İçeriğe Yönlendir

Lpg'de Buji Ve Yağ Değişimi + Buji Tırnağı

Aydın Bengü

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

faturaya baktım. daha önce verdiğim linkteki buji.

bakım öncesi 15000 km (son bakım ile ondan öncekinin arası) tüketimim ile buji değişimi yaptığım son bakımdan sonraki 7000 km tüketim kıyaslamasında %4,2 azalma var. Aracı aynı yerlerde kullandım. Hatta önceleri az yaksın diye daha dikkatli olurken son zamanlarda pek de dikkat etmedim. ben bu bujiyi başka bir forum sitesinden görüp aldım.

sökülen bujiler ve kablolar bagajda. keşke bujiyi sökecek lokmam olsa da çıkarttığım bujileri geri taksam. fark o zaman anlaşılır herhalde.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Benzinde sürmek zorunda kaldınız mı pek o bujilerle. göze batacak bir sorun çıkarıyor mu benzinle giderken. yada sabahları soğuk motorda anormallik var mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

ilk çalışmalarda falan bir sorun yok. hatta geçen hafta benzin pompamda sorun oldu, değiştik. bu arada denemek amaçlı 100-120 km falan benzinle gezdim. hiçbir sıkıntı yok. ancak bu arada bujileri söküp bakmadım.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Mehmet bey,

Aslında bakımdan sonra çekişin artması aklımda kaldı ama bu sabah hatırladığım birşey var. Ben buji kablosunu Oto Servet'ten sizin de başka bir konuda yazdığınız kablolardan sipariş verdim. Numara numara satılan ve tanesi 55 lira olanlardan. Bujiler ve kablo gelince bakıma gittim, bujileri taktık ama kablo yanlış geldiği için takamadık, eskiler üzerinde kaldı. Erdal Ustayla deneme sürüşüne çıktığımızda da üzerinde eski kablolar vardı. Doğru kablolar gelinceye kadar 4-5 eski kabloyla gezdim.

Yani Erdal Ustanın "Abi araba güzel oldu. seninki gibi çekiyor" dediği durumda eski kablolar vardı.

Ben memnunum, tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Anladım Mahmut Bey..

Israrla bu bujinin kodlarını istiyorum.. Ben de değiştireyim...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tamam Mahmut Bey.. Siz bu olduğundan eminseniz aynısından alayım... Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Emmi sen al dene bariz fark varsa bende alayım. bu arada fomoco ları niye beğenmedin. 2 bakımdır onu takıyorlar. motocraft alcam bu bakımda

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emmi sen al dene bariz fark varsa bende alayım. bu arada fomoco ları niye beğenmedin. 2 bakımdır onu takıyorlar. motocraft alcam bu bakımda

İçime sinmiyor derdi ya rahmetlik Ecevit.. O hesap.. içime sinmiyor :good1:

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tamam Mahmut Bey.. Siz bu olduğundan eminseniz aynısından alayım... Teşekkürler..

Eminim emmi, eminim. isterseniz sitedeki telefonu arayıp teyit de ettirebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

evden kardeşimi aradım ve faturanın fotoğrafını çekip bana yollamasını istedim.

p2160132.jpg

düzeltme:faturada kimlik numaramı sildim

tarihinde Mahmut Y?ld?z tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Telefon açtım, görüştüm.. Baktırdım... Aynı bujiyi işaret ettiler.. Zaten bir çok model için bu buji görünüyor... Alacağım...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Emmi zaten fomocolarda bosch üretimiymiş :D sen şu lpg bujisini dene zaten aynısı bizim focusada oluyordu sanki. yazmıştım bir yerde. tüketimi değişiklik olamsada verimde artış olursa (göya alt devirde tork artıyormuş) soğuk motorda benzinli çalışamda srotun yartmıyorsa alcayım ben de:P ama beim lpgcim orjinal buji tak diye üsteledi yoksa deneyecketim. şimdi arıza yartırsa usta ben demiştim diyecek diye takmadım :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa bu yazıdaki yazım hatası sayısını bi yazar mısın?

Ben usandım artık.

Kendi haline bıraktım Mustafa'yı.. :yes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
E o da üyeleri kendi haline bırakmışsa :)

Log'lara göre bırakmış zaten :(

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Ben almadım henüz, gördüğüm kadarıyla, eski; motorcraft platinium kullanan araçlara bunu öneriyorlar..

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Kadir Bey bahsi geçen lpg bujilerini tavsiye ederim. Hem çekiş hem de tüketim ben çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
şuan kullandıgın buji nedir abi seri kodunu tam verme şansın varmı şaun bende sanırsa focusun bujisini takmışlar....

hemen değiştiricem..

Şu an standart fomoco var bende.. ama ateşlemeden memnun değilim.. ya bu bujilerden ya kablodan. bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
Kürşat Ulusoy

Ben ce orjinal buji ve yağını bozmadan kullanmak gerekiyor. Benzinde problemsiz çalışan motor lpgde de sorunsuz çalışıyor (çoğu zaman hissedilmiyor). Yağ 10000 km de bujilerde 40000 km de değiştirilmelidir.

Yorum bağlantısı
Ömer Mıcık

Her 5 binde bir hava filitresini. Yılda 15-20 bin km aralığında kullanırım yağı 5/30 koyarım 8 binde yağı yağ filitresini,benzin filitresini ve lpg filitrelerini değiştiririm. Bujileri ise motocraft marka 60tl ye alıyorum maxsimum 25 binde değiştiririm.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mahmut Yıldız

Mehmet bey, bujiler nasıl? İlk çalıştırmada rölantide falan sorun varmı? Çekiş ve tüketim nasıl? Başka bir başlıkta yazdığınız değerler bu bujierler mi?

Kısacası yorum bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet bey, bujiler nasıl? İlk çalıştırmada rölantide falan sorun varmı? Çekiş ve tüketim nasıl? Başka bir başlıkta yazdığınız değerler bu bujierler mi?

Kısacası yorum bekliyoruz.

Bu konuyu aramaya üşendiğimden :) Başka bir konuya yorum yapmıştım az önce..

Buji ile 260 km yol yaptım..

Yol bilgisayarı ortalama tüketimi 1 litre düşük göstermeye başladı..

Rolanti sorunu veya tekleme benzeri bir olay yaşamadım.. Düşük devirlerde tork artışı hissediyorum..

Uzun dönem testim devam ediyor..

Dün depoyu doldurdum.. bitince kesin olmayan ilk sonuçları görürüz..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...