İçeriğe Yönlendir

Continental Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar


Tamer Topaç

Recommended Posts

Recep Yavuz
(düzenlendi)

Ben de Pirelli gibi berbat bir hal almış lastikleri atıp Conti Premium Contact P7 XL güçlendirilmiş yanaklı lastiklere geçtim. Lastikler ilk geldiğinde farkettim ki hamuru gerçekten çok yumuşak. Pirelli özellikle son yıl öyle sertleşmişti ki... Sonrasında P7' nin ilk haftasında okul bahçesinde öğrencilerin kırdığı cam şişelerin üzerinden geçtim. Resmen çatırtıları duydum aracın içinden. İndim baktım o hamurdaki lastiğin özelliği mi, lastiğin yeni olması mı bilmiyorum, lastikte tek bir çizik dahi yoktu. Ben kış lastiği kullanan biri değilim. Özellikle kar kış olduğu zaman aracı çıkartmam. Bu lastikler burası gibi kış mevsim ortalama sıcaklığı 7 derecenin altında olmayan yerler için bence sürekli kullanılabilir bir lastik. Yanılmıyorsam RedChili denen bir hamurla yapılmış. Lastiğin ısınmasını beklemeden geniş sıcaklık aralıklarında mümkün olan en iyi yol tutuşunu sağlayan bir teknoloji. Tabi bir M+S değil.

 

 

Not: Konu açılalı 14 yıl olmuş. İlk mesajdaki ebatın Conti Premium P7 sini baz aldım. 2700 tl olmuş. 123 TL nere 2700 tl nere? 22 kat fiyat artışı mı olur? Bu forum platformları unutmak istediğimiz tüm dertleri tekrar tekrar karşımıza çıkartıyor. Şu eski rakamları unutmak için bir şeyler yapmalıyız hep birlikte. :)

tarihinde Recep Yavuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Binekler için 4 çeşit gruplandırması var. Öne çıkan özellikleri

 

contiecocontact: ekonomik lastik. Nispeten çivi batıp çıkmasında kendi kendini tamir ediyor

ecocontact: yakıt tüketimi az

ultracontact: uzun ömürlü, dayanıklı, az ses

premiumcontact: her şartta en güvenlisi

 

Premiumcontact, her zaman tüm disiplinlerde çok iyi bir lastik olmuştur.

 

Evren Erakçora yazdı:

Focus ile Ecocontact 6 geldi. Islak sürüşü güven vermiyor. Lassa daha iyi bundan.  Kuruda iyi. 

 

Sanırım, Ecocontact 4' ten sonra ıslak zemin testlerinde başarısız olmuştu. Öyle de devam ediyor. Bu serisin efsanesi Ecocontact 3' tür. Fiesta' ya 2 defa almıştım. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...