İçeriğe Yönlendir

Focus III - 1.0 - 1.6 Ecoboost Motorlar Hakkında / Sorunlar

Gökhan Kızılkaya

Recommended Posts

Saim Ulaş Yılmaz

Bende şubatta sormuştum 180 hp lik 1.6 lar yok mu diye,

satıştan kaldırıldı 1.0 lık ecoboostlara yöneldik demişlerdi.

Yorum bağlantısı
Burak Koca

Böyle saçmalık mı olur hocam, önce arabayı piyasaya sürüyorsun, sonra direk çekiyorsun. Mademki çektin, hemen alternatifini sunman gerekiyor. Alternatifi 1.0 mı yani :angry:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Piyasadan çekmekte, son derece haklılar.. Sadece Otokoç'un 180ps. Ecoboost Satış rakamı 100 barajını geçemedi.. Bütün arabaları elinde patladı.. Satamıyacağı araba için hiçbir bayi sipariş vermez..

ST'nin TR'ye gelmeme sebeplerinden biride budur..

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Gercekten mi ST Turkiye'ye gelmiyor? :shok:

Bir arkadasin yeni oyuncagi - ST3 :

eitj5i.jpg

Yorum bağlantısı
Burak Koca

Piyasadan çekmekte, son derece haklılar.. Sadece Otokoç'un 180ps. Ecoboost Satış rakamı 100 barajını geçemedi.. Bütün arabaları elinde patladı.. Satamıyacağı araba için hiçbir bayi sipariş vermez..

ST'nin TR'ye gelmeme sebeplerinden biride budur..

Göksel hocam, bu durum kimin hatası? Ford gibi marka da satamıyorsa? Vw'de 1.4 Tsi 170-160 Hp'ler nasıl sattı ve satıyor? Diğer markalarla da satışlar gayette devam ediyor. Önemli ölçüde reklam hatası var bana kalırsa. Bu motor iyi tanıtılamadı...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Ford büyük ölçüde satışlarını filo, rent-a-car vb. gruplara toplu ve indirimli yapıyor.

Bu gruplarda da 1,6 182 PS motor gitmiyor.

Biryesel alıcılar da öncelikle ekonomi odaklı düşünüyor ve dizel ya da LPG dönüşümü olan araç bakıyor.

Kala kala performans düşkünü birkaç zıpır kalıyor onların talebi de ürünü ayakta tutmaya yetmiyor.

Bayiler satışını yapmakta zorlandıkları için istemiyorlar, risk almayı sevmiyorlar.

Otosan modelin prestijini arttırmak derdinde değil, nereden kaç kuruş tasarruf eder nereden daha fazla kar yaparım hesabı yapıyor.

Stratejileri böyle, anlayışla karşılamak lazım.

Beri taraftan Focus dışında Mondeo, C-Max, yeni Kuga gibi modellerle bu motor yeterli sayıda girdi ülkeye, bu da servis sürecinde eğitim ve parça stok bulundurma zorunluluğunu zaten beraberinde getiriyor.

Seat'ın Cupra serisi ile yaptığını da Ford ST (Fiesta ve Focus) ve güçlü EB ile yapsa bence marka ve model algısında zenginleşmeyi sağlayabilir, ama politikaları öyle değil.

Bu arada Golf'de de güçlü 1.4'ler üretimden kalktı, en fazla 140 PS geliyor.

Tabii temel hata ve bu politikaları ile uyumlu olmayan davranış baştan getirip sonra arkasında durmamaları!

Şaşırmadım, bunu beklediğim halde üzülmedim desem yalan olur.

Verimlilik ve performans açısından oldukça iyi bir motordu, hak ettiği ilgiyi görmesini sağlayacak tanıtım çalışması yapılmadı bence de...

Beri taraftan benzer bir karmaşayı yakında anne Ford da yaşatacak, daha modern teknolojili 1,5 EB'ları piyasaya sürüyorlar, Şangay'da yeni Mondeo'da tanıtıldı.

1.6 ile benzer performans verileri var, 180PS/6500dd, 240 Nm/1750-4500dd, ancak %20 civarında bir yakıt ekonomisi vaat ediliyor.

Bu da 1.6 EB motorun çok uzak olmayan bir zamanda üretimden kalkacağı anlamına geliyor.

Yaşam karmaşıktır... :rolleyes:

• Beğen 8
Yorum bağlantısı

Temel olarak VW ile Ford aynı gelir grubuna hitap etmiyor. Biz her ne kadar Ford'u gözümüzde üst sıralara koysak da Cem Bey'in dediği gibi Otosan satışlarında filo araçları, Ford alıcısı ise ekonomi derdinde. VW markasının 1.6 FSI'dan TSI'ya kadar olan motor gamı LPG ile uyumlu değil. Buna rağmen satışlarında azalma yok. İkinci elde belki biraz düşüşler var LPG ile uyumlu motorlarına göre ama bu düşüş diğer markalardaki gibi değil.

1.6t motor korkutucu çoğu kullanıcı açısından. Opel'de de büyük bir sükse ile piyasaya giren insignia'dan yaşanılan acı tecrübeler var internette dolanan. Vergi ve yakıt tüketimi ve oldukça yükselen fiyatları ile beraber Ford kullanıcıları bile Focus3'ü tercih etmezken diğer markalardan müşteri kapmak zaten çok zor olacaktı. Aynı sınıfta olmasa da Cmax'de Focus3'e bir çelme taktı. Ford kullanıcıları araç değişimlerinde tercihini Focus yerine Cmax'ten yana yaptı. Forumumuz da izlendiğinde benzer davranışlar görülecektir.

VW küçük kotor turbo üretti ama büyük motorla üreteceği turbo araçlara oldukça tağbet olacağını da düşünüyorum. WV kullanıcısı 8v sr motorlarla bile mutlu olmayı bildi ki, bunda marka algısı, kalite farkı ve ikinci elde mutlak değer garantisi de etkili oldu muhakkak. Ancak en önemli konu markanın bulunduğu konumdan geri gitmek yerine hep daha üst segmentteki Audi'den ilham alıp, her model yenilendiğinde üst ürün gamından donanım transfer etmesi ve üst model kullanıcısını üzmeyi hatta kaybetmeyi göze alabilip kullandığı parçalarda ayrım yapmaması. Öyle bir marka ki, Audi kullanan aynı parça Skoda'da kullanıldığını bile bile %50 daha fazla veriyor ve memnun, Skoda kullanan markanın eski çekoslavak markası olduğunu bile düşünmüyor, Audi ile aynı parçayı kullanıp, %50 az ödüyorum diye memnun. Bu başarı her markaya nasip olmaz. İyi yönetim ve kalite anlayışının arkasında çok daha fazla emek olmalı.

Snıç olarak Focus2'de daha çok filo ve orta gelir grubuna hitap eden Ford'un premium markaya yükselme arzusu Focus 3 ile gerçekleşemedi. Oysa ki, Focus1'de bu amaçlarına doğru fiyat ve başarılı bir model çıkararak ulaşmışlardı. Yaklaşık 13 senedir Focus ile kazandıkları başarı ve deneyimi Focus 3 ile biraz boşa harcadılar. Şu anda Fiesta biraz daha ön planda ama Focus 1 ve Focus2 etkisi yok maalesef.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

1.6 ecoboostun Tr ye gelmesi zaten mucizeydi :D yine tüm donanımların da avrupayla bir gelmesi de. makyaj yakındır. otosan istediği donanımda araçlar getirecektir makyajla. lansmanda otosanın siparişinden çok fordun yolladığı araçlar geliyordu bence. bu geçmişte hep öyle olmuştur :D lansman senesinde en donanımlı araçlar geliyor :D sonra kısılıyor donanımlar.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

1.6 180 Ps Focus'lar ilerleyen zamanda parmakla gösterilecek.Şanslı kullanıcılar sizi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1.6 ecoboostun Tr ye gelmesi zaten mucizeydi :D yine tüm donanımların da avrupayla bir gelmesi de. makyaj yakındır. otosan istediği donanımda araçlar getirecektir makyajla. lansmanda otosanın siparişinden çok fordun yolladığı araçlar geliyordu bence. bu geçmişte hep öyle olmuştur :D lansman senesinde en donanımlı araçlar geliyor :D sonra kısılıyor donanımlar.

global satış rüzgarına kapılmıştır ki akabinde ford Ceo su nun açıkalamsı var: arabalar bölgeye özel tasarlanmalı :s:crazy: ne yedirip ne içiriyorlarsa bu yöneticilere....

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

opsiyon ve siparişle getirme baki olmalı. paranla istediğini alamadıktan sonra....

vw bunu yapıyor. pahalıya satıyor bekletiyor ama yapıyor. forda o kadar premium oldu vs diyecekler için bi vw olamadı diyorum :D

Yorum bağlantısı
Cem Boneval
(düzenlendi)

opsiyon ve siparişle getirme baki olmalı. paranla istediğini alamadıktan sonra....

vw bunu yapıyor. pahalıya satıyor bekletiyor ama yapıyor. forda o kadar premium oldu vs diyecekler için bi vw olamadı diyorum :D

Premiuma yaklaştığına Ford çalışanları dışında pek kimse inanmaz zaten, kaldı ki çalışanların dahi inandığı kuşkulu, inanmış görünüyorlardır,

Ford ucuz ama sağlam araba yapar, böyle tanınır böyle bilinir, üç beş elektronik sistem kurup, biraz reklamla pahalı satarım beklentisi ellerinde patladı, Mayıs ayı için güzel indirimler oldu, hala pahalı sayılır. Neyse ki Golf fiyatlarının altına düştü, en azından artık bireysel müşteri araca bakar, alır mı onu da zaman gösterecek...

tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yani 70 li fiyatlara alanlar ecoboost almadıysa eğer 2. elde üzülecek. hiç olmazsa ecoboost alanlar artık o model gelmiyor der. :)

ki bir iki örneği denk geldi.

2. elini desteklemeyen firmalar marka prestijini de düşürüyor istemeden.

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

aile arabası için 180 hp çok bana göre.

Herkes ailecek kullanmıyor ki arabasını, benim gibiler de var keyif için süren, sınırları keşfetmeyi seven, ama ekonomik kalmak isteyen...

Ayrıca az basarsanız az gider, az yakar, hem ailecek doluştuğumuzda rampalarda mahcup olmayız.

Zaten herkese hitap etsin beklentisi yok, performanslı sürüş vurgusu yapacak, modele ruh katacak, prestij sağlayacak bir aksanı olsun.

Üretici de ithalatçı da bunun arkasında dursun beklentisi var bende, ama hesap kitap işi değil gönül işi tabii...

Soru: Focus STgelse Türkiye'de kaç tane satar?

Bir tanesini ben alırım, başka?

Piyasa araştırması yapıyoruz!

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

180 lik model focus S diye gelseydi güzel olurdu. Tr ye gelen 180 psler yarış arabası yada spor araba değil aile arabası. çünkü sürüş dinamiği olarak ben kullandığımda öyle hissetmedim. ki 180 psmiş gibi ( yani spor model bir 180 ps diyeyim) de tavrı yok. zevkli bir binek o kadar. zetec-s donanımı adındaki versiyon mesela daha sportif karaktere sahip. sanırım süspansiyonda da o yönde farklılıklar var.

2011-Ford-Focus-Zetec-S-3.jpg

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Talebi çok olan bu modelin getirtilmemesi düşündürücü

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1.6 ekobuustu, 125 ps atmosferik niyetine kullandık, şahitlerim var iyi ki

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

1.6 ekobuustu, 125 ps atmosferik niyetine kullandık, şahitlerim var iyi ki

benim o zamanki yorumlarımı okuyup kullaklarımı çınlatan çok oldu :D iş yüzüme de söylediler. sonra beraber bi daha test ettik başka bayide. yorumda fark olmadı. 125 ps için güzel 180ps için hissiz. ama sebebi belli. çok geniş ve stabil tork bandı. 125 ps bulup sürmek nasip olmadıki tam karşılaştırayım. emisyon normu ile şimdiki tüm psler yalancı :p

ama 1.0 ecoboost beni şaşırtmıştı. heralde 1.6 ecoboosttan sonra beklentileri düşük tuttuğum için. çünkü 180 ps denilen arabadan çok fazla şey beklemiştim.

ama diyorum. 1.4 140lık golf tsi bu güne kadar küçük hacimli aşırı beslemeli zevk alarak sürdüğüm nadir arabalardan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...