İçeriğe Yönlendir

Fren Balata / Disk / Kampana

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Can Çeralp

Hepinize cok tesekkur ederim huzli cevaplariniz icin..

30000 bakimi icin 660 Tl odeyecegim simdi her turlu. Bugune kadar garanti kapsaminda bir cok sorunumda yardimci oldular, uzatilmis garantinin parasini bile cikardim yani.. O yuzden diger konularda da guveniyordum servise.. Garanti yanmasin diye de bakimlar icin pasa pasa yine servise gidiyordum.. Ama bundan sonra teker teker ne yapilmasi gerek ve nelerden tasarruf edilebilir inceleyecegim.. Garantiyi bozmuyorsa kendim yapma yoluna gidecegim hatta..

Aslinda bu gibi uygulamalarin bir listesini cikarip burada paylasmak lazim.. Hangi bakim icin neler yapilmalidir ve hangilerini yetkili servis yapmali hangileri disarida ayni kaliteye daha ucuza yapilabilir, listelemeli..

Tekrar tesekkur ederim..

Yorum bağlantısı
Can Çeralp

Hepinize cok tesekkur ederim huzli cevaplariniz icin..

30000 bakimi icin 660 Tl odeyecegim simdi her turlu. Bugune kadar garanti kapsaminda bir cok sorunumda yardimci oldular, uzatilmis garantinin parasini bile cikardim yani.. O yuzden diger konularda da guveniyordum servise.. Garanti yanmasin diye de bakimlar icin pasa pasa yine servise gidiyordum.. Ama bundan sonra teker teker ne yapilmasi gerek ve nelerden tasarruf edilebilir inceleyecegim.. Garantiyi bozmuyorsa kendim yapma yoluna gidecegim hatta..

Aslinda bu gibi uygulamalarin bir listesini cikarip burada paylasmak lazim.. Hangi bakim icin neler yapilmalidir ve hangilerini yetkili servis yapmali hangileri disarida ayni kaliteye daha ucuza yapilabilir, listelemeli..

Tekrar tesekkur ederim..

Yorum bağlantısı
Orkun Özbay

AV61 2M008 BA 1805813 KIT-FREN BALATASI 204,83

AV61 2K021 BB 1712024 KIT-FREN BALATASI 232,74

arabanızın yetkili servislerde kullanılan balataları ve fiyatları bunlardır tahmin ediyorum.

bunların yine yetkili servislerin kullanabildiği ;

MEAV6J 2K021 AA 1809256 TAKIM - KALIPER FREN BALATASI 176,49

3M5J 2M008 A1A 1753860 FREN BALATASI - ARKA DISK 150,24

alternatifleri de vardır.

bu alternatifleri Avrupa'da garanti dışına çıkan , yetkili servise gelen araçlar için kullanırlar , ama Türkiye'de bildiğim kadarıyla böyle bir uygulama yok.

bu yüzden yetkili serviste ve orijinal parça olarak değişim yapmakta ısrar ederseniz bu numaralarla ve %10-15 gibi ıskontolarla talep edin.

yoksa dışarda değiştireceğinizi belirtin.

toplamda 200 tl gibi bir kazancınız olacaktır.

yine de pahalı bir alternatif.

bu alternatif parçaları piyasadan ön arka toplam 200 + kdv gibi fiyatlara temin edebilirsiniz.

şahsen yan sanayi fren balatası çok kullanmayı tercih etmezdim.

Yorum bağlantısı
Orkun Özbay

benim aracımın motorcraft balataları 100 tl sizinkide olsun 150 ama servis çıldırmış :)

aslında sizin arabanızın balatalarıyla yeni Focusların ki aynı :)

Yorum bağlantısı

aslında sizin arabanızın balatalarıyla yeni Focusların ki aynı :)

di mi ben daha yeni fiyat aldım özel servisten 100 tl orjinal motorcraft dedi takımına ön bosch var dedi 50  tl işte 50 lirada işcilik yazarım dedi

Yorum bağlantısı
Orkun Özbay

100 lira iyi fiyat , yeni Euro artışlarından sonra , perakende satışlar 120 tl civarı olacaktır diye düşünüyorum.

şu anda çok az toptancının/ithalatçının elinde focus motorcraft balatalar mevcut.

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

Sokda yetkili servisinde roomster' imin 45 bin bakımını bütün fltreler ve yağ dahil+ ön fren balataları + işçilik 402 tl (temmuz 2013)

edit: bin tl yazmışım...

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Demir

Cevap için biraz geç kaldım ama yazayım. 2. el ve 38000km de aldığım arcımın balatalarının bitmiş olduğunu gözlerimle gördüm. Frenlerden hiç şikayetim yoktu. Ses bile yoktu. Yani bitebiliyor.

Yorum bağlantısı
Serdal Altınok

Aracımın 45000 bakımına 220 lira verdim. Castrol 5w 30 yağ, hava filtresi, yağ filtresi değişti, karter tapası, balata spreyi ve sarf malzeme adında faturalanmış. Servise daha fazlasını yaptırmak istemedim. Balataların bitik olduğunu söylediler, ve fiyatının 400 tl + işçilik istediler. Sordum garantiye etkisi olmuyormuş. Bende dışarıdan 150 tl ye trw marka balata seti aldım ve 40 tl de işçilik verdim. Hepsi bukadar

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Balataların bitik olduğunu söylediler, ve fiyatının 400 tl + işçilik istediler. Sordum garantiye etkisi olmuyormuş. Bende dışarıdan 150 tl ye trw marka balata seti aldım ve 40 tl de işçilik verdim. Hepsi bukadar

Birkaç bin km dir ben de trw kullnıyorum. Hem kaliteli bir marka, hem de dışarıda yaptırmak daha ucuz. Çok uzmanlık veya stratejik bir işlem yoksa (ki bu durumda da bence yetkili servise gidilmemeli) yetkili servis tercih etmiyordum ve lpg taktırdıktan sonra zaten yetkili servisler beni kabul etmemeye başladı. Çok iş olmuş :)  Aynı malı dışarıda yaptırmak daha avantaj. Yukarıda da yazdığım gibi, arada kalan 200 tl gibi bir tutara yakıt alınıp gezilebilinir, boya koruma yapılabilir v.s. Yetkili servisin, kirasını, elektriğini, personel maaşını ödeyeceğime kendime çalışırım :) Herkesin tercihine de saygı duyarım.

tarihinde özgür özuysal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Ön arka orjinal Motocraftı 180 e aldım 50 liraya taktırdım. Tanıdık servis 400 lira demişti en son

Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız

Herkese selamlar arkadaşlar. balataları ve disklerimin değişmesi gerekiyor. 85 bin km oldu. Fiyat konusunda bilgisi olan varmı acaba. fiesta 2009 1.4 tdci tit. Yöneticilerden ricam konuyu bakım servis yedek parça başlığına almamaları çünkü güncel olmuyor. lütfen. teşekkürler herkese

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Herkese selamlar arkadaşlar. balataları ve disklerimin değişmesi gerekiyor. 85 bin km oldu. Fiyat konusunda bilgisi olan varmı acaba. fiesta 2009 1.4 tdci tit. Yöneticilerden ricam konuyu bakım servis yedek parça başlığına almamaları çünkü güncel olmuyor. lütfen. teşekkürler herkese

Konunuzu birleştirdik. Buradan gerekli cevap geleceğini düşünüyorum..

İlk cevabı ben vereyim. Orjinal-yan sanayi şeklide iki farklı fiyat çıkar. Birde direk otosandan alınan ürünler var onların fiyatları en az iki kat oluyor.

Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız

mehmet bey teşekkürler ama kimse ben şu konuya gireyimde soru varsa cevap vereyim demiyor. Ama konu sorunlar bölümünde olursa muhakkaki başından geçen bilgi veriyor. bu şekilde forumdan faydalanamıyoruz açıkcası.

Konunuzu birleştirdik. Buradan gerekli cevap geleceğini düşünüyorum..

İlk cevabı ben vereyim. Orjinal-yan sanayi şeklide iki farklı fiyat çıkar. Birde direk otosandan alınan ürünler var onların fiyatları en az iki kat oluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

mehmet bey teşekkürler ama kimse ben şu konuya gireyimde soru varsa cevap vereyim demiyor. Ama konu sorunlar bölümünde olursa muhakkaki başından geçen bilgi veriyor. bu şekilde forumdan faydalanamıyoruz açıkcası.

Cem bey öyle diyorsunuz ama 44 sayfa olmuş ve 900 yakın mesaj var. :) Mutlaka bakılıyor.

Yorum bağlantısı
Cenk Yıldız
Mehmet bey nerde cevaplar kaç gün oldu. eleştirilerimiz yapıcıdır başka bir amacımız yok. hep böyle olduğu için söylemiştim. Aynısı geçen mayıs ayında sigorta kasko olayındada oldu.

Cem bey öyle diyorsunuz ama 44 sayfa olmuş ve 900 yakın mesaj var. :) Mutlaka bakılıyor.

Yorum bağlantısı
Orkun Özbay

otosan liste fiyatları;

ön balata takımı ME8V5J 2K021 AA - 176.88 + KDV

ön  disk ayna takımı 8V51 1125 AD - 162.32 + KDV (1ADETİ)

bunların orijinal olarak piyasada yaklaşık yarı fiyatlarına bulabilirsiniz.

ayrıca kaliteli yan sanayi opsiyonları da vardır.

bosch , bendix vs.vs. onların da fiyatları , balatalar için 40-45 + kdv

diskler için de yine adet olmak üzere 55-60 + kdv civarı olması lazım

Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek

Merhabalar, aracımın fren disklerinden (zannediyorum) fren yapınca sesler gelmeye başlıyor. Ses cızırtı şeklinde geliyor. Bu arada diskler sıcakken su ile temas ettirmem. Bu sesin kaynağı nedir yoksa taşlatmak mı gerekiyor? Keyifli forumlar...

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Hakan Arslaner

Merhaba,

Focus 2  Ön Disk ve Balata takımı alacağım. Mümkünse Bosch marka bakıyorum. Fiyat hakkında bilgisi olan var mı? Ankara olursa çok sevinirim.

Birde Bosch Car serviceler bizde bakım yaptırırsanız aracınızın garantisi bozulmaz diyorlar. Burada yapılan bakımlar yetkili servislerde görünüyor mu?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
onurdursun
(düzenlendi)

88 binde arka balatalar 3 üncü kez değişti, yetkili servisteki ustanın balatayı düzgün oturtmaması sebebiyle tek taraflı fazla aşındığından değişmek zorunda kaldım. TRW marka balata için işçilik dahil 100 lira aldı usta, biraz fazla aldı zannedersem.

tarihinde onurdursun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Adem Balta

fiyat performans  ürünü ön disk balata ve arka kampanalı balata  ne tavsiye edersiniz

Yorum bağlantısı
Adem Balta

ön disk ve balata artı arka pabuçlu balata fiyat performans ürünü tavsiyeleriniz nedir

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

güncell

Motorcraft almıştım ben, memnun kaldım ancak Trw den Bosch marka olandan da memnun olanlar çok... Disk kesin yamulacağı için Valeo falan tercih edebilirsiniz.. Arka balatalar pahalıdır, değişmesi gerekmiyorsa temizletin bence..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...