Ayhan Şentürk 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 Buda çok kullanışlı. Su basıncınıda iyi veriyor ama hortumu taktığım arka kısmı çok zayıf ve kırılıyor. Aynısından birtane daha vardı oda aynı yerinden kırılmıştı. Üstteki resimde yeşil olanın içi demir ve dışı lastik. Arkada hortuma taktığımız başlığı geçirdiğimiz kısım çok sağlam ve kırılmaz. Kırılsa bile çıkartılıp 1 TL'ye değiştirilir. Yorum bağlantısı
Cengiz Ozan 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Eskiden beri kendim otomobil yıkama da sünger ve cilalı oto şampuan kullanırdım ama yaşlandığımdan mı dır ne dir artık bu yöntemle çok yoruluyorum. Kolay oluyor diye geçenler de oto yıkama fırçası aldım 5 Liraya. Bu gün de markete gidip oto şampuanı alıyım dedim. Marketteki reyon görevlisi arkadaş oto şampuanı ile sünger kullanmanız lazım dedi. Oto fırçası da olsa fırça çizer dedi. Sizler ne dersiniz? Araba da lacivert oluca... Fırçayı oto şampuanı ile de kullansak çizer mi? Teşekkürler... amaaan boşver yumuşak bir fırçayla fıçala gitsin bol suylada duruladınmı cillop gibi olur.çiziyosada çizikleri ancak kalınmercekle görebiliriz herhalde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Fırçasız yıkamadaki köpüğün kimyasalı hakkında son zamanlarda iyi olmayan duyumlar var. Son karar kıldığımız sistem: Meguiars şampuan + sünger + basınçlı su.n Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 (düzenlendi) Basınçlı suyla çamuru iyice akıtıp iyi marka bi şampuanı kullanmaktan çekinmeyince çizilme gibi bi sorun kalmaz süngerle zaten. 20 Aralık 2010 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Eskiden beri kendim otomobil yıkama da sünger ve cilalı oto şampuan kullanırdım ama yaşlandığımdan mı dır ne dir artık bu yöntemle çok yoruluyorum. :lol2: Kolay oluyor diye geçenler de oto yıkama fırçası aldım 5 Liraya. Bu gün de markete gidip oto şampuanı alıyım dedim. Marketteki reyon görevlisi arkadaş oto şampuanı ile sünger kullanmanız lazım dedi. Oto fırçası da olsa fırça çizer dedi. Sizler ne dersiniz? Araba da lacivert oluca... Fırçayı oto şampuanı ile de kullansak çizer mi? Teşekkürler... boyanın canına okur sonax ın bır sungerı var onu kullanın kırmızı puskullu bır sunger kesinlkle cızmıyor tavsiye ederim ben sonax ın urunlerını maliyetıne alıyorum aldıgım fiyata yanı malıyetıne direk size gonderebilirm ... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Püskül yani mikrofiber püsküllü eldiven kullanın, tesco marka eldiven (kipa market' ten) şeklinde olanı kullanıyorum, 10 tl ye almıştım, turtle wax zip wax cilalı şampuanla sonuç mükemmel, sonrasında sonax hızlı cila ile kurulama ve araba cillop, 4 ayda birde wax atın işlem tamam. Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay 20 Aralık 2010 Paylaş 20 Aralık 2010 Eskiden beri kendim otomobil yıkama da sünger ve cilalı oto şampuan kullanırdım ama yaşlandığımdan mı dır ne dir artık bu yöntemle çok yoruluyorum. :lol2: Kolay oluyor diye geçenler de oto yıkama fırçası aldım 5 Liraya. Bu gün de markete gidip oto şampuanı alıyım dedim. Marketteki reyon görevlisi arkadaş oto şampuanı ile sünger kullanmanız lazım dedi. Oto fırçası da olsa fırça çizer dedi. Sizler ne dersiniz? Araba da lacivert oluca... Fırçayı oto şampuanı ile de kullansak çizer mi? Teşekkürler... sünger olarak bu sungeri kullanın sampuan olarak sonax cilalı sampuanı var onu cila olarakta senede ıkı kez olmak uzere yıne sonax extreme cila kullanın 2 yıkamada birde sonax hızlı cıla kullanırsanız arac ebedi parlar Yorum bağlantısı
Gürkan Özcan 18 Mayıs 2011 Paylaş 18 Mayıs 2011 aracımı sonax boya parlatma koruma uygulamasını yaptırcam tavsiye edermisiniz yarırı olurmu (400 kmde fiat 200 tl) Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Haziran 2011 Paylaş 1 Haziran 2011 Sonax Mikrofiber Temizlik Süngerin yanına, aşağıdaki Sonax ürünlerinden hangisini alayım ki takım tamamlanmış olsun... Koçtaştaki Sonax Şampuan bu ürünü mü? Tekzendeki Sonax Şampuan yoksa bu ürünü mü tercih etmeliyim? Abi ben cilasız şampuanla yıkayıp ; sonax hızlı cila ile her yıkamada cila yapıyorum.. Eğer hızlı cilayı kullanmam diyorsan cilalı olan şampuanı tercih et.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Haziran 2011 Paylaş 1 Haziran 2011 Ersen'im; ben ürünlerden sizin önereceğinizi alacam ve bagaja koyacam. oto yıkamaya gittiğimde verip bu malzemeerle yıkattıracam. ama hangisi? Sonax hızlı cilayı kullandırtabileceksen her yıkamada ben olsam birincisini alırım.. Siyah renktede hep öyle yapıyorum ve kılcal çizikler yeni başladı.. Cilalı şampuanlar köpürmüyor ve piiskolojik olarak temizlemiyormuş hissi yaratıyor bende Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Haziran 2011 Paylaş 1 Haziran 2011 Şampuanın köpürüp köpürmemesi hiç önemli değil. Önemli olan hazırladığımız şampuanlı suyun özelliği. Camsilde hiç köpürmez ama camları çok iyi temizler. Bendeki Arexons cilalı şampuanda hiç köpürmüyor ama çok iyi temizliyor ve parlatıyor. Aynı zamanda hafif koruma özelliğide var. Arabayı canlandırıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Bugüne kadar arexsons şampuan ile yıkıyordum. Daha bitmeden bir kutu turtlewax zip wax şampuan aldım. Arexsonsa göre daha iyi bir şampuan, yıkama sonrasında parlaklığı güzel ve bol köpüklü. Tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Bugüne kadar arexsons şampuan ile yıkıyordum. Daha bitmeden bir kutu turtlewax zip wax şampuan aldım. Arexsonsa göre daha iyi bir şampuan, yıkama sonrasında parlaklığı güzel ve bol köpüklü. Tavsiye ederim. Yaaa ben senelerdir hopluyorum turtle wax alıın diye, meguiars vs. markalara o kadar para vermeyin, aynı kalitede diye, NXT 2.0 la aynı sonucu veren Turtle wax platinum serisi mesela, hatta daha dayanıklı bile diyorum, o derece yani. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Yaaa ben senelerdir hopluyorum turtle wax alıın diye, meguiars vs. markalara o kadar para vermeyin, aynı kalitede diye, NXT 2.0 la aynı sonucu veren Turtle wax platinum serisi mesela, hatta daha dayanıklı bile diyorum, o derece yani. TW pilatinum gerçekten kaliteli bir ürün. Şampuanda zamanında arexsons almıştım, iyi geldi ve yine arexsons aldım. TW aldığımda daha iyi olduğunu anladım. Arexsonsta sıfır köpük vardı. Bu bol köpüklü. Arabayı yıkarken boyanın üzerine dağılıyor. Arexsons gibi boncuk boncuk durmuyor. Yıkama sonrası parlaklığı gösteren bir resim ekliyeyim. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Bu kadar parlaklık arabadaki kusurları da geçtim bendeki kusurları gösterir. İyi değil az parlasın Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 (düzenlendi) Turtle Wax kaç para? Bendeki 60 yıkamalık. Bir kovaya bir kapak koyuyorsunuz. Bauhaus'tan 15.90 TL'ye almıştım. Arexson ile arasındaki belirgin farklar şunlar. Arexson köpüksüz ama TW bol köpüklü. Arexsons ile yıkarken arexsons yüzeye yapışmıyor, boncuk boncuk duruyor ama TW kendiliğinden yüzeyi kaplıyor. Suyu sıktığınız an kolayca durulanıyor. Arexsonsa göre yüzeydeki kılcal çizikleri doldurarak daha net parlaklık sağlıyor. Bendeki TW'ın resmini ekliyeyim. 7 Ekim 2011 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Bilmiyorum abi. Hangisi olursa.Meguiars'a o kadar para dökmeye gerek yok demiş de Ali Abi, o yüzden sordum. Meguarsın ürünleride çok güzel. Turtle wax'a göre daha profesyoneller. Fiyatıda ona göre yüksek, birazda ismin getirdiği extra pahalılık var. Doğru ürünler seçildiğinde diğer daha ekonomik markalarda da güzel ürünler var. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 (düzenlendi) Bu arada en son yaptığım boya korumanın resimlerini ve kullandığım malzemeleyi ekliyeyim. Wax olarak Sonax Nano Brillant wax no 1 kullandım. Üzerine koruyucu olarak Arexsons protective wax 7067 kodlu ürünü kullandım. Sonunda iki üründe bitti. Defalarca koruma yaptım... Kullandığım şampuan Turtle wax zip wax şampuan. Yıkamanın üzerinden 1 hafta geçmişti ve yağmurla beraber arabanın tozu akıp gitti. Yüzeydeki su boncuklanmasıda güzel. Tabi yıkama sonrasındaki temiz yüzeydeki kadar net olmasada su boncuklanması oluşuyor. Resimler yağmur sonrası resimler, yıkama sonrası değil. Daha önce yazılmıştır ama kullandığım ürünlerin özelliklerini tekrar yazayım. Sonax nanonun parlaklığı güzel Sürdüğünüz bölgede hemen parlaklık elde ediyorsunuz. Kılcal çizikleri büyük ölçüde doldurarak net parlaklık ve ıslak görünüm sağlıyor. Tozsuz, kolay silinen bir ürün. Su boncuklanmasıda çok iyi ama kalıcılık yönünden çok kötü. Üzerine koruyucu atmassanız ilk yıkamada şampuanla beraber akıp gidiyor. Hem parlaklık, hemde su boncuklanması kayboluyor. İlk uygulamamda sadece sonax nano uyguladım fakat yıkama sonrası gidince 2. uygulamada sonax nano + koruyucu attım. O şekilde uzun süre su boncuklanması ve parlklık kaybolmuyor. Koruyucunun etkisi geçmeden üzerine tekrar sonax nano ve koruma yaptım ve son hali resimlerde. Sonax nano + üzerine arexson protective wax güzel oluyor.Sık yıkamada bile 3-4 ay gider. Yıkama sonrası can sıkıntısı için kolay bir uygulama. İki üründe kolay uygulanıyor. Tozu kiri yok. Sadece arexsons protective biraz yağlı gibi. 1 defa sildiğinizde tortuyu alıyorsunuz ama yüzey hafif yağlı gibi kalıyor. 2. defa yani temiz bir mf bez ile geçtiğinizde yağlı tabaka büyük ölçüde gider. İlk yıkamadada asıl parlaklığı elde edersiniz. Mesajı attım ama yanlış konuya attım. Boya koruma uygulamaları konusunun içine taşınırsa daha iyi olur. 7 Ekim 2011 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 7 Ekim 2011 Paylaş 7 Ekim 2011 Bendeki 60 yıkamalık. Bir kovaya bir kapak koyuyorsunuz. Bauhaus'tan 15.90 TL'ye almıştım.Arexson ile arasındaki belirgin farklar şunlar. Arexson köpüksüz ama TW bol köpüklü. Arexsons ile yıkarken arexsons yüzeye yapışmıyor, boncuk boncuk duruyor ama TW kendiliğinden yüzeyi kaplıyor. Suyu sıktığınız an kolayca durulanıyor. Arexsonsa göre yüzeydeki kılcal çizikleri doldurarak daha net parlaklık sağlıyor. Bendeki TW'ın resmini ekliyeyim. Ben bu ürünü balıkesir den 30 km kadar sonra bir opet bayisinde yakıt şans eseri 7 liraya gördüm neden bu kadar ucuz deyince adam bana abi buralarda öyle şeyler satılmıyor fiyatıda normal aslında dedi, bende hemen aldım, 1 senedir kullanıyorum gerçekten çok iyi. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 20 Mayıs 2012 Paylaş 20 Mayıs 2012 (düzenlendi) Bugüne kadar resimde görülen yeşil renkli standart bahçe hortumlarından kullanıyordum. Dün Metro alışveriş merkzerinde gezerken indirimde olan 5 kademeli farklı bir bahçe hortumu gördüm ve denemek için aldım. 6-7 TL gibi bir fiyatı vardı. Eve geldiğimde hemen denedim ve yaptığı iş harika. Diğer tabanca ile karşılaştırdığımda diğer tabancanın hiç işe yaramadığını anladım ve boşuna fazla fazla su harcadığını anladım. Yeni tabancanın özellikle ''FLAT'' ve ''JET'' kademesi çok iyi. Şebeke basıncı ile kullanmama rağmen basıncı eski tabancaya göre çok etkili. Üstelik su tüketimide kat kat daha düşük. Arabasını evde kendisi yıkayanlar için kesinlikle tavsiye ederim. Flat kademesini su süpürgesi olarakta kullanabilirsiniz. Süpürdüğünüz yüzeyin arka tarafında neredeyse su kalmıyor. Kirleride çok iyi söküyor. Bu eski tabanca Yeni aldığım tabaca buna benzer bir tabanca. Yanında hordum bağlantı aparatlarıda var. Paket toplam 4 parça. Başlığını çevirerek kademeleri değiştirebiliyorsunuz. 20 Mayıs 2012 tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan üççetin 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 Cep telefonu ile alelacele çektim. Daha sonra makina ile çeker, tekrar koyarım. az kalsın dövecek zibartta yani ...çok emir kipi var .. beenmedim 0 Yorum bağlantısı
Murat Solak 1 Temmuz 2012 Paylaş 1 Temmuz 2012 merhabalar arkadaşlar bursadayım ve aracımı elime süngerimi şampuanımı alıp güzelce kendim yıkamak istiyorum önerebileceğiniz yer varmı. netten araştırdım ama pek birşey bulamadım çoğu demiş parayı ver yıkamacıda kendin yıka diye mantıklı ama rahat olamaz insan suyu havayı fazla kullanırım ben Yorum bağlantısı
Gündüz Can Yılmaz 1 Temmuz 2012 Paylaş 1 Temmuz 2012 Ben garajda yıkıyorum, lavor basınçlı yıkama makinesinden aldım ama başlı başına yeterli olmuyor, çok sırsıl lekeler oluyor. İlk zamanlar süngerle yıkıyordum ama sünger de çizmiyor değil, şimdi fırça ile yıkıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Temmuz 2012 Paylaş 1 Temmuz 2012 Evinizin bir yerinde aşağıda çeşme mevcut ise 2 kova su ile araç yıkanabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
İsmail Yanık 1 Temmuz 2012 Paylaş 1 Temmuz 2012 Ben garajda yıkıyorum, lavor basınçlı yıkama makinesinden aldım ama başlı başına yeterli olmuyor, çok sırsıl lekeler oluyor. İlk zamanlar süngerle yıkıyordum ama sünger de çizmiyor değil, şimdi fırça ile yıkıyorum. Fırça da çizer arabanızı. Leke kalmasını istemiyorsanız arabayı yıkadıktan sonra silerek kurutun. Çizmeden yıkamak için foam lance kullanın. Yorum bağlantısı
Recommended Posts