İçeriğe Yönlendir

Carbon Clean

Nuri Başer

Recommended Posts

Uğur Samyeli

Arkadaşlar şimdi Boch İzmir servisiyle görüştüm ve çok faydalı bilgiler edindim.Kesinlikle yapılan işlemlerim enjektör veya diğer parçalara zararının söz konusu olmadığını,ayrıca işlem sonucunda bile yağın değişmesine gerek olmadığını,üstelik ford servisindeki arkadaşlarlada bu konuyu görüşmeyi çok istediklerini,insanların yanlış bilgilendirilmemesi açısımndan önemini vurguladılar.Ayrıca bu işlem sırasında emme manifoldununda temizlendiğini ve bunun fiyata dahil olduğunu ilettiler.Ücret olarakta  komple 1-1.5 saat sürdüğünü ve 125 tl olduğunu belirttiler...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yetkili'deki arkadaş iyi sallamış :)

Gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. BEnzinli araçlar farkı daha çok hissedecektir tabii ki.

125TL çok, pazarlık edin, 100TL'dir hakkı ;)

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Yetkili'deki arkadaş iyi sallamış :)

Gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. BEnzinli araçlar farkı daha çok hissedecektir tabii ki.

125TL çok, pazarlık edin, 100TL'dir hakkı ;)

Sani Bey,sadece cc serviste 80 tl idi.Boch ta emme manifoldu,egr,katalitik konvertor hepsi dahil bu fiyata..Serviste emme manifoldunu yapmıyorlarmış zaten..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Emme dahil 125 güzel gibi, yaptırın rahat edin :)

Würth, yakıt deposunun dibindeki tortuyu söküp enjektörlere atamazmı? :unsure2: Bide benim araç çok sınırda. 138.000 km de. Tırsıyorum açıkçası. Würth elimde. Kullansam mı kullanmasam mı diye :unsure2:

depodaki tortu zaten dipte ve hareketlidir, wurth onu eritir ve zararsizca enjektorden geçer ayrıca tortunun gelmesi imkânsız, arada mazot filtresi var, onu geçerse zaten wurth olmadan da geçer ne pompa kalır ne enjektör :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani Bey,sadece cc serviste 80 tl idi.Boch ta emme manifoldu,egr,katalitik konvertor hepsi dahil bu fiyata..Serviste emme manifoldunu yapmıyorlarmış zaten..

Güzel rakammış o halde. Bence de yaptırabilirsiniz. Sıkmayın canınızı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali Bey,zaten adamın söylediğinde o,yani çıkışta enjektörlere zarar verebilir diyor.Yani eritme gibi..Yakıt konusunda oldukça iddialı.Daha ilk depoda farkı hissedebileceğimi bile söyledi.Bu arada bijonları sordum 125 tl dediler..Balıkesir de şu fiyata dedim olamaz o halde bu yeni modellerden değildir dediler.Anlamadım gitti bu işi.Bu arada yağında değişmesi gerektiğini söylediler ve 120 tl yağ ederi söyleyince gözlerim açıldı.Bu nedir böyle yaaa.Bu nasıl bir servistir..Ne yapacağımı şaşırdım kısacası.?????

Vallahi bijonları bende servisten aldım, size verdikleri eski hatalı tip, yenilerde indirim vardı, 20 tane aldım, 4 yedek yaptım :)

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli
(düzenlendi)

Vallahi bijonları bende servisten aldım, size verdikleri eski hatalı tip, yenilerde indirim vardı, 20 tane aldım, 4 yedek yaptım :)

Yok Ali Bey,adam özellikle yeni tip olduğunu,bundan dolayı pahalı olduğunu söyledi..Hatta "bu ne ya,ne biçim fiyatmış"diyede kendide vahlandı valla :D  :D Haaa bu arada indirimli fiyatıymış bu.Yeni fiyatının 425 tl olduğunu söyledi  :shok:  :shok:  :shok:

tarihinde Uğur Samyeli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yok Ali Bey,adam özellikle yeni tip olduğunu,bundan dolayı pahalı olduğunu söyledi..Hatta "bu ne ya,ne biçim fiyatmış"diyede kendide vahlandı valla :D  :D Haaa bu arada indirimli fiyatıymış bu.Yeni fiyatının 425 tl olduğunu söyledi  :shok:  :shok:  

:shok:  :shok:

Bijonların faturasını atmışım, olsaydı koyacaktım resmini :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali, geçen yıl 2.bakımı yaptırdığımda ( 20.bin km) Tunap katmıştık. geçen hafta 3. yıllık bakımda (31.bin km.de) gene tunap kullandık. sence gelecek yıl bir sonraki bakımda carbon clean yaptırmaya gerek var mı? 

Bence yaptır ve sonrasın da tunapı aynı şekilde kullan, sen zaten yol yapmıyorsun, bu ne km öyle :) 40 binde bir cc yaptır, arada kullandığın tunap desteği sayesinde motor hep temiz kalsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

tamamdır Ali, Servis müdürü arkadaşım da senin önerinin aynısını söyledi. ama öncelikle senin önerilerin bana hep güven veriyor ve rehberlik ediyor. teşekkür ederim.  :bravo:

Rica ederim, çok sevindim böyle düşündüğüne  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli
(düzenlendi)

tamamdır Ali, Servis müdürü arkadaşım da senin önerinin aynısını söyledi. ama öncelikle senin önerilerin bana hep güven veriyor ve rehberlik ediyor. teşekkür ederim.  :bravo:

+1 Aynen Sadık Bey.Bugün hem serviste hemde Boch ta da aynı şeyleri söylediler banada..Bu yüzden Ali Bey in önerileri benim içinde önemlidir...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bnim arabaya serviste carbon clean yapamadılar ne diyorsunuz bu işe, yakıt girişi tek dediler, depoya katalım dediler kabul etmedim.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

bakma iletilerine fazla yazmadığıma, gizli gizli takip ediyorum  ;)   :durbunlu:

:D  :D  :D   :blush:

Yeni aracta ilk cc 40 bin km'de mi yapilmali? Tunap ne zaman kullanilmali ?

Kullanım yoğunluğuna göre değişir tabii ama bence 2. bakımdan sonra tunap sonrakinde cc iyi gider sanırım, şehir içi kullanım çoksa tersini yapmalısın ama...

Bnim arabaya serviste carbon clean yapamadılar ne diyorsunuz bu işe, yakıt girişi tek dediler, depoya katalım dediler kabul etmedim.

cc orjinalse zaten depoya katılmaz, depoya Tunap yada Wurth gibi şeyler atılır, yakıt girişi tek olsun, benzinliyede cc oluyor ama şart değil, dizel kadar kirlenmiyor zaten.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

gerçek carbon cleandi, 50 liraya yapıveceklerdi, yapamadılar. :)

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Ali Bey,yarın İzmir de Boch serviste cc  yaptıracağım.Olup bitenleri sizinlede paylaşmak isterim..

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali Bey,yarın İzmir de Boch serviste cc  yaptıracağım.Olup bitenleri sizinlede paylaşmak isterim..

Çok sevinirim, şu emme manifoltuna sprey olayını ben serviste cc yaptırdığımdan yaptırmamıştım, detayları sizden öğreniriz artık, birdahaki CC de bende Bosch serviste yaptırırım artık :)

Özellikle manifolt kısmında yapılanları anlatırsanız sevinirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Emme dahil 125 güzel gibi, yaptırın rahat edin :)

depodaki tortu zaten dipte ve hareketlidir, wurth onu eritir ve zararsizca enjektorden geçer ayrıca tortunun gelmesi imkânsız, arada mazot filtresi var, onu geçerse zaten wurth olmadan da geçer ne pompa kalır ne enjektör :)

Bende Würth ü kullanıyorum. Olup biteni seninle paylaşırım Abim. Motoru elime alırsam adres ver. Faturayı gönderiyim  ;)  :D

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli
(düzenlendi)

Bende Würth ü kullanıyorum. Olup biteni seninle paylaşırım Abim. Motoru elime alırsam adres ver. Faturayı gönderiyim  ;)  :D

Kerem Wurth bende kullanıyorum,hiç bir sıkıntı yaşamadım,tam tersine motor daha rahat çalışıyor.CC ile çok farklı uygulamalar tabiki ikisi bir değil...Wurth sadece depodaki tortu ve benzeri atıkları bloke ve izole ediyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

1.6 tdci idi değilmi motor, gönder gönder  :D

Kerem Wurth bende kullanıyorum,hiç bir sıkıntı yaşamadım,tam tersine motor daha rahat çalışıyor.CC ile çok farklı uygulamalar tabiki ikisi bir değil...Wurth sadece depodaki tortu ve benzeri atıkları bloke ve izole ediyor.

Ufak bir hatırlatma, bloke ve izole değilde etkisiz hale getirip atıyor, ayrıca yakıt sistemi-yakıt hattı-enjektör-yanma odası-sibob lardaki kurumuda söküyor, yani cc ile aynı işi yapıyor ilave depoyu yakıt hattınıda temizliyor, cc de bu yok, fakat cc kadar yoğun kullanamadığımızdan son tahlilde motor içinde aynı işi görmesine rağmen CC yaptırma periyodu içinde destek ürün olarak kullanıyoruz  :flowers:

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Evet nihayet bu gün CC yapıldı.Yaklaşık 45 dakikalık bir işlem.Fakat Boch Serviste yapmadan önce çok detaylı ve teferruatlı bir şekilde bilgilendiriliyorsunuz.İlgi ve alaka inanılmaz.Bu arada emme manifoldunun boğazdan temizliği yapıldı.Bakalım sonuçlarını göreceğis.Yarın Çeçme ye kızımın yanına gideceğim.Otobanda sürat yaparak tüm kurumları atmaya devam edeceksiniz,siyah dumandan da korkmayın diyede uyardılar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evet nihayet bu gün CC yapıldı.Yaklaşık 45 dakikalık bir işlem.Fakat Boch Serviste yapmadan önce çok detaylı ve teferruatlı bir şekilde bilgilendiriliyorsunuz.İlgi ve alaka inanılmaz.Bu arada emme manifoldunun boğazdan temizliği yapıldı.Bakalım sonuçlarını göreceğis.Yarın Çeçme ye kızımın yanına gideceğim.Otobanda sürat yaparak tüm kurumları atmaya devam edeceksiniz,siyah dumandan da korkmayın diyede uyardılar.

Sürat yapmayın, sadece 1 vites alttan gidin.

Yani normalde 90'da 5'le gidiyorsanız, 4'le gidin. 3-3.5bin devir gibi vites atın ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Sürat yapmayın, sadece 1 vites alttan gidin.

Yani normalde 90'da 5'le gidiyorsanız, 4'le gidin. 3-3.5bin devir gibi vites atın ;)

Sani bey ben bu cc yi benim mondiye yaptırsam nolur ? Ayda bir wurth yakit katkisi koyuyorum ama ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani bey ben bu cc yi benim mondiye yaptırsam nolur ? Ayda bir wurth yakit katkisi koyuyorum ama ?

Mis gibi olur. Ciğerleri açılır. Würth'e destek olur, kardeş kardeş takılırlar :)

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Mis gibi olur. Ciğerleri açılır. Würth'e destek olur, kardeş kardeş takılırlar :)

Okuduğum yorumlarda 150bini gecenlerde sıkıntı çıkarır demisler ama benim mondi 200bini devirdi

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Wurth ile CC çok farklı olaylar.Wurth bende kullandım fakat Boch ta bu ürünün solvent içerdiğinden dolayı avrupada bile kullanımının yasaklandığını söylediler.Solvent biliyosunuz kanserojen ve oldukça yanıcı bir maddedir.Boch bu yüzden MOTORVAC katkısını kullanıyormuş..Boch ta ayrıca motorun km sinin bir önemi olmadığını ve kendilerinin uyguladıklarını söyledilr..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...