İçeriğe Yönlendir

LCD Tv Tavsiyesi

Nuri Güngör

Recommended Posts

Nuri Güngör

arkadaslar LCD tv alma planlarımız var ancak piyasada o kadar cok ürün var ki insanın aklı karısıyor alırken nelere dikkat etmeliyiz çözünürlük? tepki süresi? pc baglantısı? kontrast oranı? kısaca en önemli olanları hangileridir ?

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

muhlis abinin dediği gibi dünyada sadece 2 tane panel üreten firma var . playstation cafem de vestel bütün lcd ler 11 tane var samsung alacaktım hepsini misal 82 ekran samsung 1150 tl iken vestel 950 tl . araştırdım sonuçta vestelin de ekranı nı samsung yapmış kalite aynı sadece ksasa farklı vestel aldım bende servisi de gayet iyi 3 sene garanti si var ben memnunum vestelden

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Satın aldıktan sonra kontroller önemli. Her markanın kullanım süresini gösteren menüsü vardır. Teşhir ürünü yeni diye satmasınlar. Bir de almadan önce ölü piksel kabul etmem deyin. Eve gelir kontrolümü yaparım bir tane bile çıkarsa kabul etmem deyin. Bunun için internette bir program var. Leptabı ekrana vga'dan ya da başka bir kanaldan ekrana bağlayın programı kurun. Program ekranın tamamını bir tıklamayla aynı renk yapıyor siz de bu arada tüm renkleri deneyerek ölü piksel var mı kontrol edin. Varsa kabul etmeyin gönderin geriye. daha sonra gözünüz takılır o noktaya rezil olursunuz. Sonrasında değiştirmezler de.

Program bu.

http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads/DPB.zip

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

osman abi ben netten almayacagım ürünü üründe sıkıntı olursa geri iadesi sorun olmaz dedigim gibi ben üstte yazdıgım 3 ürünün arasında kaldım ama karar veremedim gerci birinin pc baglantısı yokmuş onun için eledim gibi yani 5604 ve 5603 arasında kaldım

Yorum bağlantısı
Osman Bala
osman abi ben netten almayacagım ürünü üründe sıkıntı olursa geri iadesi sorun olmaz dedigim gibi ben üstte yazdıgım 3 ürünün arasında kaldım ama karar veremedim gerci birinin pc baglantısı yokmuş onun için eledim gibi yani 5604 ve 5603 arasında kaldım

Ben netten alacaksın diye anlatmadım ki bunları. Bilakis mağazalar daha çok yapıyor. Ölü pikselin garantisi yok, dolayısıyla eğer başında söylemezsen değiştirmezler. Ben Sony tavsiye ederim. Sadece panel gözüyle bakmıyorum olaya önemli olan aynı panelle en iyi görüntüyü yakalayabilmek. Bu da yazılımla oluyor.

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
(düzenlendi)

bende 106 full hd ve 82 hd arçelik lcd tv var ikisindende çok memmunum ali beyin dediği gibi tıpkı vestelde olduğu gibi garanti ve yetkili servis ağı çok geniş hatta d-smartım bile arçelik şimdilik bir sıkıntım yok. kontrast oranı ve çözünürlüğüne dikkat etmeniz gerek. eğer 106 ekran düşünüyorsanız full hd almanızı tavsiye ederim

tarihinde Deniz Tayan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

osman abi alacagım yerde hem philips hemde sony var philips i daha cok önerdiler kalite olarak arada fark yok sony ye daha fazla para verme dediler deniz bey zaten full hd olacak iki model arasında kaldım

biri http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_...CD-TV,5880.html

digeri http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_...CD-TV,8506.html

ölü pixel işini konusurum sorun olacagını zannetmiyorum

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
osman abi alacagım yerde hem philips hemde sony var philips i daha cok önerdiler kalite olarak arada fark yok sony ye daha fazla para verme dediler deniz bey zaten full hd olacak iki model arasında kaldım

biri http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_...CD-TV,5880.html

digeri http://www.istanbulbilisim.com.tr/PHILIPS_...CD-TV,8506.html

ölü pixel işini konusurum sorun olacagını zannetmiyorum

iki lcd arasında fiyat farkı yanında pek bir fark yok sanki birtek 2.de 4trilyon renk diyor ben olsam 1.sini alırdım. kafanızı karıştırmak gibi olucak belki ama birde vestele bakın derim .

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör
(düzenlendi)
iki lcd arasında fiyat farkı yanında pek bir fark yok sanki birtek 2.de 4trilyon renk diyor ben olsam 1.sini alırdım. kafanızı karıştırmak gibi olucak belki ama birde vestele bakın derim .

ali hocam tv nin parası ödendi sadece model secilecek o yüzden philips üzerinde duruyorum neden birincisi

tarihinde Nuri G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
(düzenlendi)

Eylülden beri Samsung Full HD kullanıyorum , ps3, dsmart ve pcden film ağırlıklı. Çok memnunum.

Ayrıca neredeyse tüm marka lcdtv lerde ps3 oynadım , ps3 açısından yorum yapacak olursam samsung ve sony tavsiye ederim. Teknik olarak panel vs bilgim yok ancak oynayan biri olarak görüntü farkı çok net anlaşılıyor.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Fevzi G

full hd tv alıyorsunuz. ama direkt izleyemiyorsunuz? mesela onun hd ye çevirmek için ayrı bir donanımı ve 300 tl civarında olan özel çanağı gerekiyormuş diye biliyorum. yani tv yi aldıktan sonra 500-600 lira daha masraf gerekiyor hd yayını izlemek için diye biliyorum.

yanlışsam düzeltin lütfen

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
full hd tv alıyorsunuz. ama direkt izleyemiyorsunuz? mesela onun hd ye çevirmek için ayrı bir donanımı ve 300 tl civarında olan özel çanağı gerekiyormuş diye biliyorum. yani tv yi aldıktan sonra 500-600 lira daha masraf gerekiyor hd yayını izlemek için diye biliyorum.

yanlışsam düzeltin lütfen

normal dsmart yada digitürk ile hd yayın alamıyorsunuz. ayrı decoder almanız lazım . ama ps3 kullanıyorsanız hdmi kablo ile destekleyen oyun ve blueray filmlerde direk HD görüntü alabiliyorsunuz.

LC derim, Hatta tek geçerim.

Ps3 oynancaksa LG tavsiye etmem.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

ali hocam 4 trilyon renk olanda birinci sanki ilk verdigim linkteki ürün biraz daha ön plana cıkıyor gibi

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
ali hocam 4 trilyon renk olanda birinci sanki ilk verdigim linkteki ürün biraz daha ön plana cıkıyor gibi

pardon ben link leri karıştırmışım :baby: ucuz olanı alırdım diyerek düzeltiyorum .

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

ilk üründe hem 100 hz hemde eternet network girişi diye digerinden farklı iki özellik var bunlar cok mu önemli özellikler insanın kafası karışıyor

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende bilgisayar işiyle uğraştığım için bu konuda bişeyler yazmak istedim.Monitör olayında samsung gerçekten kaliteli.Aynı kalite LCD tv lerde de var.Ben kendim alacak olsam Önce sony düşünürüm.Bütçemi aşıyorsa kesinlikle samsung alırım.Birde şunu unutmayın ki Panel üreten 2 firma var ama bunlar kalite kalite üretim yapıyorlar.Kalitesi aynı olsa bile bu şuna benzer aracın lastikleri Conti çok iyi diye araç satın alınır mı? :baby: Bir bütün olarak bakmak gerekli..Samsung'un türkiyede teknik desteğide güzel.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Bence marka doğru marka. Yıllardır Avrupa TV ödülleri ağırlıklı olarak bu markaya gidiyor.

EISA

Ben elediğiniz bir numaralı seçeneği tercih ederdim. Çünkü Natural Motion var. Özelikle çok daha fazla görüntü tanımlaması bekleyen yeni teknolojilerde kaynak görüntünün yetersizliğini düşününce çok gerekli oluyor. Bahsettiğim konuyu standart digiturk abonesi bile olsanız basketbol malarındaki saha çizgilerini izlerken farkedersiniz.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Öncelikle boyuta karar verilmeli. Sonra Full HD olması lazım. Marka olarak ise Sony,Samsung,Philips. Bunlardan birine karar verildiktren sonra, mümkün olan en yüksek kontrast oranı ve tarama frenkasına sahip olan alınmalı..

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Sony Bravia'ların görüntü kalitesi çok daha üstün gibi geliyor bana. Nedenini bilen var mı ?

Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
(düzenlendi)

ben 82 ve 106 ekran lcd tv alırken arçelik ile sony bravia arasında 82 'de 200 tl , 106 'da 400 tl fark vardı ikisinide açtırdım yana yana karşılaştırdım ve arçelik daha net geldi bana ve tercihimi arçelikten yana kullandım. zannetmiyorum ki piyasada sony lerin orjinal sony olduğunu hem çok daha net olması gerekiyor hemde daha pahalı.

tarihinde Deniz Tayan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç
Sony bayisinden aldığınız sony niye orijinal sony olmasın ki?

orjinalden kasttediğim japon üretimi yerine uzak doğu ülkelerde yapılan üretim olduğu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...