Caner Kardeşseven 24 Nisan 2012 Yazar Paylaş 24 Nisan 2012 Kaynak: Alman derin devleti/ truva vyayınları,2,baskı 2006 yazar : zafer güler (eski dsp milltvekili ) sayfa: 219, 3.paragraf: " Bu gemiden tek sağ kurtulan aile FORD firmasının romanya temsilcisi idi. Amerikadaki Ford Firmasının üst düzey yetkilileri ozamanın "büyük sanayicisi"Vehbi Koç'u araya sokarak bu Ford temsilcisinin o zamanın istanbul valisinin izniyle ailesiyle birlikte sağ sağlam gemiden inmelerine sebep olmuştur. Vehbi koçun girişimi bir aileyi kurtamakla kalmamış strumada bulunan birçok insana hem tıbbi hemde manevi destek olmuştu." Ford temsilcisi ibaresi yer almamakla beraber , ford firmasının isteği ile harekete geçmiş ve yardımlarda bulunmuş. Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 şaraptan, sevgiliden kastedilen nedir? belki şu an anladığımız gibi değildir. belkide anladığımız gibidir. ama ne olursa olsun insana sarhoşluk veren bir maddenin kullanabilirliliğine cevaz veremez. 1 Yorum bağlantısı
Popular Post Caner Kardeşseven 29 Eylül 2012 Yazar Popular Post Paylaş 29 Eylül 2012 80 yıla varan bir ömrün 14 yılı felçli geçmesine müteakip 2 hafta yoğun bakımda kalan ve en nihayetinde hakka yürüyen babamı perşembe günü toprağa verdim... ben adamım ,büyüdüm diye iddia ederdim de o bana "benim gözümde sen hep çocuksun" derdi, ve başlardı tartışma... Gömdükten sonra orada kalıyorsun ya, anca o zaman kabul ediyorsun çocuk olduğunu, çaresiz olduğunu... Bir vefat ki, anneler ablalar yırtar kendini.Ama usul usul birikir sende ,toplu toplu gelir .sanki içinde şişen bir şey var ,ağladıkça havasını alır gibi olursun... Hiç demeyecekmişin gün gördüm diye,meğerki evinden bir sevdiğin çıkmadıkça. Ve şimdi artık büyüklerin eli neden öpülür gayet iyi anlıyorum. Böyle yaşlanırmış insan. her hareketinde aklına gelir çünkü. Sevmezdi benim kürekle çalışmamı bağda. Oğlum beline değil dizine ver yükü derdi. Biz gömerken bu laf geldi aklıma da oyle düzgün tuttum küreği. "ha, tamam bak asıl şimdi oldu" dediğini duyar gibi olursun" mesela.. Araba kullanırken çok severdim sol elimi camdan sarkıtıp tek elle direksiyon tutmayı. " bi de ciyara ( sigara) yakıyım mı aslanım ?" dediği geliyor aklına toparlanıp 2 elimle tutuyorum direksiyonu.. Bağ yolunda eski bir kartalla öğretmişti kullanmayı, "ortala lan ortala ..la ortala diyom eşşek sıpası" der, yarıklara lastik sürmememi öğretmeye çalışırdı.. biz ne bilelim o zamanlar rot balans nedir, lastik yarılması nedir amortisör nedir?? Kütür kütür vurdura vurdura... Eli yüzü şişmiş, yatmaktan sırtı delinmiş ayakları kan toplamış naaşını hastanede hocayla yıkarken elinizin değdi her yer buz gibi de olsa, içinizde bir alev var inadına... abdest aldırıp kefenlemek... Ne kardeşleri ne diğer akrabaları dayanamaz kendilerini dışarı atarken sen öpersin, saçını düzeltir elini tutarsın. domates dilimlenirken nasıl bir acı çeker? kaysıyı yararken ne sıkıntı çeker tam olarak o vakit canlı canlı yaşarsın. Bazen bazı adamlar damla damla, sindire sindire usul usul rakı içtiklerini görürüm. demek bu yüzdenmiş... Bazen bazı adamlar 2 rekat namazı öyle bir eda ile ağlaya ağlaya kılarlarken görürüm. demek bu yüzdenmiş... ikisine de selam olsun.. O kadar şey yazdım şimdi bak buraya, gene de anlatamadım: Çatıdan düşen beri gelsin... Bekle babacık,bekle. Şu torununu büyütüp adam edeyim, bende gelecem yanına. belki gene elimden tutup parka götürürsün beni. belki gene salıncağa beraber bineriz. O zamana kadar, yolun açık olsun babacık. caner. 50 Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Başın sağ olsun, Allah sizlere ömür versin... Yorum bağlantısı
Tahir İlter 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Allah Rahmet Eylesin abi mekanı cennet olsun Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Başınız sağolsun, çok içli ve içten yazmışsınız. ben babamı 27 yıl önce kaybettim, yazdıklarınızı okuyunca 27 yıl önceye gittim, allah sabır versin. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Allah rahmet eylesin, Başın sağ olsun Caner.. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin gözlerimi doldurdunuz... Yorum bağlantısı
Cem Işık 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 İçim parça parça oldu yazdıklarınızı okudukça, acınızı tahmin edebiliyorum, Allah babanızın mekanını cennet bahçeleri eylesin, sizlere de sabırlar versin inşallah.. Yorum bağlantısı
Mutlu Kanter 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Başınız sağolsun mekanı cennet olsun Yorum bağlantısı
Necat Ertan 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Caner başın sağolsun Allah rahmetini merhumdan eksik etmesin. 2001 yılı 12 Martında bende babamı toprağa verdim. O zaman henüz 19 yaşındaydım. Ne şanslıymışsın ki babanla bu kadar uzun bir ömür geçirebilmişsin. Moralini bozma. Allah sana ve evlatlarına hayırlı uzun ömürler nasip etsin. Ameli bir olanların öbür dünyada da birlikte olacağına inancım tam. Gün gelecek kaybettiğimiz tüm sevdiklerimizle, rabbimizin huzurunda buluşacağız inşallah. 3 Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Başınız sağolsun.. Çoğumuz bir çok şeyin değerini yitirdikten sonra anlıyoruz.. Allah sizlere ömür versin.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 başın sağolsun hepimiz aynı yoldayız sonuçta. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 basin sagolsun Caner abi... kotu oldum okurken Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Her insan yaşar ama her insan yaşatamaz... Sen bunu başarıyorsun Caner.. Ağladın muhtemelen ve beni de ağlattın... Başın sağolsun kardeşim.. makamı cennet, çektikleri kefareti olsun inşallah.. 8 Yorum bağlantısı
Anıl Kandemir 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Başınız sağolsun , Allah Mekanını Cennet etsin Yorum bağlantısı
Borga Tansel 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Başınız sağolsun, Merhuma Allah'tan rahmet sizlere de sabır diliyorum. Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 başın sağolsun abi. Sizin babanız çok şükür sizi büyütmüş, araba sürmeyi öğretmiş, parka götürmüş. Şimdi hergün onlarca çocuk yetim kalıyor. Hemde hiç tanımadan. Yetim büyümek pek zordur babam anlatırdı çok içli içli hüzüne bopardı beni yine oldum gözlerim doldu. Baba diyince duygularım bir başka kabarıyor benim. Anne de bu kadar duygulanmıyorum nedense ama baba diyince bir başka oluyorum. Babam ve oğlumu izlerken çok ağlamıştm mesela. Allah babanızın mekanını cennet eylesin. Peygamberimize komşu eylesin. cennet bahçelerinde buluşursunuz inşallah Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun, size de Allah sabırlar versin.... Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Başınız saolsun.Çok duygulu bir yazı olmuş.Okurken çok hislendim.Allah rahmet eylesin. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 29 Eylül 2012 Paylaş 29 Eylül 2012 Gözlerim doldu okurken, başınız sağolsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts