İçeriğe Yönlendir

Navigasyon Cihazı Hakkında Fikir


Çağkan Ürkmez

Recommended Posts

Çağkan Ürkmez

İlker Bey anladıgım kadari ile siz TomTom dan ziyade Teleatlas haritaları tercih etmekten yanasınız , ilave olarak da TomTom direkt olarak bir navigasyon cihazı firmasi diye onu tercih etmek mantıklı geliyor ,dogru mu anladım acaba sizi?

Peki bahsettiginiz kıstaslara gore su an elinizde 300 350 lira olsa hangi navigasyon cihazını alırdınız acaba model olarak?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bu yolda kafanız inanın çok karışacak :)

Şimdi Next alın, cihaz değiştireceğiniz zaman TomoTom'u tekrar inceleyin diyoor.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Garmin Nuvi (ihtiyacınıza göre) modellerini tek geçerim...

Hem teknik servis olarak hem de cihaz kalitesi olarak alternatifleri ile kıyaslayamam bile...

Not:Ben kendim Outdoor modelini kullanıyorum, böyle hassas cihaz görmedim, inanın pek çok marka cihaz yolda zor GPS sinyali alıyor, bu ise evin içinde cama 2 metre mesafe varken bile çekiyor. Gerçekten hassas GPS alıcısı kullanıyorlar.

Diğer markalara dikkat ederseniz uydu alıcı, joystick vb. ürünleri de ithal ediyorlar, GPS konusunda uzman değiller. GPS yan işleri gibi...

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
hmm anladım teşekkürler , next 4624 şiparişi için en uygun fiyatlı yere bakmaya başliyim o zaman cunku goldmasterda başarsoft yuklu degil gibi,eğer oyleyse bile kendi sayfalarına dahi koymamışlar, geri kalan tum ozellikleri aynı neredeyse teknik anlamda, ilave olarak goldmasterda bluetooth ile telefonu baglama sansım var ve omur boyu harita guncellemesi mevcut ancak harita icerigi kotu olduktan sonra bir işe yaramıyacak gibime geliyor bu ilave ozellikler.

Goldmaster da igo primo yüklü. Ömürboyu güncelleme şansınız var.

Haritası başarsoft olsa da, ya da ömür boyu olsa da, Navigasyon cihazında ömür dediğin şey 3-4 yıldır zaten..

Siz Next alın, pişman olmazsınız..

Bluetooth'u doğru dürüst çalışan cihaz ben görmedim.. Vardır belki ama.. ben görmedim..

bende nav 431 modeli var. bluetooth ve fm transmitter i sorunsuz çalışıyor. Tek sevmediğim yanı fm transmitter i araç çakmak adaptörünü bağlamadan çalışmıyor.

Aslında bu navigasyonlara haritanın yanında Google map da koysalar süper olur.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Herkes yan işlerini bazı firmalar gibi yapsa keşke,nedense uzman olanlar TR'deki insana hizmet veremiyor bu GFK satış raporlarından açıkça görülüyor,zaten veremezde :) Ayrıca denediğiniz sinyal almayan farklı outdoor modelleride yazarsanız okuyan arkadaşlar fikir sahibi olur.Çünkü geçende bir yerde ben Volvo C70 alacağım dedim,aman aman sakın dediler.Ne oldu dedim...iyi değilmiş öyle duydum dedi.Şimdi bu nedir :good1: Unutmadan Garmin'ler MTK alıcı seti kullanırlar,ki bu alıcı setini onlarca firma kullanıyor :rolleyes: Ayrıca cihazları sattıran genel neden haritası,garmin 2008 haziran ayından önce ayda 20 tane cihaz satamıyordu maalesef,çünkü harita Navteq'ti.

Sonuç....Bir firmanın dünya devi olması kimsenin umurunda değil,insanları alakadar eden satıldığı ülkede bir samimiyet,bir destek,bir ilgi görüyormu :good1:

Herkes istediği cihazı almakta özgür,kimi 1500TL verir en baba TomTom alır elinde kalır,kimi 150TL verir Piranha alır,kimi marka bağımlısıdır Garmin alır,kimi satış sonrasına bakarım der başkasını alır.Benim serzenişim klavye arkasından sadece kullandığı cihazın fanatikliğini yapanlara.Diğer cihazları görmeden etmeden bunları yazmak güzel değil.

Ayrıca biliyormusunuz dünyada halen ilk ve tek olan iGO8'de donanımdan GPS kamera destekli ,resimden navigasyonu 2008 yılında sadece Next yaptı :D Bu sistemi önce Mio kullandı,daha geçen senede Garmin bir modeline ekledi.

Yazacak,düzeltilecek çok şey var ama bu alanda pek yazmıyorum maalesef :rolleyes: Ayrıca yazdıklarımdanda alınmayın çünkü bu ülkedeki bir çok beyin sırf bu nedenlerle başka ülkelere gidiyorlar.

Saygılar

Yazınız biraz net olmamakla birlikte;

İşyerimizde farklı marka 3 adet navigasyon cihazı kullanıyoruz,

Cihazın birinin önce sesi kısıldı, servise gide gele illalah dedirtti...

Diğer bir ürünün kasası daha ilk ayında laçkalaştı...

Bir başkası ise en güncel yazılım üzerinde olmasına rağmen adres bulmada, navigasyonda sorunlar çıkarttı...

Mesajınızda övdüğünüz markalardan birisi 2-3 yıl boyunca Harita güncellemesi çıkarmayarak kullanıcılarını mağdur etti, son durum da belli değil...

Ha Garmin de mükemmel değil belki ama, bence Navigasyon olarak en iyilerinden...

Servis olarak çok iyiler.

Kendi outdoor etrex cihazımın 3 yıl sonunda yere düşürmem sonucunda arıza meydana geldi, tamir için gönderdim, düşük bir bedelle garanti süresi dolmasına rağmen sıfır yeni cihaz yolladılar.

Bir akrabamda Garmin 200 vardı. Cihazı 1,5 yıl kullandı. Hiç bir sorun olmamasına rağmen, uluslararası bir geri çağırma sonucu (bazı serilerin pilinde problem varmış) sıfır Garmin 205W ile değiştirdiler.

Bu yaşadıklarım ve bildiklerim sonucu bana hala "Marka Fanatiği" diyorsanız takdiri foruma bırakıyorum.

Rekabet olması tabii ki iyi, diğer markalar olmasaydı Garmin çok fahiş fiyattan cihazlarını satmaya devam edecekti, şimdi sürekli fiyat indiriyorlar...

Ömür boyu güncellemeyi de veriyorlar artık...

Bu da sonuçta tüketiciye yarıyor :rolleyes:

Bu ara mesajımı dikkatle okuduysanız hiç bir Marka'nın doğrudan adını vererek kötülemedim...

Mesajınızdan alınmıyorum, siz de alınmayın ama sanki bu mesajınızdan; Garmin'le bir şekilde kişisel olarak, olumsuz bir tecrübeniz olmuş gibi hissettim...

Bence gene de objektif olmaya özen gösterin...

Yorum bağlantısı
Misafir

Adem Bey,

Bülent Bey Next firmasında yönetici. Ancak buna rağmen navigasyon sistemleri için kendi markasını ilgilendirmeyen konularda tarafsız yazıları ile forumda bilgilendirmelerde bulunmakta. Kendi markası ile ilgili tüm gelişmeleri ve uygulamaları Turkeyforum üzerinden aktarmaktadır.

Konuyla alakalı olarak;

Tomtom ile bugün Konya yolculuğu yaptım. Next 4624'e göre artıları;

- Daha hassas ekran.

- Daha detaylı yol çizimi(mesela tünelden geçerken birşekilde tünelde olduğunuzu hissettiriyor)

- Daha basit arayüz.

- Biraz daha hızlı menüler

Next 4624'ün Tomtom'a göre artıları;(çok fazla ama ilk aklıma gelenler)

- Çok daha detaylı harita,

- Doğru telaffuz. Tomtom konuşmaya "sonra 300m sağa" diye devrik bir cümle ile başlıyor. Ayrıca Next kesinlikle daha konuşkan, sesle çok daha fazla bilgi aktarıyor.

- Yerşekillerini gösteren çok daha gerçekçi harita,

- Ana ekran üzerinde daha fazla detay görebilme.

- Çok daha fazla poi.(önemli yer bilgisi)

- Menüden çok daha fazla bilgiye ulaşabilme.

- Primo'da en güzel özelliklerden biri, diyelim ki, a bankasına gidiyorsunuz, ama park sorunu var. Siz ana ayarlardan görüntülenecek poilerden parkı da seçtiyseniz ve ekranda (p) harfini gördüğünüzde, o noktayı parmağınızla işaretlediğinizde, artık yeni tarifi o park noktasına göre yapması. Benzinlik, avm gibi birçok yere bu şekilde kolayca ulaşabilirsiniz.

- Alternatif rotanın daha çabuk hesaplanması ve sesle yeni rota hesaplandığını bildirmesi.

- Canlı renkler, tomtom renk uyumu güzel gelmiyor bana.

- Speedcam dosyası ile radar noktalarının kolayca tek dosya ile cihaza aktarılması ve bu dosyanın ücretsiz olarak paylaşılması.

İki cihazın benzer özellikleri

- Uyduya kısa sürede bağlanıyor, kolay kolay kopmuyor. Oda içinden bile uydu bulabiliyor. Ekran kaliteleri çözünürlük konusunda mükemmel değil ama kontrast anlamında sorun çıkarmıyor.tatminkar. Pil süreleri araç dışı kullanıma müsait değil.

GArmin'in görsel olarak beğendiğim modelleri var. Ancak harita nedeni ile Primo'nun ilk yeraldığı cihaz Next'i tercih ettim. Goldmaster o zaman piyasada olsaydı kesin incelerdim. HAritaları aynı olduktan sonra ikinci planda kalan görselliği dikkate alırdım. Bu cihazın benim için yapması gerekn görevi navigasyon olduğu için, Next Firması'nın %100'e yakın müşteri memnuniyeti ile hizmet verdiğini, forumumuz ve diğer paylaşım sitelerinde gördükten sonra başka marka üzerinde durmadım desem yeridir ki aldığım 4624 f/p olarak cezbedici. Genelde aracıma binenlerin de tepkisi aynı yönde.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

artık diğer firmalarda gerekli önemi göstermeye başladı, örnek piranha 2+3 = 5 yıl gibi garanti vermeye başladılar yine aynı marka cihazın ömrü boyu harita güncelleme veriyor,aynı firma 7 iş gününde cihazı onarılmayanlara yeni ürün veriyor daha ne olsunki. ben piranha kullandığım için örnek verdim. fiyatlarıda çok uygun. sonuçta cihazların çoğu aynı haritayı kullanıyor. eski cihazımı bozduğumdan çok cuzi bir para karşılığı üst versiyonuyla değiştirdiler, 1 yıldan beride kullanıyorum hiç sorun yaşamadım, eğerki bunu yapmazlar ise cihaz satamazlar, bugüne kadar sadece harita ile ilgili sorunlarla karşılaştım, İlker hocamın yazısında belirttiği yol ayrımlarında malesef.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Adem Bey,

Bülent Bey Next firmasında yönetici. Ancak buna rağmen navigasyon sistemleri için kendi markasını ilgilendirmeyen konularda tarafsız yazıları ile forumda bilgilendirmelerde bulunmakta. Kendi markası ile ilgili tüm gelişmeleri ve uygulamaları Turkeyforum üzerinden aktarmaktadır.

Bülent Bey'in firması hakkında (Navigasyon konusunda) bir fikrim yok, zaten firma adı hiç yazmadım, söz konusu firmayı daha çok kaliteli uydu alıcıları ile tanıyorum, belki bu bir handikap, ancak navigasyon konusundaki emeklerini de küçümsemek istemem, aksine desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum... Kullanma fırsatım olduğunda çekinmeden denemek isterim...

Yorum bağlantısı
Misafir
-Evren Bey harita hakkında söyledim Teleatlas yeni yeni emeklemekten yürümeye geçti.Ama Başarsoft yılda 4 güncelleme yapamazken onlar 4 hatta 5 yapar oldular bu hızla giderlerse ileride iyi rakipler

-Tomtom da ses seçenekleri arayüzün dışında kendi pc arayüzünden yükleniyor ve "Özgür" adlı ses inanın Next ve Garmindeki seslerden daha anlaşılır

-Tomtom da yerşekilleri haritası var mı?.Bir ara bakayım Tomtomu çekmeceden çıkarıp....

-Ana ekran ayarıyla detayı çok görürsünüz TT da ama haritaları daha o düzeyde detaylı değiller ki...

-Poi de yukarıdaki ysatırlarla aynı makus talihi paylaşıyor

-TT da menu sadedir ama alt grupları iyidir.Kullanımı daha kolay ve sekmeler arası hızlı geçişi vardır.Ödül aldığı bir arayüzdür yapmayınız lütfen...

-Bunu da TT da denemedim

-TT da da alternatif rota en azından Garmin kadar hızlı ve sesli söyler?

-TT da renk seçenekleriniz vardır yüklü 4-5 seçenek dısında pc arayüzüyle daha fazlasını alır ya da kendiniz yapabilirsiniz.Ki hiçbir navigasyon cihazında bunu görmedim...

Speedcam dosyası ve radar dosyaları TT da da vardır ve yüklenir.Ayrıca tüm navigasyon cihazları gibi ücretsiz paylaşılır

......Bunun dışında hemen belirteyim ben Tr de TT değil Garmin 765T kullanıyorum sakın TT fanatiği sanmayın beni.Sizin dediğiniz gibi %100 müşteri menuniyeti benim etrafımda pek ol"a"madı Next te araç şarjı bozuldu yerine gönderilen uymadı Bülent Bey e direk ulaşıldı doğrusu gönderildi gene bozuldu yenisi geldi .Bir arkadaşımızın cihazı pili nedeniyle "şişti".Aracınızda güneşe maruz kalmış dedi.Adam içimizdeki tek evrak çantası taşıyan ve arabasında sakız kutusu bile tutmayıp çantasına koyan bir adamdı.(Yenisiyle değiştirdiler o başka).Sonuç itibarıyle Türkiye yakında Trafik servisi vermeye başlayacak ise önemli olan T özelliği olan bir model almak.Ve gene söylüyorum bir firma çalışanı değilim o yüzden şövenist yaklaşmam yaklaşanı da dikkate almam ama birkaç marka bu işte iyidir Garmin(Haritadan kaynaklı),Tomtom,Navigon,Next benim bildiğim bunlar daha iyileri de vardır ben bilmiyorumdur e işin uzmanı değilim.Ama kıyasla derseniz Nextin o mavi renklisinin modeli ne ise o TT920T ve Garmin765T yi kıyaslarım çünkü bu üçünü bir arabaya takıp deneme şansımız oldu.Next kullandığı yazılımdan görsel yönden güzel bir görüntü verdi(Ama kendi görüntüsünü sevemedim),Garmin sağlam kasasıyla güven verdi ve doğru yollarda doğru zamanlarda bilgilendirme yaptı.Ama şu igo mudur nedir o olsaydı yemede yanında yat derdim..TT harita üzerindeki yol,yükselti,yanyollar,tünellerdeki uydu bağlantısı olmadan ortalama hıza göre hesap yeteneği gibi özellikleriyle süper bir cihazdı.Ancak haritası yüzünden bu ülkede daha hala liderliğe oynayamaz...

Kendi şahsi incelemem bu yöndedir.Varsın bunu okuyan beyinler başka ülkelere gitsinler zamanında bize de birçok yerden vatandaşlık teklifi geldi,gelen arkadaşlarım oldu.Biz vatanımız için buradayız diyerek devam ettik tıpkı sizler gibi ve burada kaldık diye de bunu kullanmak gereği duymadık.Saygılar.

Bu speedcam dosyasını (Tomtom için) arkadaşım bulamadığını belirtti. Kendi cihazım olmadığı için internette araştırmadım. En güncel dosya hakkında bilgi verirseniz, arkadaşıma ileteyim İlker Bey. Basit arayüzden kastım, daha akılda kalıcı olması idi. Tomtom bu yönden iyi. Next'te çok bilgi var ama yerini hatırlamakta bazen zorlanıyorum.

Garmin'in linkteki cihazında primo yüklü olsaydı, fiyatına rağmen tercih ederdim herhalde. Ancak şu an için beklentim bilmediğim adrese beni en kolay ulaştıracak haritaya sahip cihaz olduğundan ben aslında haritayı tercih ettim, markasının Next olması ise terreddütsüz almama sebep oldu. Navitech konusunda aynı kararlılığı sergileyememiştim.

Tomtom'un özellikle xxl modeli de ilgi alanımdaydı ama harita nedeni ile estetik yeterli olmadı.

Bu haritaların hepsini cep telefonlarımda kullandım. Sonuç primo harita+garmin cihazı olsa en iyi kombinasyon olurdu.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Misafir

Teşekkür ederim İlker Bey. Arkadaşım da özellikle teşekkürlerini iletti. Yarın yaklaşık 2.000km yol yapacak. Yolculuk öncesi çok yararlı bir paylaşım oldu.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Teşekkür ederim İlker Bey. Arkadaşım da özellikle teşekkürlerini iletti. Yarın yaklaşık 2.000km yol yapacak. Yolculuk öncesi çok yararlı bir paylaşım oldu.

Saygılarımla.

Bu özellik, Nextte cihaz uyduya bağlıyken aktif edilebiliyor.. Belki diğer cihazlarda da öyledir..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...