İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk1 Ledli 3.stop Yapımı El Emegi

Misafir

Recommended Posts

uzun bi aradan sonra stop çalışmasının sonlarındayım.servet ustanında gördügü emmiyede resmini göstermiştim.piyasadan buldugum led aydınlatma olarak tasarlanmış batarya ile çalışan resimdeki ürünü 3.stop yapmaya karar verdim.sadece yansıtıcı kısmını kullanacagım için.geri taraf başka işlerde kullanılacak.

resimlerdeki gibi olacak.3.frenin büyük olmasını özellikle istedim.hb.oldugu için cam çok büyük.mk2 mondeo 3.fren lambasından buldum ama klasik olarak gördügüm için alıp takmak istemedim.birde merco 3.stop resmi var çok begendim,çok şık olmuş.ama uygulaması yani montajı çok zor olan bir çalışma olucagı için aklımdan bile geçiremedim.

3 sıra bölümden oluşan bu yansıtıcının orta kısımını servet usta parkta kullan dedi.üst ve altıda frende.

yanlız yansıtıcı kısmı kırmızı olarak komple boyasammı diye düşünüyorum yada ön muhafaza camı var onumu kırmızıya boyayım.bunda kararsızım.böyle tek başına sırıtyor gibi geldi.

kırmızı mantar led kullandım.toplamda 56 led olacak.20 tanesi park için denk geliyor gerisi fren.fren için ledlere 820ohm yarım watt direnç kullandım.park için zayıf yanmasını istedigim için led başına 1.5kohm direnç kullanacagım daha bitmedi.deneme çalışmamda ışık şiddeti epey iyi olarak gördüm gün ışıgındada yeterli gece zaten sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Emeğe saygı, yalnız bana biraz fazla büyük geldi, arkadan gelenin, gözünü kamaştıracak kadar....

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

büyük evet.özellikle istedim.bu parçanın ön camı takmazsam ışık tane tane ve zayıf görünüyor ön camı takarsam ciddi boyutta ışıgı arttırıyor ve zaten led için dirençler olması gerekenden yüksek degerde taktım.

foto makinası sorunum var cepten bu kadar oluyor.araçta iken daha net pozisyonda çekemedim.2 metre geriden bakınca boyut fena degil aslında.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile, orjinal ledli arka stoplar bile sıkıntılı, fren yapmış audi-mersoya çarpsam, dava açsam, gözüm kamaştı diye,kazanırım ...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Vesile ile, orjinal ledli arka stoplar bile sıkıntılı, fren yapmış audi-mersoya çarpsam, dava açsam, gözüm kamaştı diye,kazanırım ...

+ yeni toyota

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

dogru söze ne denirki?

ama ciddi manadada ihtiyaç oldugu gerçegi var.emminin bir hesaplaması vardı,beni etkileyen bir gerçekti.

bu parçayı kırmızıya boyarsam renk istifadeside eklenerek direnç degerinide yükselterek güzel bir ışık şiddeti yakalarım düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gerekliliği konusunda sonuna kadar iddia ederim..

Ancak, abartmışsın be üstad :D

Çok büyük olmuş...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Gerekliliği konusunda sonuna kadar iddia ederim..

Ancak, abartmışsın be üstad :D

Çok büyük olmuş...

o yüzden hala toplmadım emmi. :rolleyes:

iki sırayamı düşürsemki?yada yanlardan kırpsam.park için dedigim yeri iptal edip iki sıraya düşürebilirim.renk konusunda kırmızı olsa galiba iyi olacak gibi ne dersin?

Yorum bağlantısı
sana bi bagaj kapagı alsak oktay abi, bagajdakiler gözükmese ?

buldum onuda alamadım daha.birde hoparlör delikliymiş 45tlye verecek o nedenle sallıyorum.temiz olanada 160tl istediler.olmadı kendim yapıcam heralde kontraplaktan.üzerinede çantalarda kullanılan sahte deri veya o tarz bişi kaplarım.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

bencede boyut epey büyük olmuş, ledleri ortadan iki tarafa doğru dalgalanması şeklinde ynamasını sağlasan bence gayet güzel ve dikkat çekici olur, yada led in üzerine bi şeffaf bi mondeo yazısı yapabilirsin.

yada spoiler gibi birşey uydursan, üzerinde şerit led de hoş durur.

mondeo_boot_spoiler.jpg

Yorum bağlantısı
İlker Selimoğlu
spoiler gibi birşey uydursan, üzerinde şerit led de hoş durur.

+1

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İki sıra ve maksimum 30 santim Oktay... Park ve sinyale gerek yok... Sadece fren yap...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

büyük oldugu yorumlar neticesinde aşikar ufaltacagım.

spiler şu an için zor.yapmak istedigim bir modifiye fakat sırasına epey var.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Abi ledler çok çok fazla tek sıra standart büyüklük yeter bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

3.stop projektörü olmuş oktay abi:)))

bencede 2 sıra yeterli,ayrıca ışık gücünü biraz daha düşürmelisin,çağlar abininde dediği gibi arkadakine kırmızı sellektör yapmamak lazım:))

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m
(düzenlendi)

Aman benim önümde fren basma abi, ezer geçerim, benim gözleri feci şekilde bozuyor bu ledler :D

tarihinde Hakan Tar?m tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Aman benim önümde fren basma abi, ezer geçerim, benim gözleri feci şekilde bozuyor bu ledler :D

sana güneş gözlügü yollasam :D:p sadece frene bas mondime yazık beee :D

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Abi polislerin tepe ışıkları bile feci gözümü alıyor, onları gördüm mü elimle kapıyorum :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
Abi polislerin tepe ışıkları bile feci gözümü alıyor, onları gördüm mü elimle kapıyorum :D

o tepe ledleri aynen benimde gözümü alıyor.geçen gün trafikte önümde idi tam 65 saniye dödü durdu.arabamın için disco gibiydi. adamlar sanırım her bölüme tane olarak 5wattlık power led kullanmış.ışıgı kısma ayarı varmış duydugum bu ama kullanmıyorlar.yada gösterilmemiş adamlara.ama geçen haftalarda dükkanın önündeki yolda sabaha karşı devriye gezen polis aracınınki epey kısıktı ışıgı.ayar olduguna eminim.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
3StopFinal.JPG

böyle bi şekil de verebilirsin.

+26 :D Böyle birşey düşün Oktay Usta bence daha şık.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...