Süha Demirtaş 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Dün kuzenimin aracını muayeneye götürdüğüm sürede karşılaştığım cam filmi sorunlarını görünce biraz şaşırdım doğrusu. Artık polisler filmden ötürü ceza kesmiyorlarmış, ruhsatın bir yaprağını alıp git muayeneye yeniden ruhsat çıkart ve gel diyorlarmış (Muayene zamanı yeni bile olsa). Yeni ruhsat çıkartırken de cam filminin olmaması gerekiyormuş, yoksa emniyet onay vermiyormuş. Muayene sırasında bir bayan sürücü bir de erkek sürücü aynı sıkıntıdan ötürü filmlerini söktürüp gelmişler. Hatta bayan isyan ediyordu. "500 tl verip yaptırdım." dedi Bilgilerinize Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Bende arkada camlarda var ön cam ve sürücü camında yok hafif kusurlu geçtim. Ne gibi bi sorun olur ki ruhsat alma filan. Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Yaptığım kazada ön yan camın film olması nedeniyle dağılmasına rağmen yüzeme sıçramamıştı. Ben ön yan cam sizinde diğer şoförler tarafından görünmeniz için bence açık olmalı. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Arka yan kapı ve arka cama film yerine satılan ve her araba için özel üretilen perdelerden taksak daha iyi olur sanırım, hem daha ucuz hem yasal, ön cama şeffaf ama UV ve ısıyı kesen film yapılmazmı acaba? Yorum bağlantısı
Onur Çiftçi 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Bende muayneden hafif kusurlu geçmiştim.Süha Beyin dediğini ilk kez duyuyorum çünkü çevremde çoğu kişi sorunsuz geçti. Yeni aracımada film çektircem hem güzel duruyor hem aracın içi güneşten çok etkilenmiyor özellikle uzun yolda büyük rahatlık çok koyu olmadığı sürece sorun pek çıkmıyor polisle 2 numara filimlerimi 4 senede bir kez bile durdurulmadım ama polisin işide belli olmaz tabi:) Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Ben kendi aracım için bulamadım. Bod perde yazışmalarım sonuçsuz kaldı. Yorum bağlantısı
Onur Çiftçi 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Bende muayneden hafif kusurlu geçmiştim.Süha Beyin dediğini ilk kez duyuyorum çünkü çevremde çoğu kişi sorunsuz geçti. Yeni aracımada film çektircem hem güzel duruyor hem aracın içi güneşten çok etkilenmiyor özellikle uzun yolda büyük rahatlık çok koyu olmadığı sürece sorun pek çıkmıyor polisle 2 numara filimlerimi 4 senede bir kez bile durdurulmadım ama polisin işide belli olmaz tabi:) Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Arka yan kapı ve arka cama film yerine satılan ve her araba için özel üretilen perdelerden taksak daha iyi olur sanırım, hem daha ucuz hem yasal, ön cama şeffaf ama UV ve ısıyı kesen film yapılmazmı acaba? Arkalardaki perdeler o kadar da işe yaramiyor. Ön cam için renksiz uv filtreli cam filmi var ben Ziebart ta yaptırdım, çok ta memnunum, diğer camlarda da var ve muayeneden kusursuz geçtim, seçtiğiniz koyulukta önemli, ışık geçirimi azaldıkça sorun oluyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Arka yan kapı ve arka cama film yerine satılan ve her araba için özel üretilen perdelerden taksak daha iyi olur sanırım, hem daha ucuz hem yasal, ön cama şeffaf ama UV ve ısıyı kesen film yapılmazmı acaba? Arkalardaki perdeler o kadar da işe yaramiyor. Ön cam için renksiz uv filtreli cam filmi var ben Ziebart ta yaptırdım, çok ta memnunum, diğer camlarda da var ve muayeneden kusursuz geçtim, seçtiğiniz koyulukta önemli, ışık geçirimi azaldıkça sorun oluyor. Hah tam aradığım vallahi, Ön cam için renksiz UV filtreli film ısıyıda kesiyor değilmi? Sorması ayıp sadece ön cama yaptırsak fiyatı ne dir ve bu şekilde tüm camlara da renksiz film yapılabiliyormu acaba? Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Arka yan kapı ve arka cama film yerine satılan ve her araba için özel üretilen perdelerden taksak daha iyi olur sanırım, hem daha ucuz hem yasal, ön cama şeffaf ama UV ve ısıyı kesen film yapılmazmı acaba? Arkalardaki perdeler o kadar da işe yaramiyor. Ön cam için renksiz uv filtreli cam filmi var ben Ziebart ta yaptırdım, çok ta memnunum, diğer camlarda da var ve muayeneden kusursuz geçtim, seçtiğiniz koyulukta önemli, ışık geçirimi azaldıkça sorun oluyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Ön cam filtreli filmleri oldukça işe yarıyor, tabii benim pekbidolu da ön cam da standart atermik olduğu için ihtiyacım olmadı Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Ön cam filtreli filmleri oldukça işe yarıyor, tabii benim pekbidolu da ön cam da standart atermik olduğu için ihtiyacım olmadı Evet Çok işe yarıyor, ön konsol için çok güzel ayna vazifesi görüyor, ve kesinlikle görüşü çok bozuyor, ben 1 ay bile kullanamadım, söktürdüm... Kesinlikle ama kesinlikle ön cama film uygulatmayınız. Atermik Cam başka, faydası tartışılmaz, 1400 TL+KDV idi Focus II için. Renault Megane içinse Kasko fark almadan Atermik Camla değişim yapıyor, sanırım yerli üretimi var. Focusunki ne yazık ki ithal ve çok çok pahalı, değmez yani, bir taşlık cürmü var zaten, gider alimallah 1400 TL+KDV sonra... Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 (düzenlendi) Evet Çok işe yarıyor, ön konsol için çok güzel ayna vazifesi görüyor, ve kesinlikle görüşü çok bozuyor, ben 1 ay bile kullanamadım, söktürdüm...Kesinlikle ama kesinlikle ön cama film uygulatmayınız. Atermik Cam başka, faydası tartışılmaz, 1400 TL+KDV idi Focus II için. Renault Megane içinse Kasko fark almadan Atermik Camla değişim yapıyor, sanırım yerli üretimi var. Focusunki ne yazık ki ithal ve çok çok pahalı, değmez yani, bir taşlık cürmü var zaten, gider alimallah 1400 TL+KDV sonra... Kaliteli bir ön cam filminde böyle bir sorun yaşanacagını sanmıyorum; ki ben yaşamıyorum. Bence o yansıma algıda seçicilik, ön cam normalde de bir miktar yansıma yapıyor, ön cam filminde gümüş katmanın olmaması gerekiyor, c-max için atermik cam şu an için sıkıntılı...vs... 27 Haziran 2010 tarihinde Cemil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 Arkalardaki perdeler o kadar da işe yaramiyor.Ön cam için renksiz uv filtreli cam filmi var ben Ziebart ta yaptırdım, çok ta memnunum, diğer camlarda da var ve muayeneden kusursuz geçtim, seçtiğiniz koyulukta önemli, ışık geçirimi azaldıkça sorun oluyor. Hah tam aradığım vallahi, Ön cam için renksiz UV filtreli film ısıyıda kesiyor değilmi? Sorması ayıp sadece ön cama yaptırsak fiyatı ne dir ve bu şekilde tüm camlara da renksiz film yapılabiliyormu acaba? Yapılıyor yapılmasına da; ön cam filmi = diğer cam filmleri... yani o kadar pahalı,yinede Ziebart a sormak lazım... Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 27 Haziran 2010 Yazar Paylaş 27 Haziran 2010 Ben bu durumları gördükten sonra ve zamanında izmir de polisten film den ötürü ceza yemiş biri olarak yaptırmayın derim. Benim aklımda olan camları lazer e sokmak. Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 27 Haziran 2010 Paylaş 27 Haziran 2010 (düzenlendi) Ben Ön Cama Kaliteli ve iyi bilinen bir markanın en açık UV korumalı filmini yaptırmıştım, Uygulama da başarılı idi, ancak dedğim gibi, camın karakteristiği, tonlaması vs. bozuluyor, özellikle alacakaranlıkta ve geceleri görüşü olumsuz etkiliyor, eğer aracı sadece gündüz kullanıyorsanız, bahsettiğim yansıma dışında zararı yok, ama gece yolculuk yaparken, örneğin yol kenarında hayal meyal görebildiğiniz bir yayayı, ön cam filmi sayesinde hiç farkedemeyebilirsiniz... Malum zaten ön camın belli bir ışık geçirgenliği var, buna cam filmi de eklenince belli koşullarda yetersiz görüşe yol açıyor. Ben yaptırmış ve söktürmüş biri olarak asla bir daha yaptırmam, uzun yolculuklarda kollarım güneşten pancar gibi kızarsa bile... Önce Güvenlik, sonra Konfor... 27 Haziran 2010 tarihinde Adem Cengiz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 27 Haziran 2010 Yazar Paylaş 27 Haziran 2010 Cam filmine 500 TL şaka gibi.Bu işte güzel para var.Ayrıca herkes kendi bilir tabi fakat bi araştırın ön cam filmli kaza deneme videoları var internette,üniversitede yapılan deneyler sonucu Prof.ların yazdığı makaleler var ondan sonra yaptırıyormusunuz bi daha düşünün. Anlıyamadım yaptırılmalı mı yaptırılmamalı mı ? Türkiye de neden yasak biliyormusunuz ? Yorum bağlantısı
Burak Hatipoğlu 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Türkiye'de de sürücü ve yolcu güvenliği açısından yasak.Emniyet kemeri başkalarına zarar vermiyor cam filmi gibi ama kemer takmamanın cezası var.Gariptir ki canınızı zorla korumak için devletin kolluk kuvvetleri size zorla canınızı korumanız için ceza kesiyor."Aynı araç üç kez camları filmli şekilde ceza alması durumunda trafikten men edilirken, araçların zorunlu fenni muayenelerinde de camları filmi araçlara onay raporu verilmiyor. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Otomotiv Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, cam filmlerinin trafik kurallarına göre yasak olmasının nedeninin, kazalarda can güvenliğini azaltması olduğunu söyledi. Film uygulaması yapılan camların kırıldığında ''tuz-buz olmadığını'' ifade eden Aydın, şöyle devam etti: ''Camlar, araçlarda 'acil çıkış' görevi görür ve bu nedenle kırılacağı bir darbe aldığında, camın tamamı küçük parçalara ayrılacak şekilde imal edilir. Bu araçtan çıkışı kolaylaştırır ve kesilmeleri azaltır. Özellikle 'güvenlik filmi' olarak satılan film uygulanan camları ise kırıldıklarında tuz-buz olmazlar. Bir kaza sonrası araçtan çıkılması gerektiğinde kırmak da çok zordur. Ayrıca kaza sırasında büyük parçalar halinde kalan cam, keserek yaralanmalara neden olabilir. Filmi camların diğer olumsuz etkisi de gece sürüşünde görüşü azaltmasıdır.'' Aydın, cam filmlerinin güvenlik açısından tek olumlu yanının ise hırsızların camı dışarıdan kırmak istediklerinde bunu zorlaştırması olduğunu, ancak mal güvenliğinden önce can güvenliğinin geldiğini söyledi." Alıntıdır.Akademik makaleler internette mevcuttur. Dediğiniz çok doğru ama tuz buz olması için planlanan cam ön camdır, yan camlardan çıkış bir kaza esnasında imansıza yakındır, ama tabiki zorunda kalırsanız yan camdan da çıkılması gerekir, bu yüzden özellikle ön cam bir darbe geldiğinde çatlayacak şekilde değil kırılıp görüş yüzdesini düşürmeyecek şekilde planlanmıştırve uygulanır. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Ön camla kısıtlamamak gerekir. Beni yan camdan çıkardılar mesela. Çünkü araç ön camın üstündeydi. Yorum bağlantısı
Burak Hatipoğlu 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 Ön camla kısıtlamamak gerekir. Beni yan camdan çıkardılar mesela. Çünkü araç ön camın üstündeydi. geçmiş olsun cihan benide yolcu camından çıkardılar, tavan benim yanımdakini ve ön tarafın üzerine eğilmişti, dediğim gibi istisnalar olabilir, ama sadece çıkış amaçlı değil görüşü sürekli yüksek tutabilmek için de ön camda film olmaması önemli (ne kadar ben yaptırmak istesemde yaptırmayın derim) Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 29 Haziran 2010 Paylaş 29 Haziran 2010 Adem bey, hangi marka yaptırmıştınız???Marka söylemeyecekseniz, bari ziebartmı değil mi onu söyleyin! Ürün BEKSA Sabancı'nın getirttiği ABD Menşeli Solargard MArka ürünü idi. Bu ara Ziebart marka Cam Filmi yok, onlar da bilinen belli markalardan tercih ediyorlar, tedarik ediyorlar. Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 16 Temmuz 2010 Paylaş 16 Temmuz 2010 (düzenlendi) Arka yan kapı ve arka cama film yerine satılan ve her araba için özel üretilen perdelerden taksak daha iyi olur sanırım, hem daha ucuz hem yasal, ön cama şeffaf ama UV ve ısıyı kesen film yapılmazmı acaba? Abi, bizim araçların camları zaten ısıyı kesiyorki. Ön camı bilemiyorum birşey diyemem, aracı ikinci el aldım,ön camı değişmiş yerli takılmıştı,sonradan bende de değişim oldu,gene yerli takıldı , yan camlarda ise deneme yapabilirsiniz, cam açıkken güneş kızartacak kadar yakıyor ama camı kapadığımız vakit yakma şiddeti inanılmaz derecede azalıyor. bu arada aracımda bulunan yerli cam kırılsa da orijinal taktırsam diye bekliyorum, inanılmaz derecede pislik tutuyor ve bilimum sinek yapışıyor ve orda kalıyor.(orijinalinde böyle bir sorun olacağını düşünmüyorum.)hatta ön camdan gelen ısı baya bir fazla, elimi yakacak derecede. Cam filmine gelince, annem, babam arkada rahatsız olmasın diye ellemedim, aracı ilk aldığımda ön cam hariç her camda film vardı, gece sağdan soldan gelen var mı diye bakmaya çalıştığımda hiçbir şey göremediğimden ön kapılardaki cam filmlerini söktüm. Sosyal mesaj : göremiyorsam yada görmeyi az da olsa kısıtlıyorsa tehlike vardır, benim canım ne kadar kıymetliyse , beni bekleyenler varsa, başkalarının canları da kıymetli ve onların da bir bekleyeni vardır. edit: anlam bozukluğu 16 Temmuz 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 16 Temmuz 2010 Paylaş 16 Temmuz 2010 10 gün önce ulus kavşağında cam filminden dolayı 130 tl+20 ceza puanı ceza yedim. Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 Babasi trafik polisi olan bir arkadasimin dedigine gore cam filmleriyle ilgili olarak polislere verilen talimatnamelerde bu konuda dikkatli olunmasi gerektigi ve guvenlik ( surus guvenligi degil, terore karsi ) nedeni ile disaridan bakildiginda ici net gorunmeyen araclarla ilgili islemlerin yapilmasi gerektigi yazilmaktaymis. Buna araci parka cekmek, filmleri sokmek de dahilmis. Dikkatli olunmasi gerekir... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Temmuz 2010 Paylaş 22 Temmuz 2010 10 gün önce ulus kavşağında cam filminden dolayı 130 tl+20 ceza puanı ceza yedim. Emniyet müdürünüz de gitti ama.. Demekki iyi vasiyet bırakmış giderken... Yorum bağlantısı
Recommended Posts