İçeriğe Yönlendir

C-Max ve Fusion Kapı Fitilleri Gıcırtı Sesi

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Sprey silikon dediğin bildiğimiz beyaz renkte lastiklere sürülen sıvı silikonmu?

Aracın başka bir yeriden ses gelmiyor şimdilik. Alttan vurma sesinin olmadığına eminim. Şuan hafif bir ses var oda pek duyulmuyor. Bagaj kapağını açıp yandan sağ arka tekerleğe vurduğumda azalan bir zırıltı sesi geliyor ve kesiliyor. Sürüşte pek rahatsız etmiyor.

Ayrıca izalasyon konusunda komşu birşey almış, 4 mm kalınlığında yumuşak sünger ve tek tarafı yapışkanlı. Sac kurutma makinasıyla istediğin yüzeye oturtup yapıştırıyorsun. Bizim arabanın bagaj sonu ve arka koltuk altına lazım. Ondan yapıp üzerinede yine ttek tarafı yapışkanlı keçe uygulamak istiyorum. Çamurluklarada yapmayı düşünüyorum. Eminim faydası olur.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
(düzenlendi)
Sprey silikon dediğin bildiğimiz beyaz renkte lastiklere sürülen sıvı silikonmu?

Aracın başka bir yeriden ses gelmiyor şimdilik. Alttan vurma sesinin olmadığına eminim. Şuan hafif bir ses var oda pek duyulmuyor. Bagaj kapağını açıp yandan sağ arka tekerleğe vurduğumda azalan bir zırıltı sesi geliyor ve kesiliyor. Sürüşte pek rahatsız etmiyor.

Ayrıca izalasyon konusunda komşu birşey almış, 4 mm kalınlığında yumuşak sünger ve tek tarafı yapışkanlı. Sac kurutma makinasıyla istediğin yüzeye oturtup yapıştırıyorsun. Bizim arabanın bagaj sonu ve arka koltuk altına lazım. Ondan yapıp üzerinede yine ttek tarafı yapışkanlı keçe uygulamak istiyorum. Çamurluklarada yapmayı düşünüyorum. Eminim faydası olur.

Aylar önce bu ürünü almıştım ama kullanmak bir türlü nasip olmadı:)

s6301456.jpg

s6301459.jpg

Vakit bulduğum bir zamanda uygulayıp sonucu yazarım.. ( vakit bulana kadar müziğin sesini açmaya devam :D )

tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Benim aradığım ürün bu sanırım. Nereden almıştınız Ersen abi.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Benim aradığım ürün bu sanırım. Nereden almıştınız Ersen abi.

Koçtaştan almıştım ayhan ; fiyatı 10 - 15 tl arasında birşeydi sanırım..

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Sabah ilk işim koçtaşa gitmek. :D İnsallah bulurum. Aracımdaki bugünkü sessizlik çok hoşuma gitti.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

buradada var..

Sabah ilk işim koçtaşa gitmek. :D İnsallah bulurum. Aracımdaki bugünkü sessizlik çok hoşuma gitti.

Oto aksesuar bölümüne bak önce; ben oradan almıştım; yoksada nalbur bölümündedir..

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Yardımın için saol Ersen abi. İki bölümede bakıyorum. Bazen fiyat farkı aynı üründe 3 TL'ye kadar çıkıyor.

Bazı cilalar koçtaşta 23 TL civarı, aynı ürün içerde kipada 19 TL...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Yardımın için saol Ersen abi. İki bölümede bakıyorum. Bazen fiyat farkı aynı üründe 3 TL'ye kadar çıkıyor.

Bazı cilalar koçtaşta 23 TL civarı, aynı ürün içerde kipada 19 TL...

Haklısın fiyat farkları çok oluyor ve geneldede koçtaş hep pahalı :)

Kolay gelsin şimdiden Ayhan ; sonuç başarılı olursa bende uygulayayım :) malum havalar soğumaya başladı gıcırtılar artıcak :D

Bu ürünü ön konsoldaki tıkırtı , gıcırtılar içinde kullanabiliriz değilmi?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Benimde ürünün üzerinde yazanlar hoşuma gitti. Konsoldaki gıcırtılarda da kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Silikon sprey sadece fitillerde işe yarıyor ve zamanla uçup gidiyor, o yüzden konsolda fazla dayanmıyor, konsol için özellikle şeffaf sprey gress alıcaksınız, onu hafiften aralara sıkın yıllarca dayanıyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Gresi konsolda mesela teyp çervesi yada üst taraflara, bu kısımların arasına azıcık sıkıcaksın (bu iş için wd-40 ın kırmızı ince hortumunu kullan daha güzel noktasal sıkılıyor) taşanı siliceksin, tabii gresi kapı fitiline sık demiyorum, açıkta hiçbir yere sıkma, silikon sprey sesi keser ama bir hafta anca dayanır sonra daha fazla çıtırtı duyarsın, deneye deneye deneyim yaptım artık, bagajdan gelen asfalt sesini kalın sünger kesmiyor bu arada onuda hatırlatıyım, boşuna uğraşma, özel kaplama malzemesi almadığın sürece azalma olmuyor, bunuda denedim çünki, hatırlarsan bir ara bilgisayar kasası için ses emici plakalardan aldığımı söylemiştim, bunlardan çift kat uyguladım sonuç güzel, zaten bu sesleri kestiğim için diğer sesleri duymaya başladım, sende kesince başka sesler duyacaksın hazırlıklı ol şimdiden :)

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Güzel bi CD yapın arkadaşlar.. içinde yeteri kadar Bass, yüksek seste sinir bozmayacak müzikler olsun.. ses seviyeniz 10+ AVC niz de en az +4 te olsun.. silikon, yalıtım v.s. hikaye.. Müzik Fordun Gıdasıdır.. :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Öyle demeyin, ben baya mutluyum şu aralar, teybi açınca sesten başım ağrıyor :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Aslında bir defo giderme birimi oluştursalar bizide alsalar, 0 hatayla araba çıkartırız, 7 gün test sürüşü tabii Türkiyede olucak, burada mükemmel oldumu, dakar rallisine katılsa yine ses gelmez hale getirirdik arabaları :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Ürünü bugün aldım. Koçtaşta 9.90 TL idi. Güzel bir ürüne benziyor. Üzerinde plastik ve lastiklerden gelen gıcırtıları keser diyor. Suya karşı dayanıklı olup ayakkabılara sıkıldığında su geçirmez yapıyormuş. vs vs.

Arabamdaki kapı fitillerine yine pamuk ile yedirdim ve şimdilik güzel. Pamukla sürmemin nedeni spreyi her yere bulaştırmamak. Pamuğa sıkıp fitilleri siliyorum.

s6301459.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Şöyle 1-2 hafta geçsin, ürün performansını anlarız. Şimdilik güzel. Şimdiye kadar boşa ses çekmişim.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Şöyle 1-2 hafta geçsin, ürün performansını anlarız. Şimdilik güzel. Şimdiye kadar boşa ses çekmişim.

Ayhan dediğin kadar sesi kesiyorsa her hafta yapmaya razıyım.. :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Ayhan dediğin kadar sesi kesiyorsa her hafta yapmaya razıyım.. :unknw:

Kesiyor abi. Şimdiye kadar yapmadığın günlere yanacaksın. Süper oluyor. Fitiller yağlı değil ama yumuşak oluyor. Ses gıcırtı yapmıyor. Fitillere sür ve aynı zamanda kapı üstlerinde ince tüylü gib lastikler var. Onlarada sür. Farkı hemen farkedeceksin. Pamukla sürmende fayda var. Spreyi sıkarsan çok dağılır, istemediğin yerlerede gider.

Ürün özellikleri.

AREXONS Silikon sprey.

Metalleri yağlar ve paslanmaya karşı korur.

Plastik, lastik ve kauçuk yüzeylerin bakımını yapar.

Suya karşı dayanaıklıdır ve suya karşı üstün koruma sağlar.

Rutubeti önler.

Kilitleri ve benzer mekanizmaları donmaktan korur.

Suya karşı izolasyon sağlar.

Normal fonksyonlarını -40 ile +260 derece arasında sürdürebilir.

Plastik ve lastik parçalarda oluşan gıcırtı sesini en aza indirir.

Renksiz olması ve leke bırakmaması özelliği sayesinde kamp çadırlarını, otomobil tentelerini, çantaları ve kıslık ayakkabıları su geçirmez hale getirmek için kullanılabilir.

Uygulama

Ürünü uygulanacak bölgelere püskürtün.

Plastik lastik ve kauçuk malzemeler için yağlayıcı olarak kullanılır.

Korozyona ve paslanmaya karşı etkilidir.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bugün denedim ve sonuç gerçekten mükemmel :)

En kısa zamanda konsolada uygulamayı düşünüyorum ; ama dışına taşmaması için ince uçlu enjektörle uygulamak daha mantıklı olur oda kalın gelirse insülin enjektörü tam bu işe göre :)

Yaşasın sessizlik :D

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Osman Karatepe
Kesiyor abi. Şimdiye kadar yapmadığın günlere yanacaksın. Süper oluyor. Fitiller yağlı değil ama yumuşak oluyor. Ses gıcırtı yapmıyor. Fitillere sür ve aynı zamanda kapı üstlerinde ince tüylü gib lastikler var. Onlarada sür. Farkı hemen farkedeceksin. Pamukla sürmende fayda var. Spreyi sıkarsan çok dağılır, istemediğin yerlerede gider.

Ürün özellikleri.

AREXONS Silikon sprey.

Metalleri yağlar ve paslanmaya karşı korur.

Plastik, lastik ve kauçuk yüzeylerin bakımını yapar.

Suya karşı dayanaıklıdır ve suya karşı üstün koruma sağlar.

Rutubeti önler.

Kilitleri ve benzer mekanizmaları donmaktan korur.

Suya karşı izolasyon sağlar.

Normal fonksyonlarını -40 ile +260 derece arasında sürdürebilir.

Plastik ve lastik parçalarda oluşan gıcırtı sesini en aza indirir.

Renksiz olması ve leke bırakmaması özelliği sayesinde kamp çadırlarını, otomobil tentelerini, çantaları ve kıslık ayakkabıları su geçirmez hale getirmek için kullanılabilir.

Uygulama

Ürünü uygulanacak bölgelere püskürtün.

Plastik lastik ve kauçuk malzemeler için yağlayıcı olarak kullanılır.

Korozyona ve paslanmaya karşı etkilidir.

Ben de Kuga için sizlerden bilgi ve yardım almak isterim. Ben Kıbrıs'ta yaşıyorum. Burada, Kasım 2009'da Ford Kuga satın aldım. Bir ay sonra ön kapılardan gıcırtı sesi gelmeye başladı. Servise gittiğimde cam krikosunu değiştirdiler. Bir ay sonra yine ses yapmaya başladı. Ford Merkez ile irtibata geçtim. Forumdan aldığım bilgileri servis ile paylaştım. Onlar da kapı fitillerine sprey sıktıklarını soylediler. 1-1,5 ay ses gelmedi. Şimdi sesler yine gelmeye başladı. Kuga ile böyle bir şikayet almadıklarını söylediler. Lefkoşa'daki servis elinden geleni yapıyor, çok iyiler. Fakat sorun bir türlü çözülemedi. Araba 1 yaşına bile girmedi ve 6000km.'de. Bu gıcırtı sesi dışında araba gayet güzel. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin İlkay Balamber

Arkadaşlar AREXONS Silikon spreyi kapının içi tarafındaki bölmeyi açıp vidalarından açtırıp daha sonra fitilleri komple çıarıp spreyi sıkıp gerimi takcaz ??. yani ftiillerin arasına drken mesela camı sonuna kadar indirip fitili bir bıçak vs gibi bir aletle kastırıp arada oluşan boşluğamı sıkıcaz ?? yani cahilliğime verin biraz o konuda ayrıntıya girebilirsek çok sevincem.çünkü aracımın kupası sallandıkça gelen çıt çut cat seslerinden bıktım ..nerdeyse arabayı satıcam bu nedir yaaa.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Aytaç Emre

Ses camdan değilde kapıdan yani kapının arabayla birleştiği yerlerden geliyorsa silikon spreyi pamukla kapı fitilinin tamamına yedirin.

Hatta ondan önce fitilleri camsil yada kolonyalı mendille boylu boyunca temizlemenizde fayda var.

NOT;kapı fitili denilen yer kapının etrafını saran yumuşak siyah şeritlerdir kapınin içi tarafıyla alakası yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...