Ali Cihangiroğlu 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 evet arkadaşlar, yıkamacıyla konuştum. kullandığı malzemeyi görüp inceledim. aldığım bilgiye göre gerçektende o püskürtmeli köpük dedikleri şeyin içeriği kimyasalmış ve önce aracın plastik aksamına akabindede vernik ve boyasına zarar veriyormuş. üstelik o kimyasalın bidonu 300-tl.civarındaymış. kendisi makine içerisine oto şampuanı koyarak sistemi kullanıyor ve felluşla aracı siliyor. kimyasal kullananlarda ise köpükten sonra sadece su tutulup durulanıyor silme yok diyor. (kurutma hariç) tavsiye etmiyor. bilgilerinize.sağlıcakla ve kazasız günler dilerim. Yaaa dedim ama sakalım yokki adamlara sorduğunda "abi en babası bu gramı bilmem kaç lira gel abi" der 2-3 ay sonra vernik matlaşınca "e abi sürekli yıkatmıyorsun bizde, gidip düz yıkamışsın" yada "dandik malzeme kullananda yıkatmışsın" derler, halbuki işin aslı o değildir 2-3 ay yıkattın araba gıcır 1 sene daha aynı yerde yıkat hala gıcır olur, çünki her yıkamanda vernikten biraz götürür alttan taze katman çıkar, e bu fazla dayanmaz ve kalıcı matlığa sebeb olur, sonra ah kafam dersin ama boşuna, ille yıkatacaksanız verin yıkamacıya şampuanı süngeri adam gibi yıkasın üstünede hızlı cila sıkın güzelce kurulasınlar, uzun yıllar gıcır boyanızla keyif sürün, olay kısaca budur. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 Az daha konuşursak arabaları hamama götüreceksiniz...Araba bu, verin yıkamacı yıkasın.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 Az daha konuşursak arabaları hamama götüreceksiniz...Araba bu, verin yıkamacı yıkasın.. Muahhahaha, zaten buharlı yıkamada çıkmıştı onun yerine hamamda iyi fikir , önce arabayı göbek taşına yatırır kirlerini kabartırız, sonra ver elini tellak, tabi adamın eline cilalı şampuu ve süngeride vermeyi unutmuyoruz. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 Şampuan göz yakmayandan olacak ama benim araba daha küçük 6' dan yeni gün aldı.. Yorum bağlantısı
Mehmet Barın 25 Eylül 2009 Paylaş 25 Eylül 2009 Şampuan göz yakmayandan olacak ama benim araba daha küçük 6' dan yeni gün aldı.. Gözünü yummayı öğrenmiştir artık yakan şampuan olsun varsın Yorum bağlantısı
Serkan Genç 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 araba yıkanan yerlerde kullanılan tazzikli su fırçadan çok daha fazla çiziyor..en güzeli süngerle yavaşça narin şekilde yıkamak Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Bırakın yağmurlar başladı kendi kendine yıkansın...Herşeyi bizden beklemesin. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Aracın yaşına bakar genç ise sünger, orta yaş ise fırça, yaşlanmaya başladı ise petrolün otomatik yıkaması Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Otomatik yıkamaya Şahin i bile sokmam. Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Gerekli malzemeler hortum, fırça, piril, kova ve bez münkünse çarşaf önce bahçe sularmış gibi araba sulanır sonra kova su ile doldurulur içine köpürücem kadar piril dökülür fırça yardımı iyice araç fırçalanır. sonra hortum ile iyice durulanır ve süzülmesi için beklenir. süzülmesi bitince bezle silinir Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Aralık 2009 Paylaş 16 Aralık 2009 Basınçlı yıkamaya götürüceksiniz fazla yaklaşmadan yıkayacaklar, yada kendinize ufak basınçlı yıkama makinası alıcaksınız, genelde bunların deterjan gözü olur rahatça yıkarsınız, tabi bunun için uygun yer lazım, en kolayı tabancayla yıkatmak, olmaz derseniz süngere devam, okadarda zor değil aslında, ille fırça kullanıcaksanız özellikle çok yumuşa kıl uçları diş fırçası gibi yuvarlatılmış özel fırçalar var, onlardan almanız lazım, şampuanlada kullanılır merak etemyin, sadece yıkarken bastırmamaya gayret etmeniz gerek. Yorum bağlantısı
Abdullah Palat 29 Aralık 2009 Paylaş 29 Aralık 2009 valla ben bu yorumlardan sonra arabayı yıkamaya ve yıkatmaya korkar oldum. ilk aracım 2 el olduğu için direk yıkamacı sözde üstün özellikli köpüğüyle yıkarken umursamıyorum ama şimdiki aracım daha 1 haftalık ve ben bu yorumlardan sonra nasıl kıyarım o yavrucağa Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Sefil 3 Şubat 2010 Paylaş 3 Şubat 2010 düğün dernek olunca eceleden yıkatıyoruz ama hata yapıyormuşuz. işi bilen arkadaşlarımız ne güzel ve doğru yazıyorlar. korktum ben vallayi. Yorum bağlantısı
Cihan Toparlak 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 İşin özü bence şu 1. yıl Araç alınır zevkle binilir, kirlendikçe insanın içi burkulur verdiği paradan dolayı ve temizleme yolları arar haftada hatta 3 5 günde yıkanır 2. yıl Uzun süreli kirli kalmalar artar ve 2 3 haftada bir yıkanır. 3. yıl yıkama aralığı artar hız ibresi görünmez olur tozdan ilk binişte ibre ve lambaları görmek için üffff denir 4. yıl arabayı yıkamakta neymiş yağmurda kendi kendine yıkanıyorya yeterde artar denir. tabi aralardaki önmli gün ve haftalarda düğün vs. lerde araba kendini belli etsin düğün kasedinde plakamız görünsün deyip gıcır gıcır iç dış temzilikler hariç Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 İşin özü bence şu1. yıl Araç alınır zevkle binilir, kirlendikçe insanın içi burkulur verdiği paradan dolayı ve temizleme yolları arar haftada hatta 3 5 günde yıkanır 2. yıl Uzun süreli kirli kalmalar artar ve 2 3 haftada bir yıkanır. 3. yıl yıkama aralığı artar hız ibresi görünmez olur tozdan ilk binişte ibre ve lambaları görmek için üffff denir 4. yıl arabayı yıkamakta neymiş yağmurda kendi kendine yıkanıyorya yeterde artar denir. tabi aralardaki önmli gün ve haftalarda düğün vs. lerde araba kendini belli etsin düğün kasedinde plakamız görünsün deyip gıcır gıcır iç dış temzilikler hariç 5. yıla girdim, içerde tozu bırak bal dök yala, motorda yağ izi, yok toz minimum, boya ziebarta 5 basar vaziyette, heves gayet güzel, bu işte süreklilikse yaş ve vücut elverdiğince devam ederim inşallah. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 kesinlikle süngerle yıkamanızı öneririm bu süngerde özel olarak araba yıkama için tasarlanmış yüzeyinde delikleri olandan olması gerekiyor büyük marketlerde veya otomobil aksesuarı satan yerlerden oda olmasa benzin istasyonlarının bazılarında satılıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 Bence kesinlikle süngerle yıkamayın. Birkaç yıkamadan sonra süngerin gözeneklerine hapsolmuş çok ufak çakıl taşı tanelerini görürsünüz. Bunlarda kılcal çizik yapar. Ben resimdeki yeşil olan ile yıkıyorum. Hem çok yumuşak ve çok iyi temizliyor. Hemde hiçbir şekilde toz çakıl tutmuyor. Kahverengi gibi değişik renkleri var. 3 yıldır ekstra kılcal çizik artışı olmadı. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 5. yıla girdim, içerde tozu bırak bal dök yala, motorda yağ izi, yok toz minimum, boya ziebarta 5 basar vaziyette, heves gayet güzel, bu işte süreklilikse yaş ve vücut elverdiğince devam ederim inşallah. :lol: Bende iddalıyım. Ziebart vs vs hangisi olursa olsun farketmez, arabayı versem eminimki bundan daha parlak yapamazlar ve yine eminim kılcal ciziklerin satısında kat kat artış olup teslim edecekler. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 Bence kesinlikle süngerle yıkamayın. Birkaç yıkamadan sonra süngerin gözeneklerine hapsolmuş çok ufak çakıl taşı tanelerini görürsünüz. Bunlarda kılcal çizik yapar.Ben resimdeki yeşil olan ile yıkıyorum. Hem çok yumuşak ve çok iyi temizliyor. Hemde hiçbir şekilde toz çakıl tutmuyor. Kahverengi gibi değişik renkleri var. 3 yıldır ekstra kılcal çizik artışı olmadı. +1 Bende yeşil püsküllü olan ile yıkıyorum, güzel temizliyor.. Hemde ele geçirildiği için kullanmasıda kolay. Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 oto yıkamada sünger münger yok baba.. sapını kaportaya vura vura yıkıyor iki yalandan içini süpürüyo bitti gitti .. birkresindede kendim yıkamaya kalktım kendimimi yıkadım arabayımı yıkamadım anlayamadım ilk ve sondu.. yengeniz eve almayınca anladımki oto yıkama diye bir yere ihtiyaç varmış.. tabii birde şöyle bir durum var adamın başında durup şurayıda sil burayıda sil burda leke kaldı diyemiyosun 10 lirayı gözden çıkaracaksın 2 lirada yıkayana bahşiş etti 12 lira arabayı şışırdı attı zaten moralin bozuk . zaten o anda gög gürlüyor lanet olsun diyosun.. aradan br hafta geçti geçmedi haydi yıkamaya.. kuş pisliğini kendim temizleyemiyorum yaa. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 Çok kullanışlı. Bir kovaya 2 kapak arexons şampuan ile kovayı dolduruyorum. Hemen arabaya suyu sıkıp tozu pisliği akıttıktan sonra yeşil olanla arada elimi kovaya sokarak yıkıyorum. Sonra hemen araba kurumadan suyu sıkıyorum ve tertemiz oluyor. Araba cilalı ve şampuanda cilalı olduğu için 2 dakka sonra arabanın üzerinde neredeyse hiç su kalmıyor. Sadece tavanda ve bazı yerlerde birkaç damla kalıyor. Onlarıda alıyorum ve bitiyor. Seri yıkarsan 10-15 dakikada bitiyor. Yıkadıktan sonra hemen birkaç yerine fıs fıs cila sıkıyorum. Üzerinde su durmadığı için su içindeki kireçte arabaya yapışmıyor. Bazen üşenince hortumla suyu sıkıyorum ve kurulamadan devam. Biraz hızlanınca zaten sular kayıp gidiyor. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 (düzenlendi) Çok kullanışlı. Bir kovaya 2 kapak arexons şampuan ile kovayı dolduruyorum. Hemen arabaya suyu sıkıp tozu pisliği akıttıktan sonra yeşil olanla arada elimi kovaya sokarak yıkıyorum. Sonra hemen araba kurumadan suyu sıkıyorum ve tertemiz oluyor.Araba cilalı ve şampuanda cilalı olduğu için 2 dakka sonra arabanın üzerinde neredeyse hiç su kalmıyor. Sadece tavanda ve bazı yerlerde birkaç damla kalıyor. Onlarıda alıyorum ve bitiyor. Seri yıkarsan 10-15 dakikada bitiyor. Yıkadıktan sonra hemen birkaç yerine fıs fıs cila sıkıyorum. Üzerinde su durmadığı için su içindeki kireçte arabaya yapışmıyor. Bazen üşenince hortumla suyu sıkıyorum ve kurulamadan devam. Biraz hızlanınca zaten sular kayıp gidiyor. Ayhan bu aldığımız arexons sprey cila ıslakmı kullanılıyor kurumu_? 14 Temmuz 2010 tarihinde Ersen Tapan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 Bende iddalıyım. Ziebart vs vs hangisi olursa olsun farketmez, arabayı versem eminimki bundan daha parlak yapamazlar ve yine eminim kılcal ciziklerin satısında kat kat artış olup teslim edecekler. Gördüm... fotoşop değil Ayhan'ın araba :lol: Yorum bağlantısı
Engin Özarı 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 Bireysel olarak kullanacağınız çeşmeniz varsa bundan alın , Korgo dahil 80 lira . hortun ve çeşme aparatları ile 100 lirayı buluyor. Ben kendi aracımda alıp kullanıyorum Gayet güzel alet. Tevsiye olunur. http://www.waterjetsatis.com/ Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 Bireysel olarak kullanacağınız çeşmeniz varsa bundan alın , Korgo dahil 80 lira . hortun ve çeşme aparatları ile 100 lirayı buluyor. Ben kendi aracımda alıp kullanıyorum Gayet güzel alet. Tevsiye olunur. http://www.waterjetsatis.com/ Bende buna benzer birşey kullanıyorum ve çok işe yarıyor. Püskürtmek istediğim miktarı ve püskürtme türünü istediğim şekilde ayarlıyabiliyorum. Nokta atışından çok geniş atışlara kadar istediğim şekilde ayarlıyabiliyorum. En güzeli bastığımda atması ve su israfı olmaması. Püskürtme istenildiğinde çok ince olarak ayarlanabiliyor. Okadar ince püskürtüyorki buhar şeklindeki su uçuyor. Arabanın üzerine püskürttüğümde yavaş yavaş boncuk boncuk olmaya başlıyor. Şebeke basıncı nekadarsa okadar güçte püskürtüyor ama arabanın bütün tozunu kirini çamurunu sökmeye yetiyor. Benim kullandığım tabanca şeklinde olanı ve çok daha kullanışlı. Çeşitleri var, fiyatı 15-20 TL arasında değişiyor. Uzun bir hortum aldım.Hortum devamlı çatıda takılı duruyor. İstediğim zaman aşağıya salıp arabayı yıkayıp topluyorum. Tabancanın hemen resmini çektim. Hortumun ucuna takılan kafa var ve hortuma kolay bir şekilde takılıyor. (üstteki linkte takma kısımları aynı). Uç kısmındanda suyun nasıl çıkacağını çevirerek istediğiniz şekilde ayarlıyorsunuz Yorum bağlantısı
Recommended Posts