İçeriğe Yönlendir

Anadolu Sigorta Nasıldır ?


Recommended Posts

Misafir
sıfır aldığımdan beri anadolu sigortadan kaskoluyum. hiçbir şekilde kaskoyu kullanmadım. tüm primlerimi zamanında ödedim. bu seneki aracımın kasko fiyatı 13600 lira imiş. bu çok düşük bir fiyat değil mi? özellikle aydın söke gibi trafiğin az olduğu yerler için.

diğer bir sorunum ise ön cam da çatlaklar var. bu zamı kasko yardımı ile değiştirmeyi düşünüyorum ancak yetkili olan camcı arkadaşalr benim tercih ettiğim markayı takmamakta ısrarlı be nde bu yüzden anadolu sigortadan şikayetçiyim.

Koyu bölümlerde neyi kastettiğinizi anlayamadım Osman Bey.

Trafiğin az olduğu yerde aracın fiyatının düşük olmaması mı gerekiyor? Aracın fiyatı ile ödediğiniz prim arasında bir bağ kurmaya çalıştıysanız, böyle bir bağlantı yok.

Cam hasarı ile ilgili poliçenizde teminat açıklaması nedir? Sanırım orjinal cam taktırmak ile ilgili kısıt var, bu nedenle anlaşmalı cam servisi tercih ediyorsunuz. Anlaşmalı cam servisi de elinde olan camı mı takmaya çalışıyor?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
mehmet bey bu fiyat aracın satış fiyatı mı yosa kasko fiyatı mı.

Osman Bey, konuyu biraz karıştırmışsınız...

Sizin yazdığınız 13600 lira bedel, aracınız kasko bedeli.. Yani piyasa değeri.. Bu bedel, kasko primi değil.

Kasko bedeli tüm Türkiye için aynıdır..

Kasko primi; ikamet iliniz, yaşınız, mesleğiniz, aracınızın kullanım amacı gibi şartlara göre değişiklik gösterir...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
yanlışım yok mehmet bey aracımın kasko değeri olarak çok düşük diyorum yani aracımın piyasa değeri olarak.bu memlekette broadway gibi araçlar bile hala 10 milyara satılıyorken benim aracımın bedelinin bu kadar gösterilmesi bana ilginç geldi. he dersenizki ikinci el fiyatı 20000 lira o ayrı bir konu. başıma bir iş gelirse ve aracım pert olursa kaskonun bana ödeyeceği miktar bu değil mi? işte ben bu konuya itiraz ediyorum.neden ikinci el fiyatı 20000 lerde gezerken kasko değeri bu kadar olsun. kasko primi zaten ödüyoruz. anadolu sigorta ne derse tamam diyor. ödüyoruz.

Anladım...

Yukardaki mesajınızda iliniz ile bağlantılı kurduğunuz için konu karıştı..

Değer konusunda size katılıyorum... Sizin aracınızın aynısını, geçen ay bir müşterim 18500 liraya aldı. Yukarıda da söyledim.. 13600 lira bedel çok saçma..

Doğru olan; kasko yapılırken, güncel bedeli üstünden kasko yapmaktır. Ancak; bazı şirketler, kasko değer listesinde ne görüyorsanız ondan yapabilirsiniz kaskoyu, hasar anında araç bedeli neyse onu öderim diyor.

Siz sigortacınızdan talep edin, araç bedelini yükseltecektir. Ya da sorun, kasko bedeli 13600 lira iken pert olursa, 20000 lirayı ödeyecekler mi.. Cevaba göre hareket edersiniz. Sigortacınız gerek görürse bedeli yükseltecektir.

siz bu işlerin içinde olduğunuz için size şu soruyu yöneltebilir miyim?bana bu değeri yüksek gösterecek bir sigorta şirketi ve anadolu sigorta ile aynı koşullarda olacak bir şirket söyleyebilri misiniz?

Bence artırılmasına gerek yok.. Çünkü; kasko hasar anında, rayiç bedel üstünden ödeme yapar. Hasar olduğu gün aracınız 9 ederse 9 alırsınız 19 ederse, 19 alırsınız...

İlla artıracağım diyorsanız, Bazı şirketler kısıtlı, bazıları sorunsuz, dilediğiniz rakamları yazar.. Ben dilediğim rakamı yazarım, ama sonuç değişmez.. Hasar anında rayiç bedel neyse onu alırsınız..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...