Oktay Türk 25 Aralık 2009 Paylaş 25 Aralık 2009 Arkadaşlar hepinize merhaba. Aranıza yeni katıldım. Bu konuda dikkatimi çeken genelde bahsi geçen ve fotoğrafı konan araçalar dizel veya makyajsız focuslar. Benim aracım 2004 makyajlı 1.6 Benzin+Lpg focus, bu araçta anladığım MAP var ve EGR yok değil mi? Bu durumda; 1. Fotoğraftaki (1) numara ile işaretli yer MAP mıdır? 2. Fotoğrafta (2) numara ile işaretli hortum karbüratör hava hortumumudur? Yorum bağlantısı
Tayfun Karakuş 25 Aralık 2009 Paylaş 25 Aralık 2009 arkadaşlar konuyu okudum aklıma bişey ta Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Aralık 2009 Yazar Paylaş 28 Aralık 2009 Arkadaşlar hepinize merhaba. Aranıza yeni katıldım. Bu konuda dikkatimi çeken genelde bahsi geçen ve fotoğrafı konan araçalar dizel veya makyajsız focuslar. Benim aracım 2004 makyajlı 1.6 Benzin+Lpg focus, bu araçta anladığım MAP var ve EGR yok değil mi? Bu durumda; 1. Fotoğraftaki (1) numara ile işaretli yer MAP mıdır? 2. Fotoğrafta (2) numara ile işaretli hortum karbüratör hava hortumumudur? 2 numara fren yani westinghouse vakum hortumudur, karburatörede gider sanırım. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 28 Aralık 2009 Paylaş 28 Aralık 2009 1: tp sensörü 2: fren vakum hortumu Yorum bağlantısı
Oktay Türk 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 (düzenlendi) 1: tp sensörü2: fren vakum hortumu Değerli üstadlarım cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Yalnız bizim makyajlı 1.6 focuslarda MAP sensörü nerededir. Hava hortumunu inceledim fakat sadece buraya bağlı TP sensörü denen parça var. MAP'ın yerini resimde işaretleyebilirmisiniz. TP sensörünü 2 vidasından ayırıp temizlememize gerek varmı? Karter hava hortumunu kontrol etmek isteyenler için resimde işaretledim. Bir alttaki resim ise değişik basınç değerleri için MAP sensörleridir. (Her ne kadar kendi aracımızda ki yerini bulamasak da. ) 29 Aralık 2009 tarihinde Oktay T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Türk 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 (düzenlendi) Aşagıdaki resimde focus sensör yerleri gösterilmiştir. 29 Aralık 2009 tarihinde Oktay T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 (düzenlendi) 1.6 zetec motorlar cok daginik bir suru kablo hortum aradigini bulmak zor olur herhalde bakin 2.0'a muhendislik harikasi. 29 Aralık 2009 tarihinde Mehmet Taner Kadak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Gürgen 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 mehmet taner bey siz egr iptali yaptınızmı? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 map sensörünün yeri daire içerisinde emme manifoltuna takılı Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 31 Aralık 2009 Paylaş 31 Aralık 2009 mehmet taner bey siz egr iptali yaptınızmı? Yaptim degisen bise olmadi, eski haline geri getirdim. Yorum bağlantısı
Oktay Türk 3 Ocak 2010 Paylaş 3 Ocak 2010 Yaşar Usta ilginden ve cevabından dolayı teşekkür ederim. Benim bu MAP sensörüne ulaşmak için plastik manifoldu sökmem gerekiyor değil mi? Veya bu sensörü çıkarıp temizlemenin başka bir yolu var mı? Carbon Clean harici. Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 yarın maf sensör temizlik i ve egr iptal ini bende yapıcam bakalım sonumuz hayır olsun. burda çok gü,zel yorumlar okudum cesaretim arttı kendim yapmaya çalışıcam eğer beceremessem de giderim sanayiye yaptırırım artık Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 kırmızı yuvarlak olan kısmı körlüyoruz egr iptal oluyor kırmızı yuvarlak olan kısma bu çift taraflı kör tıpa takıp yerine takıyoruz ve egr iptal oluyor dimi ? Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 (düzenlendi) arkadaşlar biraz fazla soru sordum ama cevaplayan olursa çok sevinirim bu fotoda daha güzel gözüküyor kırmızıyla mı yoksa yeşillemi yuvarlak içine aldığım yeri çift taraflı kör tapayla tıkıyoruz ?? birde bu maf dediğimiz yer siyah la yuvarlak içine aldığım yer midir tam olarak nasıl çıkıyor 25 Ocak 2010 tarihinde Nuri Atasever tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 kırmızı yuvarlak olan kısma bu çift taraflı kör tıpa takıp yerine takıyoruz ve egr iptal oluyor dimi ? aynen öyle Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 tamam anlaşıldı bugün çok soğuk tu birde ancak bakımını yaptırabildim aracın philips kontakt sprey bulamadım her yerde wd-40 sprey kaynıyo valla yarın veya ilerki günlerde el atıcam ona Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 tamam anlaşıldı bugün çok soğuk tu birde ancak bakımını yaptırabildim aracın philips kontakt sprey bulamadım her yerde wd-40 sprey kaynıyo valla yarın veya ilerki günlerde el atıcam ona amman dikkat et ,maf sensör teline sakın dokunma.spreyi sık sonra 10 dk bekle yerine tak.teli falan koparma... Yorum bağlantısı
Sergen Kesgin 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 boylemı ıptal edılıyor doğrumu yapmışım yardımcı olurmusunuz Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Ocak 2010 Yazar Paylaş 27 Ocak 2010 boylemı ıptal edılıyor doğrumu yapmışım yardımcı olurmusunuz Doğru yapmışsın, üstteki hortumun girdiği yuvarlak şeyin ordanda olur aynı şey, uçlarını sabitlede sağa sola vurup ses çıkarmasın. Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 arkadaşlar bugün yağsız kontak sprey ini aldım fakat bu seferde şu siyah plastik turbodan gelen borunun kelepçesini açamadım oldukça değişik birşey di bir yardımcı olurmusunuz Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 buradan tornavida yardımıyla kaldıracaksınız Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 çok teşekkürler yaşar ustam ben fazla zorlamadım nolur nolmaz diye bu arada bir ekleme yapayım benim motorum normalde o kadar kirli değil heralde yakın çekim yapınca öyle gözüktü şimdi fotoya şöyle bir baktım da çok pis gözüktü gözüme Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Ocak 2010 Yazar Paylaş 30 Ocak 2010 çok teşekkürler yaşar ustam ben fazla zorlamadım nolur nolmaz diyebu arada bir ekleme yapayım benim motorum normalde o kadar kirli değil heralde yakın çekim yapınca öyle gözüktü şimdi fotoya şöyle bir baktım da çok pis gözüktü gözüme Tornavidayla direk zorlama, önce bir pense ile o iki çıkıntıyı sık yani iki tarafı yaklaştır kelepçeyi sıkmış olursun yani, böylece çentik rahatlar, o esnada tornavidayla kaldırınca çıkar, direk tornavidayla yaparsan bir kaç açıştan sonra laçkalaşır ona göre. Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 30 Ocak 2010 Paylaş 30 Ocak 2010 bugün maf sensör ünü açıp temizledim boca ettim würth kontakt spreyden bolca yanlız 30 lira verdim bu sprey e alırken içim acıdı. içi yağlanmıştı baya 1 saat kadar kurumasını bekleyip taktım yerine ve içinde ki o tele zarar vermeden de bezle hafiften hafiften sildim aracı çalıştırınca bir uyarı veya herhangi bir lamba yanmadı herhalde bir problem yok Yorum bağlantısı
Recommended Posts