İçeriğe Yönlendir

Debriyaj/Baskı Balata

Şükrü Güzelsu

Recommended Posts

Halil İbrahim Bekar

Baskı balatası sağlam araç yokuşta kontak kapatınca geri kaçar  mı ? ( araç viteste el freni inik) Geçen yokuşta 1. vites gaza yüklendim devir yükseldiği halde hız daha geç arttı ... ancak normal kullanımda kaçırma yok sadece 1. viteste yüklenince kaçırdığı farkediliyor. Sizce debriyaj değişim zamanı gelmiş midir ? 

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Misafir

Merhaba,

Arabada son zamanlarda hissetmeye başladığım bir sıkıntı var.

Ayağımı debriyajdan çekerken tam kavrama noktasında araç titriyor ve çok hafif vızıltı gibi bir ses geliyor.

Araç 130k oldu. Özellikle yüksek viteslerde gaza bastığım zaman eskiye göre biraz güç kaybı, yakıt tüketiminde bir miktar artış gözlemliyorum. Debriyajda sertleşme yok.

Görünen o ki, baskı balata belki de volan ömrünü tamamlıyor.

Değişim gerekli olduğu takdirde, baskı balata ve volan için, Sachs, Luk ve Valeo var. Hangisini tercih etmeliyim?

Baskı balata değişiminde dikkat etmem gereken, şu da olsun veya şuna dikkat edin diyebileceğiniz ince noktalar var mı? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Sorunuza cevap degil ama benzer konu varken sormak istedim.Debreyaj balatasinin bitince hız göstergesi fazla gösterir mi?

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Merhaba,

Arabada son zamanlarda hissetmeye başladığım bir sıkıntı var.

Ayağımı debriyajdan çekerken tam kavrama noktasında araç titriyor ve çok hafif vızıltı gibi bir ses geliyor.

Araç 130k oldu. Özellikle yüksek viteslerde gaza bastığım zaman eskiye göre biraz güç kaybı, yakıt tüketiminde bir miktar artış gözlemliyorum. Debriyajda sertleşme yok.

Görünen o ki, baskı balata belki de volan ömrünü tamamlıyor.

Değişim gerekli olduğu takdirde, baskı balata ve volan için, Sachs, Luk ve Valeo var. Hangisini tercih etmeliyim?

Baskı balata değişiminde dikkat etmem gereken, şu da olsun veya şuna dikkat edin diyebileceğiniz ince noktalar var mı? Teşekkürler.

Merhaba Turgay Bey,

Konunuz birleştirilmiştir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

%90 baskı balata problemi. Ford ların yine %90 ında baskı balata ile volan değişimi gerekebiliyor. Volanı iyi bir usta kontrol etsin. Belki torna ile kurtarılabilir. Sıfır Sachs volan fiyatı yaklaşık 800- 900 Tl idi. Bütçeniz sıkıntı değilse marka tercihi olarak Sachs alınabilir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Misafir

Sorunuza cevap degil ama benzer konu varken sormak istedim.Debreyaj balatasinin bitince hız göstergesi fazla gösterir mi?

Bildiğim kadarıyla devir yükselir ancak hızınız olması gerektiği şekilde yükselmez.

Merhaba Turgay Bey,

Konunuz birleştirilmiştir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

%90 baskı balata problemi. Ford ların yine %90 ında baskı balata ile volan değişimi gerekebiliyor. Volanı iyi bir usta kontrol etsin. Belki torna ile kurtarılabilir. Sıfır Sachs volan fiyatı yaklaşık 800- 900 Tl idi. Bütçeniz sıkıntı değilse marka tercihi olarak Sachs alınabilir.

Saygılarımla,

Teşekkür ederim Kerem Bey.

Sachs mantıklı gibi görünüyor. Volan konusunda tamir/torna olayına girmeyi düşünmüyorum. Sökülmüşken beraber değişir.

Baskı balata değişiminde Mondeo TDCİ için bir incelik var mı onu bilemiyorum. Ustalar da maalesef hassas nokta varsa atlıyorlar.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Debriyaj bilyasını da değiştir abi, 140 tl ye aldım ben orjinali. baskı-balatayı da sachs aldım arabadan da sachs çıktı.

Yorum bağlantısı
Misafir

Debriyaj bilyasını da değiştir abi, 140 tl ye aldım ben orjinali. baskı-balatayı da sachs aldım arabadan da sachs çıktı.

Bugün bir ustayı aradım.Luk marka volan, baskı balata, debriyaj bilyası (orjinal), bir kaç şey daha söyledi unuttum, artı işçilik 1.500 TL bir rakam çıkıyor.

Sachs ve Luk. Her ikisi de kaliteli diyorlar. Kararsız kaldım.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bugün bir ustayı aradım.Luk marka volan, baskı balata, debriyaj bilyası (orjinal), bir kaç şey daha söyledi unuttum, artı işçilik 1.500 TL bir rakam çıkıyor.

Doğru demiş abi usta. Her ikiside kaliteli. Valeo da aslında kaliteli. Ama Fransa menşeili olanı bulmak lazım. Oda Tr de çok zor. Genelde yerli üretim. Luk ise Tr ye hangisi geliyor bilemiyorum ama Almanya, İngiltere ve Macaristan üretimdir. Tercih edilebilir. Zaten arada da çok bir fiyat farkı yokmuş sanırsam Sachs ile. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

baskı balata değişiminde volan değişiminin illa ki gerekli olduğunu sanmıyorum.debriyaj sökülür bakılır.gerekirse değişir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Taban

merhaba bende bir soru sorayım dedim geçen sene volan baskı balata değişmiştim, ancak şimdi aracım stop ederken çok sarsılıyor. cumartesi götüreceğim ama önce bir araştırma yapayım dedim. motor takozundanmıdır yada kulaklarımı.

Yorum bağlantısı
Misafir

Yüksek kilometrelerde yapılan baskı balata değişiminde volan sağlam görünse de, bir süre sonra volan değişimi de gerekir diye aynı anda değiştiriyorlar.

Yorum bağlantısı
Nurullah Mayuk

Aslında en güzeli arabanın üstünden ne çıkıyorsa onu takmak abi , biz vw transporter aracimiza 45000 de :shok: luk marka baskı balata voland almıştık almanya üretimi , arabanın üstünden de o çıkmıştı . Servisi arayıp şase numarasıyla arabanın üstünde hangi marka baskı balata bulunduğu öğrenebiliyor , ama ustamiz bizede sachs markayı önermişti , oda çok kaliteli demişti . Luk biraz daha fiyat olarak pahalı ..

Yorum bağlantısı
Misafir

Transporter için çok erken olmuş değişim. Sachs ve Luk için birbirine çok yakın ürün diyorlar. Beni düşündüren bu ürünlerin sahtesinin olabileceği.  

Yorum bağlantısı
Misafir

Sachs daha iyidir. 

Focus 2 tdı 109 luk Debriaj balatası Sachs mi alayım yoksa Valeo mu daha iyidir ? 

Konunuz birleştirilmiştir. Sachs daha iyidir.

Saygılarmla,

Yorum bağlantısı
Nurullah Mayuk

Transporter için çok erken olmuş değişim. Sachs ve Luk için birbirine çok yakın ürün diyorlar. Beni düşündüren bu ürünlerin sahtesinin olabileceği.

Saolsunlar arabayı memlekette abimlere verince , oda karısına dağ bayır öğretmeye çalışınca zerre sıkıntısı olmayan arabanın bir günde baskı balatasini bitirdiler abi :))

Ne maceralar olmuş araba ne uçurumlardan dönmüş nerelerden çıkmak için arabayı nasıl zorlamislar , sadece baskı balatamiz bitti diye çok şükür ettik allaha :))

Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik

Ben de yakın zamanda değiştirdim baskı balata yağ işçilik 650 oldu. Özel ford servisi.

Yorum bağlantısı
Misafir

focus 2 dizel aracıma baskı balata + debriaj bilyası + şanzıman yağı + krang keçesi  değişimi yapıldı bütün parçalar orjinal !

baskı balata sachs marka debriaj bilyası orj otosan krang keçesi de orj ford.

Özel ford servisinde hepsine 750 tl ödedim nasıl ücret ? ? 

Murat Bey,

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Erdal Aydın

İstanbul Anadolu tarafında focus 2 dizel için parça olarak güncel fiyat bilgisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sercan AKAN59

Bu Gün Aracımı Teslim Ettim Yarın Alıcam İnş.

2009 1.4 Tcdi Fiesta

Triger + Baskı balata + Periyodik 15.000 km Bakımı 1.400,00 TL Özel Ford Servisi. Azmı Çokmu Dersek Bana Göre Çok Ama Ertelemekte Hem Canımıza Hem Arabamıza Zarar.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ferdi DOĞAN

S.a arkadaşlar yeni Ford tourneo Courier aldım. Araç şuan 240 km de.fakat araç bazen geri vitesten atiyor cızz gibi bir sesle.ve ileri ve geri kalkışlarda titreme yapıyor bazen bazıları motor kulaklarından olabilir dedi.Araba daha sıfır şaşırdım gerçekten. Bu konuda ne yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

S.a arkadaşlar yeni Ford tourneo Courier aldım. Araç şuan 240 km de.fakat araç bazen geri vitesten atiyor cızz gibi bir sesle.ve ileri ve geri kalkışlarda titreme yapıyor bazen bazıları motor kulaklarından olabilir dedi.Araba daha sıfır şaşırdım gerçekten. Bu konuda ne yapabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim.

Anladığım kadarıyla aracınız hala garanti kapsamında. Yetkili servise şikayetlerinizi iletip sorunları ücretsiz olarak çözdürebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Burak Şahin2
(düzenlendi)

Arkadaşlar herkese selamlar.

2008 110 hp TDCI aracım var.(115000 km) İlk aldığımda çekiş problemi vardı, turbo boru kaynağı vb gerekenleri yaptım. O uzun hikaye, konusunu daha önceden açmıştım zaten. Arkadaşlar fikrinizi alacaktım. Geçen aracımı sanayide ustaya götürdüm ve aracın eskisi gibi atak olmadığından bahsettim. Birlikte deneme sürüşüne çıktık, aracı sürdü ve baskı balatan %30 gitmiş, sorun bundan kaynaklanıyor. Yani bastığın gazın beşte biri boşa gidiyor dedi. Ayrıca motorun biraz bağırıyor dedi ki evet bağırıyor gerçeken. Volantın şimdilik sağlam dedi. Ayrıca bir uğultu olduğundan bahsetti. Bunun da baskı balatayı değiştireceği zaman kayışlara bakarak belli olabileceğini söyledi.Sacsh marka baskı balata kullanacağını (orijinal istediğimi söyledim, kesinlikle orijinal dedi), debriyaj bilyesinin değişeceğini ve mecburen şanzıman yağının değişeceğini söyledi. İşçilik 200-250 civarı dedi. Total de her şey dahil 1000 tl ye yapabileceğini söyledi.

Sizler bu konuda ne dersiniz ? Gerçekten %30 luk bir baskı balata kaybı performansı ataklığı vb etkiler mi ? Fiyat sizce nasıl ? Parçayı kendi alacak. Ben Ford Yetkili servise sadece parça fiyatını sordum kendim orijinal alayım diye ; servisin parça fiyatı ise şöyle : baskı balata (marka kutudan ne çıkarsa dedi, motorcraftta olabilir miş luk ta...) ; 1330 tl, debriyaj bilyesi 225 tl, işçilik 400 tl ve tüm bunların toplamına da %20 indirimi varmış yani totalde 1560 tlye geliyor.

Sizler bu duruma ne dersiniz ?

tarihinde Burak Şahin2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın
(düzenlendi)

Tdci baskı balatayi kimse babasının oğluna yapmaz her şey dahil 1000 tl ye. Dikkatli olun.

Baskı 350

Bilya 150

Volant 750 tl bulduğum en ucuz fiyat. İstanbul da. Baktığım yerler

Yedpa, bostancı sanayi, kadosan ve yetkili servisler.

Düzeltme

Baskı değişirse volant da değişir. Parcacidan ustaya varana kadar kimse tavsiye etmez volanti degistirmemeyi. Km yazıyormuş.

tarihinde Erdal Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Şahin2

115k da Erdal,  volantın sağlam dedi, buna sadece aracı sürerek karar verdi. Dediğim gibi bu 1000 tl nin içinde volant yok, baskı balata, şanzıman yağı ve işçilik var. Peki bu %30 luk kayıp serilik ataklık için önemli bir oran mıdır ??? Bu duruma göre senden anladığım yetkili servise git diyorsun ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...