İçeriğe Yönlendir

Abs+Ebd Fren mesafesini kısaltır mı ?


Rıdvan Kocabaş

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Bide showroomlardaki bilinçsiz satış elemanlarının araba satmak için binbir çeşit kandırmaçaları var.

Bu arabada ABS yok ama çapraz fren sistemi var, çok iyi duruyor !!! Müşterinin anlamıyor ama iyi birşey herhalde düye düşünüyor :fiuw:

Bu hikayede böyle.

Eskiden ilk arabalarda tek bir fren basınc hattı kullanılmış, ama herhangi bir tekerlekte kaçak olduğunda fren basıncının düştüğünden tüm tekerleklerde frenleme yapılamıyor.

Ondan sonra 2 hat kullanmışlar. Biriden kaçak olursa diğer hat arabayı durduracak. Bu hattı önce sağ tekerlekler ve sol tekerlekler olarak bölmüşler ama bu sefer biri patladığında araba frene bastığınız an spin atıyor. Sonra arka ve ön tekerlekler olarak bölmüşler ama bu sefer ön patladığında virajda yine araba savruluyor.

Ondan sonra çapraz olarak bölmüşler. Ön sağ ve sol arka- ön sol ve sağ arka olarak. Bunun sepebi biri patlarsa bir sağ ve bir sol tekerlek frenleme yapacağından çok iyi olmasada biraz daha dengeli fren yapmak. Yani çapraz fren sistemide bildiğimiz kara fren... Zaten artık tüm arabalarda çapraz fren sistemi var. Şahinde bile öyledir. Niye bunu extra bir özellikmiş gibi söylüyorlar anlamıyorum...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Benim naylonda bir de AFU var, renault'un bulduğu bi şeymiş galiba. Ne olaki...

Kangoo'dada BAS denilen zamazingo var.Epey işime yarıyor.Zırt pırt çalıştırıyorum :i-ih: Gaz pedalı yüksek oranda basılı iken gazı aniden çektiğimde fren pedalına dokunmadan fren pedalı sertleşiyor.Pedaldan tarıltılar gelince anlıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...