İçeriğe Yönlendir

Carbon Clean

Nuri Başer

Recommended Posts

Sani Gerşon

Okuduğum yorumlarda 150bini gecenlerde sıkıntı çıkarır demisler ama benim mondi 200bini devirdi

Würth zaten gerekli temizliği başlatmış. Siz cilayı çekeceksiniz ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Okuduğum yorumlarda 150bini gecenlerde sıkıntı çıkarır demisler ama benim mondi 200bini devirdi

Öyle bir risk var ama enjektörün kötü durumda yada artık temizlenirse zarar görme riski varsa olur, sizinki sağlam demekki, wurt+cc ye devam :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Wurth ile CC çok farklı olaylar.Wurth bende kullandım fakat Boch ta bu ürünün solvent içerdiğinden dolayı avrupada bile kullanımının yasaklandığını söylediler.Solvent biliyosunuz kanserojen ve oldukça yanıcı bir maddedir.Boch bu yüzden MOTORVAC katkısını kullanıyormuş..Boch ta ayrıca motorun km sinin bir önemi olmadığını ve kendilerinin uyguladıklarını söyledilr..

Sallamışlar, klasik servis yalanları ve ellerindekini övme tekniği, o arkadaşlar bir zahmet Wurth almanya sitesine girip baksınlar, bakalım satıştamı değilmi...

Wurth ile CC yaptıkları iş bakımından tamamen aynı olay, ama fark olarak ancak şu denebilir, birinin daha yoğun diğerinin daha az olması ile cc nin deterjan diğerinin petroleum bazlı olması, yaptıkları iş ise tamamen aynı olmakla beraber, wurth-tunap gibileri depodan yakıt sistemine kadar bölgeleride cc nin temizliğine ilave olarak yapar.

Hatta şöyle diyim, cc yaptınız, 10bin km sonra wurth kullanın, bir 10 bin daha geçtikten sonra tekrar cc yaptırın, bundan sonra her 10-15 binde bir sadece wurth kullanın, cc y bir daha gerek kalmaz bence, çünki kurum az oluşur wurth de onu halleder, benim cc yi periyodik kullanmam sadece zevk, yoksa 1 kez cc den sonra sadece wurth yada tunap kullanmak bile yeter bence...

Bu arada Uğur bey, manifolt temzliğinde spreyi nereden ve nasıl sıktılar acaba?

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Öyle bir risk var ama enjektörün kötü durumda yada artık temizlenirse zarar görme riski varsa olur, sizinki sağlam demekki, wurt+cc ye devam :)

Enjektorlerim 0 takildi 203 binde :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Enjektorlerim 0 takildi 203 binde :)

Baştan desene :) o zaman iyi bak onlara :)

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Ali Bey onu tam göremedim o ara bişey oldu ama,manifold boğazımı ne dediler,sordum çünkü.Ayrıca bunu bana ilgili olmamdan dolayı yaptıklarını,yoksa ayrıca bir ücretlendirme olduğunuda söylediler.Wurth konusunda ise solvent içermesi ve aşırı ısınma yaptığından dolayı bunu kullanmadıklarını söylediler.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali Bey onu tam göremedim o ara bişey oldu ama,manifold boğazımı ne dediler,sordum çünkü.Ayrıca bunu bana ilgili olmamdan dolayı yaptıklarını,yoksa ayrıca bir ücretlendirme olduğunuda söylediler.Wurth konusunda ise solvent içermesi ve aşırı ısınma yaptığından dolayı bunu kullanmadıklarını söylediler.

Wurth konusunda direk masal anlatmışlar, buradaki Bosch serviste CC sakat wurth kullan diyor mesela  :D  bakmayın siz onlara...

125 kaada sadece CC ise saçmalamışlar, bu fiyata manifolt temizliğide olmalı, ayrıca  EGR sistemini kapamayı unutmayın.

Yorum bağlantısı
Misafir

Wurth konusunda direk masal anlatmışlar, buradaki Bosch serviste CC sakat wurth kullan diyor mesela :D bakmayın siz onlara...

125 kaada sadece CC ise saçmalamışlar, bu fiyata manifolt temizliğide olmalı, ayrıca EGR sistemini kapamayı unutmayın.

Full depoya 3 kutu würth atsam nolur? Olurmu abicim??
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Full depoya 3 kutu würth atsam nolur? Olurmu abicim??

Olur, motoru bana gönderirsin  :D  cc maddesini direk depoya atıp gazlarsan ne olur? Motoru yine bana gönderirsin  :p

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Wurth konusunda direk masal anlatmışlar, buradaki Bosch serviste CC sakat wurth kullan diyor mesela  :D  bakmayın siz onlara...

125 kaada sadece CC ise saçmalamışlar, bu fiyata manifolt temizliğide olmalı, ayrıca  EGR sistemini kapamayı unutmayın.

EGR nasıl kapatıcam anlayamadım ben....

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Uğur Abi, benim arabada 115000 de. Enjektorlere birşey olur diye bende tereddüt etmiyor değilim. Servis ise sorun yoksa yaptirmayin diyor. Sen hangi bosch da yaptırdın abi?

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Uğur Abi, benim arabada 115000 de. Enjektorlere birşey olur diye bende tereddüt etmiyor değilim. Servis ise sorun yoksa yaptirmayin diyor. Sen hangi bosch da yaptırdın abi?

Bornovadaki Boch,Renault servisin arkasında...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

EGR nasıl kapatıcam anlayamadım ben....

Şu resimdeki hortumu ek yerinden ayırıp tıkadınmı egr valfi artık açmaz, arıza uyarı vs. şeyler olmaz.

grnt0082x.jpg

ilgili konu ise...

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/165839-maf-ve-egr-sens246r-temizli%C4%9Fi/page-10

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Yarın bir bakayım şu dediğiniz borulara.Resimdeki hortumun iptalindense bütün mesele kolay gibi  :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yarın bir bakayım şu dediğiniz borulara.Resimdeki hortumun iptalindense bütün mesele kolay gibi  :)

Sadece o hortumu tıkaman yeterli Uğur bey :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Ali Bey rica etsem Ö.M den telefonunuzu yazarmısınız yardıma ihtiyaç duyarsam arayabilir miyim sizi acaba ????

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ali Bey rica etsem Ö.M den telefonunuzu yazarmısınız yardıma ihtiyaç duyarsam arayabilir miyim sizi acaba ????

Tabiki :)

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Ya bu CC den sonra anormal kötü koku atıyor.Gerçi Boch ta bunu özellikle söylemişlerdi ama,genede yaptıran arkadaşlarla paylaşmak istedim..

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

hayırlı olsun Uğur abi. Güle güle kullan.

Çok teşekkür ederim Sadık Bey....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kötü koku 50-80km daha devam edebilir, ne kadar kötü ve fazla etmişse, o kadar kurum var demektir, temizlik o kadar km boyunca sürüyor, kokusal ispatı olmuş :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bende koku aletten ayrılıp normal yakıta döndükten 1 dakika sonra kayboldu ama, ya motor über temiz, yada über kirli o zaman  :D

Bu arada yağ değiştikten sonra baya uzun bir km. kullandım, hala şeffafımsı yağ, yani tam kararmadı :) bunda motor içi temizliğinde etkisi var tabii, düzenli Wurth kullanımı sayesinde CC ye gerek kalmadı, zaten arabanın çekişinde fark yok, kısaca benim motor zaten temizdi şimdi bal dök yala oldu  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bugün VW serviste CC ve benzeri uygulamalar VW tarafından onaylanmamaktadır, serviste yapılmamaktadır yazıyordu.. Sanırım yüksek km'li daha önce yapılmayan araçlara sorun çıkardığı için yasak.. 

Olabilir, yüksek km de sanırım kemikleşen kurum koptuğunda, yapıştığı yerede zarar veriyor, o yüzden düzenli olarak birşeyler yapmak lazım...

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

Ali bey merhaba; benim araç 120 binde, 88 binden beri bende, cc yaptırmalımıyım. yağ değişimini falan yeni yaptırdım. 15 bin önce bir kutu wurth atmıştım depoya,

bosch serviste egzost muayenesi yaptırdığımda detaylı anlatmışlardı ama güvenemedim sorun çıkar diye düşündüm. bu arada rampa tırmanışlarında sıkıştırınca kara duman görüyorum aynadan sizce normalmi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...