İçeriğe Yönlendir

Anahtar Soru Ve Sorunlarınız

Muhittin Kaplan

Recommended Posts

Kadir Yıldırım

2011 colection Focus garanti kapsaminda sustalı anahtarı gevşemiş gibi ses yapmaya başladı sallayınca anahtar kapalıyken de biraz çok hafif salıyor kendini bunu garantiden değiştirirlermi acaba.

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz
:) Bu tamir işini yaptıktan sonra kumandayı tekrar programladınız degilmi ?

çünkü büyük ihtimalle pilinide çıkartmışsınızdır...

Kumandalı anahtarımı ben de 2 defa tv tamircisine tamir ettirdim. Her tarafını söktü dağıttı. Hiç birinde yeniden programlama gibi bir sorun olmadı. Tıkır tıkır çalıştı. Bulunduğum şehirde 5 TL ücret ödedim tv tamircisine. :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Soner Varol

merhaba arkadaşlar 2008 focus aracımın anahtarını yeni model sustalı focus anahtarına cevirtirebilirmiyim ?

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Arkadaşlar benim kendi şahsi aracım 1.4 tdci tit. x paket 2010 model Fiesta bugün çalıştığım şirket bana Hyundai İ20 troy tahsis etti.Öncelikle şunu söylemeliyim ki benim Fiesta tüm konularda bu aracın yanında E270 CDİ :) gibi felan geldi gözüme. Araba bisiklet gibi ya :) Sormak istedim şey aracın anahtarları dahi manuel uzaktan kumandalı değil. Araca uzaktan kumanda taktırmam mümkün mü ? Fakat her hangi bir kablolarda kesme biçme olmadan sonuçta araçlar kiralık bi sıkıntı olmasın ilerde bir arıza da felan garanti dışı bir modülün kalması şu bu gibi.Bu tarz bir şeyi dediğim şekilde taktırmam mümkün mü? Ve aşağı yukarı maliyeti ne olur ?

Not: Alarm taktırmak istemiyorum.

bunun en basit çözümü alarmdır..

başka şekilde zaten yapamazsınız..

merhaba arkadaşlar 2008 focus aracımın anahtarını yeni model sustalı focus anahtarına cevirtirebilirmiyim ?

nasıl yani sustalı değilmi zaten?

Mümkün, 150 gibi bir rakama çevirilebilir...

Serkan bey bu çevirme işlemi sırasında yedek anahtarı kullanarakmı sustalı yapıyorlar yoksa sıfırdan anahtar ile mi yapıyorlar?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

FII ler sustalısı zaten var. alınıp diş açılacak immo kodlanacak. hatta ebaydan vs yan sanayisi de bulunur uygun fiyatlı.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

sen bunu bırakta,follow me home'u iç aydıtlatmadan nasıl tetikleyebiliriz onu söyle :p

Yorum bağlantısı
Taha Yiğit Tekin

Merhaba,aracın kapılarını anahtar ile uzaktan açtığımızda aracın farlarının yanması gibi birşey mümkün müdür acaba??

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Engin Evni

Focus II lerde yeni uzaktan kumandayı kodlarken kumandanın gönderdiği frekansı algılayan beyin veya modül ismi ne ise aracın neresindedir? Yağmur ve far sensörünün olduğu dikiz aynasının cama yapıştığı yerde mi? Yeni kumanda aldık kodlanmıyor. Manuel olarak kontağı aç-kapa yaparak dııt sesi alamıyoruz. 2-3 tane kumanda denedik ama olmadı.

Yorum bağlantısı
Murat Ayçiçek
Merhaba,aracın kapılarını anahtar ile uzaktan açtığımızda aracın farlarının yanması gibi birşey mümkün müdür acaba??

Bu proje benim kafama yatmıyor değil yani ancak bir iki teferruat var

1.kapılar açıldıgında farları yakmak için follow me yaptığımız işi simule edecek bir devre

2.Karanlık ortamlarda ve akşamları sadece lambaların yanması.

3.sigorta tablasında kapı açıldıgında elektrik gelen ve selektörden gelen sigortaların numaraları tesbiti.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Ozyurek
Focus II lerde yeni uzaktan kumandayı kodlarken kumandanın gönderdiği frekansı algılayan beyin veya modül ismi ne ise aracın neresindedir? Yağmur ve far sensörünün olduğu dikiz aynasının cama yapıştığı yerde mi? Yeni kumanda aldık kodlanmıyor. Manuel olarak kontağı aç-kapa yaparak dııt sesi alamıyoruz. 2-3 tane kumanda denedik ama olmadı.

2 anahtarın var ve 3. ye uğraşıyorsun değil mi...

Camda değildir ama yerini bilmiyorum..

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Hakan Arslaner

Anahtarımı bende kaybettim üstelik yeni yaptırmıştım :D

Kasko yedek anahtarı ücretsiz temin ediyor mu? Ediyorsa prosedür nedir?

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner
Anahtarımı bende kaybettim üstelik yeni yaptırmıştım :nazar:

Kasko yedek anahtarı ücretsiz temin ediyor mu? Ediyorsa prosedür nedir?

Şİmdi Poliçime kontrol ettim 650 TL'ye kadar kapsıyormuş, Kilit Mekanizması Klozu olarak yazıyor.

Şu an aklımdaki tek soru, Hasar gibi görünüp Tramer kayıt yapılır mı? Hiç hasarsız görünür mü?

Sanırım birde polis tutanağı istiyorlar..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tutanak istemezler sanırım? Tramerde 600 TL hasar gözükse ne olur ki, bun bahane eden gitsin galeriden el arabsı alsın

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Valla Çağlar Abi çok haklısın da araç kazasız boyasız.

Gerçi servisten faturasını ve kayıtlarını aldıktan sonra sanırım sorun olmaz. Tutanaksız oluyorsa harika olur valla.

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Merhaba,

Bilgi amaçlı yazıyorum. Kasko 650 liraya kadar kısmını ücretsiz yaptırıyormuş ama hasarsızlık indirimden yararlanamıyordum.. Bu sebeple dışarıda yaptırdım, eski immobilizer kodunu sildirdim ve elimdeki yedek anahtara + yeni yaptırdığım anahtara yeni immobilizer kodu girildi.

Toplam maliyet 129 TL.

Anahtar sustalı ve kumandalı.

Bilglerinize..

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Kıvanç Palamutlu

merhaba

focusun kumandalı anahtarını kaybettik yerine yeni bir anahtar yaptırmak istiyorum

ancak fiyat sorduğum anahtarcılar servis ücretine yakın fiyatlar verdiler

kumandalı focus1 anahtarını istanbul'da uygun nerde yaptırabilirim?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Eyüp Aysundu

Merhabalar,

bende de bir anahtar var bir yedek çıkarmak istiyorum,

bendeki anahtar aşağıdakinden, 2006 focus trend tdci aracım

bu anahtarın yedeğini sustalı olarak çıkarabilirmiyim, yada çıkarabileceğim anahtar seçenekleri nelerdir acaba ?

yardımcı olabilirseniz memnun olurum

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun

Herkese merhabalar. Forumdaki anahtar ile ilgili tüm yazılanları okudum. Benim problemime gelince, 2005 fiestamı satıp1 hafta önce 2010 focus titanyum benzinli bir araç aldım. Aracı yıkatmaya götürdüm ve aracı geri alırken anahtar kapı anahtar deliğinden çıkarken dibinden (ince bir kanal var, bu kanal üzerinden) kırıldı. Anahtar sustalı focus anahtarı. Yedek anahtarını da alırken vermişti sahibi o da sustalı ve uzaktan kumandalı anahtar. Yıkamadaki abi kendilerinde benim anahtarımın aynısının unutulduğunu ve 6-7 aydır kimsenin gelip almadığını sahibini bulamadıklarını söyledi ve bu anahtarı bana verdi.Benim sorum

1. Yıkamacının verdiği anahtarın uç kısmını kendi kırılan anahtarıma taksam aracı bu şekilde kullanabilirmiyim.

2. Bir anahtarcıyla telefonda görüştüm, anahtarı kırıldığı yere monte edebileceklerini söyledi, ama pek tutacağını sanmıyorum. sizce denemelimiyim

3.Servise gitsem kırılan anahtar ucunun yenilenmesi işlemi pahalı bir işlemmidir.

4. eğer bir şelkilde yıkamacının verdiği anahtarı kullanmadan problemi çözersem bu fazla anahtarı ne yapmalıyım, başka ihtiyacı olan birisi kendi aracına bunu uyarlayabilirmi.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yıkamacının verdiği anahtarın ucu değişerek başka araca kumanda kısmı dahil uyarlanabilir...Sizin anahtarın ucundaki metal kısım pim ile sustaya sabitleniyor..O pim kırıldığı için yerinden çıkmış olmasın...Ben çatlayıpta kırılmasına pek ihtimal veremiyorum..Anahtarın içini açın, imkanınız varsa fotoğrafını paylaşın bizimle...Yıkamacının verdiği anahtar da eğer sonradan yapılmış bir yedek ise immo kodunu tekrar değiştirilememek üzere yazdılarsa immo çipi lazım olur..Eğer kilitlemeden yazdılarsa silinip yeni kod yazılabilir...

Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun

http://img838.imageshack.us/img838/6035/s6004365.jpg

http://img141.imageshack.us/img141/293/s6004366.jpg

Serkan bey, cevabınız için teşekkür ederim. Resimleri eklemeye çalıştım, resimdeki sağlam anahtar yıkamacıdan aldığım anahtar diğeri de benim kırılan anahtarım. Kırık pimden değil. Anahtar uçlarının deseni biraz farklı. Benim merak ettiğim bu anahtarları açıp, sağlam olan ucu direkt benim kırık olan anahtara taksam olur mu. Elektronik aksam olduğu için direkt bilmeden denemek istemiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...