Ali Cihangiroğlu 28 Nisan 2009 Yazar Paylaş 28 Nisan 2009 Arkadaşlar şu egr valfini iptal etsek ne olur, motor arıza kodu verirmi, iptal için egr manyetik valfinden eger ye giden vakum hortumunu sökmek yeterlimidir, yakıt artarmı acaba, net bilgi verecek arkadaşlardan haber bekleniyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Nisan 2009 Paylaş 28 Nisan 2009 Ben araçta bir çok parçayı öğrendim ama henüz egr nerde çözemedim :lol2: Biraz bilgi verin arkadaşlar.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Nisan 2009 Yazar Paylaş 28 Nisan 2009 Fiesta dizelde hava filtresini kabıyla çıkardıktan sonra mazot filtresinin alt tarafında arkada kalıyor, yada mazot el pompasının arkasında parlak aliminyum bir boru var onu takip edin diğer ucunda egr valfi bulunur, manyetik egr valfide aküün yanında amortisör kulesinin önündeki küçük alet, 2 tane ince hava hortumu girer birisi egr ye gidiyor. Yorum bağlantısı
Tolga Canvar 28 Nisan 2009 Paylaş 28 Nisan 2009 Arkadaşlar şu egr valfini iptal etsek ne olur, motor arıza kodu verirmi, iptal için egr manyetik valfinden eger ye giden vakum hortumunu sökmek yeterlimidir, yakıt artarmı acaba, net bilgi verecek arkadaşlardan haber bekleniyor. Ben benim fiestanın egr valfini ve borusunu söktürdüm bir sefer temizleyip yerine taktık.Valfin üzerinde herhangi bir sensör yok tamamen mekanik.Temizletmeden önce vakum hortumunu çekerek iptal ediyordum arıza ışığı falan yakmıyordu.Sökünce bizzati mekanik olduğunu anladım.Ayrıca söktüğüm zaman ki pisliği de gördükten sonra bunca km arabaya nasıl bir eziyet ettiğimin de farkına vardım.Ben kesinlikle iptalinden yanayım.Ama 75lik bir connectin motoruna baktğımda egr çok meydan da duruyordu ve üzerinde elektrik soketi vardı zannedersem içinde de sensör vardı.Böyle bir egr yi aynı şekil devre dışı bırakırsak ışık yakabilir.Benim araba 2005 model sonrakilerinde de eğer mekanik bir sistem varsa kesinlikle iptal edin.Bariz yakıtta düşüş ve çekişte iyileşme yaşadım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Nisan 2009 Yazar Paylaş 29 Nisan 2009 Sensör yok elektrikli değil yani motor aynı motor, hiç dokunmasak kirlenip tıkansın çalışmasın aynı şey olmazmı şaka bir yana egr ye manyetik valf ten gelen hortumu çıkarıp ucunu körlersek arıza falan vermeyecek demekki, peki bu konuda kesin teknik bilgi verebilecek kimse yokmu acaba, ne getirir ne götürür bir bakmak lazım aslında. Yoksa iptali çok basit bunun. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 Egr sadece Dizel araçlardamı oluyor? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 Egr sadece Dizel araçlardamı oluyor? Benim mondide var.. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 Benim mondide var.. Onda yok yok. sanruf,cd çalar,ov hariç Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 Onda yok yok.sanruf İzmir'den spoiler gelsin.. Ondan sonra da tavanı keseceğim.. Kafaya koydum Yorum bağlantısı
Tolga Canvar 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 Egr sadece Dizel araçlardamı oluyor? bildiğim kadarıyla bellibir modelden sonraki tüm motorlarda var.Hatta çok ilginç;birgün motorsiklet tamirciliği yapan bir abimin yanına uğradım bir tane motorla uğraşıyordu.Motor bildiğimiz çin malı scooterlardan.Baktım eksosun susturucusuna daha gelmeden bir parça var ucuna hortum bağlı,hortumu takip ettim baktım emmeye giriyor.Dedim buna bile koymuşlar ya.Söyledim abime dedim bunu körle de adamın motoru biraz daha yaşasın. Sensör yok elektrikli değil yani motor aynı motor, hiç dokunmasak kirlenip tıkansın çalışmasın aynı şey olmazmı şaka bir yana egr ye manyetik valf ten gelen hortumu çıkarıp ucunu körlersek arıza falan vermeyecek demekki, peki bu konuda kesin teknik bilgi verebilecek kimse yokmu acaba, ne getirir ne götürür bir bakmak lazım aslında. Yoksa iptali çok basit bunun. Aynı şey olurda, ya açık vaziyette takılı kalırsa nasıl olacak?Abi hiç bir elektronik devre yok çek hortumu gitsin ışık mışık yakmaz.Hadi yaktı diyelim takınca geçer.Ben maf sensörünü denerken başıma geldi.Değiştirdim aynı parçadan taktım ama tanımadı ışık yaktı eskisini taktım ışık söndü.Ama egr için ışık yakabileceğini hiç zannetmiyorum.Bir dene görürsün. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 Bir sitede BMW ve FORD'un bir ara Türkiye'ye gönderdiği aracların EGR'lerini iptal ederek yolladığını okudum. Ülkemizde faydadan çok zarar verdiği yazıyordu. Yorum bağlantısı
Tolga Canvar 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 Bir sitede BMW ve FORD'un bir ara Türkiye'ye gönderdiği aracların EGR'lerini iptal ederek yolladığını okudum. Ülkemizde faydadan çok zarar verdiği yazıyordu. Daha önce de demiştim benim c3ün kini servis kendi iptal etmiş. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 29 Nisan 2009 Paylaş 29 Nisan 2009 Sensör yok elektrikli değil yani motor aynı motor, hiç dokunmasak kirlenip tıkansın çalışmasın aynı şey olmazmı şaka bir yana egr ye manyetik valf ten gelen hortumu çıkarıp ucunu körlersek arıza falan vermeyecek demekki, peki bu konuda kesin teknik bilgi verebilecek kimse yokmu acaba, ne getirir ne götürür bir bakmak lazım aslında. Yoksa iptali çok basit bunun. En iyi iptal yöntemi körlemek. EGR valfini güvenilir bir kişi ile konuştum.Bu kişi motor bilgisi olarak Türkiye'de ilk 100'e girebileçek bir kişi. Motora hiçbir faydası olmadığını,aksine zararı olduğunu söyledi. Yakıtı arttırıp performansı düşürüyor. EGR iptalinin motora yakıta ve performansa fayda sağladığını söyledi ama bunu iptal etmek senin cevre duyarlılığına kalmış dedi. Üreticiler motorlar belli bir emisyonda tutamadıklarında bu motorun kullanımına izin verilmiyor. Bir ara intercooler konusu vardı. Motora nekadar soğuk hava okadar performans diyorduk. Bunun sebebide soğuk havada oksijenin daha yoğun olmasıydı. 1.4 tdci motorlarda intercooler yok. EGR ile yanma odasına bir miktar sıcak hava alınıyor ve bu hava içerisinde oksijen neredeyse yok. Çünkü bu eksoz gazı ve daha önce yanma sonucu oksijeni kullanıldı. EGR iptal edildiğinde yanma odasına bu oksijensiz sıcak hava yerine atmosferden normal oksijence bol hava çekilecek. Performansa etkisi mutlak olması gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Nisan 2009 Paylaş 30 Nisan 2009 En iyi iptal yöntemi körlemek.EGR valfini güvenilir bir kişi ile konuştum.Bu kişi motor bilgisi olarak Türkiye'de ilk 100'e girebileçek bir kişi. Motora hiçbir faydası olmadığını,aksine zararı olduğunu söyledi. Yakıtı arttırıp performansı düşürüyor. EGR iptalinin motora yakıta ve performansa fayda sağladığını söyledi ama bunu iptal etmek senin cevre duyarlılığına kalmış dedi. Üreticiler motorlar belli bir emisyonda tutamadıklarında bu motorun kullanımına izin verilmiyor. Bir ara intercooler konusu vardı. Motora nekadar soğuk hava okadar performans diyorduk. Bunun sebebide soğuk havada oksijenin daha yoğun olmasıydı. 1.4 tdci motorlarda intercooler yok. EGR ile yanma odasına bir miktar sıcak hava alınıyor ve bu hava içerisinde oksijen neredeyse yok. Çünkü bu eksoz gazı ve daha önce yanma sonucu oksijeni kullanıldı. EGR iptal edildiğinde yanma odasına bu oksijensiz sıcak hava yerine atmosferden normal oksijence bol hava çekilecek. Performansa etkisi mutlak olması gerekir. Evet çok mantıklı. Benim araçta yok sanırım eğer var diyen birisi varsa söylesin ona göre arayalım.. Yorum bağlantısı
Ahmet Küçük 30 Nisan 2009 Paylaş 30 Nisan 2009 bende c-max 2005 tdci var.2004 lerde problem olduğu için garantiden değiştirilmiş.2005 ve sonrasında 2.nesil egr olduğunu duydum.c-max taki egr valfi elektronik değilmi.mekanik iptali olur mu? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Nisan 2009 Yazar Paylaş 30 Nisan 2009 Ozaman EGR yi kapatalım gitsin, hazır şuan temizken böyle kalsın, eksoz muayenesi falan olurken geri takarız olur biter. Peki bir soru daha manyetik valfe dokunmayalım belki arıza kodu verir, direk EGR ye giden hortumu çıkarıp ucunu tıkamak lazım değilmi, açık bırakırsak vakum kaybı oluşur değilmi? Birde şu var iptal edilince motor daha geç ısınıyormuş, yakıtta ısınana kadar artıyormuş, düşük devirde araba daha güçsüz oluyormuş, sonuncusu mantıklı gelmedi düşük devirde egr çalışırsa oksijen azalıcak kapatırsak daha faydalı olmazmı sizce? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Nisan 2009 Yazar Paylaş 30 Nisan 2009 Bişey daha öğrendim, bizim motolarda egr yi iptal basit, hortumu çıkar tamam, fakat sorun şu, sistem egsoz gazındaki emisyonun arttığını görünce egr yide çalıştıramayınca mazot basıncından tutta bisürü şeyi değiştirmeye çalışıyor ve sonuç aracın çok yakması dengesizlik rolantide dalgalanma tam gaz giderken yada ani hızlanmalarda sorun çıkıyormuş, buna nediyorsunuz arkadaşlar, iyice kafam karıştı, zaten yazın 4lt sarfiyata kadar iniyorum kurum olmasın diye bozmayalım aleti Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Nisan 2009 Paylaş 30 Nisan 2009 100 km'de 4 litre yakıt tüketen arac zaten kolay kolay kurum bağlamaz. Rolanti ve tam gaz tam yükte egr otomak iptal diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Nisan 2009 Paylaş 30 Nisan 2009 Araba motor gazı emisyonunu ölüyormuki. Ölcüyorsa nekadar zaman ölcme yapabilir. Egsoz gazı dumanlı kurumlu bir gaz. Buna sensör dayanmaz. Egsozun içini sildiğimizde bile 2-3 günde kurumdan kararıyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Nisan 2009 Yazar Paylaş 30 Nisan 2009 Haklısın Ayhan 4 lt hadi yük var diyelim bagaj falan, uzun yolda 4.5 lt ortalama yaksın, ben hiç zorlamam motoru yavaş sakin hızlanma yaparım, zaten kontrolde çook az bir yağlanma vardı kurum yoktu arabada, her 5000 de bir de uzun yolda wurth common rail katkısı kullan tamamen temiz kalıyor motor, egr rolanti ve tam gazda devre dışı kalyor doğru biliyorsun, bu durumda hiç kurcalamamak en iyisi, zaten şehir içinde çok az kullanırım arabayı, daha fren balatası bile sıfır gibi yarıya bile gelmedi balata, 49000 küsürde araba Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 30 Nisan 2009 Paylaş 30 Nisan 2009 Sanırım egr 3000 devirden sonra devre dışı kalıyor. Motoru düşük devirde kullanmata kurum oluşumuna neden oluyor. Vites büyüdükce devirde biraz yükselsin. 5. viteste 2000 devirlerde kullanmak yerine 2500 civarı kullanılabilir. Arka koltukta oturduğunuzda 2000 devirde motor gürültüsünü duyuyorsunuz ama 2700 devirde motorun gürültüsü kesiliyor sadece sesi geliyor. Yani daha seri çalışıyor. Rampalarda 5. vites ile gaza yüklenmek yerine 4. vites 2700 devirlerde çıkmak çok daha iyi. Yorum bağlantısı
Tolga Canvar 30 Nisan 2009 Paylaş 30 Nisan 2009 bizim araçların lamda sondası yok dolayısıyla emisyonu ölçen bir alet te yok.ucunu tıkamak olayı bir anlam ifade edermi bilmem çünkü burada oluşan vakum sadece valfe etki ediyor diye biliyorum.Neyse benim şahsi tavsiyem iptali yönünde. Yorum bağlantısı
Ömer Gürgen 27 Mayıs 2009 Paylaş 27 Mayıs 2009 2 gün önce maf ı yağsız kontak spreyi ile temizlettim. rölantideki devir düzeldi ve araba özellikle sabahları çok yapıyodu. bu sorunlar kayboldu daha rahat çalışıyor şimdi. yaptırmayı düşünenlere tavsiye edenler kervanına katıldım bende. Yorum bağlantısı
Emre Özen 28 Temmuz 2009 Paylaş 28 Temmuz 2009 şimdi bu maf sensörü benim biraz işimi bozdu şimdi bi sorum olacak ben connect'e air intake kit + performans filtresi düşünüyordum şimdi connectlerde maf hava filtresinin kutusunun dibinde eğer intake takarsam bu nasıl kullanılıcak bu özeliği nasıl yapıcam nereye takıcam kafam karıştı Yorum bağlantısı
Recommended Posts