Arda Parlayan 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 39 litre aldığı mı, tank mı? Hayırlı olsun bizde 45 lik tank var 35-36 litre alıyor. 330-370 arası değişiyor şehir içinde. 10 litre ortalamam var bide tankın yerı bombe yaptı nasıl halldecem onu 39 tank evet 34 lt alır dediler Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 bide tankın yerı bombe yaptı nasıl halldecem onu 39 tank evet 34 lt alır dediler Ben köpükle tankın etrafını yükselttim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ocak 2010 Yazar Paylaş 20 Ocak 2010 Arda Bey hayırlı olsun, güle güle kullanın... Bir de konu ile alakalı değil ama yazmak zorundayım. Bu forumda; i ş ç ğ gibi harfleri kullanmak zorundasınız... Yorum bağlantısı
Atila Taşçı 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 (düzenlendi) arac ne sizin cok ıyı mesafe gitmıs bana en fazla 300 gidersin dediler otomatık oldugu ıcınmı az gidiyorum acaba 260 km şehir dışı 230 km Bolu da şehir içi (trafik yoğun sayılmaz) 20 Ocak 2010 tarihinde Atila Ta? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 3-4 yıl önce forumda lpg olur mu olmaz mı diye tartışmalar olurmuş şimdi 0 arabalara takılıyor hayırlı olsun Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 0 Focusa LPG taktırılmasına neden olanlar,benzine fahiş zam yapanlar utansın. Yoksa o güzelim arabaya LPG takılır mı yaaa,insanın içi Cızzzz eder valla. Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 Hayırlı olsun,sorunsuz kullanırsınız inşallah.Ben de taktırayım diyorum,ama Siirt'in bir ilçesindeyim,yok motor arıza lambası yakar,rolanti düzensizliği olur,stop etme durumu olur gibi şeyleri okuyunca burada usta bulma ihtimalim çok düşük olduğundan vazgeçiyorum.1 ayda 1 depo benzin tüketiyorum neredeyse ama ışık yakmıyorum,hala kararsızım Yorum bağlantısı
Arda Parlayan 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 0 Focusa LPG taktırılmasına neden olanlar,benzine fahiş zam yapanlar utansın. Yoksa o güzelim arabaya LPG takılır mı yaaa,insanın içi Cızzzz eder valla. aynen oyle ama cok fazla benzın yakıyodu ama bı farkta yok sımdılık cekıste dusme olmadı ilk calısmadada sorun yok ama sımdılık ilerde ne olur gorecegız Yorum bağlantısı
Erhan Yüksel 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 Hayırlı uğurlu olsun. Sanırım garantiyi bozmuş oluyor LPG sistemi. Bende takipteyim bakalım ne zaman LPG taktıracağım. Bir de sorması ayıp ne kadar maliyet oldu? Yorum bağlantısı
Mustafa Güneşli 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 Hayırlı olsun..Garanti bozulmuyor. Benim araç lpg li olmasına rağmen garanti süresini 1 yıl OTOKOÇ'ta uzattım... Lpg'den memnunum... Yorum bağlantısı
Ahmet Ercan 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 2009 focus 2 titanyum 10 000km tartarini taktırdım nasipse sabahleyin alıp deneyeceğim . Yorum bağlantısı
Arda Parlayan 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Hayırlı olsun..Garanti bozulmuyor. Benim araç lpg li olmasına rağmen garanti süresini 1 yıl OTOKOÇ'ta uzattım... Lpg'den memnunum... nasıl bozulmuyor bana bozulur dediler kımle gorustun bende arayayım su garantı kafama cok takılıyo Hayırlı uğurlu olsun. Sanırım garantiyi bozmuş oluyor LPG sistemi. Bende takipteyim bakalım ne zaman LPG taktıracağım. Bir de sorması ayıp ne kadar maliyet oldu? vallahı ruhsat harıc 1.600 mal oldu 1.500 veren brc bayılerıde var ama 100 lıraya bakma saglam bi yerde yaptır 280 de işletme için gidiyomus sanırım Yorum bağlantısı
Ahmet Ercan 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Dün ilk depoyu fulledim Muğla Datça 'Palamutbükü'346km 34,5 lt lpg 70,00 tl performanslı kullanım çekişte fark yok ,tepki süresi biraz geç şu an memnunum. selamlar Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 (düzenlendi) Hayırlı olsun..Garanti bozulmuyor. Benim araç lpg li olmasına rağmen garanti süresini 1 yıl OTOKOÇ'ta uzattım... Lpg'den memnunum... Otokoç aracınızın bakımlarını yapıyor mu? 25 Ocak 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Güneşli 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Evet bakımlarımı Otokoç'a yaptırıyorum ve hiç sorun olmuyor. Ayrıca lpg li olmasına rağmen kendileri garanti süresini uzatmayı teklif ettiler. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Evet bakımlarımı Otokoç'a yaptırıyorum ve hiç sorun olmuyor. Ayrıca lpg li olmasına rağmen kendileri garanti süresini uzatmayı teklif ettiler. Çok iyi. İstanbul'da yetkili servisler kapıdan içeri sokmuyorlar lpgli aracı Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 (düzenlendi) Herkese iyi akşamlar. benzin fiyatının 3.73 tl'yi bulmasından sonra ya arabayı satıp dizel bir fiesta yada cordoba alacaktım ya da şuanki aracıma lpg taktıracaktım, aracı satma fikrinden vazgeçtim bunun sebebi ise yeni alınacak aracın bakım masrafı olacağı, devir masrafı olacağı ve yeni kar lastiği almamın gerekmesiydi.(tabii bir de gizli kalmış problemlerin falan bana kalma riskiydi.) lpg kitine çok para vermek istemediğimden ilk başlarda atiker markasına yöneldim, fakat atiker takan ustaların pek tatmin edici olmayan cevapları ve atiker takan bir ustanın 100 tane fiestaya taktım ama 10 tanesinde falan motor arıza lambası problemi yaşadık, ne yaptıysak sönmedi demesi tuz biber oldu ve atikerden vazgeçtim. sonrasında zavoli taktırayım dedim ama brc'nin daha bir kurumsallaşmış olduğu izlenimi edindim, sonrasında adanada 2 tane bayiden fiyat aldım birisi 1550 dedi birisi de 1500 dedi, bende 1500 diyen serviste taktırdım. ustalar hızlı bir şekilde çalışmaya başladı,(bu arada pipo yöntemi bizim araçlara olmuyormuş)akşam saat 5'e doğru bitti montaj ve kalibrasyon.enjektörlerden manifolda giden hortumların uzunluğu en fazla 10 cm gibi bişey,bu kısalık nedeniyle hava filtresinin olduğu kutunun öndeki vida yerleri biraz havada kalıyor ve vidalaması sıkıntı oluyor, biraz öne aldırsam mı acaba dedim ama enjektörler manifold'a ne kadar yakın o kadar iyi diye o yüzden pek ses etmedim.(doğru mu yaptım pek emin değilim açıkçası) açılan ilk kitteki lpg enjektörlerinin bozuk çıkması nedeniyle yenileri takıldı ve kalibrasyonu son kez yapıldı, ondan sonra çok kısa bir test sürüşü yapıldı, sonrasında ise bana güle güle aracı servisten ilk çıkardım koyuldum yola,araç kalkarken ve benzinden lpg'ye lpg'den benzine geçişte sıkıntı olmadı.Motor arıza lambası henüz yanmadı (inşallah yanmayacak) ilk 30-40 km içinde. gelelim lpg performans izlenimine, kasislerde yavaşlayıp geçtikten sonra aracı 1. vites yerine hep 2. vitese takar öyle devam ederim yoluma, benzindeyken pek sıkıntı olmaz ve biraz devirlenmek istemese gibi gözükse de hemen devrini alır ve yoluma devam ederim. Fakat lpgde 2. vitese atıp kasisten geçtiğim vakit (devir saati 1500'ün az bişi altında oluyor) hafif bir tekleme yapıyor biraz yığılma oluyo fakat sonrasında 1500 devirin üstüne çıktığı anda hiç sıkıntı olmuyor, hatta aracın hızlanması benzine göre daha iyi gibi. üstadlara bir soru, bu 2. vitesteki yığılma tekleme yapar gibi olması normal midir?(aracın lpg'ye alışma süreci olarak mı değerlendirmek gerekir?) not: simit depo takıldı, ilk denediğim 47 litrelik idi fakat kot farkı fazla olduğu için bir küçüğü olan 41 ltlik olanı denedik ve onda karar kıldım, bu arada takılan depo markası step.(açıkçası bu markayı ilk kez duydum ve tereddüt ettim ve ediyorum hala ) düzenleme: lpg'nin projesini aldım fakat işletmek için ne kadar vaktim var?Bu konuda 30 gün diyen var 31 aralığa kadar vaktin var diyen de, hangisi anlayamadım, aracımın muayenesi ekim ayında doluyor, ekim ayına kadar beklesem, trafik kontrolünde falan sıkıntı yaşar mıyım? 28 Ocak 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Hayırlı olsun.Uzun süreli fiesta lpg deneyimlerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Davut Çavdar 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu‘ nun 32.Maddesi gereğince araçta yapılan her türlü tadilat 30 gün içerisinde tescili yapan kuruluşa bildirilmek zorundadır. Yetkili firmalarda araçlarınıza yaptırdığınız LPG dönüşümü sonrası düzenlenen Montaj Tespit Raporu‘nu istasyonlarımızda onaylatılıp 30 gün içerisinde aracınızın bağlı olduğu trafik şubesine bildirilmek ve LPG dönüşümünü araç ruhsatına işletmek Karayolları Trafik Kanunu gereği zorunludur. Montaj Tespit Raporları‘ nı 30 gün içerisinde istasyonlarımızdan onaylatmayan araçlar hakkında trafik tescil şubelerine araçların trafikten men edilmesi için gerekli bildirimler yapılmaktadır. Aracınızda yapılan her türlü tadilatı mutlaka ruhsatınıza işleterek ilgili kanunlardan dolayı olan yükümlülüklerinizi yerine getiriniz." Hocam kalibrasyon ayarındandır muhtemelen, şuan servisler yoğunluktan dolayı yol ayarını yapmıyorlar, araç sabitken ayar yapıp gönderiyorlar, usta bilg ı bağlasın lpg ECU suna ve birikte yola cıkın, o zaman sorun çözülecektir muhtemelen, ben yaklasık olarak 13 bin km dir kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım LPG den. Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Bugün zavolli ve lavato bayisi idi sorduğum.Brc arayayım bir de.Atikerin var mı peki Manifolt kurcalanmadan takılanı. Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Bu patentli uygulamayı aracında kullanıp verimiyle ilgili yorum yapabilecek arkadaşlar var mı? Yorum bağlantısı
Recommended Posts