İçeriğe Yönlendir

120.000 Ve Üzeri Km Periyodik Bakım

Timuçin Yıldırım

Recommended Posts

Mehmet çağıran

Tamam m.ali bey Sizin SeLamınızLa Gideceğim Uygunsa?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Kitaba göre gidildiğinde 150 bin bakım bişey kapsamıyor. Normal rutin işler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

150bin km de herşey değişebilir, rutin rakam vermek bile bence yanlış, kontrole bağlı olarak yapılmalı

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Sabri Ustam istanbul' da sanırım. Benim selamım değil fordclub selamıyla gidin çok sıcak karşılanacağınıza emin olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı

150.000 bakıma kadar neler yapıldı onların bilinmesi gerekli en önemlisi. Bilinmiyorsa zaten kontrol edilir.

şanıman yağından kayışına benzin filtresine bujisine vs...

Normal bakım yapıldıktan sonra Alt takımda çıkacak olan ekstra parçalar olabilir (disk balata rot başı vs...)

Yani gitmeden görmeden net bi rakamı kimse veremezz...

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mustafa Yanar

Focus 2 tdci 110ps otomobilimin bakımları çerçevesinde şunları yaptırdım ve yaptım.

Mobil Süper 3000 FE x1 5-30 yağ koydurum. 70tl.

Hava Filtersi(FoMoCo): 25tl

Polen Filtresi(karbonlu)Orjinal: 30tl

Yağ Filtresi: 7tl

Ayrıca hava filtresi kabı temizliği, maf sensörünün yağsız kontak sprey ile temizliğini yaptım.

Bu bakım sonucu aracın gaza tepkisi hissedilir oranda arttı.Ses azaldı.Devir saati daha hızlı yükseliyor.Çekiş arttı.Hızlanma süresi kısaldı.İlk fırsatta iyi bir ustaya emme manifoldunu kontrol ettireceğim.Egr iptal mi değil mi bilmiyorum.Duruma göre egr iptali de yaptıracağım.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Osman ÇETİN

ben dün değiştirdim ön diskleri ve balataları (diskler ithalmış orjinal değil ama orjinalmış balatalar orjinal otosan) toplam 140 tl verdim parçalara artı işçilik 60 tl = 200 tl tuttu hepsi

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bülent Küet
(düzenlendi)

Arkadaşlar aracım 177000 km'de 180000'e yakın şahsuvaroğlu'na göre 180000 bakımı yok benim bildiğim kadarıyla

http://www.sahsuvaroglu.com.tr/otomobil/tr/?id=bakim-ve-periyotlar#17

aldığım kişi 160000 km bakımını yapmış şimdi ben 200000 km'de mi?Motor yağı,yağ fitresi,hava fitresi,polen filtresi'ni değiştircem yoksa 180000km'de hepsini yapayım mı?180000km'de zaten yağın değişmesi lazım.

tarihinde Bülent Küet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bence siz yağ ve filtreleri öncelikli olarak değiştirmelisiniz. Ben 7 8 bin km ye bir yağ değiştiriyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Aracınızın her 10.000 km'de rutin bakımlarını yaptırmalısınız. (Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi)

Bunun dışında, bakımları nereye yaptırıyorsanız, buji, baskı balata, fren diskleri ve fren balataları, lastik durumunuz vs. gibi rutin bakıma gittiğinde kontrol edilmesi gereken yerlerine baktırmalısınız.

Bakım listesinde 15,000-20,000 gibi gözüken bakım aralıkları Türkiye hava-yol, toz-pislik şartları gözetilmeden belirlenmiş aralıklardır. Dikkate almamak sizin lehinize olacaktır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

170 bin 180 bin gibi bağlayıcı kriterler yoktur...

160 binde bakım yapıldı ve şu anda 177 binde ise acilen yağ ve filtrelerini değiştirin.. Maksimum bakım süresi 15 bin km dir..

Bu yaşta arabalar için 10 bin civarında bakım yapmak iyidir..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Bülent Küet

Herkese tşk. ederim.En iyisi Motor yağı,yağ fitresi,hava fitresi,polen filtresi yani hepsini yenilemek bide antifiriz ve bujileride kontrol ettirip kışa hazırlamak lazım ;)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

170 bin 180 bin gibi bağlayıcı kriterler yoktur...

160 binde bakım yapıldı ve şu anda 177 binde ise acilen yağ ve filtrelerini değiştirin.. Maksimum bakım süresi 15 bin km dir..

Bu yaşta arabalar için 10 bin civarında bakım yapmak iyidir..

Servis 15.000km desede 2011 benzinli focus için 10.000de bir bakım yaptırmaya gerek var mı Mehmet bey?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servis 15.000km desede 2011 benzinli focus için 10.000de bir bakım yaptırmaya gerek var mı Mehmet bey?

Bence gerek yok...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bülent Küet

Arkadaşlar bakımı yaptırdım.Yapılan işlemler;

Motor yağı,yağ fitresi,hava fitresi,polen filtresi ve antfiliz bakımı

Usta sağolsun ilgilendi.Dedim arabanın her yanına bak. arabanın arka lastiklerindeki balatalarda gitmiş bide ona el attık + hadi arkadaşa götürüp bide rot balans ayarlarını yaptırdık.Toplam 265'e bitirdik.Sizce nasıl?

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

bülent bakımları kime yaptırıyorsun..

geçen lpg de çok az yaktığın dikkatimi çekti.

benim araçta da landirenzo takılı..

lpg ustan kim?

Yorum bağlantısı
Bülent Küet

bülent bakımları kime yaptırıyorsun..

geçen lpg de çok az yaktığın dikkatimi çekti.

benim araçta da landirenzo takılı..

lpg ustan kim?

Ahmet abi bakımları ersin otoda yaptırıyorum.Lpg bende'de landirenzo takılı zaten benim bildiğim landirenzo bir mücahit otogazda var.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

bülent ersin usta benim de ustam...

usta konusunda doğruyu bulmuşsun.

mustafa (uzun) komşum olur...

geçen sene kısmet olmadı

bir ara bir balıkesir toplantısı yapalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bülent Küet

bülent ersin usta benim de ustam...

usta konusunda doğruyu bulmuşsun.

mustafa (uzun) komşum olur...

geçen sene kısmet olmadı

bir ara bir balıkesir toplantısı yapalım.

İşallah abi

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oktay Demirağ
(düzenlendi)

Arabanın daha önce ne yapıldığını tam olarak bilmediğimden aracımı Ustaellere teslim ederek, ne yapılması gerekiyorsa yapalım diyerek Cumartesi günü servisten ayrılmıştım.

Motor Yağı 5/30 Magnetec x 4.25

Yağ Filitre x1

Hava Filitre x1

Benzin Filitre x1

Kartel Tapası x1

Z Rot x2

Viraj Demir Lastiği x1

Viraj Demir Lastiği Arka x2

Arka Fren Merkez x2

Triger Seti x1

Rot Başı x1

Buji x4

Üst kapak conta x1

Hidrolik x1

Radyotör Kapak x1

Amortisör Ön x2

Alt Salıncak x2

V Kayış x1

Arka Viraj Aks Rotu x2

Km Bakımı x1

Mekanik işcilik x1

Direksiyon Tamiri x1

Triger Kayış Değişimi x1

Torno Pres

Rot Ayarı

Sohbet Muhabbet x1

Toplam FordClub inidimi ile 1645 TL. Biraz masraflı oldu, ancak buna gerçekten değdiğini hissettim. Şimdi daha keyif alıyorum araçtan, artık ne yapıldı ne yapılacak benim kontrolümde oldu ve artık arabaya tam güvenim geldi.

Buradan Ustaeller Sabri Usta ve Ajlan ustaya ve tüm ekip arkadaşlarına ayrıca teşekkür ederim.

tarihinde Oktay Demirağ tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aracınız ustaellerde sıfırlanmış ;) kazasız belasız güzel günlerde binin :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Süper olmuş, gönül rahatlığıyla binersiniz artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Durmaz

Demek meşhur Sabri Usta Ustaeller'de çalışıyor, çok namını duydum kendisinin fakat gitmek nasip olmadı çünkü arabamın bakımlarını Ustaellerin hemen karşısındaki stajımıda yapmış olduğum Prestij Oto'da yaptırıyorum, Uğur ve Şenol Usta'lar da gerçekten bu işin ehil insanlarından.

Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin
(düzenlendi)

Gerçekten çok güzel olmuş, 98 model bir makinaya maddi mecburiyetten değil, gerçekten sevdiğinden binildiğinin en güzel göstergesi olmuş. Bu arada kartel tapası gibi 3 tl bile etmeyen ince bir ayrıntının gözden kaçmaması gerçekten kaliteli hatırı sayılır bir işçiliğin sonuçu olduğunu gösterir nitelikte. Zira bu kartel tapaları, genelde thermoset plastikten yapılmış olup, gerek defalarca sökülüp takılmasından yivlerinin zarar görmesi, gerekse üzerine takılı olan o ring dediğimiz contanın sıcak soğuk sebebi ile etkinliğini kaybetmesi ile yağ sızdırması hatta fırlayıp tüm yağı boşaltması gibi başımıza çok büyük dert açabilecek 3 tl lik bir malzeme. Neyazık ki bir çok usta bunu değiştirmeye gerek görmez.

tarihinde Mert Nazmi Serin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...