Çağlar Bayur 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 Lpg den çok iyi anlamam ama, 1. 4000d/d da 180 km/h için, 1000d/d da (5.vites tabii) 45 km/h hızla gidebilmesi gerekir, 36 km/h gibi hatırlıyorum, devir/hız oranı değişmez 2. Lpg de iken bariz performans artışı, ileride kızarmış piston olarak geri dönmesin? Yorum bağlantısı
Mete Yaban 12 Ocak 2011 Paylaş 12 Ocak 2011 (düzenlendi) değilbende brc kiti var devir hafif dokunmamla 3000 devire çıkıyor ama araba çok agır kalıyor.hızlanmasıda iyi degil .istediğim performans yok mondide.buji degişti,buji kabloları degişti,filitreler degişti,gaz elebegi ayarı yapıldı ama benzinde ve gazdada aynı.gaz ayarı yapıldı.yardımlarınızı bekliyorum. 12 Ocak 2011 tarihinde Mete Yaban tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2011 Paylaş 14 Ocak 2011 (düzenlendi) mete üstadım kompresyon testi falan yapıldımı?bunu yaptır ve sonrasında muhakkak carbon clean yaptır.farkı görebilirsin.ama bahsettiğin arızanın sebebi belki başka bir şey olabilir mesala lpg calibrasyon ayarı çok önemli.benim mondide kutup başı sökerek ecu resetlemesi işe yaramıştı.bunlarıda uyğula derim.reset işleminden sonra bir müddet benzinle yol al kitapta 7 veya 8 km civarları calibrasyon için gerekli yazıyordu.sonra lpg ye geçebilirsin.bunlar olasılık.ve benim düşüncem.fakat üste belirttiklerimi mutlaka yaptır. 14 Ocak 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş 14 Ocak 2011 Yazar Paylaş 14 Ocak 2011 Ortalama yakıt tüketimim düşmeye devam ediyor İstanbul şehir içi ortalama kullanım toplamda 127 TL'lik Yakıt ile 630km yakıt konusunda artık yüzüm gülmeye başladı LPG'ye devam Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2011 Paylaş 14 Ocak 2011 ali üstadım bunu mondeo ne yakar diye konumuz var orada paylaşırsan çok yerinde olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ocak 2011 Paylaş 14 Ocak 2011 Yakıt tüketimim düşmeye devam ediyor 34 litre lpg ile 300 km'si 120 km sabit hızla geri kalan 80 km'si şehir içi olmak üzere 400 km yol yaptım... Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 Yakıt tüketimim düşmeye devam ediyor 34 litre lpg ile 300 km'si 120 km sabit hızla geri kalan 80 km'si şehir içi olmak üzere 400 km yol yaptım... valla bravo mehmet abi, rekoru kimseye brakmıyorsun, bende en son denememde 12 litre yakmış, şehir içi, malum ankara trafigi, bide hava çok soguk, normal heralde ? otomatik bir araba için. (ölçümü tam yapabilmek için, aracı lpg ye geçene kadar bekleyip, ondan sonra hareket ettim, beş boyunca sabah trafigi, anca tamamladım 100 km yi) Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 (düzenlendi) Benim mondeo ile şehir içinde 28lt ile yaklaşık 240-260km yol gidiyorum,trafiğe göre değişiyor.99 modellerin motoru bizimkinden farklı mı acaba ondan mı az yakıyor. 15 Ocak 2011 tarihinde ?lker Selimo?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alper Gündoğdu 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 Merhaba arkadaşlarBurada fazlaca olan Modeo kullanıcısı illaki bu sorunu yaşamıştır. Lütfen fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. 97 Model 2.0 Otomatik Vites GLX sahibiyim Araç 104bin km de. LPG taktırmaya karar verdim ve ATIKER taktırdım. Arabayı teslim alır almaz hemen sorunlar başladı. 2000 Deviri geçemiyordum, Araba kesik kesik gidiyordu. ATIKER bilgisayarda defalarca kontrol etti LPG kaynaklı sorun bulamadı. Bilgisayar ayarlarıda uygundu. Sonra BUJİ'leri değiştirdik. Bu seferde 60-80km ye kadar hızlanabildik, Ancak gazı açtığımızda yine kesik kesik gitmeye devam etti. Benzinde ise bir sıkıntısı yok arabanın. FORD SERVİS'e gittim ve Bilgisayara bağlattım. Ateşleme Bobini arızası vermesi üzerine Bobinde değişti, Buji kabloalrı ise 1 ay önce değişmişti zaten. Şuanda Araba biraz daha iyi gidiyor, Bazen diyorum tamam neredeyse oldu süper diyorum 140-150 lere kadar çıkıyorum sonra devam ederken 80 le giderken hızlanmak için gaza bastığımda ne devir yükseliyor nede araba gidiyor. Sürekli kesik kesik gidince bir süre sonra hop araba stop ediyor. Gerçekten canım çok sıkkın. Şuan ne servis nede lpg bayisi tarafından bunun sebebini bilen yok. Hiç LPG takınca benzer sorun yaşayan oldu mu aranızda ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. Her marka her araçta iyi performans verecek diye bir kural yoktur ve araçlar lpg kitlerini seçerler...araştırmalarımda Ford mondeo II serisi araçlarda kendiminkide dahil genelde Brc iyi performans veriyor.Kendi aracımda Stefanelli var oldukça memnunum...son ölçümlerimde 66,69 tl gaz ile 272 km yaptım.yeni zam gelmiş hali ile lpg litfe 2,33 e aldım.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 valla bravo mehmet abi, rekoru kimseye brakmıyorsun, bende en son denememde 12 litre yakmış, şehir içi, malum ankara trafigi, bide hava çok soguk, normal heralde ? otomatik bir araba için.(ölçümü tam yapabilmek için, aracı lpg ye geçene kadar bekleyip, ondan sonra hareket ettim, beş boyunca sabah trafigi, anca tamamladım 100 km yi) Teşekkür ederim Süleyman Bey.. Yaptığın teste göre tüketimin çok iyi.. Ama bence bosch bujiyi al.. Ben aldım.. Pazartesi günü eski fomoco bujiler ile 120 km sabit hız ile Kayseri'ye gittim. Evden çıkınca ortalama tüketimi sıfırladım. Vardığımda bilgisayarda 8.4 litre görüyordum. Gelirken Yaşar Usta'ya bosch bujileri taktırdım ve ortalama tüketimi sıfırladım. Aynı hız ile eve geldiğimde 7.4 litre görüyordum. Dün aynı yolu aynı şartlarda tekrar gittim.. yine sıfırlamıştım. vardığımda bilgisayarda 6.9 litre görüyordum. Dönüşte yine sıfırlamıştım, Avanos'ta lpg aldım.. ekranda 6,5 görüyordum.. (Avanos Nevşehir arası biraz rampa, Nevşehir'de sıfırlamış olsam bu değer yükselirdi. depoyu doldurduğum için sıfırladım) 34 litre Milangaz aldım. 400 km de iken her şey yine sıfırladım... Yakıt milangaz Buji bu http://www.oto-parca.net/CNGLPG-Buji-0242236574,PR-67.html Benim mondeo ile şehir içinde 28lt ile yaklaşık 240-260km yol gidiyorum,trafiğe göre değişiyor.99 modellerin motoru bizimkinden farklı mı acaba ondan mı az yakıyor. 99 modelin motoru farklı.. Ama tüketim farkının sebebi bu mudur bilmiyorum... Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 .oto-parca.net%2FCNGLPG-Buji-0242236574%2CPR-67.html senin kullandıgın bunun aynısımı mehmet abi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 .oto-parca.net%2FCNGLPG-Buji-0242236574%2CPR-67.html senin kullandıgın bunun aynısımı mehmet abi ? Konuyu şurada konuşmuştuk Süleyman Bey.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Lpg-de-Buj...ii-t159314.html Bujinin bosch parça numarası 0242236574 Yorum bağlantısı
Mete Yaban 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 (düzenlendi) mete üstadım kompresyon testi falan yapıldımı?bunu yaptır ve sonrasında muhakkak carbon clean yaptır.farkı görebilirsin.ama bahsettiğin arızanın sebebi belki başka bir şey olabilir mesala lpg calibrasyon ayarı çok önemli.benim mondide kutup başı sökerek ecu resetlemesi işe yaramıştı.bunlarıda uyğula derim.reset işleminden sonra bir müddet benzinle yol al kitapta 7 veya 8 km civarları calibrasyon için gerekli yazıyordu.sonra lpg ye geçebilirsin.bunlar olasılık.ve benim düşüncem.fakat üste belirttiklerimi mutlaka yaptır. Oktay abi kompresyon testi nasıl birşey nerede yaptıracam.carbon clean kolay.lpg ayarı yapıldı o tamam ama devam ediyor.bilmiyorum lpg ustasındanda olabilir ama iyi usta yetkili brc servisi sequment 24 benimki. 15 Ocak 2011 tarihinde Mete Yaban tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Ocak 2011 Paylaş 15 Ocak 2011 Teşekkür ederim Süleyman Bey.. Yaptığın teste göre tüketimin çok iyi.. Ama bence bosch bujiyi al.. Ben aldım.. Pazartesi günü eski fomoco bujiler ile 120 km sabit hız ile Kayseri'ye gittim. Evden çıkınca ortalama tüketimi sıfırladım. Vardığımda bilgisayarda 8.4 litre görüyordum. Gelirken Yaşar Usta'ya bosch bujileri taktırdım ve ortalama tüketimi sıfırladım. Aynı hız ile eve geldiğimde 7.4 litre görüyordum. Dün aynı yolu aynı şartlarda tekrar gittim.. yine sıfırlamıştım. vardığımda bilgisayarda 6.9 litre görüyordum. Dönüşte yine sıfırlamıştım, Avanos'ta lpg aldım.. ekranda 6,5 görüyordum.. (Avanos Nevşehir arası biraz rampa, Nevşehir'de sıfırlamış olsam bu değer yükselirdi. depoyu doldurduğum için sıfırladım) 34 litre Milangaz aldım. 400 km de iken her şey yine sıfırladım... Yakıt milangaz Buji bu http://www.oto-parca.net/CNGLPG-Buji-0242236574,PR-67.html Aynı yolu (Kayseri-Aksaray) ben yazın 110-120 km hızla tek kişi gittim. Yol bilgisayarı 6 civarıydı ama gerçek tüketim değerim 6,5 litre çıkmıştı. Havaların soğukluğunu ve araçtaki kişi sayısını hesaba katarsak tüketimler yaklaşık aynı. Bujinin çekişe etkisini belki objektif olarak değerlendiremeyiz ama tüketimin düştüğü açık. Yorum bağlantısı
Ali ihsan Ergin 29 Ocak 2011 Paylaş 29 Ocak 2011 Merhaba, bundan önceki Mk2 OV Mondeo'mda BRC LPG kiti vardı, yeni Mk2 düz vites Mondeo'mda Teleflex LPG kit takılı, çok memnunum, nacizane fikrim kesinlikle her bakımdan çok farklı. Yorum bağlantısı
Akif Atalay 17 Haziran 2011 Paylaş 17 Haziran 2011 Yakıt tüketimim düşmeye devam ediyor 34 litre lpg ile 300 km'si 120 km sabit hızla geri kalan 80 km'si şehir içi olmak üzere 400 km yol yaptım... Ben 50 Lt. ile 400 km anca yapabiliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Haziran 2011 Paylaş 17 Haziran 2011 Ben 50 Lt. ile 400 km anca yapabiliyorum. 50 litre ile 650-700 yaparım ama tabi ki şehir içi değil... Sizin motorlar bizimkilerden en az % 20 çok yakıyor.. Kasanız büyük, lastikleriniz büyük, gücünüz fazla.. Tüketiminiz de şehir içi ise, bence normal.. Yorum bağlantısı
Akif Atalay 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 50 litre ile 650-700 yaparım ama tabi ki şehir içi değil...Sizin motorlar bizimkilerden en az % 20 çok yakıyor.. Kasanız büyük, lastikleriniz büyük, gücünüz fazla.. Tüketiminiz de şehir içi ise, bence normal.. Mehmet bey, Şehir içi-dışı ortalama. Geçtiğimiz kıştan önce 9,5-10,0 Lt.'di. Şehirler arası 8,5 Lt.'ye düşüyordu. Birşeyler oldu, yakıt arttı, fakat çözemedik. Saygılarımla, A. Atalay Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 Sizin motorlar bizimkilerden en az % 20 çok yakıyor.. Kasanız büyük, lastikleriniz büyük, gücünüz fazla.. Tüketiminiz de şehir içi ise, bence normal.. Ben %20 den de fazla yakiyorum abi. benim neyim büyük? Geçenlerde bir yorum aldım "senin şahinin beygirleri ölmüş ondan çok yakıyordur" dediler. Olabilir yani Mantıklı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Haziran 2011 Paylaş 21 Haziran 2011 Ben %20 den de fazla yakiyorum abi. benim neyim büyük? Senin arabanın karbüratörü büyük... Yorum bağlantısı
Recommended Posts