Sani Gerşon 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 Murat bey, Daha önce aynı konuyu açtığınız için konuları birleştirdim. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 tekrar merhaba, bu debriaj bilyası ile prizdirek bilyası aynı şeylermidir. bir başka motorcu ya daha mı göstereyim acaba? iki farklı usta farklı şeyler söyledi. ne yapmamı önerirsiniz. ilk usta prizdirek bilyası dedi, dünkü usta şarj dinamosu veya trigier kayış bilya yayı dedi. ayrıca önemli bir konumudur bu prizdirek bilyası, yaptırmaz isem ne olur? gerçi debriaj yapılacak şanzuman inecek, bunu da yaptırayımmı? Murat bey, Daha önce aynı konuyu açtığınız için konuları birleştirdim. teşekkürlerbirde parçaları benim almam daha mı mantıklı olur, orjinal parçaların adı ne oluyor. sitelere bakıyorum marka olarak luk, mapa , fomoco vs gibi markalar var. orjinalin adı ne diye geçiyor? ford otosan mı? şayet bu ise bundada parça yok. bana şimdilik lazım olan debriaj ve arka kampana? ayrıca tabi bilya Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 Ustanızdan emin değilseniz, hepimizin emin olduğu Osman ile Fatih usta'ya gösterin. Nokta atışı ile sorununuzu bulsunlar. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 Ustanızdan emin değilseniz, hepimizin emin olduğu Osman ile Fatih usta'ya gösterin. Nokta atışı ile sorununuzu bulsunlar. nerdeler sani bey bu ustalar? bilgi verebilirmisiniz, adres ve telefon bilgisi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 19 Aralık 2012 Paylaş 19 Aralık 2012 nerdeler sani bey bu ustalar? bilgi verebilirmisiniz, adres ve telefon bilgisi http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223690-osman-ve-fatih-maslakta-no-name-servis/ Yorum bağlantısı
Gürcan Çetin 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 (düzenlendi) Merhaba benim arabanın debriyaj baskı ve balatasının değişmesi gerekiyor fiyat nedir bilginiz var mı sayın forum üyeleri saygılarımı sunarım.Bir de bu baskı ve balatanın ikisininde aynı anda mı değişmesi gerekiyor benden önceki sahibi acemi olduğu için vitese geçtikten sonra debriyajdan ayağımı kaldırırken araba vuruyor sorunum kısaca budur. 29 Aralık 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına uyunuz. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 aracınızın kilometresi nedir aracı yenimi aldınız araba hareket sirkeleme mevcutmu ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 Gürcan bey, Forumumuzda imlaya çok özen gösteririz Sizden de aynı özeni bekleriz Debriyajınızı baskı ve balata olarak değiştirin. Aynı zamanda debriyaj bilyanızı da mutlaka değiştirin. 1 Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 Gürcan bey, Forumumuzda imlaya çok özen gösteririz Sizden de aynı özeni bekleriz Debriyajınızı baskı ve balata olarak değiştirin. Aynı zamanda debriyaj bilyanızı da mutlaka değiştirin. bu üçü kaça patlar acaba Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 bu üçü kaça patlar acaba tahmini 600 700 civarı diğebiliriz 1 Yorum bağlantısı
Metin Çilo 29 Aralık 2012 Paylaş 29 Aralık 2012 Ben Değiştirdim yazım baskı-balata-bilya. Parçayı kendi aldım internetten aldım 300TL işçilik 150 TL. Toplam maliyet 450. Yetkili serviler de ise fiyat 1250+KDV 2 Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 2 Ocak 2013 Paylaş 2 Ocak 2013 herkese merhaba, arabamda debriaj değişimi sonrası yakıt tüketim değeri çok fazla farketmedi. 0,50 yakan araç şimdi 0,45 yakıyor, ama debriaj bitikmiş, bu değerler normalmi? ne yapmak lazım acaba (tüp harici) bu aracın 0,30 veya 0,35 kş yakması imkansız gibi, sakin kullanıyor olmmama rağmen ilginç, Yorum bağlantısı
Gürcan Çetin 3 Ocak 2013 Paylaş 3 Ocak 2013 sağolun var olun arkdaşlar araba 22 binde kmde hanım kullandıgı içib yıprattı aracı vıtese atınca debrıyajdan ağanı kaldırırken ortasıda vurdugunu ve kavradıgını hissedıyorum metin çilo abı link verebılırmısın bır baksam harekette sirkleme yok Yorum bağlantısı
Yiğit Kardıçalı 5 Ocak 2013 Paylaş 5 Ocak 2013 2 gün önce bostancı sanayide 2007 focusuma Debraj baskı balata değişimi ve bir kaç parça değişilkiğ yaptım kullanılanan malzeme sanchs baskı balata seti ( araç üstünden çıkanda buydu ) Fiyat 700 tl işçilik dahil.. Baskı balatanın gittiğini nasıl anlarız : Öncelilkle forumuda okudum ardından emin oldum açıkcası ancak benim anlamamı sağlayan nedenler.. Aracın kmsi geldiği için huylanmaya başladım önceleri ardından birden yakıt tüketimimin artmasına yordum.. Herhangi bir şekilde devirde artma tarzı birsey olmadı ancak yokuş cıkarken devir düşmesi zaman zaman yapıyordu.. Onun dışında araçta vites değiştirdikten sonra 1-2-3 uncu viteslerde trafikte yavaş giderken belirgin bir titreme oluşmaya başlamıştı.. Şimdi Focus kullanıcısı arkadaşlara bir kaç sorum olacak.. Ben debraj setini değiştirdim ve yukarıda kavrıyor. debraj yumuşacık, gaz vermeden kalkabiliyor araç.. bu debraja zarar verir mi haftaya gidip ayar yaptırmayı düşünüyorum.. Onun dışında bu işlem yapılırken akü söküldügünden Radyo Kod istiyor yardımcı olabilecek var mı ? aracım 2007 focus ghia sony teyp var.. Forumdaki diğer konularda yaşadıklarımı ve deneyimlerimi paylaşacagım yaklaşık 1 yıldır Focus TDCI kullanıyorum ve hatrı sayılır bakımlar yaptırdım.. Deneyımlendik ve gözlemlerimi paylaşmak isterim. Yorum bağlantısı
Yiğit Kardıçalı 5 Ocak 2013 Paylaş 5 Ocak 2013 volant + debriyaj bilyası ellenmedi mi? Debraj bılyası degıstırıldı.. Yorum bağlantısı
Metin Çilo 6 Ocak 2013 Paylaş 6 Ocak 2013 Kardeş şimdi önce teyb kodu kısmına gelelim. Muhtemelen yedek anahtarınız vardır onun üzerinde siyah bir şerit üzerinde 4 haneli bir rakam var kod o. Teybten 1 rakamının oldugu yere basarak kodun birinci rakamını bulana kadar basıyorsunuz aynı işlemi 2.3.ve 4 tuşlar içinde yapıyorsunuz sonra 5 nolu teyb tuşuna basarak kodu onaylıyorsunuz. Eğer kot yok ise Yetkili servislerden alabilirsiniz. Debriyaj baskı balayta bilya için. baskı vre balatanın bittigini anlamak için aracın devir saati yükselir ama arac hızlanmasz ise balatanın bitmiş olma ihtimali yüksek. Focuslarda debriyaj genelde yukarıdan kavrıyor bu normal Araçtaki titreme aracın dizel olduğu için enjektörlerden kaynaklanabilir ve ya kötü yakıt almış olabilirsiniz veya sizden önce kötü yakıt kullanlmıştır o sorun ortaya çıkmış olabilir. Yorum bağlantısı
Abdulkadir Cin 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 2 gün önce bostancı sanayide 2007 focusuma Debraj baskı balata değişimi ve bir kaç parça değişilkiğ yaptım kullanılanan malzeme sanchs baskı balata seti ( araç üstünden çıkanda buydu ) Fiyat 700 tl işçilik dahil.. Baskı balatanın gittiğini nasıl anlarız : Öncelilkle forumuda okudum ardından emin oldum açıkcası ancak benim anlamamı sağlayan nedenler.. Aracın kmsi geldiği için huylanmaya başladım önceleri ardından birden yakıt tüketimimin artmasına yordum.. Herhangi bir şekilde devirde artma tarzı birsey olmadı ancak yokuş cıkarken devir düşmesi zaman zaman yapıyordu.. Onun dışında araçta vites değiştirdikten sonra 1-2-3 uncu viteslerde trafikte yavaş giderken belirgin bir titreme oluşmaya başlamıştı.. Şimdi Focus kullanıcısı arkadaşlara bir kaç sorum olacak.. Ben debraj setini değiştirdim ve yukarıda kavrıyor. debraj yumuşacık, gaz vermeden kalkabiliyor araç.. bu debraja zarar verir mi haftaya gidip ayar yaptırmayı düşünüyorum.. Onun dışında bu işlem yapılırken akü söküldügünden Radyo Kod istiyor yardımcı olabilecek var mı ? aracım 2007 focus ghia sony teyp var.. Forumdaki diğer konularda yaşadıklarımı ve deneyimlerimi paylaşacagım yaklaşık 1 yıldır Focus TDCI kullanıyorum ve hatrı sayılır bakımlar yaptırdım.. Deneyımlendik ve gözlemlerimi paylaşmak isterim. YİĞİT BEY sağ güneşlik üzerinde yazıyor olmalı. bende aküyü değiştirdiğimde orada bulumuştum. Yorum bağlantısı
Önder Kuru 30 Ocak 2013 Paylaş 30 Ocak 2013 Ben Değiştirdim yazım baskı-balata-bilya. Parçayı kendi aldım internetten aldım 300TL işçilik 150 TL. Toplam maliyet 450. Yetkili serviler de ise fiyat 1250+KDV Ben yiyemedim sen ye... Bu ne ya 450 TL nerde 1250 TL x 1,18 = 1475 TL nerde? Yorum bağlantısı
Yıldırım Özsevgeç 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Arkadaşlar Merhaba, 2.el araç alırken aldığımız aracın "volanında ve baskı balatasında" sorun olup olmadığını yetkili servis anlar mı? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 kuvvetle ihtimal anlar, ancak bu 5000km sonra debriyaj bitmeyecek demek değildir, anlık tespit olarak anlaşılır 1 Yorum bağlantısı
Yıldırım Özsevgeç 11 Mart 2013 Paylaş 11 Mart 2013 Çağlar Bey, şu an satmakta olduğum aracım için takas teklifi aldım. Aracı ustaya gösterdim, bir tanesi volan diğeri de motor kulaklarında sorun var dedi. Bu konuda ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 (düzenlendi) hocam benim aracında volantta cok az ses var istop ederken beni rahatsız etmediği için 600 cıvarı bi para verip değiştirmeyi dusunmedim yerine baskı balata ve debriyaj bilyasını değiştirdim yakınlarda işcilik ve parçalar 650 lira tuttu araç c max 1.6 tdci ghia 2005 baskı balata biterken debriyaj yukarda kavrar ama ne kadar gideceği hakkında ustalar kesın bi şey söyleyemez aracı aldıgımda usta idare eder 20-30 bin gider dedi ama 2000 km de tırt oldu ve bu 2000 km de uzun yol yanı 12 Mart 2013 tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Eskiden halatlı sistemdi debriyajlar, balata bittikçe, pedal yukarılara doğru gelince kavrardı, şimdi ise hidrolik sistem, en aşağıya kadar basıp ta basıncı en fazla miktarda artırmadıkça kavramaz, eski itpe alışmışı yukarda kavrar der. 2 Yorum bağlantısı
Yıldırım Özsevgeç 12 Mart 2013 Paylaş 12 Mart 2013 Bugün rize de almayı düşündüğümüz arabayı önce yetkili servise sonra da sanayide çok güvenilir bir ustaya götürdük. Servis hemen şanzımanı indirmemiz lazım dedi ve tam kararı o zaman verebileceklerini söyledi. Dİğer ustamız ise kesinlikle bu aracın volantında bir sorun olmadığının garantisini verdi. Şimdi soruyorum sizlere yetkili servisler sadece ceplerini doldurmayı mı amaçlıyorlar? yoksa sanayideki ustalar çok mu bilgisiz! 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts