Mehmet Ozyurek 15 Haziran 2010 Paylaş 15 Haziran 2010 Çağlar, Lpg'den anlasa derdiki... "Acilen ustanı değiştir" Evet 15 volt biraz fazla... Ancak çok da fazla sayılmaz.. Fordlar çalışırken 14,6 volt elektrik vardır tesisatta.. 14,6 veya 15 volt elektrik o enjektörleri açmaya fazlasıyla yetecektir... Aracı akşamdan bırakıp sabah araç çalışmadan aküyü ölçün bakalım, kaç volt göreceksiniz... Akü ömrünün esas göstergesi bu testin sonucu belirler... Yorum bağlantısı
Mustafa Acar 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 akü ise durum varta derim başka akü tanımam 2 aracımdada varta kullandım haa unutmadan aracınız lpg li ise 72 veya 74 amper olur önerim elektriksel kayıpları yok ediyor birde marşa basar basmaz çalışıyor araba ben aracıma akümü 1 hafta önce 160 tl kdv dahil aldım Yorum bağlantısı
Hasan Kadir Karaahmetli 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 mutlu akünün 66 a aküsü var kodu Lbs3-66a. Mutlu anabayiye sorduğumda bana şu cevabı verdi. bahsettiğiniz akü özel bir aküdür dizeller içindir. Mutlunun kendi sitesinde akü seçici var orada da bana bu aküyü seçmişti. Ebatları ford fiesta ile bire bir. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 (düzenlendi) Mutlu son zamanlarda hafiften kaliteyi bozmuş, inci daha kaliteli diyor millet, bu arada incini aküsü cuk oturuyor. Şuan en iyi yerli akü buymuş, üstelik ebat tam. http://www.inciaku.com/pages/product_detai...&Brand=INCI 278*175*175 yalnız ufak bir sorun var oda fiyatı: 245 tl civarı etikete sahipmiş. 28 Ağustos 2010 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 internetten satışta akü fiyatları piyasaya göre daha ucuz gibi. Yorum bağlantısı
Özkan Yenigün 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 Serkan bey çok araştırmış birisi olarak sizin sıkıntınızda benimkiyle aynı sanırım standart 60 amper akülerin boyu 242 mm uzunluk 175 mm genişlik 190 mm yükseklik. bizim akülerin ise 278mm uzunluk 175 mm genişlik 175 mm yükseklik bu değerlere en yakın değerde 72A'lik akünün ebatları. Fakat oda tam tutmuyor standart 72A'lık akünün boyu 275 mm en 175 mm fakat yüksellik onlarda 190 mm bu yüzden yüksek kalıyor bunun çözümü için mutlu akünün 66A'lık LBS3-66A diye bir aküsü var ebatlar aynı fiyatı 150-160 lira ama gerçekten yerine tam oturuyor amper değeride yakın. Bunun yanı sıra bosch akünün aynı ebatlarda 63A'lik aküsü var ebatlar onda da aynı fiyatı ise daha uygun yani 122 lira ve internette online satışta. 10 lirada kargo parası 132TL'ye geliyor. durum fiestada bu şekilde. bosch akü için google'da boschakü yazı direk geliyor zaten sayfası. ordan oto akülerini seçip 63A'lik olanı inceleyebilirsiniz. Bende 135 Tl almıştım...Ve oldukça memnun kaldım...Maşallah... Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 29 Ağustos 2010 Paylaş 29 Ağustos 2010 şunu biraz daha bizim anlıyacağımız dille anlatabilirseniz sevinirim. şöyle ki; varsayalım pikniktesiniz ve teyp açık, (1h.sonra kapanmadığını varsayarsak) ve yahut tavan lambası açık unutulmuş. bu durumda akü kaç saat dayanır. sonrasında aracı çalıştırabilecek enerji kalmışmıdır.teşekkürler. Akünüz 60A ise,tavan lambanızda 5A ise, 60/5=12 saat dayanır fakat marş basmaz,marş basması için akünüzün en az %50 kapasite dolu olması gerekir. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 29 Ağustos 2010 Paylaş 29 Ağustos 2010 bir arkadaşım akünün bitmesine yakın marştan sonra akü lambasının birkaç saniye daha fazla yandığını farkettiğini söyledi. Yorum bağlantısı
Cihat Uzun 6 Eylül 2010 Paylaş 6 Eylül 2010 arkadaslar merhaba.benim aracın üzerindeki aküde orijinaldi.ben yeni yiğit akü taktırdım yeni çıkan akıllı akü elektro modelinden 62 amperlik.uymadı arkadasların dediği gibi ama usta o üzerinde demir çubuğu u şekline getirdi yaptı çokta sağlam oldu. benim kafama bişi takıldı bizim fiestanın kitabında üzerinde Ca yazılı akü ile değiştirin diyor..benim aldığım aküde yazmıyor böyle bişi sıkıntı oluştuyor mu? Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 Merhabalar; Amerikan alma demişlerdi.Sorunu hiç bitmez diye.Ben oldukça memnunum ama ; Radyatörden sonra şimdi de akü problemi çıktı.Aküm bitti.Bir iki kez takviye yapıp çalıştırdım.Fakat bunu çok sık yapmak istemiyorum.Biran önce aküyü değiştirmek istiyorum.Aracın üzerindeki akü 72 amper.Yerli imalat bir akü markası.Bu araçlara kaç amper olması gerekiyor vede marka önemlimi?Bu konuda hiç bilgim yok.Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 Ben de 72 amper kullanıyorum, ki ses sistemi vs olduğu halde. Sadece elektriksel zımbırtıları açık unutmamaya çalışıyorum. 1 seneden beri sorun çıkmadı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 Ters kutup akü alacaksınız, ben olsam sığanın en büyüğünü alırdım, hatta tercihen Delco. Takviyeye dikkat: benzin hortumları çelikten ve hemen yanından geçmekte, en ufak aksilikte delinir (ark yaparsa) Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 72 amper ters kutup yabancı marka akülere bakıyım. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 Ben Fiestaya Ac-delco ldım, marş dinamosu matkap gib çalışıyor...Çok iyi bir aküymüş, tavsiye ederim... Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 Ters kutup akü alacaksınız, ben olsam sığanın en büyüğünü alırdım, hatta tercihen Delco. Takviyeye dikkat: benzin hortumları çelikten ve hemen yanından geçmekte, en ufak aksilikte delinir (ark yaparsa) Ters kutup mu? Neden öyle bir şey yapma ihtiyacı duyulmuş ilkdefa duydum ters kutup aküyü.Ne özelliği var Çağlar abi ters kutbun? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 Onların memleketinde prizlerde de 110 volt var..Adamlar ters yani... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 %90 amerikanlar ters kutuptur, 1900 lerde biri yapmıştır, arkadan gelen çookkk akıllı amerikanyalılar da kuzu misali.... Herhangi teknik bir tarafı olamaz, yaptım oldu , olmuştur. 110V u bırak, üstelik 60Hz , zamanında amerikanya üretimi videolar yavaş sarardı, VHS Yorum bağlantısı
Serkan Çok 16 Eylül 2010 Paylaş 16 Eylül 2010 Kapıya cama dikkat etmek lazım açık kaldığında çabuk bitiriyor aküyü nede olsa 20 tane lamba var arabanın. birde amerikan diye üzülmemek lazım 14 yaşındaki arabada akü değişmesi normal ilkkez olmasada Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 17 Eylül 2010 Paylaş 17 Eylül 2010 ilk aküsü 10 sene dayandi ... araci aldigimda ilk isim yenisiyle degistirmek oldu Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 Cumartesi günü bu akü kışı çıkartmayacak dedim gittim akü aldım ancak 70A yerine 80A akü taktılar bunun aküsü bu diyerek... Sorun olmayacağını düşünüyordum ama -yok illa aynısı olması lazım akıllı şarj dinamosu var bunlarda yetiştiremezse ışık yakar diyen var... ne düşünüyorsunuz bu konuda fikir ve tecrübelerinizi bekliyorum... Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 60A,72A,45A bunlar anlık Amper değerleri değildir. Anlık amper değerleri örneğin 72A yazan bir akünün 550 Amper civarındadır. İşin tekniğine indiğiniz zaman 72A/h yazan bir akü: 10 saat x 7.2 Amper dayanım demektir. Yine bu oranla şarj süreside toleransları ile beraber -/+ %10 7,2Amper x 10 saat tir. Yorum bağlantısı
Hasan Kerik 1 Ekim 2010 Paylaş 1 Ekim 2010 2006 Focus II dizel otomatik aracımın aküsü 80A , 5-6 ay önce 190 TL ye taktırdım. Üzerinden çıkan orjinali de 80 A idi. Yorum bağlantısı
Ertan Aker 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 2004 fiestamın aküsü geçen gün bitti.6 yıl iyi dayanmış orjinal akü.. Takviye kablosuyla şarj edip doğru Ustaeller ford a gittim. Sağolsunlar hemen Delphi marka 60 lık aküyle değiştirdiler..72 lik takabilirmiyiz dedim fakat büyük geliyormuş yerine o yüzden orjinali gibi 60 lık taktık. Delphi markasınıda araştırdım fena bir marka değil sanırım.. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 2004 fiestamın aküsü geçen gün bitti.6 yıl iyi dayanmış orjinal akü.. Takviye kablosuyla şarj edip doğru Ustaeller ford a gittim. Sağolsunlar hemen Delphi marka 60 lık aküyle değiştirdiler..72 lik takabilirmiyiz dedim fakat büyük geliyormuş yerine o yüzden orjinali gibi 60 lık taktık. Delphi markasınıda araştırdım fena bir marka değil sanırım.. delphi iyidir.iyi günlerde kullanın. yeni nesil akülerdeki kullanılan malzeme ve kimyasallar artık bütün markalarda aynı teknige zorluyor.ama hala kullanılan parçaların kalitesi tartışılır buda yine iyi bilinen markaları ön plana çıkarır. şarj dinamosunun üzerinde maksimum amper destegi yazmaktadır.ama akünün konuldugu kalıp yer haliyle önemli oluyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts