Çağlar Bayur 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 ceza yazılıyor, tek ve sadece arka camda bile olsa ceza yazılıyor, sonra dava açıp iptal ettirenlerin olduğu haberlerini de okuyoruz Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 acaba sarı renkte cam fllmi varmı siyah araca çok yakışır veya beyaz aracım olursa mor cam filmi isterum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 hemen her renk vardır aranınca, aynalı benim favorimdi Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu 8 Mayıs 2013 Paylaş 8 Mayıs 2013 (düzenlendi) hemen her renk vardır aranınca, aynalı benim favorimdi bu renkler de cam filmi olduğu daha çok belli olur hele ki aynalı kullandığında polis cama bakınca kendini görürse offf 8 Mayıs 2013 tarihinde Mehmet Gürcüoglu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Sakarya’da arabasının camlarına film çektirdiği için trafik cezası kesilen vatandaş, konuyu yargıya taşıdı. Yerel mahkemeden lehine karar çıkartıp cezayı iptal ettirdi. Ancak bu kez Emniyet, davayı Yargıtay’a götürüp emsal niteliğinde bir karar çıkarttı: “Araç içindekileri tehlikeye sokacak şekilde camlara film çekilmesi ceza gerektirir.” Tartışma, trafik polislerinin, Ahmet Ç.’ye 30 Haziran 2012’de kestiği 154 liralık ‘film’ cezasıyla başladı. Arabasında bulunan filmlerin sürüş esnasında görüşünü engellemediğini savunan Ahmet Ç., Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunarak cezanın iptalini istedi. Dosyayı inceleyen mahkeme, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesinde görüşü engelleyecek veya kaza halinde araç içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar veya çıkıntıların yasak olduğunun belirtildiğini ifade etti. Bu nedenle trafik cezasına konu olan cam filminin kaza halinde araç içindekilere zarar vermeyeceğini vurgulayarak cezayı iptal etti. Emniyet Müdürlüğü, kesinleşen kararda hukuka aykırılık bulunduğu gerekçesiyle kanun yararına bozma talep ederek Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Başsavcılık, konuyu Adalet Bakanlığı’na iletti. Bakanlıkta, kararı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Dava dosyasının verildiği Yargıtay 7. Ceza Dairesi, kaza halinde veya dışında görüşü engelleyecek, araç içinde bulunanları tehlike altına sokacak, kanun ile hukuka aykırı olduğu kabul edilmiş, taşıt camının renk seviyesinin renkli film tabakası ile örtülmesi eyleminde kabahatliye uygulanan idari yaptırımın yerinde olduğuna karar vererek mahkemenin kararını aleyhte tesir etmemek üzere bozdu. Yargıtay’ın bozma kararı, yerel mahkemenin Ahmet Ç. hakkında verdiği kararı değiştirmezken, aynı araca bundan sonra trafik cezası kesilebilecek. http://www.ford.com.tr/ford-hakkinda/haberler/2011-haberleri/karartilmis-arka-camlar-bildirgesi-ve-egm-genelgesi Kaynak : http://gundem.milliyet.com.tr/cama-siyah-film-cekene-kotu-haber/gundem/detay/1797477/default.htm Yorum bağlantısı
İbrahim Can 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Kaç numara filme kadar ceza kesmeyecekler acaba. Yorum bağlantısı
Burak Güngör 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 bizim fiestalarda fabrika çıkışlı karartılmış cam var bunlara bir şey demezler herhalde 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Can 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 bizim fiestalarda fabrika çıkışlı karartılmış cam var bunlara bir şey demezler herhalde Yok onlara birşey demiyorlar benim aracında arkalara ses çıkarmıyorlar ancak ön camlara sök bunları diyorlar.. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 ozetle en acık renktekı flımler sıkıntı yaratmaz dıyebılırmıyız?? Yorum bağlantısı
Burak Güngör 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 geçen yıl bende Peugeot 206 vardı jandarma durdurdu ya dedi filimleri sök yada ceza yazcam dedi bende ceza yaz komutanım dedim öyle deyince dellendi sök hemde ceza yazıcam dedi. o sırada diğer araca bakan başçavuş geldi benim plakayı görünce taoprağım çıktı sohbet ettik öyle yırttık sökmeden ceza yemeden. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 (düzenlendi) bizim fiestalarda fabrika çıkışlı karartılmış cam var bunlara bir şey demezler herhalde Bilal Bey ford otosan tarafından yayınlanan genelgeyi linkte sunmuş, duruma göre sıkıntı yok. 25 Kasım 2013 tarihinde Ahmet Ekici tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Sakarya’da arabasının camlarına film çektirdiği için trafik cezası kesilen vatandaş, konuyu yargıya taşıdı. Yerel mahkemeden lehine karar çıkartıp cezayı iptal ettirdi. Ancak bu kez Emniyet, davayı Yargıtay’a götürüp emsal niteliğinde bir karar çıkarttı: “Araç içindekileri tehlikeye sokacak şekilde camlara film çekilmesi ceza gerektirir.” Tartışma, trafik polislerinin, Ahmet Ç.’ye 30 Haziran 2012’de kestiği 154 liralık ‘film’ cezasıyla başladı. Arabasında bulunan filmlerin sürüş esnasında görüşünü engellemediğini savunan Ahmet Ç., Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunarak cezanın iptalini istedi. Dosyayı inceleyen mahkeme, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesinde görüşü engelleyecek veya kaza halinde araç içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar veya çıkıntıların yasak olduğunun belirtildiğini ifade etti. Bu nedenle trafik cezasına konu olan cam filminin kaza halinde araç içindekilere zarar vermeyeceğini vurgulayarak cezayı iptal etti. Emniyet Müdürlüğü, kesinleşen kararda hukuka aykırılık bulunduğu gerekçesiyle kanun yararına bozma talep ederek Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Başsavcılık, konuyu Adalet Bakanlığı’na iletti. Bakanlıkta, kararı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Dava dosyasının verildiği Yargıtay 7. Ceza Dairesi, kaza halinde veya dışında görüşü engelleyecek, araç içinde bulunanları tehlike altına sokacak, kanun ile hukuka aykırı olduğu kabul edilmiş, taşıt camının renk seviyesinin renkli film tabakası ile örtülmesi eyleminde kabahatliye uygulanan idari yaptırımın yerinde olduğuna karar vererek mahkemenin kararını aleyhte tesir etmemek üzere bozdu. Yargıtay’ın bozma kararı, yerel mahkemenin Ahmet Ç. hakkında verdiği kararı değiştirmezken, aynı araca bundan sonra trafik cezası kesilebilecek. http://www.ford.com.tr/ford-hakkinda/haberler/2011-haberleri/karartilmis-arka-camlar-bildirgesi-ve-egm-genelgesi Kaynak : http://gundem.milliyet.com.tr/cama-siyah-film-cekene-kotu-haber/gundem/detay/1797477/default.htm Konunuz birleştirildi Bunun tam tersi dava da var. O ne olacak Yorum bağlantısı
Misafir 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Konunuz birleştirildi "Bir olalım, iri olalım, diri olalım." diyorsunuz yani, peki. (Sani hocam kendi konusunu bile birleştirmişti ) Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 "Bir olalım, iri olalım, diri olalım." diyorsunuz yani, peki. (Sani hocam kendi konusunu bile birleştirmişti ) Dur cezasını keselim Buraya yazmayıp ayrı konu açtı diye 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 (düzenlendi) Sakarya’da arabasının camlarına film çektirdiği için trafik cezası kesilen vatandaş, konuyu yargıya taşıdı. Yerel mahkemeden lehine karar çıkartıp cezayı iptal ettirdi. Ancak bu kez Emniyet, davayı Yargıtay’a götürüp emsal niteliğinde bir karar çıkarttı: “Araç içindekileri tehlikeye sokacak şekilde camlara film çekilmesi ceza gerektirir.” Tartışma, trafik polislerinin, Ahmet Ç.’ye 30 Haziran 2012’de kestiği 154 liralık ‘film’ cezasıyla başladı. Arabasında bulunan filmlerin sürüş esnasında görüşünü engellemediğini savunan Ahmet Ç., Sakarya 4. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunarak cezanın iptalini istedi. Dosyayı inceleyen mahkeme, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1-b maddesinde görüşü engelleyecek veya kaza halinde araç içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar veya çıkıntıların yasak olduğunun belirtildiğini ifade etti. Bu nedenle trafik cezasına konu olan cam filminin kaza halinde araç içindekilere zarar vermeyeceğini vurgulayarak cezayı iptal etti. Emniyet Müdürlüğü, kesinleşen kararda hukuka aykırılık bulunduğu gerekçesiyle kanun yararına bozma talep ederek Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Başsavcılık, konuyu Adalet Bakanlığı’na iletti. Bakanlıkta, kararı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Dava dosyasının verildiği Yargıtay 7. Ceza Dairesi, kaza halinde veya dışında görüşü engelleyecek, araç içinde bulunanları tehlike altına sokacak, kanun ile hukuka aykırı olduğu kabul edilmiş, taşıt camının renk seviyesinin renkli film tabakası ile örtülmesi eyleminde kabahatliye uygulanan idari yaptırımın yerinde olduğuna karar vererek mahkemenin kararını aleyhte tesir etmemek üzere bozdu. Yargıtay’ın bozma kararı, yerel mahkemenin Ahmet Ç. hakkında verdiği kararı değiştirmezken, aynı araca bundan sonra trafik cezası kesilebilecek. http://www.ford.com.tr/ford-hakkinda/haberler/2011-haberleri/karartilmis-arka-camlar-bildirgesi-ve-egm-genelgesi Kaynak : http://gundem.milliyet.com.tr/cama-siyah-film-cekene-kotu-haber/gundem/detay/1797477/default.htm http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/239937-cam-filmi-cezasi Bu konuyla birleştirilmesi bence daha uygun olurdu. 25 Kasım 2013 tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi Hacı alıntıda ki resmi silsene :D :P Yorum bağlantısı
Misafir 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 geçen yıl bende Peugeot 206 vardı jandarma durdurdu ya dedi filimleri sök yada ceza yazcam dedi bende ceza yaz komutanım dedim öyle deyince dellendi sök hemde ceza yazıcam dedi. o sırada diğer araca bakan başçavuş geldi benim plakayı görünce taoprağım çıktı sohbet ettik öyle yırttık sökmeden ceza yemeden. Söktürme yada sökme yetkisi yok. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/239937-cam-filmi-cezasi Bu konuyla birleştirilmesi bence daha uygun olurdu. Onu ben bilmem, Mod'um bilir. Tahir, Hacı alıntıda ki resmi silsene diyorsun ama Mehmet KAYA'da fotoğraf ile alıntı yapmıştı Yorum bağlantısı
Burak Güngör 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Söktürme yada sökme yetkisi yok. bilmiyordum Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Onu ben bilmem, Mod'um bilir. Tahir, Hacı alıntıda ki resmi silsene diyorsun ama Mehmet KAYA'da fotoğraf ile alıntı yapmıştı Beyim ben okulda resimleri görmüyorum Bakanlık izin vermiyor. O mesajda resim yok gibi görünüyor Yorum bağlantısı
Misafir 25 Kasım 2013 Paylaş 25 Kasım 2013 Beyim ben okulda resimleri görmüyorum Bakanlık izin vermiyor. O mesajda resim yok gibi görünüyor Tahir onu halletmiş Mod.'um, alıntınızdaki fotoğrafı kaldırmış. Mod. Mod.'un aynasıdır. Yorum bağlantısı
Sertan HIRÇIN 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Başlıkta belirtiğim gibi cam filmi sorunu cezalar kalktı mı kalkmadı mı ? Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 2 hafta öncesine kadar yürürlükte idi tecrübe ile sabittir. Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 devam ediyor birazda polisin insafına kalmış bişey Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Kalktı kalktı.. nerede, ne zaman, nasıl, kim kaldırmış 3N1K 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts