İçeriğe Yönlendir

Petlas Kış Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Orhan Ünsal

Recommended Posts

Koray Demir

far ayarın 10 numara Servet :good1:

Koray bey o eğimi canlı gözle görmeniz lazım, basit bir eğim değil :)

Görüntü yanıtlıyor o hâlde[emoji3]
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

10 km hızda durmak pek zor olmasa gerek. Bu yola bu eğime bence kötü performans.

Not. Pilotaj iyi ona diyecek yok.

An itibarı ile elektrik olmadığından video yükleme yapamıyorum pcden. Aynı yerde 4x4 araçların en iyisi, kış lastiğinin en iyisi ne halde onu görün sonra petlası masaya yatıralım

Benim mondeoyla çıkıpta, senin ciple kaldığın rampalardan birisi de bu rampa değil mi :D

Değil, mondeo yarısı kadar eğimi çıkmıştı Emmi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

akciğer çatlatan yokuşu derler oraya

Hımm. Crv çatlatan değilmiydi [emoji23]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

An itibarı ile elektrik olmadığından video yükleme yapamıyorum pcden. Aynı yerde 4x4 araçların en iyisi, kış lastiğinin en iyisi ne halde onu görün sonra petlası masaya yatıralım

Sizin bu saydiklariniz da dahil olmak üzere başka araç ve lastik kombinasyonlarındaki değerlendirmeniz önemli bence yoksa o yokuşta sabahtan akşama kadar 100 den fazla video çekilir[emoji3]
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Doğru hatırladın.

Görüntü yanıtlıyor o hâlde[emoji3]

Evet, harbi yanıltıyor.

Normal bir aracın ancak zincirle çıkabileceği bir rampa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Doğru hatırladın.

Evet, harbi yanıltıyor.

Normal bir aracın ancak zincirle çıkabileceği bir rampa.

Vesile ile Sn Bayur kaptırıp çıkar orayı zincirsiz [emoji3]
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Konuyu okudukca petlas kis lastigi alasim geldi :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

724f806de4c1892e260e03f1fd9ddd26.jpg

Bugün bu şekilde olan tamamı buz zeminde davutpasa kampusunun rampasini sorunsuz çıktı petlas w601

Yorum bağlantısı
Koray Demir

724f806de4c1892e260e03f1fd9ddd26.jpg

Bugün bu şekilde olan tamamı buz zeminde davutpasa kampusunun rampasini sorunsuz çıktı petlas w601

Maşallah diyin her lastik her araç çıkamaz. [emoji3]

Konuyu okudukca petlas kis lastigi alasim geldi :)

Hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz hemen alın keyfinize bakın. [emoji3]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Maşallah diyin her lastik her araç çıkamaz. [emoji3]

Hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz hemen alın keyfinize bakın. [emoji3]

:)
Yorum bağlantısı
Misafir

Yerde 20 cm kar vardı pazartesi akşam. Burada duz yol yo k zaten. Hali sahaya giderken firsat bu firsat deneyeyim dedim. Ve.hangi bayira vurduysam hic uzmedi beni. Patinaja dusecegi zamanlarda mondeonun antipatinaji sagolsun :) hali sahanin egimli bahcesinin kar ortusunu de ben bozdum. Burnunu asagi verip geri geri p ark edecegim zaman biraz naz etti ama o da altinin camur olmasindan kaynakli idi. Yani simdilik cok memnunum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Sonunda arabayi kar esaretinden kurtardim ve bir sehir turu yaptim. Bayir, buz dinlemedi. Yokus yukari giderken saga tek seritlik yol acilan bir sokaga donecektim ve bayirda bekledim ki bayir da saglam bir bayirdi ve hic yuksunmeden kalkis yapti. Lastikler cok hosuma gitti. Aractaki antipatinajin faydalarinin da oldugu yerler oldu ancak su bir gercek ki kis sartlarinin agir gectigi bir ilcede onceden herkes lassa aliyorken bu sene petlasa dondu, lassa bayisi isyanlarda.

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Petlas snowmaster w651 215x55x16  205 tl. fiyatı uygun mu?

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
(düzenlendi)

bana çok ilginç geliyor. burada herkes gurur duyuyor yerli malı lastik kullanmakla. peki neden yerli malı televizyon, buzdolabı (beyaz eşya kısaca), otomobil vs kullanıp gurur duymuyorsunuz? sony ile arçelik arasında petlas ile continental kadar fark yok mudur? focus alanlar %25 ucuz diye neden linea almıyor? 

petlasla ilgili sayısız sorun, problem yaşandığını biliyoruz. o mesajları ben ilk önce burada okudum. sonra bir kaç lastiği gözümle gördüm. hatta sonra lastikçilere sordum, "kalıplar değişmiş artık" dediler. hı dedim o zaman dünya değişti.

aslında çoğunuz arasında adedinde 100 lira daha ucuz olduğu için alıyorsunuz bu lastiği. tabi ki daha ucuza çin lastikleri de alınır ki o intiharın başka bir yolu ve eminim petlas çin malları kadar kötü filan değildir.

ucuza iş gören lastik bunlar. ucuza conti, goodyear değil. ben de bir "acaba" dedim ama değilmiş. en iyi arabayı alamayabiliriz ama hepimiz en iyi lastiği alabiliriz kandırmayın kendinizi yerli malıyla gurur duymakla filan.

güvenliğin milliyetçiliği olmaz. "aynı şartlarda" daha iyi lastik hayat kurtarıyor; türkçülük, almancılık değil!

tarihinde Övgü Gürşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

bana çok ilginç geliyor. burada herkes gurur duyuyor yerli malı lastik kullanmakla. peki neden yerli malı televizyon, buzdolabı (beyaz eşya kısaca), otomobil vs kullanıp gurur duymuyorsunuz? sony ile arçelik arasında petlas ile continental kadar fark yok mudur? focus alanlar %25 ucuz diye neden linea almıyor?

petlasla ilgili sayısız sorun, problem yaşandığını biliyoruz. o mesajları ben ilk önce burada okudum. sonra bir kaç lastiği gözümle gördüm. hatta sonra lastikçilere sordum, "kalıplar değişmiş artık" dediler. hı dedim o zaman dünya değişti.

aslında çoğunuz arasında adedinde 100 lira daha ucuz olduğu için alıyorsunuz bu lastiği. tabi ki daha ucuza çin lastikleri de alınır ki o intiharın başka bir yolu ve eminim petlas çin malları kadar kötü filan değildir.

ucuza iş gören lastik bunlar. ucuza conti, goodyear değil. ben de bir "acaba" dedim ama değilmiş. en iyi arabayı alamayabiliriz ama hepimiz en iyi lastiği alabiliriz kandırmayın kendinizi yerli malıyla gurur duymakla filan.

güvenliğin milliyetçiliği olmaz. "aynı şartlarda" daha iyi lastik hayat kurtarıyor; türkçülük, almancılık değil!

Abi kimse kendini kandırmıyor. Bu kadar sert yazmaya gerek yok.

Kimse petlas mükemmel demedi demiyor. Hangi lastik mükemmel. Her lastiğin mutlaka Zayıf yanı vardır. 2011 yılından beri kullanıyorum keşke dedirtmedi. Kullanan arkadaşlarımda keşke almasaydık demedi. Ha 200 km hızları yapmadığım için belki sorun çıkmadı. 2yıl 40 bin km bir lastik için gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

Lassa phenoma aldım. 3 ay sonra tüm kanallarda çatlama oldu. Garantiye 3-4 sefer gitti hepsinde Kullanıcı hatası dedi. Ben çöpe attım lastiği. Lassa kötümü sizce. Bence değil. Ama bir daha asla almam. Alana da mani olmam. Bana göre her yönü ile Lassa ile aynı kalitede. ( yıllarca Lassa kullanmış biri olarak )

Linea ile Focusu kıyaslamışsınız. Ben ikisine de o parayı vermem c segment yerine 3-5 yaş büyük d segment alırım. Bu da tercih meselesi.

O Yüzden bu şeklide eleştiri kesinlikle doğru değil.

Beğenmediğiniz yönlerini kullanım tecrübenizi yazarsınız bizde faydalanırız. Esnafın dediğine bakmam. O elindeki malı satmaya yönelik gereksiz konuşma içine de girebiliyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Çok güzel özetlemissiniz. Bu söylediklerinizi defalarca ifade ettim anlata anlata dilimde tüy bitti desem yeridir.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

Abi kimse kendini kandırmıyor. Bu kadar sert yazmaya gerek yok.

Kimse petlas mükemmel demedi demiyor. Hangi lastik mükemmel. Her lastiğin mutlaka Zayıf yanı vardır. 2011 yılından beri kullanıyorum keşke dedirtmedi. Kullanan arkadaşlarımda keşke almasaydık demedi. Ha 200 km hızları yapmadığım için belki sorun çıkmadı. 2yıl 40 bin km bir lastik için gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

Lassa phenoma aldım. 3 ay sonra tüm kanallarda çatlama oldu. Garantiye 3-4 sefer gitti hepsinde Kullanıcı hatası dedi. Ben çöpe attım lastiği. Lassa kötümü sizce. Bence değil. Ama bir daha asla almam. Alana da mani olmam. Bana göre her yönü ile Lassa ile aynı kalitede. ( yıllarca Lassa kullanmış biri olarak )

Linea ile Focusu kıyaslamışsınız. Ben ikisine de o parayı vermem c segment yerine 3-5 yaş büyük d segment alırım. Bu da tercih meselesi.

O Yüzden bu şeklide eleştiri kesinlikle doğru değil.

Beğenmediğiniz yönlerini kullanım tecrübenizi yazarsınız bizde faydalanırız. Esnafın dediğine bakmam. O elindeki malı satmaya yönelik gereksiz konuşma içine de girebiliyorlar.

sert gibi geliyor ama direkt olması için öyle yazıyorum aslında mehmet. yani tribünlere oynamak için değil gerçekçi olmak için. her mesaj yazan bu tanımda değil zaten biliyorsun. adam yazıyor "ülkem insanı en güzelini yapmış" gibisinden. ülkem insanı ki aslında tam olarak kurucusu Allah rahmet eylesin, bir kaç sene önce vefat etti, bundan sonra şirket olarak bakalım, özelleştirmeden bir şirket aldı ve ürünleri geliştirip çok güzel pazarladı. geliştirdiği de bir mucize değil, mükemmel değil, hatta çok uzak.

ama burada birileri bire bin katıyor. o gazla diğerleri de uçuyor! yok kardeşim böyle bir şey. lastik hiçte o kadar iyi filan değil. sadece ucuz ve iş görür.

lastik konusu araba gibi değil aslında tabi ki haklısın. çünkü arabayı alırken duygusal davranabiliriz rahatlıkla. hatta çoğunlukla öyle yaparız. tipine göre beğeniriz, toplum içindeki tepkilere göre beğeniriz, bize hissettirdiği hazza göre değerlendiririz ve paramıza göre alırız. dolayısıyla 100 insan 100 farklı model alabilir ve hiç biri için kötü diyemeyiz çünkü kıstas soyut. ama lastik öyle değil. son derece analitik kriterlere sahip. zemine göre yol tutuş disiplinleri, bunlara göre frenaj disiplinleri, gürültü disiplini, sarfiyat disiplini gibi. yani ben lastiğimi daha çok sevdim daha iyi durdu gibi bir şey yok.

fiyatına göre iyi olması da o lastiği mükemmel yapmaz. "şuna, buna daha fazla vermeye gerek yok" gibi saçma açıklamalar yapanlar bile var. 20cm geç durdu öldüm, gel dirilt beni derler o adama.

lastik güvenliğin ikinci durağı (birincisi sürücünün kendisi). üstelik parasını herkes verebilir. bu nedenle çok abartılıymış gelen bir şekilde yazıyorum. herkes en güvenlisini alıncaya kadar zorlayacağım. kötü lastik nedeniyle daha kötü biten kazaları kabul etmek istemiyorum. çin malı ürünler için çok daha kötü ama dediğim gii onu tercih edenler çok az bu forumda şükürler olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Övgü sert yazmadı bence. Bir çok kişinin kendini kandırmasının dışa vurmunu yaptı sadece :)

Çok güzel özetlemissiniz. Bu söylediklerinizi defalarca ifade ettim anlata anlata dilimde tüy bitti desem yeridir.

Yav sana vidyo da beğendiremedikki :tongue:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Övgü sert yazmadı bence. Bir çok kişinin kendini kandırmasının dışa vurmunu yaptı sadece :)

Yav sana vidyo da beğendiremedikki :tongue:

Teessuf ederim pilotajinizi beğenmiş idim [emoji3]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Linea nin neresi Türk? Arçelik in neresi Türk? Arçelik de fason üretim yaptırıyor çoğu üründe.

Mesela vestel venüs çıkınca gittim araştırdım isterdim almak ancak kullandıkları işlemci başarısız geldi. Üstüne üstlük aynı fiyat kategorisinde daha iyi cihazlar var.

Burda kimse bence petlas mükemmel demedi. Ben açıkçası hiç de milli duygular ile de almadım. Kendimi aşırı milliyetçi olarak da görmem açıkça soylemek gerekirse. İlla Türk olsun Türk mali diye. Fiyatı uygun ve bu uygun fiyata göre yeterli performans gösterdiğinden ağır kış şartları gecirmedigimden zaten kışlık ebat olarak da 175/65/14 gibi en düşük hız endeksine sahip ebatlardan birine lastik aldım memnunum. Sadece bu. Zaten dünya devi olan markalarla yarisamaz. Çünkü evveliyati buna yetmez o kadar köklü değil. Ha ileride dilerim ki tüm dünyanın duyduğu bir marka olacak kadar ilerler biz de gurur duyarız tamamı Türk diye.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bir izlenimimi paylaşayım petlas ile alakalı. Havalimanlarinda yer hizmetlerini yürüten Turkish Ground Service TGS ye ait hizmet veren araçlardan gördüklerimin tümünün lastiği petlas idi. Bu araçların yerli ve ucuz olan ürün kullanmasi her yönden gayet makul ve mantıklı. Zira apronlarda hız limiti 25 km/h.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...