İçeriğe Yönlendir

Navitech Qx-b512 Primo Mu Next Ye-ga4624 Primo Mu?


Mahmut Şahin

Recommended Posts

Mahmut Şahin
(düzenlendi)

aslında konuya öncelikle neden igo primo istediğimle başlamak istiyorum. internette igo8 ile igo primo arasında yapılan mukayeseleri anlayabildiğim kadarı ile okudum, hatta bir forum sitesinde güzelde bir tablo vardı oradan da baktım ve tercihimi igo primodan yana yaparak igo primolu cihazlardan seçerek en son iki adet cihaza kadar geldim.

igo 8 - igo amigo - igo primo mukayesesi

sona kalan iki cihazı tercih sırama göre ekliyorum;

ilki navitech QX-B512 Primo

diğer ise next YE-GA4624 Primo

her iki cihazında teknik özelliklerini kafam karşımasın diye bir kağıda yazdım. navitechin bazı konularda öncelikli tercih sebebim olmasının gerekçeleri ise şunlar.

1- öncelikle her iki cihazda benzer fiyatta ama navitek 5 inç ekrana sahip iken next 4,3 inç. 5 inç ekranı daha çok seviyorum gibi.

2- her iki cihazda atlas işelmci kullanıyor ama next atlas-4 500 mhz. kullanırken navitek atlas-5 533 mhz. kullanıyor.

3- next 2 yıl güncellenirken navitekte güncelleme ömür boyu.

4- navitekte bluetooth, eko önleyici ve blututtan telefon rehberi varken nextte blutut yok.

5- navitekte TMC varken nextte yok. gerçi bu TMC Sivas'ta işe yaramaz. zaten yolların alternatifi pek yok.

6- navitek windovs CE 6.0 Core işlemcili iken next windovs CE 6.0 işlemcili

7- navitekte yol bilgisayarı özellikleri varken nextte yok.

aslında daha birkaç birşey var ama onları da nextin tanıtımındaki eksikliklik yada tam teferruatlı olarak siteye yazılmamıştır diye düşünerek eklemiyorum.

sonuç olarak; her ne kadar navigasyon kısmında önceki yaptığım forum okumalarımdan next düşünüyorduysam da gönlüm navitekten yana. her iki cihazında yeni olduklarını düşünerek teknik özelliklerinin kıyaslanmasının beni doğru sonuca götüreceği kanaatindeyim. sizler ne dersiniz acaba?

Kısmet olursa salı gününe birinden birini sipariş edeceğim inşallah.

tarihinde Mahmut ?ahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

TMC Türkiyenin hiç bir yerinde çalışmıyor :rolleyes:

Ben de navitech ile next arasında çok gel gitler yaşadım. o zaman p250bc navitechin en yüksek modeliydi. aynı fiyata next 708 alınıyordu. navitechin özellikleri beni cezbetti bluethotth kasa şekli felan. Ama şimdi next 4624 uygun fiyatlı sayılır. yine bluethoth işini hiç kullanmadım :lol2: yani kullanmıyacağınız özellikler için boşa akseuarlısını almayın. ben naviyi navi diye kullanıyorum şimdiki aklım olsa haritası iyi olan güncellemesi beleş olan en basit naviyi alırım. ekran büyüklüğü de o kadar gerekli değil. zaten ok ve etrafındaki 2-3cm2 yere bakıyorsunuz bakınca. onuda büyütmek için yakınlaşırsınız olur biter. :p

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

5" almayın, alıpta memnun olan görmedim..

Çözünürlük artırılmadan 5"e çıkıldığı için ekranda aşırı parlama şikayeti var..

İki markayı da 4,3" olarak kıyaslayın ve bence 4,3" alın..

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

5" alacaksanız görerek alın bazı markalarda ekranın parladığı gözükmediği yönüde mesajlar var. navitech i bilmiyorum.

özellik olarakta navitech baya güzelmiş. bazı arkadaşlar kızacak ama doğrusu bu.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Yol bilgisayarı özelliğinden kasıt ortalama hız vs ise bu zaten haritanın bir özelliği olduğundan Next'te de aynı özellik vardır. NExt kullanıcısı olarak cihazdan memnunum ancak son güncellemeden sonra cihazı açınca uydu bulamam sorunu hasıl oldu. EN son geçen gün Çankırı-Kastamonu'da gayet güzel çalışan cihaz, eve dönüş yolunda arkadaşı bırakırken stop edip aracı yeniden çalıştırdığımda uyduyu görmedi. Kapatıp açtım yine uydu arıyordu. En sonunda sinirlendim kapattım, evin yolunu bildiğim için. O günden beri de açmadım. Bilmediğim bir yerde yapsa çok daha sinir bozucu olacaktı. Eğer ilk açtığımda uydu bulamıyorsa servis yolu gözüktü demektir.

Marka hangisi olursa olsun, haritadan memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz. Lokman Bey de değinmiş; genelde cihazın ön yüzü dümdüz olan cihazların görüntü kaliteleri düşük oluyor. Sanki içinde ayrı bir film tabakası var gibi ekran kapalıyken bile beyaz beyaz duruyor. Next gibi çerçeveli modellerde ekran daha güzel. Ancak şu da bir gerçek ki, halihazırdaki çözünürlükler 4.3 için bile yeterli değilken, Mehmet Bey'in ifade ettiği gibi, 5.0" ekran seçilmemeli. 4.3" navigasyon için yeterli. Film seyretmek istiyorsanız küçük gelebilir.

Alternatif olarak Goldmaster'a da bakabilirsiniz.

Saygılarımla.

tarihinde Evren ?skent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
5" alacaksanız görerek alın bazı markalarda ekranın parladığı gözükmediği yönüde mesajlar var. navitech i bilmiyorum.

özellik olarakta navitech baya güzelmiş. bazı arkadaşlar kızacak ama doğrusu bu.

Serkan Navitech ile istanbuldan gelmiş..

Navitech Yol bilgisayarındaki rapora göre ST 208 ile 245 km hız görmüş.. Navigasyon cihazında bu hızı görebilmek için kadranda 260 falan görmek lazım.. Malum ford bu :rolleyes: Kadran sapması çoktur :) Hadi bu olabilir diyelim.. Minimum rakım bilgisinde de -121 yazıyordu :nazar:

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

naviteki aklımda öne çıkaran nokta kesinlikle ve kesinlikle ömür boyu güncellemesinin olması, şimdi benim de ne kadar yaşayacağımı Allah'tan başkası bilmez ama ömrüm olur ve iki sene sonrasın görürüsem ben o nexti ne yapayım, nasıl güncelliyim zaten o zamana iyice demode olur yada kullanım özellikleri yenilere göre epey geride kalır. naviteki alırsam hiç olmazsa güncelleme vs. uğraşmam kullandığım yere kadar kullanırım diye düşünmekteyim. navitekte ayrıca ekranda antiglare parantez içinde de parlamaz ekran diye yazmışlar, artık ne kadar doğrudur bilemem tabi. yazın da tatilde kızımın film seyretme isteklerine karşı koymamak için 5 inç ekranı da 4,3 inçe tercih edince, sanırım tek sonuç kalıyor benim için navitech qx-512. inşallah umduğum gibi çıkar. konuyla ilgisi yok ama önceki arabama en ucuz mp3 çalarlı, flash disk okuyuculu bir teyp alıyım niyetiyle bir navitech teyp almıştım ve gayet memnun bırakmıştı beni. bu kezde iyi bir sürpriz çıkar inşallah. ama navigasyonda navitekin işi sürprize bırakmadan yazdığı teknik özelliklerine göre iyi olacağı kanaatindeyim. artık iyi veya kötü sürpriz istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
Serkan Navitech ile istanbuldan gelmiş..

Navitech Yol bilgisayarındaki rapora göre ST 208 ile 245 km hız görmüş.. Navigasyon cihazında bu hızı görebilmek için kadranda 260 falan görmek lazım.. Malum ford bu :p Kadran sapması çoktur :) Hadi bu olabilir diyelim.. Minimum rakım bilgisinde de -121 yazıyordu :)

bugün 180 yaptım İzmit Adapazarı arasında 130 gösteriyor, yükseklik 1650 gördük 256 diyo :) anlamadım valla :)

Emmi Erciyese gelirken Serkan sağda oturuyordu ve dırdırdır yok hızlı gitme yok sürat kaç oldu yok tattil yolculukla başlar yok ağaçların yapraklarını görmek istiyorum diye diye beni bile baydı o cihazı mı baymasın...

Allah sabır versin Serkanla uzun yolculuk yapanlara :)

Mahmut kardeşim şimden hayırlı olsun sanada.

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

şu an itibariyle navitekin siparişini verdik. tecrübeleri burdan paylaşırım inşallah cihaz gelince.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bugün 180 yaptım İzmit Adapazarı arasında 130 gösteriyor, yükseklik 1650 gördük 256 diyo :unsure2: anlamadım valla :good1:

Benim demode 708'in bile zerre kadar saptığını görmedim abi..

Bir dert var sizin cihazlarda...

şu an itibariyle navitekin siparişini verdik. tecrübeleri burdan paylaşırım inşallah cihaz gelince.

Hayırlı olsun.. Allah pişman etmesin..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Navitech marka aldım bende, fm transmitteri süper çalışıyormuş, yeni farkettim...Mp3 çalarlı titanium teybi alacaktım valla vazgeçtim...Ha harita üzerinde beni 3-5 metre geride gösteriyor ama olsun zamanla alışırım...Zaten arabayı satınca bir saklamışım çocuklardan kendim bile zor buldum...:good1:

Evet emmi sana gönderdiğim fotoğraf gerçek, ara sıra 250 yapıyorum ama bu aramızda kalsın...:nazar: İlker abi canlı canlı gördü navigasyonu, Sapanca' da deniz seviyesinin altını görmen mümkün dedi ama -121 metre de biraz fazlaymış...Hollanda da değilsek eğer...:good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Navitech marka aldım bende, fm transmitteri süper çalışıyormuş, yeni farkettim...Mp3 çalarlı titanium teybi alacaktım valla vazgeçtim...

Hıhı.. Uzaktan kumandası da var mı ?

180 km hızı 245 gösteriyorsa, 30 metre rakımı - 121 gösteriyorsa, Hangi yolda gittiğini bilmez, nerde döneceğini söylemez.. ne yapayım ben o navigasyonu..

Serkan itiraf et..

Next 708'i bana verip karşılığında Navitech 210F alman.. Büyük bir hata idi :good1:

Vicdanen rahatsızım..

İstersen 708'i sana geri vereyim.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bana navigasyon Ankara dışında lazım oluyor, şimdilik işimi görüyor...Ama bunların radardan önce ötenleri varmış, ara sıra ötmese de iyi bir özellik gibi, gerçi ben hız yapmam..Yapana da karışmam ama araştıracağım yine de...:nazar:

Hollanda da bile -8 dir o altimetrik fark ama -121 değil.

Ben -121 demedim ki Holanda da altimetrik fark...:good1:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Alakası yok, ekranda uyarı çıkıyordu..Hatta ben abi buralarda radar olabilir demiştim sende ekranı gösterip hem uyarı çıkıyor hemde ses çıkarıyor dedin...Sonrası malum...

Telefonu da içinde bulunduğumuz fransız şaheserinin motor ve kaporta teknolojisi benim collection kadar olamadığı için halihazırda kulaklarıma doluşan farklı sesler nedeniyle sayın emmi beyin çağrısını duyamadım...Sonra farkettiysen titreşime aldım o da fayda etmedi lastik havalarını düzensizliğinden...:good1:

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin
Neyi alacağınız veya nasıl kullanacağınız beni alakadar etmez ancak yazınızda temsil ettiğim firma adını gördüğüm için 1-2 satır yazma gereği duydum.

1- Ömür boyu diye bir güncelleme yok,bunu 1000 kere yazdım.Eğer firmalar 3 sene sonra yenilerlerse devam edersiniz.Yani sizin ömrünüz bol olsun ama o ömür bu ömür falan değil.

2- Güncellemeleri herkesin yaptığı gibi yazılımı vasıtası ile güncelliyorsunuz zaten.Ücretsiz güncellemesi biten olursa (ki hala yok,bazı modellerimizde 2013 yılına kadar güncellemelidir) basitçe Türkiye haritasını satın alırsınız ve devam edersiniz.Şu an bile alsanız yıllık 60TL dir bu fiyat,güncelleme için bu ücreti veremeyen zaten Next almamalı daha öncede yazmıştım.

İşlemci vs. kısmına girmek istemem çünkü satıcı ne yazarsa herkes onu gerçek sanıyor :rolleyes: ancak hala bizim 708 ve 828 modellerinin üzerine cihaz çıkartamadı kimse maalesef.

Ayrıca Ücretsiz Güncelleme neden dünyada yapılan bir şey değil bunuda araştırmak lazım :unknw: Ben dedim oldu ile bu işler olmuyor.

Saygılar

Bülent Bey

önceki mesajlarınızı tam olarak okumadığım/okuyamadığım için açıkçası üzgünüm. fakat keşke demekte istemiyorum. artık siparişi verdim zaten. benim firmanızın yada başka bir markanın iyi yada kötü bir şekilde reklamını yada (bu duruma reklam denemez elbetteki) savunuculuğunu yapmak gibi bir niyetim hiç olmadı. inşallah hatayla da olsa ileride olmaz. dikkat ederseniz ben bu başlık altında almayı düşündüğüm iki cihaz arasındaki kullanıcı yorumları ile ilgili görüş soruyorum, kimseye şu iki navigasyon cihazı arasından birini seçip alın demiyorum. güncelleme konusundaki eksik bilgimin neticesini ise akılsız başın cezası hesabıyla kendi ayaklarım çekecektir. manidar mesajınızı daha bilinçli ve dikkatli bir tüketici kitlesi görmek niyetiyle yazmış olabileceğinizi düşünerek bende size saygılar sunarım.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
Benim demode 708'in bile zerre kadar saptığını görmedim abi..

Bir dert var sizin cihazlarda...

emmi cihazımın maşallahı var ;) sorun bende 3 tane yolculuğu hafızaya kaydetmiş ben en sona bakmışım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
emmi cihazımın maşallahı var :good1: sorun bende 3 tane yolculuğu hafızaya kaydetmiş ben en sona bakmışım :D

Cihazından hata bekler senden beklemezdim abi.. Şaşırdım :clapping:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Haklısın emmi, dün çok yorgundu sabah Ankaraya git akşam geri dön :D yorgunluğuma ver artık ne diyeyim :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yol bilgisayarı olarak (yani ortalama hız ortalama yükseklik felan bilgilieri) primoda daha güzel. istenilen yere varılınca soruyor kaydedilsin mi diye. Yine sprintmonitör gibi benzin tüketimini de primoda kaydedebiliyorsunuz. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yol bilgisayarı olarak (yani ortalama hız ortalama yükseklik felan bilgilieri) primoda daha güzel. istenilen yere varılınca soruyor kaydedilsin mi diye. Yine sprintmonitör gibi benzin tüketimini de primoda kaydedebiliyorsunuz. :)

Sen nerden biliyorsun bunları :p

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Murat Hocam ömür boyu güncelleme denen olay cihazın ömrü nereye kadar giderse, 3-5 10 yıl şansına ayrıca bu konuyla ilgili yazılanları aşağdaki linkten okuyabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_43397417/tm.htm

Emmi Mustafada primo var bildiğim kadarıyla.

tarihinde Lokman Ceritlio?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu
(düzenlendi)

Emmi X-Calibur la görüştüm biraz önce senin istedeğin, cihazda il ilçeye ne kadar uzaklık var nerden nasıl görebiliriz diye bişi istemişsin, unutmamış, üzerinde çalışıyormuş bitince haber verecek :)

tarihinde Lokman Ceritlio?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...