İçeriğe Yönlendir

Domuz Gribi Aşısı


Emre Özen

Domuz Gribi A??s?  

152 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Emre Özen

Söylenilenlere göre içerisindeki cıva maddesi herkezin kafasını karıştıran bir konu oldu sizde bildiklerinizi paylaşırsanız sanırım kafamızdaki soru işaretlerine yön bulabilmiş oluruz.. Ben yaptırmayı düşünmüyorum sebebide içerisindeki cıva...Peki siz ?

Yorum bağlantısı
Ersin Karaca
Konunun uzmanı değilim ama yaptıracağım. Söz konusu aşıdan 35 milyon adet getirtildi. Türkiye Cumhuriyetinin 35 milyon insanının canını tehlikeye atması gibi birşey söz konusu bile olamaz. Bazı medya organları her konuyu olduğu gibi bu konuyu da sündürüğ çekiştirip milletin kafasını karıştırıyorlar.

+Ben...

Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal

Şimdi bu işlerde kesin bilgi sahibi olmak lazım,ya da kesin bilgi sahibi olanların tarafsızlığı şüphe götürmeyen kurum ya da kişilerin çıkıp halkı aydınlatması lazım.Şu anda ben bu aşıyı yaptırmalıyız ya da yaptırmamalıyız diyecek bilgiye sahip değilim,sağlık bakanlığı uzmanları yaptırın derken,ak parti lideri R.Tayyip Erdoğan ben bu aşıyı yaptırmam demiş mesela.Bir bildiği var demek ki,eğer varsa niye halkı bu konuda uyarmıyorlar,yok eğer bir bildiği yoksa sadece şüphe ile böyle bir açıklama yaptıysa sorumluluk duygusunu gözden geçirmesi gerekir.Durum benim için bu denli karışık yani...

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

ben karasızım :)

Yavuz biraz önce tv de izledim doğru,hatta ben sağlık bakanıyla aynı görüşte değilim dedi. ama haberi tam olarak dinliyemedim.

Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal
(düzenlendi)
Cidden başbakanın öyle bir şey dediğini duydunuz mu? Bakanın yaptırın dediği şeye başbakanın çıkıp da yaptırmam demesi çok saçma bir şey. Velev ki yaptırmasın :blink: çıkıp böyle bir açıklama yapmaz, yapamaz. Bence tabi.

Valla Yavuz kendi kulaklarımla duymadım ama bütün haber sitelerinde haber olmuş,Deniz Baykal da çattı,hala birileri çıkıp ta böyle bir şey söylenmemiştir diye bir açıklama olmadı.Haber sitelerine değil ama Deniz Baykal'a kesinlikle anında cevap verirlerdi :)

tarihinde Sel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman

Bugün saat 11 itibariyle yaptırdım şimdilik bir yan etkisini görmedim.Benim düşünceme göre net olarak yaptır veya yaptırma diyecebilecek kimse yok.İşyerinde iki ayrı enfeksiyon hastalıkları uzmanıyla görüştüm tamamen kararsızlar herkesin kendisinin karar vermesini tavsiye ediyorlar..

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Dedi dedi.Onun her konuda bilgisi var.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman

Sağlık bakanlığığında çalışan biri olarak tahminim başbakan sağlık bakanının performansından memnun değil.Uygulamaya koyduğu performansa dayalı döner sermaye sistemi içinden çıkılamaz bir hal aldı.Personel kan ağlıyor ve partiyi mail yağmuruna tutuyor.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Hastalığın kaynağı güney america. Ve Mexika ile Türkiye arasında bir dünya ülke varken, Neden onlarda bir hareketlenme yok ? Virüs direk ordan buraya mı zıpladı ?

Yorum bağlantısı
Emre Özen

daha kuş gribini atlattık dedik ardından kene vakaları çıktı hadi onlar bitti dedik domuz gribi çıktı şimdi promosyon olarak birde gdo ürünler çıktı :blink: yahu ne yapacağız biz :p kuş gribi çıktığında o kadar tavuk imha edildi ..vs domuz gribi çıktı neden meksika böyle bir çalışmaya girmedi yada Türkiyenin bazı bölgelerindeki domuz çiftliklerinde önlem alınmıyor? üstelik Türkiye' ye gönderilen aşılar ilk defa denenicek bu durum da binev

Yorum bağlantısı
Emre Özen
Bize bişey olmeeeez. Noolacahyaaa

...diye diye :D atlatırız inşallah :D

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

Aşı konusunda bilgi sahibi olmadığım için yönlendirici bir görüş veremem diğer arkadaşlar gibi... Ama ben yaptırmayacağım, nedeni de üzerindeki şüpheler... Kaldı ki, domuz gribi fazla abartılıyor, aşı konusunda olmasa da bu konuda tıp dünyası hem fikir. Yani şu ana kadar hayatını kaybedenler çoğunlukla başka kronik hastalıkları olanlar. Normal gribin dünya üzerindeki öldürme yüzdesi de domuz gribinden daha fazla...

ayrıca yazın da vardı domuz gribi vakaları... Marmaris de hemşire olan kuzenim bizzat bikaç hastayı tedavi ettiklerini söyledi, ancak bunlar basına yansımadı, nedeni de turizm tabiki... yine Ankara'da hemşire olan bir başka kuzenim çok sayıda hastayı tedavi ettiklerini söyledi... üstelik artık doktorlar kültür örneği bile almıyorlarmış hastalardan ki sağlık bakanlığı'nın talimatı imiş bu...

kısacası; bence diğer hastalıklardan daha da korkulacak bir hastalık değil domuz gribi, ama h1n1 değişirse ne olur bilemem ki o zaman aşı da bir işe yaramayacak zaten...

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan
. Koca bir yazı geçirdik, arkasından Ramazan'ı bitirdik ve sonrasında birden yine alevlendi bu konu. Arada neden unutuldu, virüs pasif hale mi geçti ya da yakalandığı ya da kontrol altına alındığı noktadan sonra zıvanadan çıktı mı?

Grip virüslerinin pek çoğu belli bir dereceden sonra ölüyorlar.Büyüklerimizden öğrendiğimiz gribe yakalanınca iyice bir terleme işide bu yüzden.Vucut sıcaklığı belli bir ısının üstüne çıktığında virüsler ölüyor.Tabi ki her grip virüsünde işe yaramıyor.özellikle çocuklarda bu yöntem çok tehlikeli havele geçirilmesine sebep olabilir.Bizim çocuğun doktoruda bu grip işini böyle anlatmıştı.

Yorum bağlantısı
Arzu Gürkan

Aşı Meksika'da ortaya çıkan virüsten üretilmiş. Herkesin tek birleştiği nokta virüsün çok kolay yayıldığı ve çabuk tip değiştirdiği, bu aşıların üretildiği virüsle şimdi ortalıkta olduğu ve olacağı söylenen virüsle benzerliğinin olmadığı. Yani boşuna mı aşılanacak bu kadar insan?

Ortak noktalardan biri daha bu gribin mevsimsel gribe göre çok hafif geçtiği, yaşı 65in üzerinde olanların ise çocukluklarındaki grip virüsüyle bu virüsün benzer olduğu için, bağışıklık sistemlerinin bu gribe karşı daha dayanıklı olduğu.

Ayrıca aşılandıktan 10 gün içerisinde virüsü kapmamak lazım.

Sağlık ekibi aşılanıyor ve yine görevlerinin başına gidiyor. Bu sürede virüs kaparlarsa yine hastalanacaklar. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı yakınımız ise kesinlikle aşı olmayacağını söylüyor.

İlk 48 saatin tedavide önemli olduğu söyleniyor ama ateş 48 saattir düşmüyorsa sağlık kuruluşuna gidin deniyor...

Çelişkiler çok fazla.

Yorum bağlantısı

Ben olmayı düşünüyorum. Bu civa maddesi diğer kızamık gibi aşılarda da mevcutmuş. Madem tehlike var korunmayı almak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

tek tek bütün yorumları okudum,sonuç ;benden yorum yok çünkü bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim.yakın çevremde bir rahatsızlık belirtisi görmezsem eğer yaptırmam galiba.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sağlık bakanlığığında çalışan biri olarak tahminim başbakan sağlık bakanının performansından memnun değil.Uygulamaya koyduğu performansa dayalı döner sermaye sistemi içinden çıkılamaz bir hal aldı.Personel kan ağlıyor ve partiyi mail yağmuruna tutuyor.

Sağlık bakanın çok akıllı birisi ve çok başarılı işler yapıyor. Ben biraz işin içindeyim veritabanları nedeniyle o yüzden biliyorum. Çok efendi her ziyaret ettiği hastaneden yüzlerce çözümle çıkan bir adamdır.

Ha, aşı ithalatında birileri jeep almış mıdır evet almıştır. Bunlar yandaş mıdır? Tabi muhtemelen. Ama sonuçta olay ticari boyutu da olan ve birilerinin de para kazanacağı bir olaydır. Civa meselesinden daha çok 35 milyon aşının vurulmasının mantıklı olmaması asıl konudur. Vurulamaz. O paraya bir sürü hastane kurar, bir sürü tıp fakültesi açar bir sürü insanı zaten kurtarabilirsiniz. Neticede insanlar doktorsuzluktan, tomografisizlikten vb ölüyor bu ülkede. Para harcıyacaksanız.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Benim tanıdığım bir cerrah var. Ben doktor olarak tavsiye etmiyorum çocuklarıma da yaptırmayacağım diyor. Ben de şimdilik yaptırmayı düşünmüyorum. şimdi olmasa bile ileride kalıcı hastalıklara sebep olabiliyormuş.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
(düzenlendi)

önce başbakan ve ailesi aşı yaptırsın, ben belkii yaptırabilirim.

tarihinde Arzu G tarafından düzenlendi
Uygulamalar ters gelse bile s
Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Eşim sağlık çalışanı ve de hamile.. kara kara düşünmüyorum desem yalan olur.. işin içinden çıkamadım.. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...