Misafir 26 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2010 (düzenlendi) bu gece 3 farklı ledin ışık düşümünü cep telimle resimledim farkediliyor.foto makinam gelsin detaylı resimleyecegim idare edelim lütfen sadece yorumlar için ekliyorum.mavi ışık tam vites bölümüne denk geldi harika görünüyor,kırmızı iki koltuk arasında sıkıştı sayılır birazda zayıf yanmasını istedim aslında kolçakta büyükce nokta gibi durdu,yeşil ise biraz kayık olmuş arka koltugun sırtlıgına gelmiş yapıştırırken kaymış koltugun oturma kımına denklemeye çalışmıştım.ama hoşuma gitti sayılır.sevdim. arka camdan çektim ön camdan cektim 26 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Dere 26 Mayıs 2010 Paylaş 26 Mayıs 2010 Bir de benim arabaya disko diyorlardı ya. Güzel olmuş Oktay, eline sağlık. İyi çalışmışsın. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2010 (düzenlendi) Bir de benim arabaya disko diyorlardı ya. Güzel olmuş Oktay, eline sağlık. İyi çalışmışsın. tşk.ford modifiyesi ford modifiyesini çekermiş ondan öyle oldu üstad. adamlar kutuyu cins şekilde delmişler iki tane aralıklı şekilde delik gözüme batıyordu hep sanırım bişi baglamışlar galiba.hepsini tek renk yapmak istemedim.esti birden oldu bitti.arabada ayarladım ledleri hemen hafiften japon döktüm.ama yeşil kaymış yinede.en çok mavi hoşuma gitti beklemiyordum bu kadar iyi olucagını.kendim bile sevdim yahuuu.neyse şımarmayımm güzel degil ama idare eder.tofaşcılara benzedim galiba.emmi kızacak diye korkuyorum bune diye. 26 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mayıs 2010 Paylaş 26 Mayıs 2010 oktay abi;senin dikiz aynasına disko topu lazım... Yorum bağlantısı
Misafir 26 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 26 Mayıs 2010 (düzenlendi) oktay abi;senin dikiz aynasına disko topu lazım... boşuna ugraşmayın sökmem artık.istediginizi söyleyin tofaşcılardan eksigimiz yok fazlası var örnek resimler. sadece 12 saniye yanacaklar.zararı olmaz renk cümbüşünün diyerek kandırıyorum kendimi yahuuu 26 Mayıs 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 5 Haziran 2010 Yazar Paylaş 5 Haziran 2010 bu gece ayak altı ledlerini bitirdim.tek led tek drenç uygulaması yaptım.330ohm yarım watt drenç ile mavi mantar ledleri delikli pertinax üzerine uyguladım.takacagım yer geniş oldugu için boyut sıkıntım yoktu sonuç ekteki resimlerde.drenç ve led bacaklarının geldigi alt bölümü izole ederek ve artı eksi uç çıkışlarını yaptım işlem yarımlanmış oldu hafta sonuda araca monte işlemi olucak iki oglum etrafımda dolaşırken bende takıcam ledleri yerlerine.3 yaşındaki oglum koltukta tepinmeye bayılıyor kızamıyorumda kerataya.takma işleminde plastik kelepce kullanıcam ve duyulara ters açıda kaldıgı için mecburen kablo birleşimi olucak yani duyuya giden kabloyu sıyırmak sureti ile kablo ekini yapıcam.eski kullanılan ampul dipsiz galiba 5watt. mk3 lerdeki analog saate olan hayranlıgım kafamda arayış oluşturdu ebayda 80tl civarında buldum kargo dahil ama pahalı,yıllar önce otobüs karasör atölyesinde çalışırken elime geçen ve çatı arasındaki kutumda oldugunu hatırladıgım analog saat geldi aklıma ve hafta için yerinden çıkarttım.pc powerından aldıgım 12volt ile 1 gün boyunca çalıştırdım ve pc saati ile sapmadan aynı süreyi gördüm.artık güzel bir temizlikten sonra aracımda takmak için yer bulmam gerekiyor.saatin iç ışıklandırmasıda var 2watt lık ampul kullanılmış.bunun yerine içine yine mavi led uygulamasıyla araç içi rengine uyumu için parktan alıcagım uçla çalışmasını saglayacagım. ghia amblemlerim maalesef sökülmüş dış metalleri yerinde ama içi boş.internette kampanyası varmış 4 tane ghia arması aldım sahte tabiki toplam 4.80 tl tuıttu ve kargo ücretide yoktu. orjinal amblem ebayda kargoyla 50tl civarını buluyor.ülkemizdede orjinal diye satılan tip amblemlerde sahteye çok benziyor ve 30tl civarında satılıyordu.bunlar yeterli diyerek araç temizliginden sonra takıcam. elime geçen 7megapiksellik bir sony foto cihazıyla gece çekimleri yaptım,biraz daha net.esas fotograf makinası alıcagım arkadaş ögrenci oldugu için son sınavlarından dolayı getiremedi.biraz daha beklemem gerek sanırım.resimleri flaşsız çektim.iç aydınlatmalar açıkken ve sadece 3 renk haldeyken çektim.ve karışık şekildede çektim. yeni aldıgım yolbilgisayarekranınında ışıklarını mavi yaptım çok tatlı oldu. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Haziran 2010 Yazar Paylaş 5 Haziran 2010 (düzenlendi) gece resimleri,saat ve yol bilgisayarı ekranı 5 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 14 Haziran 2010 Yazar Paylaş 14 Haziran 2010 (düzenlendi) ayak altı ledlerini geçen hafta içi yapmıştım 4 adet.ön tarafı monte ettim hafta sonu.arka tarafıda uygun zamanda takarım.bunun yanısıra torpido ve bagaj için sol tarafada 24 tene led 24 drenç ile hazırladım evde.torpidoyu monte ettim.11 tane led kullandım ve 11drenç.torpidonun ışıgı yoktu inceledim ve üst kısımda duyu gördüm.ayak altından çıkan ampulü taktım çalşıştı.kapatıncada swich hazır tam kapamaya yakınken sönüyor ışık.ugraşmadım fazla üst kısım parça 3 widayla tutturulmuş söktüm ve duyu etrafına göre delikli pertinax kestim ledleri taktım.plastik kelepce ilede yerine sabitledim.sonuç güzel tatmin edici.far anahtar ışıklandırmasınıda lede çavirdim.çok basit uygulama oldu benim için.far dügmesinin tepe kısmı elle çevirdigimiz dış dügmenin alta gelen bölümünde delik var ince sert bir tel benzeri bişi ile bastırınca dış dügme elinizde.dış kasasında 4 tane vida tutuyor dügmeyi çevreleyen parçayı,onuda sökünce far anahtarı elinizde.uç kısmında ampul var patlak çıktı.kırdım ve içini temizleyerek güzelce mavi ledi yerleştirdim alt ucuna drencin bir bacagını lehimledim.bu ampul yuvasında + uç ampulun dış kısmına verilmiş diger uç şasi yapmılmış.ve far anatarının dış kasasının iç bölümüne 3 tane led taktım.bu bölümü 2 tane duyu ile ışıklandırma yapmşılar.iç yuvadaki ledin bir işaretin oldugu yere yakın olmuş ve ışık orda parlıyor.ugraşmadım.far ayar motorunu ve dügmesini bulunca degiştircem zaten.km gögüs ışıgını açıp kısan dügmenin yanında bulunan işaret resminin iç tarafı led için müsaitti orayada led taktım ve far dügmesinin ledlerine paralel bagladım.fotolar için yine özğr makina yok hala bu hafta içi elimde olcak sözünü aldım. 14 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Haziran 2010 Yazar Paylaş 28 Haziran 2010 (düzenlendi) geçtigimiz hafta içi kalorifer dügmesinin ışıklandırmasını mavi ledler ile degiştirdim.10 adet led ve her lede 330ohm tek drenç kullandım.4 köşeye 2 ortaya her iki ampul yuvasınada 2 şer tane saga sola ışık verecek şekilde yerleştirdim.hoş görüntü oldu.aracımın içi daha çok hoşuma gitmeye başladı.mavinin huzuru var.arabanın içine binince hoş bir duygu veriyor. ledleri içine taktıgımda resimleri çekmiştim ama makinada bulamadım topladıktan sonra bakmıştım.silmiş olabilirim belkide dagıtmakta işime gelmedi açıkcası.bunun için özür. mondeoda her işaret ve ışıklandırmada yeşil tonu vermek için açık mavi gök mavisine yakın rente ışıgı yansıtmak için boyanmış hatta ön gögüsteki araç resmide movi tonda boyalı. iç taraftan bu şansım oldu sarı ışık veren ampuller ile hoş bir yeşil ton çıkıyordu ortaya.mavi ledlerde hiç ton sorunu olmadı led koyu mavi ışık veriyor buda işimi kolaylaştırdı. bu kalorifer dügmesinde kırmızı işaretli sıcak havayı belirten yer sadece üsste uygulanmış çizgileri kutu içersi çok kalın tonda ışık geçmiyordu buna fazla ugraşmak istemedim açıkcası kazımak riskli olucaktı.belki ilerde uygularım içine kırmızıyı. 28 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Dere 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Oktay Ellerine sağlık kardeşim. Senin araba da Mondeo LE olmuş. Far anahtarındaki ön ve arka sis renklerini farklı yapsaydın ya, ben öyle yapmıştım da: Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Murat.. bu resimde gördüğüm hatayı düzeltmişmiydin. ? Yorum bağlantısı
Murat Dere 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Murat.. bu resimde gördüğüm hatayı düzeltmişmiydin. ? Hö? Ne hatası kardeşim? Hata mata yok! Sensin hata. Gerçekten hatırlayamadım Mehmet, konu neydi? Gittim bir daha baktım, herhangi bir şeyden bahsetmemişsin kardeşim. Bir daha söyle... Hadi be hacı! Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Oktay bey, direksyon kaplamasina acil mudahale. Kaygandir, elleriniz terlerse basiniza is alirsiniz, ayrica kotu gorunuyor . Kalan butun iscilik sahane tebrikler . +1 Oktay abi o güzel deri koltukların varken direksiyon deri olmadan olmaz.. Güle güle kullan abi.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Ön sis farı çok parlak yanıyor... Hesap hatası yapmışsın... Yorum bağlantısı
Murat Dere 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Ön sis farı çok parlak yanıyor... Hesap hatası yapmışsın... Ha o mu? Yok o parlak değil. Resimde öyle çıkmış. Cep tel öyle çekiyor benim. Aslını görsen öyle olmadığını da göreceksin de nerdeee. Buraya gelecen de, beni arayacan da. Ölme eşeğim ölme. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Buraya gelecen de, beni arayacan da. Ölme eşeğim ölme. Büyük konuşma... Yorum bağlantısı
Murat Dere 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Büyük konuşma... Konuşsam n'olur? Buraya mı gelirsin? HAH! Yorum bağlantısı
Misafir 29 Haziran 2010 Yazar Paylaş 29 Haziran 2010 (düzenlendi) tşk herkese. dreksiyondaki kaplamayı kaldıramıyorum derinin üzerini harap ediyor azıcık kaldırmaya ugraştım gözüm yemedi.bende sevmiyorum geniş bi vakitte ugraşıcam yavaş yavaş kaldırıcam,iyice sıcak havaları bekliyorum kaplama o vakit yumuşacık olucak. anahtar için aydınlatmaya iki tane ampul yuvası kullanılmış biri anahtar bölümüne digeri far ayarı tarafına orayı bozmuşlar sis işareti bölgesine kırmızı led şansım yoktu,dügme başlıgı üzerinde sis işareti için dügmenin çevirme çubugunun tepesindeki ledi kırmızı yaptım içindeki yansıtıcıyı çok açık maviye boyamışlar kreme yakın ışk verince öyle gördüm denedim ama begenmedim kırmızı rengi iyi alamadım düz mavi yaptım.zaten sisler yandıgında gögüs kısmında ön ve arka sis için ışıklandırma var arka siste kırmızı yanıyor. emmi yanına gelir sis farı ışıgını halleder ve gider kızdırma emmimi. 29 Haziran 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 11 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 11 Temmuz 2010 geçen hafta sonu km göstergesini söktüm biraz temizledim artıok daha iyi aydınlatma var.keşif yapmak işçin ampullerin yerleşimine baktım.göstergelerin aydınlatnası için 5 tane ampul kullanılmış.göstergenin üst tarafına boşluk bölümüne 2 tane destek ampulü konmuş.gösterge altlarına plexi kullanılmış.kenar uçlarınada engel aydınlatması gibi başlık konmuş ve 3 ampul buralardan ışıklandırmayı saglıyor.bende 3 chipli süper fluxled ve smd 5050 siparişi vericem bu hafta normal fluxled yetersiz kalır diye düşündüm.renk yine mavi olucak beyaz olmuyor ışık öyle kör kalıyorki belli olmuyor bile ve taban rengi ampulün sarı olmasından dolayı yeşil oluyor beyaz ışıkta acayip bir yeşil ton oluşuyor sevimsiz yani.mavi ton ise gerçekten güzel yansıyor.ledler gelince denemelere başlıyacagım.ışıklandırmanın bu şekilde yapılması iyi gibi ama bakalım sonuçlar nasıl olucak. araç ikaz bölümü iç aydınlatması gayet kolay görünüyor.araç resmini ışıtan ampulün yeri göründügü gibi erimeye yakın hatta biraz erimiş.araç reminin taban rengide gök mavisi ne yakın renkte mavi olucak artık.ikaz lambalarıda sarı ve kırmızıdan oluşuyor kırmızı için yine kırmızı olucak renk seçenegi için çare yok.sarı renkte olanlar ise artık yeşil olucak yeşil ton gayet güzel oldu.km saati üzerindeki sinyal ışıkları yeşil idi artık mavi olucak diger ikaz ışıklarıda sarı idi artık yeşil olucak.kırmızı yine kırmızı. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2010 (düzenlendi) km göstergesi led dönüşümü için ugraşırken elimde kalması olasılıgını engellemek için ebayda açık artırmaya katıldım ve 5 avroya gösterge bende kaldı 12 avroda kargo yaklaşık 35tl ye gelişi oluyor gösterge oldukca temiz görünüyor resimlere göre öyle.yarın ücretini yatırınca 1 hafta sonra elimde rahatca söküp dagıtabilecegim ve bütün testleri yapabilecegim.tabi dikkatli söküp dagıtacagım.geçen hafta hurdacıda vardı tertemiz verdigi fiyat 250tl oldu oda bana özelmiş normalde 300 e veriyorum dedi.farkı görüyorsunuz.hem yedek parçam olucak hemde istedigimi yapabilecegim.hayırlısı bakalım.üstelik ampulleride üzerinde gelicek.düşünün burda bir ampule 5 tl civarında fiyat veriyolar yanılmıyorsam.sırf ampulleri kendini kurtarıyor.kullanmıyacagım için durucaklar.yakında ampul satışınada başlarım artık. araç kapı açık ikaz göstergesine hurdacı 75 tl istiyor benimkinin resimlerini berbat etmişler bende sileyim dedim zaten kavlamış yerleri iyice bozuldu.bundada arıyorum. 15 Temmuz 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2010 yurt dışından km göstergem hala gelmedi 30 gün süre yazılmış haftaya falan gelir galiba.bekleyemedim bu gece orjinal km göstergesinde denemeler yaptım.flux led mantar led denedeim ve ciddi manada sonuç alamadım 5 bölümde aydınlatma var her bölüme en az 4 led kullanmam gerekiyor buda yer sorunu yaratıyor.smd de olsa yetersiz kalıyor ışık lümeni yetmiyor çok zayıftı.aklıma power led kullanmak geldi.hemen düzenegi kurdum elimde gün ışıgı power ledler mevcuttu.3watt lık fazla tabide test etmek için drenç degerini yüksek tuttum ve en tatmin edici sonucu aldım.lümeni fazla ve her bölüme rahatca dagılan ışık hüzmesi oldu.göstergem kirli idi biraz temizledim ama bazı yerlere ulaşılamıyor buda ışıgı bozuyor.resimlerde belli oluyor.basit bir test sonucu aldıgım netice tatmin edici oldu.beyaz power led kullanırsam sayılar çimen yeşili gibi bişi olucak oldukca açık yeşil olucak ve ibreler beyaz olucak.mavi kullanırsam her yeri mavi olucak ve tonu güzel olucak.yeşil kırmızı da deneyecegim ama denemeyebilirim büyük ihtimalle denersem hepsini resmedecegim.şimdiki resimler cep telimden kötü ama fikir veriyor.renk tavsiyelerinizi bekliyecegim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ağustos 2010 Paylaş 11 Ağustos 2010 Bence, yat ve uyu.. Ben öyle yapacağım şimdi... Yorum bağlantısı
Misafir 11 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2010 Bence, yat ve uyu.. Ben öyle yapacağım şimdi... sahur dan sonra 6 gibi uyurum emmi bi kaç iş var onlarıda hallederim bu arada.tatlı rüyalar sana emmi. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 13 Ağustos 2010 Bende geçen cam tuşunun yenisini takarken farkına vardım cam kolunun yuvasının üst sol taranda küçük bir ampül var ama yanmıyor Hiç bir kollarda yanmıor. patlak yada ona baglı bir sogrtamı var . buu konuda nasıl bir tespit yapmam doğru olur.kontaga acılışınamı baglı far anahtarınamı baglı onuda bilmiyorum ...? parkları açınca yanıyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts