Kemal Nallı 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Aracıma carbon clean yaptırmak istiyorum.Kocaeli ya da yakın çevrede nerede yaptırabilirim? Yorum bağlantısı
Emre Köksal 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 aracınız toyota görünüyor ama arayış ford içinse tuzla içmeler köprüsünde musluoğlu var ben orada yaptırmıştım.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Aracıma carbon clean yaptırmak istiyorum.Kocaeli ya da yakın çevrede nerede yaptırabilirim? Bosch car servis var mı oralarda bilmiyorum ama varsa onlara sorun.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 Aracıma carbon clean yaptırmak istiyorum.Kocaeli ya da yakın çevrede nerede yaptırabilirim? Forumda arama yaptırıp bir çok konudan yardım alabilirsiniz. Bakmış mıydınız acaba? Ben konunuzu birleştirdmi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart 2013 Paylaş 13 Mart 2013 distribütörü arayın, selamımızı söyleyin, en güvenilir yeri tavsiye edeceklerdir. http://www.carboncleanturkiye.com/ Yorum bağlantısı
Kemal Nallı 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 distribütörü arayın, selamımızı söyleyin, en güvenilir yeri tavsiye edeceklerdir. http://www.carboncleanturkiye.com/ İzmit Carrefour içindeki carbonclean bayisinde yaptırdım.Yardımlarınız için teşekkürler... Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 Carbon Clean yerine enjektör temizleme önerdi benim usta, benzine bir katkı maddesi koydu. Bu ondan çok daha iyidir dedi..... yorumu olan var mı... distribütörü arayın, selamımızı söyleyin, en güvenilir yeri tavsiye edeceklerdir. http://www.carboncleanturkiye.com/ Çağlar abi Carbon Clean hakkında birkaç cümle yazarmısınız.... önerirmisiniz... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 Kendi arabalarımın hepsi yaptırdım, yaptırırım, belgesini sunabilen markaya. Bir üreticide her 30bin km bakımda periyodik yapılıyor, filtre değişir gibi, garanti departmanı çok memnun...... Yorum bağlantısı
Akan Belen 27 Mart 2013 Paylaş 27 Mart 2013 distribütörü arayın, selamımızı söyleyin, en güvenilir yeri tavsiye edeceklerdir. http://www.carboncleanturkiye.com/ Bu sayfadan kdz ereğli olarak baktım 2 tane yer çıkıyor.Yaptırmayı tavsiye edermisin abi Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Büyükgöçer 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 (düzenlendi) selamlar aranıza yeni katıldım ve sanırım benim hatamdan dolayı katılmak oldukça zor oldu. Genel olarak okuma alışkanlığımız olmaması ve yine maalesef günümüzde ki kişiler veya kurumlara güven kalmamasından sanırım. Duyurular kısmını okuyunca hatamı anladım ve şükür üye olabildim. Carbon Clean konusunda 48 sayfa dökümanı inanın sıkılmadan okudum ve yeni sahibi olduğum ve geçmişini tam olarak bilemediğim 2001 model 3 kasa mondeo ma carbon clean yaptırmaya karar verdim. Araç 145 Beygir olmasına rağmen çekişte belirgin sağırlık ve egsozdan siyah dumanı vardı. Bujiler ve Buji kabloları yaklaşık 400 km önce yani ilk aldığımda değiştirmiştim şikayetlerden sitenizde okuduklarım üzerine. Bujileri değiştirdiğim tamirci arkadaşım olması ve derinlemesine bilgim olmamasından dolayı Motorcraft bujiler sorunluymuş dememe rağmen orjinali bu garantili mal sen düşünme orasını laflarından sonra söz söyliyemedim , söylesem arkadaşa karşı işini bilmiyorsuna gelecekti olay. Her nekadar Carbon Clean markası konusunda ısrarcı da olsam da görüştüğüm Bosch Car servisleri aracın yağ eksiltip eksiltmediğinden emin olmadan yaptırmamamı telkin ettiler. Ancak Sayın Çağlar hocamın ki bu kadar forum okurum olaylara bu kadar bilimsel yaklaşan başka birisi görmediğimden dolayı ve işin gerçeği birazda çaresizlikten dolayı Adana Oto Pratik de Sistem Temizleme dedikleri Berner marka kimyasal kullanarak temizleme işlemini yaptırdım aracıma. Aracım 203 bin km de ve geçmişi hakkında detaylı bilgim yok bakımları ne şekilde yapıldı gibi. Ama yine okuduklarımdan motorda eğer ki bilmediğim bir sorun varsa ve sorunlu bir araca binmektense olabilecek sorunların ortaya çıkması için karar verdim. Çok sağolsun arkadaşlar detaylı olarak ilgilendiler. Berner kimyasalı zaten makinede var dediler benim çekimser olduğumu görünce tekrar açılmamış bir şişe daha boşalttılar makineye. Makinedeki zaman sayacı 15 dk yı gösterdiğinde arabaya gaz verdiler yaklaşık 10 sn kadar ve egsoz dan müthiş beyaz dumanlar geldi.(Korkmadım dersem yalan olur ancak yine Çağlar hocamın yazılarını okuyunca beyaz duman ve kokunun normal olduğunu yazmıştı) Cihaz 25 dk yı gösterdiğinde tekrar daha hafif gaz verildi yine egsoz dan beyaz duman çıktı oldukça. 30 dk yı gösterdiğinde araç stop edildi. Sanırım yine benim karamsar bakışlarımdan olacak servisdeki arkadaş cihazı tekrar çalıştırıp yine 15 dk rölantide araç devam etti. Sonuçta aracı teslim aldım ve psikolojiye inanan birisi olarak güç artışı var gibi hissetsem de acaba psikolojik olarak mı diye düşünüyorum ve teste devam edeceğim. Yine yazılanlardan okuduğum aracı 100 km kadar benzinle kullanmam gerektiği ve o şekilde yapacağım. Yine yazılanlardan aracı devirli kullanma tevatür olarak değerlendirilmiş ki araç AT şanzuman. Dolayısıyla normal devirlerde devam edeceğim. Yağ seviyesini not aldım ve yine periyodik yağ seviyelerini takibe devam edeceğim. Bu yazıyı yazmaktaki amacım bu forum ve birçok forumda KM yüksek araçlarda bu olayın yapılmaması çok konuşulduğundan ki sanırım en yüksek km benim aracımda ilk CC(Sistem temizleme) sonuçları siz ve dolayısıyla bu forumu okuyan tüm arkadaşlara bilgi olması açısından. Sanırım biraz uzun oldu affedin sanırım parmaklarım şişmiş yazmak istediklerimden. herkese Selamlar , Saygılar 21 Mayıs 2013 tarihinde Mehmet Ali Büyükgöçer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 M. Ali bey, herşey yolunda, ilk iletiye rağmen anlaşılıyor ki, konuyu yalaıp yutmuşsunuz, buna en çok sevinen motorunuzdur. Berner de yaygın bir markadır, test raporu yoktur ama çekinmeye gerek yok, psikolojik değil, kaçan beygirler geri geldi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Büyükgöçer 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 evet arkadaşlar işlerin yoğunluğundan geniş zamanı bugün bulabildim. Aracıma yukarıda da bahsettiğim gibi sistem temizleme işlemi yaptırmıştım. Olurda ileride okuyan arkadaşlar için; Aracımda belirgin bir atiklik oldu. 200 km kadar benzinle kullandım. Bir miktar daha duman attıktan sonra şuan aracımda siyah duman veya beyaz duman yok. Siyah duman o kadar belirgindi ki açık bir şekilde görülebiliyordu. Özellikle düşük devirlerde tepkimesi çok daha iyi (acaba ben psikolojik olarak mı diye düşünürken aracımı daha önce kullanan arkadaşlarımın ne yaptın araca demesiyle benim psikolojimden kaynaklanmadığından daha emin oldum).Nasıl anlatsam gaz pedalına hareketlerinize araç direk tepki verip ona göre hızlanıp devirleniyor. Yağ eksiltmesi konusunda şuan daha çok yeni olduğu için yağ seviyesinde herhangi bir değişim olmadı. Olumsuz herhangi bir değişimde yine buradan yazacağım. Sonuç olarak iyi ki yaptırmışım diyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 Benim aracım 199 k da. bende yaptırmayı düşünüyorum. Eksoz sistemi komple yeni. (kat dahil). Acaba bunlara bir sıkıntı yaratır mı? Gerçi ben alalı 6-7 ay oldu. 5000-7000 arası çok kullandım ve kullanıyorum (manifold kızarttığım oldu ) Baya bir kısmını atmış olmalı. Ayvalıkta yok malesef. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 içerde birikmiş kuruma bağlı olarak başta düznsiz çalışabilir, tekleyebilir, 50-100 km sonra yolda gidişte düzelir genelde, bu olmuşsa, 3-5000km sonra yeniden yaptırılması tavsiye edilir. şampuan bazlıdır. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 içerde birikmiş kuruma bağlı olarak başta düznsiz çalışabilir, tekleyebilir, 50-100 km sonra yolda gidişte düzelir genelde, bu olmuşsa, 3-5000km sonra yeniden yaptırılması tavsiye edilir. şampuan bazlıdır. Çağlar abi, yeni aldığım 1.0 ecoboost focusumu genellikle şehir dışı kullanıyorum, ya da şehir dışı görünümlü yollarda. 6. vites 2000 devir civarında kullanıyorum. Şark tayinim Van'a çıkınca epey uzun yol yapacam gibi gözüküyor. Sence kurum birikmesi kaç km de olmaya veya motor verimliliğini düşürmeye başlar. Araç 2 aylık ve şu an 3300 km de daha. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Mayıs 2013 Paylaş 24 Mayıs 2013 yeni nesil tsi/ekobuust gibi düşük devirde yoğun kullanılanda, kurum daha çok birikir, şahsen 15bin km de bir yaptıracağım, 25bin km lerde bir yaptırın derim, sıfırdan itibaren koruma daha net sonuç verir. 2 Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 herkese merhaba, istanbul da ikamet ediyorum ve 2001 fiesta 1.25 ghia araç sahibiyim. bende yaptırmak istiyorum fakat yazdığım üzere araç 1.25 motor ve 100.000 km de...(tüp yok) aracım da özellikle 1. viteste çok fazla isteksizlik hissediyorum. konuyla ilgili bilgisi olan (anladığım kadarıyla çağlar abi ) ve daha önce aynı aracına bu işlemi yaptıran arkadaşlara sormak istiyorum. 1.25 gibi bir motora yapılır mı? ve km nin önemi nedir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 yapılıri kurum fazla ise 50 km gibi öksürebilir, sonra düzelir. Yorum bağlantısı
Burak Koca 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 Çağlar hocam Mehmet Gazihan ilk olarak 30.000 km'de, daha sonra her 15.000 km'de Carbon Clean yaptırılmasını tavsiye ediyor (Özellikle Chip Tuning'li araçlar için), sizce daha mı erken yaptırılmalı? İlk olarak 29.000 km'de yaptırdık bakalım, sonrakiler için 15.000 km'yi beklemeyelim mi acaba? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 tsi motor, yoğun şehir içinde kullanılıyor bizimkinde. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Büyükgöçer 27 Mayıs 2013 Paylaş 27 Mayıs 2013 Burkay Bey Adana'da Carrefour-Real yolu üzerinde Oto Pratik var. Orada Coşkun Usta ile görüşebilirsiniz. Fiyat olarak da 31 Mayıs'a kadar 49 lira istiyorlar. Yorum bağlantısı
Reşat Uz 16 Haziran 2013 Paylaş 16 Haziran 2013 geçen hafta fiat servisinde yaptırdım motocraft marka ürün kullanıldı çekiş bariz şekilde iyileşti 1 saate yakın işlem sürüyor araç 190 bin km de olumsuz bir durumla karşılaşmadım bundan sonra her yıl yada 20 binde bir yaptırmayı düşünüyorum her km deki araca yapıldığını söylediler tereddütü olanlara öneririm Çağlar bey in test raporlu karbon temizleyici uyarısı ve fiyatının da 70 ten 50 ye çekilmesi diğer depo ya atılan temizleyicilere karşı c.c. yi tercih etmemde etkili oldu 1 Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 Selamlar. Forumdaki tavsiyeler üzerine dün aracın bakımı için İstanbul maslak no name servise gittim, hem bir tanışmış olduk hem araca baktılar birde mazot filtresi değiştiler. Baya bir sohbet ettik, yakıttan yağa kadar. Gerçekten Osman ve Fatih ustalar düzgün işini iyi bilen insanlara benziyorlar, tek eksikleri biraz ekipman eksikleri var sanırım ileride inşallah onlarda olur daha kapsamlı bir dükkana geçerler. Herşey güzel ama Carbon Clean hakkında kafam karıştı... Carbon clean yapıyormusunuz diye sordum? Bizde maalesef CC cihazı yok dediler, neyse kısa bir test sürüşü muhabbet derken ben ayrıldım. Bugün Ataşehir Otokoç u aradım CC için randevu alayım diye sadece CC yaptırıcam dedim, telefondaki kadın anlamadı o birine oda başka birine derken en son baş teknisyeni bağladılar sanırım. Aracımın bakımı yapıldı birde CC yaptırmak istiyorum dedim bakım yapıldıysa CC için gelmenize gerek yok. Würth Common Rail mazot katkısı var ondan koyun deponuza bir kutu... Burda yaptığımız işlemde farklı değil sadece daha yüksek oranda veriyoruz o katkıyı dediler. Yani depoya atmak yerine bir makina vasıtası ile daha az miktarda mazot ile daha kısa sürede veriyoruz dedi. Bende zaten 1000 Km önce koymuştum dedim ozaman hiç gerek yok dedi şimdi siz 10 binde bir koyun ondan deponuza dediler. Benim aracım 108 binde daha önce tanoto da 45 ve 77 binde CC işlemi yapılmış acaba bunlarda bu şekilde mi yaptılar? Şimdi tavsiyeniz nedir Carbon Clean yaptırmalımıyım? Birde aracın bir IDS e bağlanmasını istiyorum, bir hat vs. varmıdır bakılması açısından önemli diye düşünüyorum, İstanbul Anadolu yakasında tavsiye ettiğiniz biryer var mı? Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 (düzenlendi) bende daha önce yetkili servisten cc hakkında telefonda bilgi almak istemiştim. telefonda konuştuğum teknisyen kendilerinin kesinlikle cc'yi tavsiye etmediklerini yeni nesil dizel araçların böyle şeylere ihtiyacı olmadığını söyleyerek beni caydırmıştı.... 25 Haziran 2013 tarihinde Osman Tekindemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 25 Haziran 2013 Paylaş 25 Haziran 2013 (düzenlendi) bende daha önce yetkili servisten cc hakkında telefonda bilgi almak istemiştim. telefonda konuştuğum teknisyen kendilerinin kesinlikle cc'yi tavsiye etmediklerini yeni nesil dizel araçların böyle şeylere ihtiyacı olmadığını söyleyerek beni caydırmıştı.... Bana tam olarak öyle demediler işte yukarda dediğim gibi yağıyoruz ama würth ile. Yani siz depoya katınca depo bitene kadar sürüyor temizleme bizim yaptığımız hızlandırılmış hali zengin karışım ile direk depoyu devre dışı bırakıp az bir mazotla motorunuzu 10-15 dakika yüksek devirde çalıştırıyoruz dedi. Buda haliyle kafamı kurcaladı bütün servisler bu şekilde mi yapıyor diye? Benim araca daha evel 45 ve 77 binde yapılmış yetkili serviste. 25 Haziran 2013 tarihinde Kutay Akçar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts