İçeriğe Yönlendir

Araç İçi Aydınlatmalarını Ledler İle Değiştirme

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

ön gögüs çerçevesinin arka vida yerlerini ve havalandırma parçalarını saglamlaştırdım ve daha öncedende güzelce zımparalamıştım.artık mondimin rengi olan tam olmasada gümüş gri rengine yakın.bugun şeffaf vernik alıp üzerinede vernik atınca gayet iyi olacak.elimde var vernik ama bozulmuş galiba su gibi fışkırıyor.gayet güzel oldu.siyah renkteki km göstergesi,butonlar ve yol bilgisayarıda yakışacak gibi.pazar günü araç üzerindede resimlerini çekecegim.

bu şekilde mondeo mk2 çerçevesi boyalı buldum linklerde oda güzel olmuş.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

vernikledim çerçeveyi.çok iyi görünüyor ama takamadım fırsatım olmadı.çok az bi boya akması oldu maalesef oda nazarlık olsun dedim oynamadım.havalandırmaya takılan tel elegi siyah yapayım diyorum gri renkte çok belli oluyor.örnek resimdekide siyah gayet hoş durmuş.

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
vernikledim çerçeveyi.çok iyi görünüyor ama takamadım fırsatım olmadı.çok az bi boya akması oldu maalesef oda nazarlık olsun dedim oynamadım.havalandırmaya takılan tel elegi siyah yapayım diyorum gri renkte çok belli oluyor.örnek resimdekide siyah gayet hoş durmuş.

Bence çok güzel olmuş.Elinize sağlık.Elekleri kalın ve daha sık örülü siyah yaparsanız çok daha güzel olur.

Yorum bağlantısı
Bence çok güzel olmuş.Elinize sağlık.Elekleri kalın ve daha sık örülü siyah yaparsanız çok daha güzel olur.

teşekkür ederim.elegi degişme şansım sıfır adamlar pilastigi eriterek sıkıştırmışlar sökerken muhakkak daha fazla hasara sebeb olacagı kesin.bende düşünmüştüm vazgeçtim.elekli kısmı parlak siyah yaptım.daha güzel oldu.fazla göze batmıyor artık.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
(düzenlendi)

aracımın gece ön taraf iç mekanı böyle arkadaşlar.km göstergemin son ışıklandırma hali çok tatlı oldu.sizce???

hafta sonu aksilik olmazsa griye boyadıgım gögüs çerçevesini monte edecegim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
güüle güle kullan oktay abi.. ama daha net fotolar lazım bize :)

Adamı sıkıştırmayın.. fotoğraf makinası yok...

Yorum bağlantısı
Adamı sıkıştırmayın.. fotoğraf makinası yok...

aksilik olmazsa arkadaşımdan geliyor foto maskinası. :):)

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

msn de yazdım arkadaşa muhakkak foto makinasını getirecek söz verdirdim.

bagaj aydınlatmasında sag taraftaki daha önce led taktıgım orjinal aydınlatmayı söktüm.onun yerine ledli aydınlatma olarak aldıgı ve taban kartının ledlerini degişerek bir yarısını 3.fren lambasında kullanmıştım diger yarısınıda orjinal ledlerini kuıllanarak her lede tek direnç olarak 30 soguk beyaz beyaz ledli haliyle ve ayak yaparak monte ettim.gece ışık seviyesi epey güzel oldu.

Yorum bağlantısı

unutmuşum bunları söylemeyi.resimleri karıştırırken farkettim.km göstergesinin içine taktıgım flux ledleri smd5050 ile degiştirmiştim.ledler 3chipli ve her ucuna 390ohm yarım wattlık smd direnç bagladım.ugraştırdı ama zevkli oldu ve sonuç çok daha iyi oldu.smd leri bu defa göstergenin tabanına koydum ışık çok güzel dagıldı.fluxları tabana koydugumda göstergede ışık lekeleri olmuştu.göstergede zorlayan tek yer 180km ve 240km yazan kısım burayı elektronik devre kartı tamamen kapatıyor olması o nedenle 2smd ledide üst ve alt kısma yanlardan destekledim.gayet olumlu oldu.fakat iyice bakılınca çok az ışık fazlagı oldu bunuda öylece bıraktım.birde pleksiyi ne kadar sildim isede özelligi malesef çok sınırlanmış durumda buda normal yaşına göre.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

gösterğe çerçevesini öylesine oturtup resim çekeyim dedim.gündüz resimlerini hafta sonu çekerim sanırım.

km gösterğesinin son hali bu.180 il 240 arasına fazladan bir smd5050 koydum.oda çok az taşma yaptırdı.ellemedim dursun dedim.power led takmaya kararlıyım.fakat daha öncede yazmıştım bu degerler arasında elektronik devre var oda ışığı çok kesiyor.orjinal ampulünde bu kısıma iyice dikkatli bakıldığında hafif sönük kalıyor.ford transit ile mondinin göstergeleri aynı tabanı kullanıyor.ondada orjinal ışıkta aynı şekilde hafif soluklaşıyor.

birde gece resmi çektim.

yorumlarınıza açıktır.

km. gösterğesi ve gece resmi.

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez

Çok güzel olmuş.Arabanız güzelmiş.Ön panelde güzel olmuş direksiyona uyumlu olmuş güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Kardeşim, şahane olmuş. Güle güle kullan. :) Ama şu direksiyon simidiyle bi igilensen diyorum. :ohooh:

Yorum bağlantısı
Çok güzel olmuş.Arabanız güzelmiş.Ön panelde güzel olmuş direksiyona uyumlu olmuş güle güle kullanın.

Teşekür ediyorum.Toplayabilirsem dahada güzel olacak.

Kardeşim, şahane olmuş. Güle güle kullan. :) Ama şu direksiyon simidiyle bi igilensen diyorum. :ohooh:

Teşekkür ediyorum.üstadım kaplamayı sökmeye çalıştım fakat alttaki deriye zarar verdiğini görünce vazğeçtim.Bu şekilde kullanmak zorundayım.Sorunları en aza indirince sıraya girecekler.

Yorum bağlantısı

dün led aydınlatmalı hd versiyon 15.6 boyutunda bozuk notebook lcd si vardı elimde onu dağıttım.ledleri söktüm.48 adet smd küçük boyutta ve yarım cm arayla monte edilmiş.kablosundan 6 tane uç çıkarılmış bir tanede şase ucu.entegre ile kontrol ediliyor.ledler seri bağlantılı.8 şer led seri bağlı vaziyette.ve bu uçlar direk sürücü entegreye bağlanmış.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Teşekkür ediyorum.üstadım kaplamayı sökmeye çalıştım fakat alttaki deriye zarar verdiğini görünce vazğeçtim.Bu şekilde kullanmak zorundayım.Sorunları en aza indirince sıraya girecekler.

Oktay abi o kaplamaları ısıtarak çıkarmayı dene bence daha rahat olur. :good1:

Yorum bağlantısı

oktay abi süper olmuş, eline saglık, şü işleri bi bitir sonra başına ekşirim, benimkininde ışıkları bayagı zayıfladı, benim direksiyonda bu şekildeydi, uzun bi süre çevremden dolmuşcu muamelesi görünce dayanamadım sökdüm, altdaki deride yı

prandıgı için tekrar kaplattım güzel oldu, daha sonra seninkinide yaptıralım.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

teşekkür ediyorum.

hurdacıda mondeo v6 var onun gri renkte orjinal deri direksuyonu var cc kontrolüde üzerinde hava yastığıda mevcut.ona göz diktim aslında.niyetim onu almak.ebaydada buldum.niyetim bu.

ısıtarakta olsa kalkacağını sanmıyorum aslında.her halukarda mutlaka küçücük parçalar kalkacaktır.buda çirkin görünecek.orjinal mun kaplama mk2 vites topuzuda buldum.niyetim bunları alıp takmak olacak.

vites körüğü yırtık üzerinde yok.kardeşim bayan çantası imalatcısı.ondan kaliteli sunni deri aldım.güzelce kesip biçimlendirip kardeşime diktireceğim.

kolçak altıda oynuyor iç tabanına sac plakadan kesip vidalayacağım.sırada bu işler var.

süleyman üstadım.gösterge aydınlatmasını musait vakitte halledebiliriz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Evet güzel soruydu Murat. :flowers:

Led ısınmaz, led ısı yaymaz.. Arkasının resmi var mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yanlış bir şey yapma şansın yok... Ama ledin ısındığını görmedim ben hiç..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Şimdi evde hoparlörlerin adaptörüne bağladım 12V (1000mA) ledler bir kaç dakika içinde el yakacak derecede ısındı kontrol ettim arka taraf daha çok ısınıyor. Acaba yanlış birşey mi yapıyorum...

Aldığım ürün bu:

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDe...uctid=otm011166

ledlerin drençleri sınırın altında takılmış ve 12volt hesabı ile takılmış.daha çok ışık versin diye ısınma bundan dolayı ve ısınan dirençler oldugu için normaldir.yer müsait bunlara seri olarak 1n5408 diod alın 2 tane ve her birinin artı ucuna diodun çizgili olan kısmı led kartına bağlanacak şekilde baglayın.yada elektrikciye bağlatın.ısınma daha çok azalır.ömrü uzar.sizin kusurunuz yok.yapanlar çok ışık versin diye malzemeyi sınırda kullanıyor.çin ledleride ömrü azdır.

dirençlerde yapışkanla izole oldugu için daha çok ısı üretiyor buda etken tabiki.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...