İçeriğe Yönlendir

Mondeo ne kadar yakar?

Murat Karahan

Recommended Posts

manifolda baglı olan sensörün kablosu çıkmış.dün akşam kontrol ederken gördüm ve takmadan önce sensörü söktüm.siyahlaşmış ve gözenekler kapanmış gibiydi.resim çektim ama çok kötü çıkmış bulanık görünüyor.porçöze daldırdım tertemiz oldu ve taktım.(başka bişi ile temizlemek aklıma gelmedi sonuçta kurum kaplı idi.tabi yenisi ile degiştirmek şart ama idarelik.)soketide plastik kelepçe ile sabitledim.rolanti biraz daha düzgün şimdi.bu sensörü farketmeden önce rolantide bozukluklar vardı.şimdi iyi.acaba yakıtı etkiliyen bumuydu görücem bu gece bitmiş gazı tüp üzerindeki ibre yerinide işaretleyerek 20 tllik daha aldım km yi sıfırladım.bakalım sonuç ne olucak.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Abicim o2 sensörünü porçöz'e batırmakla pek iyi etmemişsin, sonuçta bir nevi asit türevidir ve malesef ki sensör için zararlıdır . O2 sensörünün temizliği için tavsiye edilen tek yöntem ehil bir usta tarafından ısıtılmasıdır. Yakında sensör tümden sapıtabilir asit yüzünden.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Abicim o2 sensörünü porçöz'e batırmakla pek iyi etmemişsin, sonuçta bir nevi asit türevidir ve malesef ki sensör için zararlıdır . O2 sensörünün temizliği için tavsiye edilen tek yöntem ehil bir usta tarafından ısıtılmasıdır. Yakında sensör tümden sapıtabilir asit yüzünden.

ben rahat edemem zaten yakın zamanda degişimi yapıcam.bunu yaparken forumlarda çok okudu.porçöz o kadar etkili bişi degil zaten ama bu şekilde temizleyip kullananlar epey fazla bende buna dayanarak uyguladım.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

teleflex lpg system ile küçük bir araştırma ve sonuç farklı normal piyasada kullanılan hortumlu enjektör baglantısı bence en kötü lpg baglantısı gibi geldi.

emminin esas sırrı bu lpg kiti gibi geldi bana.hala fiyat 2000 ve 2500 civarı.işte detaylar.reklam için degil farkı görmemiz için ekliyorum resimleri.

bizim kullandıgımız lpg kitlerinin prodüctünde hep hortumların ne kadar kısa olması gerektigi ile ilgili bölümü daha iyi kavrıyorum.ve enjektör kalitesini.

ekleme

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
emminin esas sırrı bu lpg kiti gibi geldi bana.

Allah bozmasın... Ben seviyorum kitimi...

Son günlerde tam depo doldurup hesap yapamadım.. Dün tamamen bitti ve fişleri kontrol ettiğimde, 3 defa gaz aldığımı toplamda bunun 81 litre olduğunu ve bu yakıtla 1030 km yol yaptığımı gördüm...

Arada 50 liralık da benzin aldım ama.. bunun hesabı yok, ne kadarını yaktım, kilometreyi sıfırladığımda ne kadar benzinim vardı.. Şimdi ne kadar benzinim var, Onlara bakmıyorum hiç...

Yorum bağlantısı
Allah bozmasın... Ben seviyorum kitimi...

Son günlerde tam depo doldurup hesap yapamadım.. Dün tamamen bitti ve fişleri kontrol ettiğimde, 3 defa gaz aldığımı toplamda bunun 81 litre olduğunu ve bu yakıtla 1030 km yol yaptığımı gördüm...

Arada 50 liralık da benzin aldım ama.. bunun hesabı yok, ne kadarını yaktım, kilometreyi sıfırladığımda ne kadar benzinim vardı.. Şimdi ne kadar benzinim var, Onlara bakmıyorum hiç...

amin diyorum rabbim nazardan saklasın.darısı bizim başımıza.2 defa 40lt cvarında gaz aldım toplamda 380 km civarı yapıyor.donuyorum artık bu rakamı görünce.800km yapsın yeter

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Çağlar
bana göre iyi 60tlik gaz ile 180 190km yapabiliyorum.

mehmet bey yaptıklarına uymaya calışacagım.sensor olayınıda çözeyim.bu araçlarda sensor oldukca önemli çok iyi kavrıyorum artık.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

benzin ile test yapıcaktım ama pazar günü etimesgut yapmam gerekti buda uzun yol sayılır benim için.benzinde 22km deydim.mecburen gazda gitmek zorundaydım.aracı restlemiştim km.bilgilerini falan.benzin yakıtına görede sanırım hazfızanlandıgını farz ederek lpgye alarak yola çıktım.bu arada ilk defa hız sabitleyiciyi 85km kullandım müthiş kolaylık,çok hoşuma gitti.15km falan şehir içi sonrası otoban.hız sabitleyicisinin soketini sökmüşler onu taktım ve denedim fonksiyonları çalışıyor.önceden hiç çalışmıyordu.ankara dönüşümde yol bilgisayarında okudugum bilgiler sırasıyla şöyle.

116km,,,23km/h,,,1.2l/h,,,11.9ql/100km

1.2l/h bazen 0.9l/h gösteriyor.

sanırım yakıt epey fazla çıkıyor.yakıt hesabını ögrenedim bi türlü

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yol bilgisayarınızdaki değerlere bakınca, hız zensörünüzün bir bağlantısı çalışmıyor, araba duruyor sandığı için lt/h cinsinden gösteriyor. CC çalıştığına göre hız sensöründe sorun yok ancak, kablo tesisatına bakılmalı.

Yorum bağlantısı
Yol bilgisayarınızdaki değerlere bakınca, hız zensörünüzün bir bağlantısı çalışmıyor, araba duruyor sandığı için lt/h cinsinden gösteriyor. CC çalıştığına göre hız sensöründe sorun yok ancak, kablo tesisatına bakılmalı.

tşk.anladım tesisatı yeniden gözden geçimeliyim sanırım.verdigim degerle yakıt ölçümü saglıklı degil galiba.

Yorum bağlantısı

ortalama hız degeri neden 23 çıkıyor buda bir hata oldugunumu gösteriyor,çünki toplamda 70km kadar hep 85km nin üzerinde hız yaptım.bunun ortalamasımı oluyor.tesisat hatası bu degerleri bu şekilde hatalımı verdiriyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Resetle düzelir...

Çağlar, araç dururken okumuş ekranı... Gördükleri normal...

Ancak 11.9 Galon görüyorum orda... Galon sa bu dehşet bir tüketim..

Orayı bi litreye çevir...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Resetle düzelir...

Çağlar, araç dururken okumuş ekranı... Gördükleri normal...

Ancak 11.9 Galon görüyorum orda... Galon sa bu dehşet bir tüketim..

Orayı bi litreye çevir...

tşk.bide diger türde bakıp yazarım emmi.ama km ortalamasını anlamadım niye bu şekilde verirki. araç dururken rolantide çalışırken okudum ekranı hareket halinde degildim.bunu kastediyorsanız böyle yaptım.hareket halindeykenmi okumalıyım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Harekete geçtiğinde sadece anlık tüketim L/H yerine L/ 100 km olacak...

Sen ortalama tüketimi ve diğerlerini ekran üstündeki S tuşuna basarak, galondan litreye çevir ve tek tek hepsini R tuşuna basarak resetle.. Sonrai lk fırsatta yeniden kontrol edersin...

Yorum bağlantısı

tamam emmi resetleyip tekrar test edicem.

biraz önce tekrar baktım ve görününler.araç çalışmıyor hafızadikiler bunlar,hem galon hem litre olarak yazıyorum.rakamlardan sonra o şeklin üzerine / bu şekilde işaret var adını bi türlü hatırlıyamadım.önceki yazdıklarım litre olarak verilen deger. şimdi ikisinide yazıyorum.

131km

21km/h

00

12.4l/100km

81.9m

13mph

0

22.8mpg

degerler bunlar.

bugun yakıt alıp tekrar resetleyip sonucu yazarım.hareket halindeyken tabii.ama degişen bişi olmaz gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

depodaki benzinle 131 km gidebilirmişsin..

ortalama hızın 21 km imiş.. resetle burayı

şu anda araban bişey yakmıyormuş.. kontak kapalı galiba

ortalama 12.4 litre yakmış.. 21 km ortalama hız ile normal bence.. Bunu da resetle..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
depodaki benzinle 131 km gidebilirmişsin..

ortalama hızın 21 km imiş.. resetle burayı

şu anda araban bişey yakmıyormuş.. kontak kapalı galiba

ortalama 12.4 litre yakmış.. 21 km ortalama hız ile normal bence.. Bunu da resetle..

tamam resetleyip tekrardan.km yapıyım biraz.

yakıt fazla diye çokta kendimi kasmayımmı acaba dicem ama bu degerler gazda iken emmi baştada yazdım.benzinde degil benzin ve gaz olarak ayrı şekilde teste gireyim ben ona göre yorum alıyım bu biraz karışık oldu.aceleye geldi.benzinle ostim şaşmaz yapıyım.buda heralde 50km falan eder.sonrada gazla yapıyım aynı şekilde yakıt işini çözeyim bursa tarihine kadar yoksa para yetmez.

Yorum bağlantısı

gazla kullanıldıgında,sadece anlık yakıtı gösteriyor,benzin kullanılmadıgı için,digerleri çalışmıyor diye biliyodum. :) yalışmıymış yaniii....??????

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
gazla kullanıldıgında,sadece anlık yakıtı gösteriyor,benzin kullanılmadıgı için,digerleri çalışmıyor diye biliyodum. :) yalışmıymış yaniii....??????

pardon yanlış okumusum.benim bildigim forumdan okuduklarım göstergedeki degerler çalışır sadece anlık yakıt degil diger degerlerde çalışır.ecu benzin yakıyor diye algılayarak deger veriyor diye anladım ben yanlış degilsem bu şekilde.çıkan sonuç gaz yakıtına göre fazla diye düşünüyorum o yüzden bakalım yeni degerler ne olucak

Yorum bağlantısı

bende tekrar benzinle testte çıkmadan önce hava filtresinin etrafındaki boruları falan kontrol ettim.yan çıtçıtların 2 tanesi takılı degildi,onlar oturttum yerine,hava akış metrasinin filtre tarafındaki gerdirme kelepcesini kontrol ettim hiç bir fonksiyonu yok sanki boşta duruyor.bunu en kısa sürede halletmem gerek sanırım.buji kablolarını kontrol ettim.ve yola çıktım uzun bi yol degil ama test verileri miçin yeterli sanırım. sadece benzin le elde ettigim veriler şu şekilde.

yolum yakınken gaz ayarı için gaz servisinin başka bir ustasına gittim ilk baktırdıgım ustaydı.garanti kagıdı yüzünden tam ugraşamamıştı.fatura yetersiz diyerek.neyse.ecu yu pc ye bagladı ve gaz için bar oranı 230 olarak ayarlanmış dedi baktım dogru bu v6 larda uygulana oran dedi ve aracın benzindeki çalışmasını hafızaya alarak tekrardan yükleme yaptı bar oranını 180 ne ayarladı.gazıda bu degerlerde ecu ya yükledi rolanyiyi 900 1000 devir arasına ayarladı.ekranda bu degerler vardı.yarında gaz testi yapıcam bakalım.benzin testyi şehir içi trafiginde yapıldı iş çıkış saati dolaylarında yani.en fazla 15km falan sakindi diyebilirim.

yanlız bu l/h olarak hareket halindeykende dururkende aynı şekilde çıkıyor.rakam ile arada boşluk mevcut rakamla yanyana degil.

67.4km

35km

3l (bu deger sürekli degişken)

8.7 l/100km

Yorum bağlantısı

bugün sadece lpg ile şehir içinde yol yaptım. yol bilgisayarı degeri

51.6km

29km

4

11.3l/100km

degerler bu.mesafe uzun degil ama gaz bitincede bu defa kaç km.çıkıcak onuda paylaşırım.sonra yorumlara göre hareket edeyim sorun aramada.

Yorum bağlantısı

hava filtresine baglana büyük hortumun altında soket varmış dün çıkartım bakarken gördüm hortumun içinde küçücük parça var bu soketin kablosundan biri kopmuş.çıkardım yeni kablo yapıp taktım.topladım.11.3 lt/100km olan hafıuzadaki deger 2km geçmeden 12.6lt/100km oldu şaşırdım bu parçadan dolayı galiba tekrar calibrasyon gerekicek gibi. km sonucunu merak ediyorum.gaz hala var ama daha 98km deyim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lpg kalibrasyonun doğru ise, Lpg ile kullanımda yol bilgisayarına yansıyan verilerin yanlış olması, yol bilgisayarın % 15-20 eksik gösteriyor olması gerekir... Bu sebeple pek doğruları bulmaya çalışma.. Sadece fikir versin sana... Bire bir tutmasını bekleme.. Birebir tutarsa da bişeyler ters demektir..

Yorum bağlantısı
Lpg kalibrasyonun doğru ise, Lpg ile kullanımda yol bilgisayarına yansıyan verilerin yanlış olması, yol bilgisayarın % 15-20 eksik gösteriyor olması gerekir... Bu sebeple pek doğruları bulmaya çalışma.. Sadece fikir versin sana... Bire bir tutmasını bekleme.. Birebir tutarsa da bişeyler ters demektir..

anladım.tşk emmi.

büyük hortumdaki o parça tipine göre yorum yapıyorum ısıyı ölçen parçaya benzettim.yanılıyormuyum.araca etkisi ne kadardırdki.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...