İçeriğe Yönlendir

Mondeo Lpg'yi Kaldırmıyor Mu ?

Ali Altuntaş

Recommended Posts

Ali Altuntaş

Merhaba arkadaşlar

Burada fazlaca olan Modeo kullanıcısı illaki bu sorunu yaşamıştır. Lütfen fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

97 Model 2.0 Otomatik Vites GLX sahibiyim Araç 104bin km de.

LPG taktırmaya karar verdim ve ATIKER taktırdım. Arabayı teslim alır almaz hemen sorunlar başladı.

2000 Deviri geçemiyordum, Araba kesik kesik gidiyordu. ATIKER bilgisayarda defalarca kontrol etti LPG kaynaklı sorun bulamadı. Bilgisayar ayarlarıda uygundu.

Sonra BUJİ'leri değiştirdik. Bu seferde 60-80km ye kadar hızlanabildik, Ancak gazı açtığımızda yine kesik kesik gitmeye devam etti. Benzinde ise bir sıkıntısı yok arabanın.

FORD SERVİS'e gittim ve Bilgisayara bağlattım. Ateşleme Bobini arızası vermesi üzerine Bobinde değişti, Buji kabloalrı ise 1 ay önce değişmişti zaten.

Şuanda Araba biraz daha iyi gidiyor, Bazen diyorum tamam neredeyse oldu süper diyorum 140-150 lere kadar çıkıyorum sonra devam ederken 80 le giderken hızlanmak için gaza bastığımda ne devir yükseliyor nede araba gidiyor. Sürekli kesik kesik gidince bi süre sonra hop araba stop ediyor.

Gerçekten canım çok sıkkın. Şuan ne servis nede lpg bayisi tarafından bunun sebebini bilen yok.

Hiç LPG takınca benzer sorun yaşayan oldu mu aranızda ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş
Marka bazında değil de, lpg montajı bazında bakmalı.

LPG ekipmanları tek tek kontrol edildi hatta sıfır takılmış enjektörü bile söküp başkası ile değiştirdiler.

Araba bugün LPG'de giderken stop edince bir süre benzinlede 80i geçemedim sanki. Sonra durup tekrar çalıştırdığımda düzeldi. Bazen LPG de çok iyi çalışıyor ama sonra sanki bir sihirli el gelip tüm ayarlarını bozuyor ve araba kesik kesik gitmeye başlıyor.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Keşke atiker i takmadan önce foruma üyü olup araştırsaydınız. Mondeo düşük gerilim ile çalışan bir araç 3v seviyelerinde ve en ufak bir işçilik hataı bu ufak gerilimi sıfır düzeyine çekebilir. Kalitenin yüksek olduğu bir marka elbette gerekli fakat buda maliyet işi, bunu yapamıyorsanız işçiliği çok çok iyi bir yer bulmak gerekli idi. Şimdi Osman usta bir baksın diyecem ama bir sohbette LPG li Mondeo ya bakcağıma çocuk bakarım daha iyi diyordu :lol2:

İşiniz gerçekten zor keşke iade edip teleflex, prince alabilseniz.

Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş
Keşke atiker i takmadan önce foruma üyü olup araştırsaydınız. Mondeo düşük gerilim ile çalışan bir araç 3v seviyelerinde ve en ufak bir işçilik hataı bu ufak gerilimi sıfır düzeyine çekebilir. Kalitenin yüksek olduğu bir marka elbette gerekli fakat buda maliyet işi, bunu yapamıyorsanız işçiliği çok çok iyi bir yer bulmak gerekli idi. Şimdi Osman usta bir baksın diyecem ama bir sohbette LPG li Mondeo ya bakcağıma çocuk bakarım daha iyi diyordu ;)

:) Baya ilginç. Atiker yüksek akım mı çekiyor diyorsunuz ? Yoksa tüm LPG lerde mi aynı durum ? Bende LPG takmak hiç istemzdim ama yer yer 0.50 Tl / 1km ye kadar çıkan yakıt tüketimi aracıma binemez olmuştum. Şu anda şimdiden 0.25 TL ye kadar yakıt düştü ayrıca kesik kesik gitme sorunuda

Ateşleme Bobini, Bujiler değişimi ve Hava Akış Metresi Temizliği ile giderildi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Akdeniz
Keşke atiker i takmadan önce foruma üyü olup araştırsaydınız. Mondeo düşük gerilim ile çalışan bir araç 3v seviyelerinde ve en ufak bir işçilik hataı bu ufak gerilimi sıfır düzeyine çekebilir. Kalitenin yüksek olduğu bir marka elbette gerekli fakat buda maliyet işi, bunu yapamıyorsanız işçiliği çok çok iyi bir yer bulmak gerekli idi. Şimdi Osman usta bir baksın diyecem ama bir sohbette LPG li Mondeo ya bakcağıma çocuk bakarım daha iyi diyordu ;)

Osman Usta çok iddialı konuşmuş :) Dediğinizde haklısınız ya teleflex ya prins eğer sorun istenmiyorsa..

Yorum bağlantısı
Caner Özkök

Merhabalar;

Ben bu sorunun Atiker'den kaynaklandığını zannetmiyorum.Sadece Atiker'i montaj yapan ustanın beceriksizliğinden kaynaklanmış olabilir.2 adet Mondeo'om oldu ikisindede Atiker vardı ve hiç bir sorun yaşamadım.Bence çözerse bu sorunu montajı yapan ustanız çözer.Nacizane fikrim.Saygılar.

Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş

Her ne kadar Ateşleme sistemi ve hava akış metresi arızaları giderilip sorun düzelsede, 2 ile 2.2 bin devir aralığında performansa etki etmesede bir kesik kesik gitme durumu oluyor. Benzinde yağ gibi ama LPG'de o bahsettiğim devir aralıklarında kesilme var. Biraz gazı açıp devir yükseldiğinde sorun kalmıyor.

Arabanın bir yerinde bir şey var henüz sorun keşfedilmeyi bekliyor :)

Yorum bağlantısı
Her ne kadar Ateşleme sistemi ve hava akış metresi arızaları giderilip sorun düzelsede, 2 ile 2.2 bin devir aralığında performansa etki etmesede bir kesik kesik gitme durumu oluyor. Benzinde yağ gibi ama LPG'de o bahsettiğim devir aralıklarında kesilme var. Biraz gazı açıp devir yükseldiğinde sorun kalmıyor.

Arabanın bir yerinde bir şey var henüz sorun keşfedilmeyi bekliyor :)

sen,ben,kadir şirikci keşif ekibi oluşturalım çözelim. :):D:p mondilerimiz aynı sayılır belirsiz arızaları var bulalım. :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

yapmışsınızdır ama "buca" (!) lar doğru model mi? Ve eski mi? Kabloları eski mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sorunun mondeo ile alakası yok...

Bobin, buji kablosu, buji zaten değişmiş.. Benzinde de sorunsuz gidiyor...

Tamamen lpg kiti kaynaklı sorun yaşıyorsunuz.

Aynısı olmasa da yakın araçlara sahibiz.. Ben lpg ile 5. viteste 5500 deviri çok rahar görüyorum.. Daha fazlasını denemedim.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

atiker bayisi sorunu çözemiyorsa atiker merkezi ile irtibata geçin sizi başka bir bayiye yönlendirip sorunu çözeiblirler. bence montajdan kaynaklanan bir sorun.

benzer bir sorunu, başka bir forumda okumuştum. tüm çabalara rağmen sorun düzelmiyordu. sonrasında araca distribitörden kontrole gelmiş ve lpg enjektörlerine giden hortumların standarta göre uzun olduğu anlaşılıp sorun giderilmişti.

Yorum bağlantısı
Harun Sayın

sorun yaşamamak için atiker taktırmadım özellikle bazı başka forumlarda 1600 motor üstü araçlarda problem çıkartıyor bilgisine ulaşmıştım.

biraz araştırma yaparak landi renzo nun 1600 motor üstü araçlara taktığı omegas modelini taktırdım aslında prins taktırmayı düşünüyordum. ama ustalarına güvenemediğimden!!!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
biraz araştırma yaparak landi renzo nun 1600 motor üstü araçlara taktığı omegas modelini taktırdım aslında prins taktırmayı düşünüyordum. ama ustalarına güvenemediğimden!!!

İyi yapmışsınız... Usta faktörü en önemlisi...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Baybora Erentürk

Aracıma Eylül 2009 da Atiker marka LPC taktırdım. takan ustanın yeteneği gerçekten önemli. Allahdan montajı yapan usta eski bir oto elektrik ustasıymış ve son derece düzgün ve on numara bir tesiatla aracıma dönüşümü gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum 10.000 km yok yaptım yüksek devirlerdie görüyorum 6500 gibi hiç bir sorun görmedim yaşamadım.

Bilmiyorum belki bu bir şans olabilir ama emin olun çok memnunum.

Yakıtın burda önemi olabilir mi bilmiyorum ama özellikle OPET AYGAZ ı tercih ediyorum.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Toprak

aynı sıkıntı bendede 1997 mondeo var atiker taktırdım keşke takırmasaydım

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
aynı sıkıntı bendede 1997 mondeo var atiker taktırdım keşke takırmasaydım

benim mondideki kit ekogaz duydunumuzmu bilmiyorum ama devir sorunu hiç yaşamıyorum çekiş sorunuda yok.bence kitle alakalı degil kullanılan malzeme ve işçilik çok önemli.mondimdeki lpg montaj işçiligi sıfır ben kendim düzelttim çok yerini.halada düzeltilmesi gerekiyor.araç motoruna göre parça kullanılmamışsa ve montajdada sorun varsa sorun yaşıyorsunuz.

enjektöre gelen hortum 90cm civarı olması gerekiyor ama adamlar 1metre5cm takmış bunu kendim düzeltim.kitimin üretici linkinden her türlü montaj ve programı indirdim.inceliyorum inceledikce hatalar çıkıyor ortaya.şimdi pc için programda kullanılacak rs232 haberleşme aparatı yaptım onunla kendim ugraşıcam.

emmi bile en iyi kite sahip ilk zaman epey sorun yaşadıgını yazılarında aktarmış.usta iyi degilse kit ne yapsın motor ne yapsın.

başka bir forumda volvo için lpg de kullanılan bir borunun çapı uygun olmadıgı için devir sorunu yaşadıgını okudum belkide bu tarz bir sorun olabilir.motor gücüne göre parça kullanılmadıgı için bu tyarz sorunlar olabilir diye düşünüyorum.ve tesisat hataları en çok yapılan kusurlu montaj oluyor.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ersin Ceyhan
Merhaba arkadaşlar

Burada fazlaca olan Modeo kullanıcısı illaki bu sorunu yaşamıştır. Lütfen fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

97 Model 2.0 Otomatik Vites GLX sahibiyim Araç 104bin km de.

LPG taktırmaya karar verdim ve ATIKER taktırdım. Arabayı teslim alır almaz hemen sorunlar başladı.

2000 Deviri geçemiyordum, Araba kesik kesik gidiyordu. ATIKER bilgisayarda defalarca kontrol etti LPG kaynaklı sorun bulamadı. Bilgisayar ayarlarıda uygundu.

Sonra BUJİ'leri değiştirdik. Bu seferde 60-80km ye kadar hızlanabildik, Ancak gazı açtığımızda yine kesik kesik gitmeye devam etti. Benzinde ise bir sıkıntısı yok arabanın.

FORD SERVİS'e gittim ve Bilgisayara bağlattım. Ateşleme Bobini arızası vermesi üzerine Bobinde değişti, Buji kabloalrı ise 1 ay önce değişmişti zaten.

Şuanda Araba biraz daha iyi gidiyor, Bazen diyorum tamam neredeyse oldu süper diyorum 140-150 lere kadar çıkıyorum sonra devam ederken 80 le giderken hızlanmak için gaza bastığımda ne devir yükseliyor nede araba gidiyor. Sürekli kesik kesik gidince bi süre sonra hop araba stop ediyor.

Gerçekten canım çok sıkkın. Şuan ne servis nede lpg bayisi tarafından bunun sebebini bilen yok.

Hiç LPG takınca benzer sorun yaşayan oldu mu aranızda ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

benzer bir sorun arkadaşın polo klasikte oldu.araba 3000 deviri geçmiyor bazen tekliyor,rampalarda hiç gaz yemiyordu.benzinde ise hiç sorun yoktu.olay aynen şu şekilde oluşuyor.arkadaş arabayı aldığında tüpü fullüyor.çok az bir kullanımdan sonra ne kadar yaktığını öğrenmek için yeniden pompaya yanaşıyor.zaten pompacılar gaz doldurmaya bayılırlar.takıyor tabancayı dolum ağzına gazı basmasıyla şamandıra gaz alımını kesiyor.ama bizim pompacı işi biliyor ya fiyatı tam yapmak için tabanca dolum ağzın takılı iken tabancanın tetiğine basıp çekiyor.tabii şamadıra arızalanıp dengesiz şekilde kite gaz gönderiyor.tabii arıza bu fakat biz kit te yada tesisatta arıza arıyoruz.ustanın biri enjektörleri değiştirdi olmadı.birisi kit arızalanmış değişmesi lazım dedi.en sonunda bir ustaya götürdük.birkaç yerine baktı olmadı.sonra şamandıradan şüphelendi.söktü arzayı gördü.şamandırayı değiştirdi.sorun bitti.ha bu arada tamirciye giderke tüp dolu olmasın sonra ziyan oluyor onca gaz...

Yorum bağlantısı
benzer bir sorun arkadaşın polo klasikte oldu.araba 3000 deviri geçmiyor bazen tekliyor,rampalarda hiç gaz yemiyordu.benzinde ise hiç sorun yoktu.olay aynen şu şekilde oluşuyor.arkadaş arabayı aldığında tüpü fullüyor.çok az bir kullanımdan sonra ne kadar yaktığını öğrenmek için yeniden pompaya yanaşıyor.zaten pompacılar gaz doldurmaya bayılırlar.takıyor tabancayı dolum ağzına gazı basmasıyla şamandıra gaz alımını kesiyor.ama bizim pompacı işi biliyor ya fiyatı tam yapmak için tabanca dolum ağzın takılı iken tabancanın tetiğine basıp çekiyor.tabii şamadıra arızalanıp dengesiz şekilde kite gaz gönderiyor.tabii arıza bu fakat biz kit te yada tesisatta arıza arıyoruz.ustanın biri enjektörleri değiştirdi olmadı.birisi kit arızalanmış değişmesi lazım dedi.en sonunda bir ustaya götürdük.birkaç yerine baktı olmadı.sonra şamandıradan şüphelendi.söktü arzayı gördü.şamandırayı değiştirdi.sorun bitti.ha bu arada tamirciye giderke tüp dolu olmasın sonra ziyan oluyor onca gaz...

ilginç ve güzel bir tespit olmuş.paylaşım için çok teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ufuk İnan

o zaman ben henüz 2001 model ama eski kasa mondeoma lpg taktıracağım o zaman alayım görüşlerinizi yardımlarınızı marka konusunda ama çok ta tuzluları olmasın lütfen :nazar: fiyat artı performans dediklerinden yanı teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Fiyat/performans demek istediniz herhalde. Ben brc taktırmıştım, maşallah sorunum yok. 33.000 km'dir kullanıyorum. Markadan önemlisi iyi usta bulmak. Birkaç çok iyi kit dışında kalanların arasında öyle aman aman fark yok. Yeterki montaj sırasında titiz çalışsınlar.

Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş

Bir kaç gün önce LPG ayarı yaptırdım. Şuanda ne kesik kesik gitme var nede başka bir sıkıntı.

Meğer aylarca boşa sıkıntı çekmişim, doğru bir lpg ayarında bitiyormuş herşey :rolleyes:

Arabanın keyfine ilk kez şimdi vardım diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Fıstık
o zaman ben henüz 2001 model ama eski kasa mondeoma lpg taktıracağım o zaman alayım görüşlerinizi yardımlarınızı marka konusunda ama çok ta tuzluları olmasın lütfen :angry: fiyat artı performans dediklerinden yanı teşekkür ederim

benim aracım 98 model. aldığımda üzerinde voltran marka sıralı sistem vardı. onu söktürüp yerine atiker taktırdım ve gayette güzel çalışıyor. şimdilik bi sıkıntı yaşamadım. fakat takan ustanın iyi olması çok önemli.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Ali Altuntaş
(düzenlendi)

Arkadaşlar

Eğer aracınıza lpg taktırdıktan sonra kesik kesik gidiyor ve performans alamıyorsanız, benzinde gidişinde hiç bir sorun yok ama lpg de varsa, sorun %98 ihtimalle LPG ile alakalı. Bunu sakın unutmayın.

LPG'nin aracınızda tam oturması için bir zaman geçiyor, siz bu arada Hava Filtresi, Buji, vb değiştirirseniz her seferinde lpg ayarı yaptırmanız lazım.

Zira ben, Bujiyi, hava Filtresini, Ateşleme Bobinini vb, hepsini değiştirdim ve sorunum düzelmemişti, Sonra hava akış metresini de temizletmiştim ama sorun yine tam olarak düzelmemişti.

En son bakımını yapınca doğru bir LPG ayarı ile sorun düzeldi.

Şuanda LPG'de kesinlikle Benzin'den çok daha iyi gidiyor. İnanılmaz bir performansı var arabanın. ( hiç zorlamadan 4bin devirde 180 e çıkıyor )

Buna rağmen son zamlarla birlikte yakıt tüketimi şu şekilde.

310km lik bir uzun yolda 1km de : 0.18 TL

Tam şehir içi sürekli dur kalk : 0.29 TL

İstanbul içi ortalama trafik : 0.22 - 0.25 TL arası

tarihinde Ali Altunta? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...