İçeriğe Yönlendir

Otomatik sanzuman 4. vitese gecmiyor

Taner Kaplan

Recommended Posts

Taner Kaplan

arkadaslar bende 96 model otomatik mondeo var.aracımı aldıktan sonra farkettimki sanzuman od off pozisyonunda olmamasına ragmen 4 e gecmiyor.yaklasık 7 ay boyle kullandım aracımı.daha sonra silindir kapak ust contası yandı.bizde yaptırdık.yaptırdıktan sonra 100 km suratteyken birden farkettim ki devir dustu motorun sesi degisti anladımki 4 e gecti.ama bir sure sonra birden motor stop etti .yolda kaldım .baktıgım zaman gostergeye annahtar lambasının devamlı yanıp sondugunu gordum.elektrikci baktıgında akunun yanındaki sigortalıkta sigorta atmıs farkettik.degistirdim.fakat belli aralıklarla atmaya devam ediyordu.aracım otomatik sanzumancıda kaldı baktılar sartel degisti.ustanın soyledigine gore beyin degismis ama nasfile .yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

ya su aracı aldım pisman degilim ama bu problemi bir turlu cozemedk dogal olarak 3, vitesle gittigim icin yakıtı fazlalasıyor.bazı ustalarda bu nlarda zaten 4 yok diyorlar.cevaplarınızı bekliyorum

birde su var .sigortası attıgı zaman kontagı actıgımda direk fan calısıyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aracınız 4 ileri viteslidir, 4 yok diyen kasapların elinden aracınızı kurtarın.

1. Değişti dediğiniz sartel nedir anlayamadım

2. Ustanızın beyin değişti dediği tamirata ne kadar ödeme yaptınız

3. Durmadan sigorta atıyor ise, o sigorta hangi tesisata ait ise, sırası ile önce tesisat sonra sensörler sonra da aracın beyni zarar görebilir

4. Türbin hız sensörünün soketi, sol ön tekerleğin hemen arkasında ve çamura açıktır. Bu soket kirlenmiş, yerinden çıkmış ise 4 e geçmez. En basitinden buraya baktırın ama başka ustalar bulun.

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

akunun altında sanzuman ustundeki soketli parca .sartel o.bir iki kere 4 e gecti aracım o andada arac sallandı ve birden motor stop etti .acaba beyin arizası olsa sigorta attırırmı.anlamadıgım ise immobiliser lambasıda o anda arizaya geciyor ve direkt fan calısıyor.aracımın yedek anahtarı var ama okutulmamis.yani sadece kapıları acıyor.onunla kontagı actıgımdada direkt fan calısıyor

beyin degistirdigini soyledi .elektriksel bir probem var dedi bu aracta .parada vermedim.sizin dediginiz gibi sol on tekeri soktugumde bir tane soket var camura yapısık tı.ben o soketi ayıramaım ama komple soktum civatasıya .icinden mıknatıslı bir parca cıktı ona yaoısık iki tane ufak metal parcasi .baktım .tekrar yerine taktim onu.ama soketi cıkaramadım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tarif ettiğinz parçanın adı vites seçicidir, siz içerden R N D yi takınca o parçaya komut gider, arızası durumunda araç yerinden kalkmaz, geçtiği vitesi anlamaz. Söktüm dediğiniz parça türbün hız sensörü olmalı, soketi kaynamış kadarsa, arızayı bulmuş ama yaptırmamışsınız gibime geldi.

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

peki caglar abi bu soket kaynamıssa sigorta attırırmı.yada tesisatta bir seymi var.aracın 1 2 3. uviteslerinde bir problemi yok

od lambası vites topuzundan kumanda ediliyor.yani problem ordan degil sanırım

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz

valla bana kimse kızmasın ama ford otomobillerinin ciddi manada usta sıkıntısı var şöyle sağlam ustaları yok.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yaşar usta aracı 96 model sanırım, test kodu okutmakta sıknıtı yaşayacak. Taner bey, o soket ve tesisatı sigorta attırmaz, zaten direkt beyne bağlı. Sizin aracınızda anlattığınız üzere, ehil bir elektrikçi kontrolü lazım!

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

valla bursada ve ankarada baglattım ikisinde de baglanmadı iletisim kuramadı aracım cihazla.acaba akum zayıf hemde bitti gibi ondan mı baglanamıyolar.ama fordun orijinal makinalari degild ikiside.buyuk bir servise sokmadım.

yani diyosunuzki tesisat kontrolu yaptır.ama o isi yapacak adam goremiyorum cevremde(isin ehli usta)

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

ah be guzel abim bursa reno tofas.ustalarda teneke lere bakıyolar.iki tane otomatik sanzumancı var.benim gittigim otomatikci ismet adamın unu izmire kadar ulasmıs ama.akılları fikirleri para.gerci allahı var bana para onemli degil demisti.ama sorunu cozemedi

tahmininiz nedir acaba.bana kalırsa tesisat dicem hadi 5 yada 6 defa yolda bıraktı sigorta attırdı tamam.ama 6 aydan beri sesi kesildi.sigorta atmıyor

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

hangi sigortanın attıgını resimli gösterebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

yasar ustam akunun yanındaki ssigorta kutusu icinde 20 lik sigorta o sigortayı yerinden cıkardıgım zaman kontak acıyor arabam calısmıyor ve direkt fan calısıyor ve yol bilgisayarındaki kırmızı lamba devamlı yanıp sonuyor

imkan bulursam resmini cekicem

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Şükrü Yıldızdal

Galiba sorun çözüldü ki konu kapanmış gibi.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fatih Karaot
hayır abi sorun aynı.cozulmedi.dorde gecmiyor.

Benim araç da aynı şekilde 4'e hiç geçmiyo...2 nci vitese de geç geçiyo(bazen normal oluyo,onda da o/d lambasını yakıyor)arıza konu P0732 ve P0734 ocak 2007 den beri kullanıyorum...Ve Maliyeti düşük bir şanzıman bulana ya da yolda kalana kadar devam edecem galiba...

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

yasar usta otomatikci baktı .1 hafta kaldı sanzımanıda beyin degismis .bunda elektronik problem var dedi.aslında ben zaten onu soylemistim ona.ankarada sasmaz da arabaya baktırdım.beyin dediler.cunki bir arabadada aynısı olmus beyni degistirmisler duzelmis.ama cıkma beyin 750 milyon dediler vazgectim.od lambası calısıyor

yani onda problem yok.beyin den olabilir tahminimce zaten bahsettim yolda bıraktı bir iki kere 4 e gecti sigorta attırdı .yasar usta o sgirota akunun yanındaki sigortalıkta (20lik)fan sigortası diye geciyor ama 4 tane kablo geliyor o sigortaya .sigorta atıncada immobiliser devreden cıkıyor yani anahtarı tanımıyor.direkt fan devreye giriyor konrak acınca.benim bir sey dikkatimi cekti aracın beynin cıkardık sag ızgaranın altındaki o anda kontagı actım fan d,rekt calıstı normalmi bu ustam.var .3 le idare ediyoruz.anlıyacagın ya beyin yada elektriksel problem.bu da aracın en az 1 hafta yatması demek

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

caglar abinin dedigi bir sey vardı.son on tekerlegi soktugumuz zaman gorecegimiz sanzumana giren bir soket var

bu soketi kontrol ettircem cunki sokemedim.benimle aynı problemi olan fatih kardesimede bir baktırsın diyorum oraya

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O sokete bol Wd-40 sıkın, iyice yedirin, sökmesi kolaylaşsın. Öncelikle üstündeki çamuru temizleyin, fazla güç kullanmayın kırılmasın.

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

o soketi cıkardık .baktık problem yoktu swici komple cıkardık .(sol on tekerlegi sokunce gozukuyor)ucu mıknatıslı ucunda yapısık iki tane metal parca vardı.o parcaları gorunce bu parcalar yuzundenmi acaba okumuyo vitesi dedim.onları temizledik soketi temizledim .taktım yerine cıktım yola ama nafile.beyin diyorum artık

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

aracı baglatmadım makineye yasar ustam.cunki arada kontagı actıgımda direk fan calısıp duruyor.buyuk ihtimal beyin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...