Lokman Ceritlioğlu 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 Hakan bana soruyorsan depodan depoya. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 29 Ekim 2010 Yazar Paylaş 29 Ekim 2010 en fazla 1-2-3 viteste kullandığım zaman 7.5 oluyor onun dışında 6.4 abi ben 7-8 lt ye razıyım. ama 10 dan aşşagı düşmüyorki mübarek Ölçümü nasıl yapıyorsunuz? Full depo'dan full depoya mı yoksa ışığa göre mi? depoyu fulluyorum yol bilgisayarlarını sıfırlıyorum tekrar aynı istasyondan aynı petroldan alıyorum aynı pompadan yaptıgım yolu aldıgım mazotta bölüyorum. hep bp ultimate alıyorum Hakan bana soruyorsan depodan depoya. aynen bende abi depodan depoya en iyi ölçüm şekli bence Yorum bağlantısı
Turkay Enez 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 ŞEHİR İÇİ TÜKETİMLERİ HİÇBİR ZAMAN OBJEKTİF OLMAZ... Yol durumu, trafik, günlük kullanım, sürücü, v.s. çok değişken var. Ben, ş.içinde şu aralar 8 lt civarında yakıyorum. Ancak bu tamamen benim kulladığım güzergahla alakalı bir durum. 1-2. viteslerde gidebiliyorum. Bir de bakım zamanı yaklaştı, son yağı değişeli 9 bin oldu. Hava filtresi de kirlenmiştir... Şehir dışında ise gazlayarak gittiğimde (çoğunlukla 130-140 ın altına düşmeden, zaman zaman 190-200) bile en çok 5,5 lt tüketimi gördüm. Dikkat ederek gittiğimde 4,4 lt yi görmüştüm. Bu ölçümleri depo bitirip fulleyerek yaparım... Bu yüzden, bence şehir dışını denemelisin... çoğunlukla fuat abi pozcudan çarşıya çarşıdan tekrar pozcuya bu aralar sanayiyede çok sık gidiyorum ama:D vallahi lokman abi degişiyor 1.2.3.4.5 vites için bişe diyemem ne kadar gittigimede ama şehir içi her ne kadar olsada 300kmye 100tl yakması biraz garip ben şehir içi aracı kullanıyorum şehır dışı senede 1-2 kere çıkarım bilemedin 3-4 olsun arkadaşta 2004ghia var 1.6 tdci 150.000km de onunki bakımsız 6-7 lt yakıyor şehir içi yok abi ben arabaya yüklenmiyorum max 3000 devirde vites degiştiriyorum. yüksek devirde kullanmıyorum bazen yüksek devire çıkıyorum. doblo 1.9 jtd var şehir içi basıyorum max 6.5 lt yakıyor bu araçta bassamda şehir içi max 7-8 lt yakması lazım diye düşünüyorum şehir içi arkadaşlar sizin c-max 1.6 tdci yakıt tüketiminiz nedir ? Yorum bağlantısı
Nedim Öner 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 (düzenlendi) Evvelce motor tamircisinden duymuştum, eurodiesel isteyen bizim araçlarda, bir süre normal mazot kullanılıp da tekrar eurodiesel'e dönülürse, enjektör delikleri nispeten daha kalın olan normal mazottan dolayı genişleyeceği için artık eurodiesel'i fazla yakacağını bahsetmişti. Sizin araçta böyle bir durum olma ihtimali varmı evveliyatında... 29 Ekim 2010 tarihinde Nedim tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 29 Ekim 2010 Yazar Paylaş 29 Ekim 2010 Sana sorsam "sunuz?" diye bitirir miyim En düzgün ölçüm bu. Sizin anlattıklarınıza göre ya km sayacında problem var, ya da mazot bir yerden akıyor. Mazot taşıyan hortumlarda delik bile olabilir. Mazotlu bir araba bu kadar yakmamalı. 7.30d bile daha az yakıyor. yok km sayacında sorun oldugunu zannetmiyorum. mazot kaçagı olsa sabah araba ile evin önünce çıktıgımda yerde mazot akmış olurdu her hangibi bişe yok. hep bp ultimate aldım bide başka shellden deniyeyimmi? Evvelce motor tamircisinden duymuştum, eurodiesel isteyen bizim araçlarda, bir süre normal mazot kullanılıp da tekrar eurodiesel'e dönülürse, enjektör delikleri nispeten daha kalın olan normal mazottan dolayı genişleyeceği için artık eurodiesel'i fazla yakacağını bahsetmişti.Sizin araçta böyle bir durum olma ihtimali varmı evveliyatında... eski sahibi hep euro dizel almış araca carbon clean yaptırdım ayriyeten Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 29 Ekim 2010 Yazar Paylaş 29 Ekim 2010 (düzenlendi) Mazot kalın bir yakıt olduğu için durduğu yerde akmayabilir; ama, kullanım sırasında akıyor olabilir.Ultimate dizel iyidir. anladım en iyisi yani ford yetkili ergine götürüp bırakıp heryerine bakmaları galiba ama mazot aksa kokar belli eder mazot kaçagı oldugunu tahmin etmiyorum 29 Ekim 2010 tarihinde Yal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taner Yer 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 selam aracız duman atıyormu egr deyişme bence ondan deil benim başımada geldi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 30 Ekim 2010 Yazar Paylaş 30 Ekim 2010 selam aracız duman atıyormuegr deyişme bence ondan deil benim başımada geldi merhabalar araç gaza yüklendigimde duman atıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 Evvelce motor tamircisinden duymuştum, eurodiesel isteyen bizim araçlarda, bir süre normal mazot kullanılıp da tekrar eurodiesel'e dönülürse, enjektör delikleri nispeten daha kalın olan normal mazottan dolayı genişleyeceği için artık eurodiesel'i fazla yakacağını bahsetmişti.Sizin araçta böyle bir durum olma ihtimali varmı evveliyatında... çeşemeden akan su ile, tünel betonu delmeye benzedi, 1000yıl civarı beklersek, belki 1cm delinir Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 30 Ekim 2010 Yazar Paylaş 30 Ekim 2010 (düzenlendi) çeşemeden akan su ile, tünel betonu delmeye benzedi, 1000yıl civarı beklersek, belki 1cm delinir çağlar abi eski sahibi hep shellden almış bende hep bp den aldım euro dizell bide ben depo bittiginde shellde deniyecem 30 Ekim 2010 tarihinde Yal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 7 Kasım 2010 Yazar Paylaş 7 Kasım 2010 merhabalar 490 km yol yapmıştım şehir içi 145tl mazot aldı ilk defa shellden euro dizel aldım hep bp euro dizel arıyordum. 100km felan yaptım şehir içi şu anda ortalama 9 lt de arabaya bastıgımda seri kullandıgımda şehir içi 10-11lt gösteriyor. ya az yaksın diye dizel aldık benzinli daha az yakıyor vallahi Yorum bağlantısı
Hüseyin Dönmez 7 Kasım 2010 Paylaş 7 Kasım 2010 ciddi bir sıkıntı var ama nerede.bence bu ktkı matkı işleri boş hadi 1lt fark olur o katkıyla belki halledilir ama sizde nerdeyse 3-3.5 lt fark var 100km.bence oksijen sondasına baktırın.birde eskiden gaz pedalına tepkisi nasıldı arabanın şimdi nasıl . hemen bi yetkili servise gidin. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 7 Kasım 2010 Yazar Paylaş 7 Kasım 2010 ciddi bir sıkıntı var ama nerede.bence bu ktkı matkı işleri boş hadi 1lt fark olur o katkıyla belki halledilir ama sizde nerdeyse 3-3.5 lt fark var 100km.bence oksijen sondasına baktırın.birde eskiden gaz pedalına tepkisi nasıldı arabanın şimdi nasıl . hemen bi yetkili servise gidin. ilk arabayı aldıgımda katkı maddesi wurth koydum bi faydası olmadı. sonra carbon clean yapıldı. ondan sonra hiç bi katkı maddesi konulmadı. motor silk depo katkı maddesi aldım ama koymadım. şehir içi kısa mesafeli kullanıyorum arabayı 5-10km lik yollarda. ve çogunlukla 1-2-3 vitezde kullanıyorum. 4-5 attıgımı görmedim. şehir içi. arabamda extradan 17inc jant var çelik tüm bakımları eksiksiz yapılmıştır. diger konumda yapılan işlemler yazıyor. oksijen sondası derken? hiç duymadım... gaz pedalı tepkimesi daha iyi şu anda. carbon cleandan sonra yetkili servise götürdüm. bilgisayara baglayıp bişeler yaptılar bu şekilde kullanın dediler şu anda ortalama yakıt göstergem 8.8lt gösteriyor cvt şanzuman 1.6 110 beygir ve bazen spor bazen çok sakin sürüş neticesinde benim araç 12 lt ortalama gösteriyordu hava filtresini değiştirdim araç beyninde birkaç ayar yapıldı araç uzun yolda çok sakin sürüşle 7 litreye düştü sonra aradan 2 ay felan geçti şu an ortalama 10 lt gösteriyor ve bu yakıt değeri ile beni açıkcası deli ediyor 10 lt sürekli şehir içi kısa kullanım. evet benim arabam manuel şehir içi 9-10 lt yakıyor sakin kullanımda seri kullanımda 10dan fazla yakıyor sizinki otomatik biraz daha fazla yakar diye düşünüyorum manuelde ama sizinde yakıt tüketiminiz normal degil galiba Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 10 Kasım 2010 Yazar Paylaş 10 Kasım 2010 güncell olarak ortalama yakıt tüketimim 8.6 ile 9 lt arası şehir içi bi arkadasımda 2004 ghia tdci var onada karbon clean felan yapıldı motor bakımı herşey yapıldı tum parcalar degıstı + turbo degıstı yakıtı 13-14lt felan yakıyor şu anda bide benim arabaya söz ediyordu çok yakıyor diye carbon clean ve motor bakım yapılmadan önce 7 ile 8 aarası yakıyordu onun arabasıda Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 4 Aralık 2010 Yazar Paylaş 4 Aralık 2010 Bugün depoyu fulladım. Bayramda şehır dışı uzun yoldan sonra ilk şehir içi depo bitirmem oldu Şehir içi tam 680KM 1 depo ile 0.21-0.22 kuruş felan yakmış galiba. ortalama normala döndü galiba arabam? Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 9 Aralık 2010 Yazar Paylaş 9 Aralık 2010 Arabamla şehir içi bi depo ile 700km felan yapıyorum normallaştı arabam sonunda Geçen gün toplantıya giderken tarsussa otobanda gittim. 90-100km hızla en düşük değer 4.9u gördüm ortalama tüketimde Tabi gelince 1XX- XX0 arası geliyordum 2 katı yaktı Yorum bağlantısı
Fatih Cesko 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 Yalcin bey. sanirim arabaniz normale donmus bu arada XX0 yapiyormu 1.6tdci C-max yahu ben XX0den fazla yapamadim Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 9 Aralık 2010 Yazar Paylaş 9 Aralık 2010 Yalcin bey. sanirim arabaniz normale donmus bu arada 200 yapiyormu 1.6tdci C-max yahu ben 180den fazla yapamadim Fatih bey evet sonunda normale döndü arabam bi uzun yol yaptım ondan sonra yakıt düştü. Ben otobanda X10nu yokuş aşşagı gördüm. Normal düzlükte XX0-X00ü görüyorum. XX0ne kadar normal hızlanıyorda 180den sonra baya yavaş hızlanıyor. Focus 2009 1.6 tdci şirket aracı var sedan X30u gördüm yokuş aşşagı normal yokda X10nu görmüştüm focuslardada aynı motor var ama kasa farkı var demek. Yorum bağlantısı
Fatih Cesko 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 Yakitiniz dustugu icin mutlu oldum bende bir depo ile yaklasik 700-750km yapiyorum. Evet sanirim focus larin kasalari daha hafif olmasi gerek, bizim arabalar daha buyuk ve daha agir oluyor normal olarak Ben Turkiye donusunde Istanbull-Edirne otobaninda denedim, duz yolda 180e kadar hizlandi (ama arcata 4 yetisikin ve 4 bavul vardi) sanirim o yuzeden 180fazla gitmiyor. bi de cok zorlamak istemedim cunku hava yagasliydi, riske girmek istemedim Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Bir depo yakıt ile 750 km yaptım buda 100 km de en fazla 5.4 ila 6 lt arasında yakıyor demektir, en ekonomik olan da bu sanırım. Ayrıca şunu demeden geçemeyeceğim altımızdaki araç eften püften bir araç değil c-max bence süper kullanışlı ve keyifli bir araba, yakıtı yinede ekonomik ama yaksada hakkıdır arkadaşlar hakediyor yani öyle değil mi? Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 16 Aralık 2010 Yazar Paylaş 16 Aralık 2010 Yakitiniz dustugu icin mutlu oldum bende bir depo ile yaklasik 700-750km yapiyorum.Evet sanirim focus larin kasalari daha hafif olmasi gerek, bizim arabalar daha buyuk ve daha agir oluyor normal olarak Ben Turkiye donusunde Istanbull-Edirne otobaninda denedim, duz yolda 180e kadar hizlandi (ama arcata 4 yetisikin ve 4 bavul vardi) sanirim o yuzeden 180fazla gitmiyor. bi de cok zorlamak istemedim cunku hava yagasliydi, riske girmek istemedim Teşekkür ederim Fatih bey ben en son dün bi depo ile 650km yaptım şehir içi. Focuslar bizim arabaya göre biraz daha hızlı. devamlı kullanıyorum 2009 1.6 tdci var şirkette. biraz daha agır bizim araç kasa olarak Ben adana toplantısından gelirken düz yolda 200 yukuş aşşagı 210nu gördüm 2 kişidik araba boştu. araç dolu oldugundandır. en iyisini yapmışssınız yagışlı havada surat pekiyi degil hatta hiç iyi degil. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 16 Aralık 2010 Yazar Paylaş 16 Aralık 2010 Bir depo yakıt ile 750 km yaptım buda 100 km de en fazla 5.4 ila 6 lt arasında yakıyor demektir, en ekonomik olan da bu sanırım. Ayrıca şunu demeden geçemeyeceğim altımızdaki araç eften püften bir araç değil c-max bence süper kullanışlı ve keyifli bir araba, yakıtı yinede ekonomik ama yaksada hakkıdır arkadaşlar hakediyor yani öyle değil mi? Güzel bi tüketim elde etmişsiniz ben 650km yapıyorum bi depo ile şehir içi uzun yolda basmasam daha fazla yaparım. Doğru diyorsunuz Mustafa bey keyifli kullanışlı dediginiz gibi yaksada hakediyor Saygılar Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral 16 Aralık 2010 Paylaş 16 Aralık 2010 Güzel bi tüketim elde etmişsiniz ben 650km yapıyorum bi depo ile şehir içi uzun yolda basmasam daha fazla yaparım. Doğru diyorsunuz Mustafa bey keyifli kullanışlı dediginiz gibi yaksada hakediyor Saygılar Teşekkürler Yorum bağlantısı
Abidin Akpınar 19 Mart 2011 Paylaş 19 Mart 2011 ben bugun güncel olarak 200km ye 70tl alıyorşehir içi Kullanmaya da bağlı Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Mart 2011 Paylaş 19 Mart 2011 aynen katılıyorum, en büyük etken. Yorum bağlantısı
Recommended Posts