İçeriğe Yönlendir

Akü (Markalar, Sorunlar, Çözümler)

Can Karacaer

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

"

Negative voltage spikes are a particular problem for CMOS devices. When a negative voltage spike is experienced, one or more parasitic diodes inside the device can become forward-biased. This will cause the device to consume a large amount of current, and can cause the device to latch-up. In general, the only vay to reverse CMOS latch-up is to remove power from the device. If the supply to the device is not limited, the excessive current draw can cause irreparable damage to the device.

"

yani cıssss..

detaylı kısmı:

http://www.maxim-ic.com/app-notes/index.mvp/id/93

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Çok merak ediyorum, önce + 'yı söken arkadaşlar ehliyet sınavında motordan kaç aldınız :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

- voltajın öldürücü olduğunu elektronik mühendisliği öğrencileri bile az bilir.

Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca
Bilmiyordum, öğrenmiş oldum. Bu yüzden seviyorum bu forumu.

Aynen öyle. :lol2:

Yorum bağlantısı
- voltajın öldürücü olduğunu elektronik mühendisliği öğrencileri bile az bilir.

Geçmiş zamanda askeri elektronik mühendisi ile tam 5 saat kadar bu konuyla ilğili tartışma yaşamıştım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Çolak

Herzaman Canlı Ucu Sökmüşümdür.

her zaman hata yapmışsın :give_heart2:

Yorum bağlantısı
Başar Mert

bir arkadaşımın 2006 gazlı fiestası varda aküsü bitmek üzereymiş galiba akü markası farkedermi en uygun fiyat aralığı ve akü markası nedir tavsiyelerinizi bekliyoruz teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Mutlu veya İnci fayda maliyet açısından en iyileri gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Varta blue aldım geçen ay 2. akü olarak, ses sisteminde bile fark ettirdi rahatlıkla...

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Biz mondeo da yıllardır Kocabay akü kullanıyoruz maşallah sorunsuz. Sanırım bir akü ihtiyacım olsa gider yine kocabay alırım. Rakamı da uygundur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yaygın markalardan birisini al, sadece fiyatı uygun olanı tercih et, gerisi önemsiz, mutlu-inci-varta vs. farketmez, ha extrem olsun dersen jel akü bakarsın artık.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Biz mondeo da yıllardır Kocabay akü kullanıyoruz maşallah sorunsuz. Sanırım bir akü ihtiyacım olsa gider yine kocabay alırım. Rakamı da uygundur

hepsi aynı sayılır.Süha ya katılıyorum... :police:

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Daha önceleri başka araçlar için 3 veya 4 defa Mutlu akü almıştım...

En son geçen ay, focus için akülere baktım, inceledim, sordum soruşturdum. 4-5 farklı marka arasından yine gittim Mutlu Silver aldım...

Yorum bağlantısı
Ali Eren
(düzenlendi)

Daha önce Fiestama İnci almıştım. Fiyat ve kalite olarak İnci ve Mutlu diyorum ben de.

tarihinde Ali Satılmış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Başar Mert

herkese çok teşekkürler arkadaşlar fiyat olarak çok araştırma yapmadım ama afedersiniz kazık yememe açısından soruyorum :) ortalama fiyat aralığı nedir akü almak için çok para vermeyelimde mutlu,inci,varta... üçüde olabilir anladığım kadarıyla bilindik markadalar olarak. İlandaki vartada 135 tl mantıklıymış aslında fiestada 60lık kullanıyo galiba akü

Yorum bağlantısı
Ali Eren

herkese çok teşekkürler arkadaşlar fiyat olarak çok araştırma yapmadım ama afedersiniz kazık yememe açısından soruyorum :) ortalama fiyat aralığı nedir akü almak için çok para vermeyelimde mutlu,inci,varta... üçüde olabilir anladığım kadarıyla bilindik markadalar olarak. İlandaki vartada 135 tl mantıklıymış aslında fiestada 60lık kullanıyo galiba akü

Ben bir buçuk sene önce İalmıştım.inci 72 amper 150tl, 60amper 120tl idi

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

ben de çok araştırmıştım. inci en uygun koçtaştaydı. dışarıda nerede sorsam anlaşmış gibi herkes aynı fiyatı söyledi, en fazla da 5 lira indiler. dışarıda en ucuz bulduğum yerde eski akü iadeli fiyatı koçtaşta eski aküyü almadanki fiyatı ile aynıydı. Bence bakılabilir.

Yorum bağlantısı
Oğuzcan Uysal

aracın durumuna göre değişebilir.ses sistemi ve kullanıma göre değişir.bende 72ah mutlu var varta almayı düşünüyorum.çünkü belli bir yerden sonra yetmiyor akü

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Motorcraft bulabilirsen oda olur, bu orjinal aküler bayağı sağlam, bendeki 6. senesini doldurmak üzre.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Recep Mura
(düzenlendi)

Aracım 2004 Fusion Akümde sıkıntı var aküm eski usul saf sulu Motorcraft marka kitapçığında da akü markası aynı olduğundan ben orjinal diye düşünmüştüm ama araç 7 yaşında dolayısıyla sonrasında değişmişde olabilir üzerinde 43 amper olarak geçiyor ama bana bu değer çok düşük gibi geldi 60 amper Mutlu akü silver takmak istedik ama bu akü de akü muhafazasına büyük geliyor muhafazası kırmak gerekiyor usta orjinalini bozmayalım dedi...Acaba bu konuda bilgisi olan arkadaş beni aydınlatırsa sevinirim. çünkü ölçüleri vererek eski aküye uygun akü siparişi verdik eğer bu akü orjinal değilse yanlış bir seöim yapmayalım beni bu konuda acilen aydınlatırsanız memnun olurum. akümün resmini eklemeye çalıştım ama başaramadım foruma resim nasıl ekleyebiliyoruz...

tarihinde Recep Mura tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...