeyim de nereye güveneyim ben başımı nereler vurayım oyyyy oy. :nazar::unknw:

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

Kapağı hafif çevrilmiş durumdayken ibreye fazla güvenme demek istedim.Bu şekilde kullanırken su eksiltmiyormu focus?Hararet müşirinden de emin olmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
Kapağı hafif çevrilmiş durumdayken ibreye fazla güvenme demek istedim.Bu şekilde kullanırken su eksiltmiyormu focus?Hararet müşirinden de emin olmak gerekir.

hocam şu ana kadar eksiltme yapmadı. yani kapak gevşek iken ibrenin gerçekleri gizleyebileceğini mi söylüyorsunuz?

Kapak niye gelmemiş bir haftada..

abi onaylanıp yola çıkması 3 günü buldu. 4 gündür de kargoda bekliyor. kargo şirketinin bulunduğum ilçe de şubesi yok. bana 70 km mesafede bir şubede bekliyor paket. dağıtıma çıkamalarını bekliyorum artık. bu kapağı gevşetme olayına sen ne diyorsun?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bu kapağı gevşetme olayına sen ne diyorsun?

Ben şiddetle karşı çıkıyorum... Kapalı devre olmalıdır o sistem..

Yorum bağlantısı
Kenan Yıldır

özay bey bende aylardır aynı sorunla uğraşıyorum 2-3 ustaya götürdüm hararet müşirini falan değiştirdim 80 tlye fakat hiçbir değişiklik olmadı. şehir içinde problem yok fakat uzun yola çıktığın an 50-60 km sonra başlıyor hararet götergesi oynamaya. en son götürdüğüm ford ustası termostatın orda bir parça değiştirdi ve bu sorunla bir daha kesinlikle karşılaşmayacağımı söyledi. şimdi c.tesi uzun yola çıkacağım ve deneme şansım olacak. eğer düzelirse sizinle paylaşacağım ve değiştirdiği parçayı öğreneceğim. saygılar

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
özay bey bende aylardır aynı sorunla uğraşıyorum 2-3 ustaya götürdüm hararet müşirini falan değiştirdim 80 tlye fakat hiçbir değişiklik olmadı. şehir içinde problem yok fakat uzun yola çıktığın an 50-60 km sonra başlıyor hararet götergesi oynamaya. en son götürdüğüm ford ustası termostatın orda bir parça değiştirdi ve bu sorunla bir daha kesinlikle karşılaşmayacağımı söyledi. şimdi c.tesi uzun yola çıkacağım ve deneme şansım olacak. eğer düzelirse sizinle paylaşacağım ve değiştirdiği parçayı öğreneceğim. saygılar

hocam sabırsızlıkla bekliyor olacağım..

Yorum bağlantısı
Kenan Yıldır

üstad yoldan dün geldim hiçbir faydası olmadı yine ibre gidip geldi. Napacağız biz böyle bilmiyorum kaçıncı usta oldu sayamadım. kayseriye yakınım Yaşar Usta halledebilirse oraya gideceğim

Yorum bağlantısı
Kenan Yıldır

valla salim bey 3-4 usta eskittim bir çok parçasını değiştirdiler temizlettiler yine aynı bir türlü düzelmiyor artık bıktım. satmayı düşünüyorum sırf bu problemden dolayı.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
üstad yoldan dün geldim hiçbir faydası olmadı yine ibre gidip geldi. Napacağız biz böyle bilmiyorum kaçıncı usta oldu sayamadım. kayseriye yakınım Yaşar Usta halledebilirse oraya gideceğim

hallederiz inşaallah

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

ben de yaşar ustanın yanına gitmeyi düşünüyorum ama araba bu halde oraya gider mi bilmem :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

arkadaşlar bu gün yolda giderken lpg bitti. yaklaşık 60 km kadar benzinde gittim. araç lpg de hararet yaptığı yolda benzinde yapmadı. benim sorunun lpg ile ilgili oldunu düşünüyorum artık. lpg ci yolu gözüktü bize :D

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
bir göster bakalım sonucu merakla bekliyorum

hocam bu gün lpg ile 150 km kadar yol gittim. normalde hararet ibresinin fırlıadığı yerlerde ibre yerinden bile oynamadı. benim aklım almadı bu işi :f1::f1::wub:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özcan Aksoylu
(düzenlendi)

yaşar ustacım her derde deva olmuşsun saolasın arabamın sorununu internette araştırırken ford club tr de sohbetlerinizi gördüm ve üye oldum 2003 1.6 focus 4K sahibiyim atiker marka sıralı lpg taktırdım bundan bir süre önce ancak aracımda rölanti sorunu oluştu bi çok tamirciye gösterdim devirin çıkıp inmesini çözemediler bi çok masraf ettim parça değiştirdik çözemedik şöyle özetliyeyim

ilk çalışmada problem yok normal olarak lpg ye geçiyor fakat sonra rolanti 200 700 arasında dalgalanıyor bazen stop edecekmiş gibi olup akü lambası tam yanıyor sonra sönüp çalışmaya devam ediyor bu marşa bastıktan sonra gaza hiç dokunmazsak olmuyor bi kere gaza basıp çektiğimizde ayağımızı rolanti dalgalanmaya başlıyor ben gittim rolantiyi yükselttirdim şu anda 900 civarında normal olarak çalışıyor ve gaz verdiğimde bi problem çok fazla olmuyor dalgalanma fakat klimayı açtığımızda aracın rolantisi 500 600 civarına düşüyor ve bi köşeden dönmeye ödüm kopuyo stop etcek die hele otoban gişelerinde ayvayı yiyoruz dur kalkta stop ediyor klima açıkken bu sorunu nasıl çözebiliriz klima açılınca neden rölanti düşüyor ve dalgalanma oluyor yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorun lpg kaynaklı ve kalibrasyon hatası gibi görünüyor..

Tam yükte kalibrasyon yapılmalı...

Yorum bağlantısı
Özcan Aksoylu

teşekkür ederim mehmet abicim bişey daha sorcam bu lpg nin kalibrasyon ayarı yapılırken klimada devrede olmalı dimi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...